HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
2 Eylül 2015 Çarşamba - 14:15

İEF’in her yerinde eğlence her yerinde sanat var

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 84. kez organize edilen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın her yerinde eğlence her yerinde sanat var. Her biri farklı bir organizasyon niteliği taşıyan birbirinden farklı etkinlikleriyle 84. İzmir Enternasyonal Fuarı, 6 Eylül Pazar günü sona erecek.

İEF’in her yerinde eğlence her yerinde sanat var

İZMİR - Kardeş Türküler, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda unutulmaz bir konsere imza attı. Farklı dil ve lehçelerden söyledikleri türkülerle adını duyuran Kardeş Türküler, 1 Eylül Dünya Barış Günü için fuar ziyaretçileriyle bir araya geldi.
 
1 Eylül Dünya Barış Günü özel konseri olarak organize edilen Türkü gecesine ilgi çok büyük oldu. Konserde Feryal Öney, Vedat Yıldırım, Fehmiye Çelik ve Selda Öztürk’ün seslendirdikleri türkülerle, izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu. Kardeş Türküler, türkülerini barış ve kardeşlik için söyledi.
 
Kardeş Türküler “Asfur”, “Kayseri”, “Zepür gı Tamam”, “Demme-Alagözlü”, “Bozatlı”, “Dargın Mahkum”,  “Uyu Deme” “Güldaneyim”, “Beyaz Giyme”, “Beyaz Atlı” gibi sevilen eserlerini seslendirdiler.
 
ALI POYRAZOĞLU’YLA KEYIFLI BIR SÖYLEŞI
84. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki Özgür Mikrofon Söyleşileri’nde sıra sinema ve tiyatro oyuncusu, yazarı ve yönetmeni Ali Poyrazoğlu’ndaydı. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Poyrazoğlu “Tiyatro ve Barış” konusuyla sevenlerine seslendi. Terörün sadece savaş alanlarında olmadığını ekonominin, anlayışsızlığın, kadına şiddetin de bir törer olduğunu vurgulayarak “Teröre karşı çıkmak için cesaret göstermeliyiz o da sizde gizli” dedi.
 
40 – 45 yıldır İzmir’e geldiğini ve 1, 2 haftasını da İzmir’de geçirdiğini, İzmir seyircisini sevdiğini söyleyen Poyrazoğlu; İzmir’i 10 numara, fevkalade demokrat bir şehir olarak tanımladı.
 
Tiyatroya, ilk gittiği hamlet oyunu ile gönül verdiğini söyleyen Ali Poyrazoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
 
“5 yaşındayken ilk kez tiyatroya gittim. Hamlet oyunuydu. Çok korktum ve tiyatro yaparsam o korkuyu yeneceğimi düşündüm. Afrika çöllerinde geçen bir oyun yazdım ve ilk seyircim de annem oldu. Aktörün er meydanı tiyatro sahnesidir derler. Tiyatro bana çok heyecan veriyor. Her fırsatta tiyatroya gidin ve çocuklarınızı tiyatrodan uzak tutmayın.”
 
Poyrazoğlu, söyleşi sonunda geliri öğrencilerine bağışlanan “Babalara Hediyeler”, “İçimdeki Timsah”, “Ödünç Yaşamlar”, “Tamamla Bizi Ey Aşk” kitaplarını imzaladı.
 
NIHAT SIRDAR İLE “BÜTÜN KAZLAR TOPLANDIK”
Kültürpark, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşen gösteriye bu kez Show Radyo’nun ünlü radyo programcısı Nihat Sırdar, 'Bütün Kazlar Toplandık' isimli tek kişilik gösterisiyle renk kattı. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayarak sahne şovuna başlayan Nihat Sırdar’a  ilgi büyüktü.
 
84. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen etkinlikte, Nihat Sırdar ve Sivrisinek olarak sahneye çıkan radyocu, yaklaşık bin kişilik salonu tıka basa doldurarak vatandaştan tam puan aldı. İzmirlileri gülmekten kırıp geçiren Sırdar, gösterini ülkemizin bir çok yerinden video görüntüleri ile zenginleştirdiği komik hikayelerle sundu.

LATIN VE JAZZ EZGILERI FUAR AÇIKHAVA’DA
Küba devlet sanatçılarından oluşan Voca Boys grubu; dünya turnesi kapsamında 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahne aldı. 5 vokalist tarafından herhangi bir enstrüman kullanılmadan yapılan gösteride; seyirciler Voca Boys grubu ile birlikte dans etti, eğlendi. Son zamanlarda oldukça popüler olan gösteride, ağırlıklı olarak Latin ve jazz ezgileri söylendi.
 
Bu akşam Kahraman Garfield ve sevimli arkadaşı Odie fuarın minik ziyaretçileri ile buluşacak. Akrobasinin en eğlenceli hali El Gran Circo, 4 Eylül Cuma akşamı Kültürpark, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak. Açıkhava’nın son konuğu Boğaziçi Caz Korosu ise 5 Eylül akşamı müzikseverlerle buluşacak.
 

 
Kemalpaşa’da eğitime tam destek
 
BM'den Gazze için ürküten uyarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardeş Türküler barış için söyledi, yüzler güldü
Farklı dil ve lehçelerden söyledikleri türkülerle adını duyuran Kardeş ...
Onur Konuğu İl Eskişehir’e fuar ziyaretçilerinden tam not
84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Onur Konuğu İli olan Eskişehir, Kültürpark, ...
İEF’de Funda Arar rüzgarı esti
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
 
Behzat Ç. Başkan Kocaoğlu'ndan sözü aldı!
84.İzmir Enternasyonal Fuar’ı Erdal Beşikçioğlu’nu ağırladı. Önceki gün ...
Tarık Dursun K'nın kitapları gitti
İzmir'de 11 Ağustos'ta tedavi gördüğü hastanede vefat eden yazar Tarık ...
84. İEF’de karnaval heyecanı
84. İzmir Enternasyonal Fuarı birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği ...
 
Bennu Yüz 25 sanatseverlerle buluştu
Başarılı fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin “Bennu Yüz 25” sergisi açılış ...
İEF'de sahne sırası Fireter'da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 84. İzmir ...
Fuar Açıkhava’nın ilk konuğu Circle of Evolution Show
Küba devlet sanatçılarından oluşan Circle of Evolution Show Grubu, 30 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva