HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2014 Perşembe - 08:23

Güven Bakan Çelik’e 8 hasta sınırını sordu!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Güven, Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışan hekimlere günde 8 “A grubu” felçli hasta bakma sınırı getirilmesini Meclis’e taşıdı.

Güven Bakan Çelik’e 8 hasta sınırını sordu!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışan hekimlere günde 8 “A grubu” felçli hasta bakma sınırı getirilmesine ilişkin sorularını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e yöneltti.

Güven, uygulama ile zaten 6 ay bekletilen hastaların bekleme süresinin iki yıla çıkacağını savunarak “AKP’nin engelli dostluğu seçimden sonra bitti” dedi.
 
GENELGEYİ AÇIKLADI
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından 10 Nisan 2014 tarihli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları konulu bir genelgenin yayınlandığını hatırlatan Güven, genelgede bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimi için günlük en fazla 8 saat üzerinden fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamasının kuruma fatura edileceğini, uygulamanın birden fazla kurumda çalışan hekim için de geçerli olduğunu belirtti.


8 HASTA SINIRI
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Güven, genelgenin diğer sınırlamalarını şöyle ifade etti: “Genelgede ‘bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzman hekimi ve bir fizyoterapist için A grubu denilen felçli, spastik hasta bakma işlemlerinden günlük en fazla 8 hastanın; A ve B grubundaki işlemlerden günlük toplam en fazla 12 hastanın; C grubundaki işlemlerden günlük en fazla 32 hastanın; C ve D grubundaki işlemlerden ise günlük toplam en fazla 64 hastanın işlemi kuruma fatura edilebilecektir’ deniliyor.”
 
ARTIK 2 YIL BEKLEYECEKLER
Türkiye’de her yıl yeni 125 bin nörolojik hastalıkların olduğu, bunların yarısının fizik tedaviye ihtiyaç duyduğu bilgisini veren Güven, “Ancak kamu ve özel kurumların Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon yatağı toplam sayısı 2 bin 750’dir. Hâlihazırda bile kamuda hastalar tedavi olmak için 6 ay bekletilmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 yılından bu yana yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açılmasına da izin verilmediğini biliyoruz. Durum böyle iken bu tedbirlerle hükümet ‘sosyal devlet’ anlayışını hiçe sayan uygulamalara imza atıyor ve halkı mağdur ediyor. 6 ay bekleyen hastalar artık iki yıl bekleyecek” diye konuştu.

Güven’in şu sorularının yanıtlanmasını istedi:
2014 yılı itibarıyla ülkemizde kamu ve Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerinin toplam yatak sayısı nedir?
Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde çalışan bir uzman hekim ve bir fizyoterapistin “A grubu” denen felçli, spastik hasta bakma sınırının 16’dan 8’e indirilmesinin gerekçesi nedir?
Ülkemizde günde toplam kaç “A grubu” hasta tedavi edilmektedir. 2013 yılı için günlük “A grubu” hasta başvuru sayısı ortalaması kamu ve özel fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri toplamına bölündüğünde hastane başına kaç “A grubu” hasta başvurusu düşmektedir? Sınırlama sonucu “A, B, C ve D grubu” hasta başvurularında başvuru sınırını aşan hastalar ne olacaktır?
2008 yılından beri ülkemizde kaç yeni “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi” açılmıştır? Bu merkezlerden kaçı kamu kaçı özel merkezdir?
Yeni yapılan kamu hastanelerinden kaçı “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi” olarak planlanmıştır?
Kamu hastaneleri bünyesinde açılacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerinin toplam yatak kapasitesi nedir?
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) ihtiyacı olan engelli yurttaşların tedavilerinin yetersiz kalmakta olduğu bilinmektedir. FTR işlemlerine kısıtlama getirilmesi FTR ihtiyacı olan engelli yurttaşların tedavilerinin tamamen durdurulması demek değil midir?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selam 21 Ağustos 2014 Perşembe 21:33

Biz engelli cocuğu olan aileler olarak özel hastanelerde ücretlendirilmesi hepimizi zor duruma koydu tedaviden cevap alarak şimdi cocuklarımız evdeki otursun buna ne demeli aylık ücretlendirilmesi kötü oldu ne yapalım şimdi yardım edin

Yorumu oyla      11      5  
Güzel İzmirim 24 Nisan 2014 Perşembe 08:47

Ya hastane için hiç paran olmayacak, ya da hiç hasta olmayacaksın. Eğer asgari ücretlide olsa, hasta olursan ayvayı yedin. Çalışanların vergileriyle finanse edilmiş bedava tedavi kartın yoksa kötü...

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Bir anda söylenmez
Başbakan Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu: 1915 mesajı bir çağrıdır
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye hiçbir açıklamayı siyasi baskı ...
AK Partili Sait 23 Nisan'da koltuğu bıraktı
AK Parti İzmir Milletvekili 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
 
CHP İzmir'den 23 Nisan kutlaması
CHP İzmir örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ...
CHP'den Ermenilere taziye mesajına ilk tepki
Başbakan Erdoğan'ın 1915 mesajına CHP'den ilk açıklama CHP Genel Başkan ...
İzmirli 50 AK Partili Ankara yolcusu!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın 81 ilin büyük kongre delegelerine ...
 
CHP Gaziemir yasta: 'Yoldaşımı kaybettim'
Gaziemir’de 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için CHP’den ...
Erdoğan'dan '24 Nisan' için taziye mesajı
Başbakanlık'tan 1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan öncesinde bir açıklama yapıldı.
Erdoğan: Yine ters köşe olabilirsiniz
Köşk adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Gül ile aralarında anlaşmazlık olmayacağını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva