HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2015 Perşembe - 16:22

Hotar anlattı: AK Parti çalışan kadınlara ne vaat ediyor?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, “Bugün her anne çocuğuna bir kardeş istiyor ama bunu ya işini kaybetme korkusu ya da çocuğuna bakamama korkusuyla erteleyebiliyor, gerçekleştiremeyebiliyor. İşte bunlara destek olmak üzere açıklanmış maddeler bunlar" dedi. Hotar, “Çalışan anneler için en önemli sorun, kreş sorunu. Belediyelere kreş açma zorunluluğunun getirilmesine ilişkin düzenleme yaptık. Bu, kreş sorununu önemli ölçüde çözecektir" diye konuştu.

Hotar anlattı: AK Parti çalışan kadınlara ne vaat ediyor?

İZMİR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, partisinin seçim beyannamesinde çalışan kadınlara yönelik vaatlerine ilişkin, "Bugün her anne çocuğuna bir kardeş istiyor ama bunu ya işini kaybetme korkusu ya da çocuğuna bakamama korkusuyla erteleyebiliyor, gerçekleştiremeyebiliyor. İşte bunlara destek olmak üzere açıklanmış maddeler bunlar" dedi.
 
Hotar, AK Parti'nin seçim beyannamesinde kadınların iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak çalışma modelleri, çalışan kadınlara doğuma bağlı olarak 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı gibi vaatleri AA muhabirine değerlendirdi.
 
AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak, projeleri, önerileri, hazırlıkları yaparak Merkez Yürütme Kurulunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili kişilere sunduklarını belirten Hotar, bunların önemli kısmının icraata dönüşmek üzere bakanlıklara gittiğini söyledi.
 
Seçim beyannamesine başkanlık olarak önemli katkılarının olduğunu, özellikle "genç ve dinamik nüfus" diye bir kavram getirdiklerini dile getiren Hotar, Türkiye nüfusunun giderek yaşlandığını, çocuk sayısının azaldığına dikkati çekti.
 
"HEM ÇOCUK HEM DE KARİYER YAPMAK İSTEYENLERE ÖNEMLİ FIRSATLAR"
Hotar, Türkiye'nin şu anki nüfusunu korumak için bile ortalama aile başına 3 çocuğun gerektiğini söylediklerinde, birçok tepki aldıklarını ama bunun süreç içinde siyasi değil bilimsel bir gerçek olduğunun anlaşıldığını ifade ederek, anneleri, kadınları çocuk yapmaya, aileleri çocuk sayısını artırmaya yönelik politikalar önerdiklerini kaydetti.
 
Bu öneriyle "siz kadınları çalışma hayatından çekmek mi istiyorsunuz" söylemiyle karşılaştıklarını dile getiren Hotar, hem çalışıp hem de çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara önemli fırsatlar sunduklarını belirtti.
 
ÇALIŞAN KADINLARA ESNEK ÇALIŞMA ŞARTLARI
Seçim beyannamelerindeki taahhütlerle hem çalışan kadının hayatının daha da kolaylaşacağını hem de çocuk sayısının artacağını vurgulayan Hotar, şöyle konuştu:
"Çalışan bir kadın 'hem çocuğuma bakmak istiyorum işimi de kaybetmek istemiyorum' derse esnek çalışma şartlarıyla yeni alternatifler oluşturma gibi birbirini tamamlayan kombinasyonlar sunuluyor. Kadınlara istersen anne ol çocuğunu belli yaşa kadar büyüt, istersen hem çalış hem büyüt. İstersen yarı zamanlı çalış, tam zamanlı maaş al gibi seçenekler oluşturduk."
 
BELEDİYELERE KREŞ ZORUNLULUĞU
Okulların annenin mesai saatiyle örtüşmeyebildiğini, bunları birbiriyle uyumlu hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Hotar, çalışan kadınlar için bir diğer önemli sorunun da kreş olduğuna dikkati çekti.
 
Hotar, şöyle devam etti: "Bugün her anne çocuğuna bir kardeş istiyor ama bunu ya işini kaybetme korkusu ya da çocuğuna bakamama korkusuyla erteleyebiliyor, gerçekleştiremeyebiliyor. İşte bunlara destek olmak üzere açıklanmış maddeler bunlar. Artık büyük aileler fazla kalmadığı için çocuğa bakacak büyük de maalesef yok. O nedenle kreş artık önemli bir zorunluluk haline geldi. Çalışan anneler için en önemli sorun kreş sorunu. Belediyelere kreş açma zorunluluğunun getirilmesine ilişkin düzenleme yaptık. Bu, kreş sorununu önemli ölçüde çözecektir. Böylece annelerin çalışması çocuğunun yanında belli süre kalabilmesi, daha sonra da iş hayatına girdiğinde çocuğunu bırakacağı emin bir kreşin hazır olması için bunu hazırladık." (a.a)

 
Dehşet: Okul bahçesinde el yapımı bomba atıldı
 
Benzincideki TIR'da yürekleri ağızları getiren yangın
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
silo 9 Ekim 2015 Cuma 09:18

Kamu da çaılışan Taşerona kadro sayın vekil daha toplu sözleşmelerimizi bile imzalamadınız ....yoksa 1 tane oy yok... Hiç kendinizi yormayın

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Vural iktidarı ‘Nobelli Sancar’la vurdu!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, etnik kimliği tartışma konusu yapılan ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘7 kanal kararı’na sert tepki
Digitürk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilettiği yazı sonrası, Kanaltürk, ...
CHP İzmir Gençlik Kolları’nda kan değişikliği
CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda 1 Kasım erken genel seçimi öncesinde ...
 
AK Parti adayı Kalkan: Elimizden geleni değil…
Seçim çalışmalarına hızla devam eden AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili ...
AK Kadınlar ‘Yıldırım’ gibi çalışıyor
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları teşkilatı seçim çalışmalarına hız kesmeden ...
Ve Kılıçdaroğlu İzmir’de: Ayağının tozuyla mesaj yağmuru
CHP Lideri, milletvekili seçildiği İzmir’e 1.Bölge turundan bir gün önce ...
 
Böke’den ‘kaynak’ çıkışı: Herhalde artık sorulmayacaktır!
CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, yaptığı ...
AK Parti Adayı Sürekli: Terörün kökünü kazıyacağız
Sürekli “Ülkemizin birliğine ve huzuruna yapılan bu alçakça terör saldırıların ...
CHP’de ‘pamuk eller cebe’ harekatı!
Siyasi partiler 1 Kasım genel seçimleri için Hazine yardımı almayınca ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva