HABERLER>GÜNCEL
4 Aralık 2018 Salı - 11:56

Hedefteki profesör konuştu: Her cümlemin altına imza atarım!

Prof. Dr. Emiroğlu, hakkında suç duyurusu açılmasına sebep olan konuşmaları için açıklama yaparken, “Sekülerleşmeye vurgu yaptım. Mukaddesattan, kutsaldan, dini olandan uzaklaşma anlamında konuştum hatta deizm hakkında konuştum. Bak bunları söyledim. Söylediğimin arkasındayım. Her cümlemin altına imza atarım. Ama kaba saba laikliğe karşı savurma bize yakışmaz. Bunlar çamur at izi kalsın diye düşünüyorlar” dedi. Emiroğlu diğer konulardaki konuşmalarına da açıklık getirdi.  

Hedefteki profesör konuştu: Her cümlemin altına imza atarım!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, Güzelbahçe’de bir etkinlikte yaptığı konuşmalar sonrasında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Emiroğlu’nun müftülük tarafından Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’nda öğrencilere verilen “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansta tepki çeken ifadeler kullandığı basına yansıdı.

Emiroğlu’nun, ‘Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir’ gibi ifadeleri kullandığı iddia edildi ve hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

HER CÜMLEMİN ALTINA İMZA ATARIM!
Emiroğlu gelişmeler üzerine konuştu ve laiklik noktasındaki açıklamaları için, “Sekülerleşmeye vurgu yaptım. Mukaddesattan, kutsaldan, dini olandan uzaklaşma anlamında konuştum hatta deizm hakkında konuştum. Bak bunları söyledim. Söylediğimin arkasındayım. Her cümlemin altına imza atarım. Ama kaba saba laikliğe karşı savurma bize yakışmaz. Bunlar çamur at izi kalsın diye düşünüyorlar. Belki de kurumları yıpratıyorlar. Ahrete inanıyorsak bunlar kul hakkına giriyor. İnanmıyorsa hukuk ilgileniyor. Kaymakam beye durumu ilettim. O da gerekli soruşturma kovuşturmayı yapacak” dedi.   

Emiroğlu basına yansıyan ve hakkında suç duyurusunda bulunulmasına yol açan diğer konulardaki açıklamalarına ilişkin de şunları söyledi:

BEN NE KONUŞTUĞUMU BİLİRİM!
Bunlar tamamen düzmece. Konuşmalarım tamamen zapt altındadır. Ben mantıklıyım. Nerede neyi ne zaman konuşacağımı bilirim. Tamamen asparagas. Merak eden giden konuşmalarımın metnine bakar. Bunlar çok üzücü. Ben ilim adamıyım. Nasıl konuştuğumu bilirim. Bunlar itibarsızlaştırıcı ya da siyasi mi, ideolojik mi, ne amaçla bu haberler yapılıyor, bunu da bilemiyorum ama ben de karşı atağa geçeceğim. Bunlar çok çirkin şeyler. Ben bir bilim adamı olarak ne konuştuğumu bilirim.

BU CÜMLELERİ BEN NİYE, NASIL SÖYLEMİŞİM DEDİM
Konuşmalarımı tamamen çarpıtıyorlar. Bir de hiç alakası yok. Ben şaşırdım! Bu cümleleri ben niye nasıl söylemişim dedim. Çünkü kayıt da var. Zaten bunu kaymakam bey de inceledi. Onlar da şaşırdı. Niye böyle bir haber yapılıyor? Siyasi olup olmadığını bilmem ama ben bilim adamı olarak eğitim programına gittim.

HERKES KARAKTERİNİN GEREĞİNİ YAPAR
Gençlerle çok da güzel, olumlu tepkiler aldım. Kaymakam, garnizon komutan, milli eğitim müdürü, müftü, başhekim, CHP’nin, MHP’nin, AK Parti’nin parti temsilcileri, STK’lar katıldı. Burada bir şeyi cımbızlayıp hiç söylemediğim bir şeyi söylemek çok ayıp, çirkin şeyler. Herkes karakterinin gereğini yapar. Ben bilimsel faaliyet yaparım onlar da karalamasını yapar.

KENDİMİ KÖTÜ HİSSETTİM!
Haberleri görünce kendimi kötü hissettim. Söylesem tamam söyledim derim. Bir ilim adamı olarak bu kadar da ayağa düşmem. Benim de gelinim, çocuğum var. Niye böyle aşağılayayım? Akla, mantığa sığar mı?


'ÖĞRENCİLER İZİNSİZ GÖTÜRÜLDÜ'
DHA'ya konuşan Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım, konferansa götürülen öğrencilerin ailelerine bilgi verilmediğini ileri sürerek, "Öğrenciler 28 Kasım’da yapılan konferansa çağrıldı. Çağrı esnasında öğrenci velilerine bilgi verilmedi. Onlardan izin dilekçesi istenmedi. Velilerin haberi yok. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nun konuşmacı olduğu konferansı izlemedim ama bazı iddialar var. Konferansın içerinde bazı öğrenciler, hatta bazı öğretmenler konferansı terk ediyor. Çünkü burada, Emiroğlu, kötü iddialar kullanıyor. Konferanstan çıkan öğrenciler durumu ailelerine söylüyor. Veliler okul müdürlerine giderek şikayetçi olmak istiyor, ama okul müdürleri öğrenci velilerinin şikayetlerini almak yerine kendilerini ilçeye yönlendiriyor" dedi.

DEÜ’YE DE BAŞVURDULAR
Burada bir ortaçağ zihniyetinin olduğunu söyleyen Adem Yıldırım, "Dinimiz ve Peygamberimiz’in güzel ahlakı ile ilgili uyuşmayan bir sürü söylem var. Dindar bir nesil yetiştirmek isterken, kindar bir nesil yetiştirme çabası içerisine girdiler" diye konuştu.

Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nun sözleri üzerine Eğitim İş, savcılığa, "Görevi kötüye kullanma, nefret ve ayrımcılık, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sendika ayrıca DEÜ Rektörlüğü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu hakkında soruşturma başlatması için dilekçeyle başvuruda bulundu.

 
Çeşme'de köpek krizi: Mahkeme bile işin içinden çıkamadı!
 
Bucaspor avantajını koruyamadı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şero 5 Aralık 2018 Çarşamba 09:39

Sizin gibi akademisyenler, din adamları, öğretmenler yüzünden insanlar daha fazla dinden uzaklaşıyor, deist oluyor. Sizin gibi dindar olacağıma,deist olurum daha iyi diyorlar.Haksızlar mı? Sonuna kadar haklılar.Kıblesi Kabe değil de rant,para,iktidar,güç,riya,takiye olanların Allah'ı var mıdır?Soruşturma açılsa bile bişey çıkmaz. DEÜ rektörü mü araştıracak bu konuyu?Yüzde 1 milyon üstünü kapat, yat kulağının üstüne formülü uygulanacak...

Yorumu oyla      12      5  
Laik Türkiye 5 Aralık 2018 Çarşamba 08:27

Gerekenin yapılacağını umuyoruz...KOnuşmalarını da kabul ettiğine göre fazla söze gerek yok.Soruşturma sonucu açık...

Yorumu oyla      14      5  
Biliyoruz 4 Aralık 2018 Salı 20:05

Biliyoruz biz senin her satırın altına imza atacağını. Ne zamana kadar? Ya savcı ya reis ifadeni alıncaya kadar. İşte o an geldiğinde hepiniz ama hepiniz değme dansözlere taş çıkartıp, kıvırıyorsunuz! Neyse zaten bizim sorunumuz sizler değil, sizleri sarayında ağırlayan zihniyetle!

Yorumu oyla      15      5  
muhalif 4 4 Aralık 2018 Salı 15:02

İlahiyat prof. ne bu gazetenin yazarı sn.Harun Özdemir in "dindarlığın çöküşü" yazısını okumasını tavsiye eerim. Özdemir hoca da ilahiyat kökenlidir. yazıda isra suresinden söyle bir cümle var " aklınızdan ve kurandan başka yol göstericiniz olmayacak"

Yorumu oyla      13      5  
açık ve net 4 Aralık 2018 Salı 14:57

15 yaşındaki kızlar için ve laiklik için söylediğiniz iddia edilen sözleri söylediniz mi söylemediniz mi? Buna açık ve net cevap veriniz

Yorumu oyla      20      5  
muhalif 3 4 Aralık 2018 Salı 14:54

bu prof. bey kadınlarda adet omanın ne demek olduğunu bilmiyor heralde ki, "bu bir hastalıktır, tedavi olunması gerekir" demiş!!adet olma kadının doğurgan olduğunu gösterir..dişilerde ki bu doğurganlık yani "yaratma" özelliği nlara tanrısal bir özellik kazandırır. üremeye çok meraklılar ya işte kadın olmadan üreyemezler.....

Yorumu oyla      16      6  
muhalif 2 4 Aralık 2018 Salı 14:40

sn.prof. Osmanlıda Müslüman değilmiydi, Osmanlıda LBGT hayatı üst seviyedeydi, sarayda, yaniçerilerde ve paşalarda., paşalar şöyle diyordu, biz çocuk sahibi olmak için kadınlarla evleniriz, bizim sex eğlencelerimiz başkadır. yani Osmanlıda eşcinsellik serbestti. yani lut kavmi gibiydi, erkekler erkeklere gidiyordu. müslüman ecdadınızın yaptıklarını şimdi kabul etmiyorsunuz.

Yorumu oyla      15      6  
muhalif 4 Aralık 2018 Salı 14:35

dinimiz ve peygamberimizden bahsetmiş, o zaman peygamberimizin hayatını örnek alsın, peygamberimiz ilk ve gerçek evliliğini hz.hatice le yaparken peygamberimiz 26 yaşında hz. hatice ise peygamberimizden daha yaşlı ve 3 çocuklu dul bir kaındı. ve hz. hatice kervanları olan bir iş kadınıydı. peygamberimiz evlenmeden önce hz.haticenin kervanlarında çalıştı, peygamberimiz sadece bu evlilikten çocuğu vardır, 6 çocuğu olmuştur. hz.hatice vefat ettiğinde 2 sene yasını tuttu, sonra hz. ayşe ile evlendi, hz.Ayşe daha önce nişanlıydı, inancı nedeniyle bu nişan bozulmuştu ve sonra peygamberimizle evlendi, ancak bu evlilikten çocukları olmadı, çünkü peygamberimiz hz.hatice yi çok sevmişti.şimdi prof.bey 15 yaşında evlilik nerden çıkıyor? hele günümüzde?peygamberimizin yaptıklarını "sünnt" olarak kabul ediyorsunuz ya, söyledikleriniz peygamberin sünnetiyle hiçde alakalı değil, insanlara arap kültürünü değil, gerçek islamı anlatın.....

Yorumu oyla      16      6  
Fikret Aslan 4 Aralık 2018 Salı 14:35

Sen ilim adamı değil dini kullanan cahil bir yobazsın beyefendi.

Yorumu oyla      18      5  
volkan 4 Aralık 2018 Salı 14:17

nukhet hotar 2. fesli kadir vakası olmasin rektör olarak gorevini yap ve bu yobazi universiteden at !!!

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de köpek krizi: Mahkeme bile işin içinden çıkamadı!
İzmir'in Çeşme ilçesinde bir yandan boşanma davası süren, diğer yandan ...
Zübeyde Hanım gemisi millet kıraathanesi mi oluyor? Bakanlık'tan açıklama geldi
İzmir’in simgelerinden biri olan Konak tarafında Kordon’da demirli halde ...
FETÖ'nün 'cennet listesi'ne operasyon!
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması ...
 
İzmir'de sahte rakı gözaltısı!
İzmir'in Bayındır ilçesindeki bir evde sahte rakı üretip, bir kahvede ...
Kocaoğlu ile A'dan Z'ye: Erdoğan'a 'Beydağ' yanıtı... Sahada tek çalışan benim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Yanaktan makasın cezası belli oldu!
İstanbul Şişli'de bir AVM'nin terasında oturan Seda Nur D.'nin yanağından ...
 
Yunan polisinin gaddarlığı faciayla sonuçlandı!
Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı 2 köyde, Yunanistan polisince kıyafetleri ...
İzmir'de dehşet: Denizden ceset çıktı!
İzmir'in Konak ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. 
İzmir'de akıl almaz olay: 4 ceset var, tek delil yok!
İzmir’de aynı yıl evlerinde ölü bulunan Hüsnü-Atiye Civan ve Kazım-İsmet ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva