HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Nisan 2014 Perşembe - 08:18

Habamam Sınıfı ölümsüzleşti!

Adile Sultan Kasrı'nda, Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri "Hababam Sınıfı"nın çekildiği sınıf müze haline getirildi. Adile Naşit, Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe'nin birer silikon heykelinin bulunduğu müze, "Hababam Sınıfı" oyuncularının da katıldığı bir törenle açıldı.

Habamam Sınıfı ölümsüzleşti!

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle oluşturulan müzenin açılışı için Koşuyolu'ndaki Adile Sultan Kasrı'nda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile aralarında Halit Akçatepe, Ercan Gezmiş, Ahmet Arıman ve Tuncay
 
Akça'nın bulunduğu "Hababam Sınıfı" filminin oyuncuları ve vatandaşlar katıldı. Sinemaseverler oyunculara büyük ilgi gösterdi; hayranları oyuncularla fotoğraf çektirdi.
 
Törende konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Bu eser okulu konu alıyor, öğretmeni konu alıyor, sizi bizi işliyor. Dolayısıyla, aslında onlar öğretmenler, öğrenciler. Ben onlara öğretmenler, öğrenciler diye hitap etmek istiyorum. Sevgili sanatçılarımız, kıymetli sanatçılarımız, hoşgeldiniz. Sizin sayenizde Türk Sineması'nda unutulmaz ebedi bir eser çıktı. Eskiden bu kadar televizyonumuz da yoktu. Bugün televizyonumuz dışında birçok mecramız da var. Biz okul dizilerinden çocuklarımızı nasıl koruruz mücadelesini veriyoruz. Ama Hababam Sınıfı'ndan, biz, çocuklarımız, büyüklerimiz bir şeyler öğreniyoruz. Bunlar alkışlanması gereken, çok büyük bir emek ortaya koymuşlar" dedi.
 
"TORUNLARININ TORUNLARI İZLEYECEK"
Hababam Sınıfı'nın "Postal Rıza"sı Ercan Gezmiş de, "Ben ve bütün arkadaşlarım ve sizler, onlarca kere bu filmi seyretmiş olmamıza rağmen, bu akşam bile yayınlandığında sanki ilk defa izliyormuş gibi o tadı, o lezzeti alıyoruz. Yönetmenimiz, büyük oyuncularımız, öğrenci arkadaşlarımız aramızdan ayrıldılar. Ama biliyorum ki, etraftan bir yerden bizi izliyorlar. Bizim duyduğumuz bu onuru onlar da duyuyorlar. Hepsine rahmet diliyorum. Arkadaşımız Mehmet Çatay'ın bir sözü var; 'Bu filmi çektiğimiz zaman benim dedem izliyordu, hayattaydı.' Arkasından babası izledi, Mehmet Çatay izledi, oğlu izledi, şimdi torunu izliyor. İnşallah torunlarının torunları izleyecek. Bize bu değeri verdiğiniz için herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
 
SIRALARA OTURUNCA DUYGULANDILAR
Konuşmaların ardından, davetliler, oyuncularla birlikte kurdelayı keserek, müzeye dönüştürülen sınıfa girdiler. Sınıfta, oyunculardan Adile Naşit, Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe'nin silikondan heykelleri bulunuyor.
 
Sınıfa girenleri, kopya çekmek için sobanın içine girmiş olan "Güdük Necmi" lakaplı Halit Akçatepe ve onun başında dikilen "Kel Mahmut" lakaplı Münir Özkul'un silikon heykeli karşılıyor. Öğretmen masasının önünde dikilen Adile Naşit elinde zil çalarken, "İnek Şaban" lakaplı Kemal Sunal ise sırasında otururken görülüyor. Duvarları film karelerinden fotoğraflarla süslenen sınıfta, hayatını kaybedenlerin fotoğrafları da oturdukları sıraların üzerine konuldu.
 
Sınıfta sıralara oturarak fotoğraf çektiren oyuncuların, hayatta olmayan arkadaşlarının fotoğraflarına bakarak duygulandığı görüldü. Oyuncu Halit Akçatepe, duygularını, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel olmuş" sözleriyle dile getirirken, silikon heykeliyle ilgili olarak da, "Münir abi kulağımdan çekerek sobadan çıkarıyordu. Ama şimdi sadece kafamı koymuşlar" dedi.
 
Hababam Sınıfı oyuncuları daha sonra hep beraber "Güm güm Hababam" şeklinde slogan attı. Müzeyi gezen oyuncular çıkışta da okulun merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kitap Fuarı'nın Onur Konuğu'ndan Erdoğan'a eleştiri!
TÜYAP’ın onur konuğu İzmirli yazar Feyza Hepçilingirler dil konusunda ...
Aydın Doğan karikatür yarışması sergisi Muğla'da
Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 30'uncu Aydın Doğan Uluslararası ...
Afife Tiyatro Ödülleri jürisine büyük tepki
Ali Poyrazoğlu, Behzat Uygur, Nilgün Belgün, Levent Özdilek, Zafer Diper ...
 
Ege’de Boğaziçi Caz rüzgarı
Boğaziçi Üniversitesi Caz Topluluğuna bağlı Boğaziçi Üniversitesi Caz ...
Türkiye’nin tüm renkleri bu festivalde
2. Yöresel Ürünler El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali Türkiye’nin ...
Bosna Hersek'te Türk Film Festivali başlıyor
Bosna Hersek'te Türk Film Festivali'nin altıncısı, 25 Nisan'da yapılacak özel gösterimle başlayacak.
 
23 Nisan’da sahne genç solistlerin
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Balçova Rotary’den anlamlı konser
Uluslar arası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun Türkiye Görme Özürlüler ...
Marquez’in kitaplarına ilgi arttı: Yüzyıllık Yalnızlık yok satıyor!
İzmir Kitap Fuarı'nda, geçen 17 Nisan'da 87 yaşında ölen Nobel ödüllü ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva