HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2014 Cuma - 09:13

Güven Meclis kürsüsünden iktidarı bombaladı

PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Güven, “İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının”44 ve 45’inci maddeleri ile ilgili verdiği iki önerge hakkında sistemdeki aksaklıkları sıraladı.

Güven Meclis kürsüsünden iktidarı bombaladı

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Yine TBMM’ ne gelen bir torba yasa tasarısı olan “İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının”44 ve 45’inci maddeleri ile ilgili verdiği iki önerge hakkında Meclis kürsüsünde konuşma yaptı, sistemdeki aksaklıkları sıraladı, iktidarın politikalarını sert dille eleştirdi.

Güven konuşmasında down sendromlu yada otistik çocuğu olan ailelerde anne ya da babanın birisinin erken emekli olmasının sağlanmasını istedi. Bu nedenle de Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda düzenlenen fiilî hizmet süresi zammının yeniden gözden geçirilirek Torba Yasa kapsamında değerlendirmesi gerektiğini belirtti.
 
‘YASADAN ÖNCE NEDENLER BULUNMALI’
Yasa tasarılarının aceleye getirilmesini eleştiren Güven, bu durumun olumsuzluklarını engelli ve engelli ailelerinin çok daha yakından yaşadığını çünkü vadedilen iyileştirmelerin yapılmadığını, sadece yapılıyormuş gibi davranıldığını ifade etti. Güven, hükümeti engelli, kadın ve çocuk hakları konularında yetersiz politikalar üretmekle suçlayarak, “Engelliler açlık grevine gidiyor. Kadınlar, kadın cinayetlerine karşı eyleme gidiyor, nedenini iktidar düşünüyor mu acaba? Yuvadaki çocuklara taciz ve tecavüz olaylarının arttığını görüyoruz. Sorunların bu kadar yoğun olmasının nedeninin kanunların yetersizliği olmadığını bizler biliyoruz ama acaba iktidar biliyor mu? Nedenlerin ortaya konulmadığı, çözüm aranmadığı sürece istenildiği kadar torba kanun yapılsın, sonuç hiçbir zaman değişmeyecektir. Her şeyden önce engellilerin de birer birey olduğunu ve engellilerin insan hakları olduğunu hatırlamak gereklidir” şeklinde konuştu.
 
“TAŞERON SİSTEM DAHA ÇOK 301 CAN ALIR”
Öte yandan Türkiye’de iş hayatında tüm çalışanların risk altında olduğunu belirten Güven, Soma örneğini vererek taşeron sistemi eleştirdi. Güven şöyle konuştu: “Taşeronluk, alt taşeronluk ve dayıbaşılık gibi sistemler kalkmadığı sürece Soma'da olduğu gibi 301 değil, çok daha fazla can kaybına yol açacaktır. Bugün geldiğimiz nokta memurlar dâhil tüm çalışanların adım adım taşeronlaştırılmaya doğru götürüldüğüdür, buna sağlık sistemi de, sağlıkçılar da dâhil olmakta. Bu nedenlerle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda düzenlenen fiilî hizmet süresi zammında adaletli bir şekilde yeniden düzenleme yapılması gerekmektedir.”
 
‘YAŞAM ODASINI ÇOK GÖREN ZİHNİYET’
Türkiye’de iş sağlığı ve iş güvenliği sorunlarının çözümlenmediğini, yalnızca 2014 yılında çocuklar dâhil en az  1200 kişinin hayatını kaybettiğinin bilindiğini aktaran Güven, “Kayda girmeyenleri bilmiyoruz. Bugün maden ocaklarında yaşam odasını bile çok gören bir zihniyet mevcutken insan haklarına saygı beklemek anlamsız olmaktadır. Ancak, yine de fiili hizmet zammının riskli meslek ve iş gruplarına göre yeniden düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir iftarda buluştu: Erdoğan’a ‘tekme’ göndermesi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar ...
Erdoğan: Monşeri muhatap almıyorum
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde yaptığı ...
CHP İzmir plaja indi: Tatile bir saat ara/oy ver!
CHP İl Örgütü Çeşme’nin ünlü Ilıca plajında seçim çalışması yaparak ‘çatı ...
 
AK Parti İzmir Erdoğan’a destek için veznede!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip ...
Yıldırım’dan teşkilata sandık fırçası!
Yerel seçimin ardından İzmir'de ilk kez teşkilatla buluşan AK Parti Genel ...
CHP Çam Çeşme’ye taş ocağını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bir madencilik firmasına, Çeşme'nin Germiyan ...
 
Anavatan Partisi Erdoğan’ı destekliyor
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ...
CHP İzmir İhsanoğlu için bağış kuyruğunda: Yıldırım’a sert yanıt
İl Örgütü MHP ile ortak çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim çalışmaları ...
Güven: Kreş desteği 12 yıldır torbaya giremedi!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili, iki yıl önce açıklanan çalışan kadınların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva