HABERLER>GÜNCEL
5 Haziran 2012 Salı - 16:09

Hem kardeşini ve hem de silah arkadaşını uğurladı

Diyarbakır'da şehit olan binbaşı ve uzman çavuş gözyaşlarıyla toprağa verildi. Babalarını kaybeden çocukları teselli etmek için seferber olanlar arasında şehit kardeşi gibi subay olan yarbay Kurt da vardı.

Hem kardeşini ve hem de silah arkadaşını uğurladı

ANKARA - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Lice Jandarma İlçe Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt ile Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı son yolculuğuna uğurlandı. Binbaşı Kurt için Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazına Kurt'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra çok sayıda askeri personel ve emniyet teşkilatı mensubu katıldı.

Cenaze namazı öncesinde camiye gelenler, Kurt'un eşi Fatma, babası Ahmet, annesi Zehra ve Afganistan'daki Barış Kuvveti'nde görevli ağabeyi yarbay Baki Kurt'a taziyelerini sundu. Şehit Binbaşı Kurt'un 6 yaşındaki oğlu Koray ve 2 yaşındaki kızı Gökçe ile yakınları ilgilendi.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, şehitliğin hakka yürümenin en güzel şekli olduğunu belirterek, Allah'ın şehitleri Kur'an-ı Kerim'de övdüğünü söyledi. Kalanların üzerine düşen görevin şehidin emanetine sahip çıkmak olduğunu dile getiren Keleş, ''Şehidimiz ailesinin evladıydı, artık milletimizin evladıdır'' dedi ve namazı kılanlardan helallik istedi. Cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşınan Kurt'un naaşı, defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

OSMANİYE ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı'nın cenazesi ise memleketi Osmaniye'de toprağa verildi. Şehit Açıcı'nın (38) cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Fatih Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Envarul Hamit Camisi'ne getirildi.
Cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında şehidin bazı yakınlarının tabuta sarılarak, gözyaşı döktüğü görüldü. Törende, şehidin babası Mustafa Açıcı (74) ve yakınları taziyeleri kabul etti. Şehidin eşi Songül Açıcı (33) ve çocukları Oğulcan (11), Vedat (10) ve Eyşan (2) da cenaze törenine katıldı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftü Yardımcısı Behçet Bilgin, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı askeri törenle götürüldüğü Karacalar Mezarlığı'na defnedildi.

Jandarma Binbaşı Ercan Kurt ile birlikte Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı, Lice ilçesinin Abalı Köyü sınırları içinde yol kesen bölücü terör örgütü mensubu PKK/KCK'lı teröristlerce, Diyarbakır'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu şahsın kaçırılması ve bir şahsın da aracının yakılması olayı ile ilgili olarak başlatılan operasyon sırasında, mayın patlaması sonucu şehit olmuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Çakabey'in 'imam hatip' isyanı
Buca Çakabey İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri, okulun 4+4+4 eğitim ...
Acılı babanın çığlığını Ali Bilkay duydu
İzmir'de avukata 'mermili mektup' gönderip ölümle tehdit ederek haraç ...
Efemçukuru’nda gergin maden toplantısı!
Menderes’te bağlı Efemçukuru Köyü'nde, Tüprag Metal Madencilik A.Ş. tarafından ...
 
Foça'nın mavi bayrak sayısı 6'ya yükseldi
Foça’da geçen yıl 5 olan Mavi Bayrak'lı plaj sayısı bu yıl 6'ya yükseldi. ...
Ege-Koop ‘Keyifli Yaşam’ın temellerini atıyor
Türk konut devi EGE-KOOP’un, toplam 19 blok ve 184 konuttan oluşan projesi ...
Koca şiddetinden sonra hastane çilesi!
Buca’da boşandığı eşi Veysi O.'nun üzerine kızgın yağ döküp haşladığı ...
 
Kus Cenneti’ndeki ‘köpek terör’ü bitirilemedi
Bölgeye terkedilen köpek sayısının 100’ü aştığı ve bunların sadece 2011 ...
Bakanlıktan çok tartışılacak taslak: Operaya mescit
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 42 maddeye çıkardığı “yapı denetimi” ...
Zahid Akman Kanal 7'nin başına geçti!
Açıklama, Akman ile birlikte Deniz Feneri davasında yargılanan kanalın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva