HABERLER>SEÇİM 2015
28 Mart 2015 Cumartesi - 13:05

Güllüce’den adaylık yorumu: Geleceğimi parti bilir

Kemalpaşa’da dönüşüm bayramı, Bakan Güllüce’den İzmir’in merak ettiği soruya yanıt Kemalpaşa Belediyesi’yle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Tören öncesi İzmir’den aday olacağı yönündeki iddialara yanıt veren Bakan Güllüce, “Ben zaten aday adayıyım. Neresi olduğunu genel merkez bilir. Ben şu anda İstanbul milletvekiliyim. Geleceğimi partim bilir” ifadelerini kullandı.

Güllüce’den adaylık yorumu: Geleceğimi parti bilir

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Belediyesi, Soğukpınar ve Atatürk Mahallelerinin Bakanlar Kurulu tarafından afet riski altındaki alan olarak ilan edilmesinin ardından başlattığı kentsel dönüşüm sürecinde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğünden yetki devrini aldı.


 
Kemalpaşa Dere Mesire Alanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen protokol törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 
GELECEĞİMİ PARTİM BİLİR
Bakan İdris Güllüce tören salonuna girmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güllüce İzmir’den aday olacağı iddialarına “Ben zaten aday adayıyım. Neresi olduğunu genel merkez bilir. Ben şu anda İstanbul milletvekiliyim. Geleceğimi partim bilir” yanıtını verdi.
 
DİĞERGAMIN EN BÜYÜK TEMSİLCİSİYİZ
Güllüce dönüşüm töreninde yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun katkısının altını çizerken, “Biz bir Türkiye arzuluyoruz. Şehirlerimizin ruhu olsun istiyoruz. Kimyası bozulmuş insanların yaşadığı şehirler olsun istemiyoruz. Komşuluk, dostluk ilişkilerinin devam ettiği yerler olsun istiyoruz. Böyle bir Türkiye’nin kalkınmış bir Türkiye’yle örtüşmesini istiyoruz. Batıda evet alt yapıları bitmiş şehirler var ama ruh, gönül, insanlık kalmamış. Diğergam(başkalarını düşünmek) olmak diye bir şey kalmamış. Biz diğergamın en büyük temsilcisiyiz” ifadelerini kullandı.


 
MAKUL BİR ŞEYLER ÜRETİN
Hükümet olarak yaptıklarından bahseden Güllüce muhalefete de sert sözlerle yüklendi. Güllüce, “Aşsız ve işsizimiz olmasın istiyoruz. Geçim derdini karın doyurmayı düşünen değil zengin olmayı düşünen bir Türkiye olsun. Ulaşım sorunu halledilmiş şehirlerimiz olsun istiyoruz. Muhalefet bu otobanı durdurmak için çalışma yapıyor. Kapatamazsın. Biz yol yapıyoruz sen yolunu kapatıyorsun. Tabiatı bozuyormuş, nasıl oluyor onu da anlamadım. Bir kişinin 3 buçuk saatte İzmir’den İstanbul’a gitmesine niye karşı çıkılır? Mahkemeye verilir, ben anlamdım. Ben bulamadım siz sorun. Niye bu yollara barajlara yollara havaalanına karşıdırlar. İstanbul’daki havaalanı için ‘iktidar olalım durduracağız’ diyorlar. Durduramazsın kardeşim. Herkesin bunlarla gurur duyması lazım. bir de köprü durdurulacakmış. Bitti kardeşim bitti. Sizin başka işiniz yok mu? Makul bir şeyler üretin. Bunları yaparsanız millet size ‘yeter’ der. Zaten seni iktidar yapmıyorlar bir de ‘dur’ derler” ifadelerini kullandı.
 
ÇED ALMAYANI DÖVÜYORUZ!
ÇED konusunda kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap veren Güllüce imzaladığı yatırım anlaşmalarından bahsetti. Güllüce, “Sadece İzmir’de 4 milyarın üzerinde yatırımı zevk alarak imzaladım. Türkiye’deki toplam yatırım 190 milyar oldu. Mecliste benim hakkımda ‘Herkese ÇED veriyor, ÇED almayanı dövüyorlar’ dediler. Evet biz ÇED almayanı dövüyoruz. ‘Niye çalışmıyorsun, bu millete katkı yapmıyorsun?’ diyoruz. Doğru. Biz herkese, ÇED için müracaat eden adama yol oluruz. Rehber oluruz. Bir an evvel yatırımını yapsın. Dünyanın en büyük ekonomisi için çalışan adama kurban oluruz sen engel ol” diye konuştu.   
 
FİTNECİLERE ‘DEFOL’ DEYİN
Çanakkale şehitlerinden örnek vererek sözlerine devam eden Güllüce, birlik ve beraberlikten rahatsızlık duyanlar olduğunu söyledi. Güllüce, “Bu milletin içine fitne fesat getirenlere defol Allah’ın cezası biz bir olacağız, diri olacağız deyin. Biz böyle bir Türkiye hayal ediyoruz. Bunlar içeride ve dışarıda birilerini rahatsız ediyor. Ama biz bundan keyif alıyoruz. Afrika’dan bir yabancı geldiğinde ben susuyorum adam biz başbakanımızı, cumhurbaşkanımızı bize anlatıyor. Bunlar güzel değil mi? Bu nifakçı takıma karşı mutlaka birlik olmalıyız. Biz tefrika yüzünden bir imparatorluk kaybettik. Biz 78 milyon tefrikasız bir araya gelerek tüm dünyada bu milletin karşısında olanlara karşı olmalıyız” dedi.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HERKES YAPAMAZ
Üç dönem belediye başkanlığı yaptığını belirten Güllüce, “Son döneminde Marmara depreminde görevdeydim. O bölgede ceset çıkarmadığım, çalışmadığım yer yoktur. Komdan subayı gibi çalıştım. Mühendislik mimarlık hizmeti almamış binaların sonucu böyle oluyor.  Deprem riski olmayan, çıkmaz sokağı olmayan, çocuklarımızın oynayacağı parklar olan yeni yerlere ihtiyacımız var. Bazı muhalifler bunlara ‘rantsal dönüşüm’ diyorlar. Yıkık dökük binayı kaldırıp yeni bina yapınca ve vatandaşa verince bunun neresi rant oluyor anlamış değilim? Bu hayırlı işe karşı çıkmak az önce saydığım şeylere karşı çıkmak neden? Kentsel dönüşüm bilgi, beceri isteyen bir iştir. Herkesin yapacağı bir iş değil. Biz de, ‘Başkan yürü Türkiye’ye yakışır bir Kemalpaşa yap’ dedik. Biz de halka rağmen olmaz. Halkla beraber olur. Vatandaşla anlaşarak olur. Halka rağmen 1950 öncesi olmuş.  Sonrasında Ege’den bir yiğit çıkmış ‘yeter söz milletin’ demiş. 2002’den sonra da bir delikanlı ‘hem karar da milletin’ dedi. Öyle noter ne diyorsa olmaz. Millet ne diyorsa o olacak. Fakat kentsel dönüşümde istemede de vermede de adaletli olacağız. Şimdi size gelip ‘İdris Güllüce, bir bakan, filanca, yer kapatmış’ derler. İftirayla, yalanla insanların aklını çelerler. Tek silahları ve beyinler iftira olanlara karşı bizi korumak zorundasınız.  Hemen gelip başkanla konuşun” ifadelerini kullandı.  


 
MARKA OLACAKTIR
İzmir Valisi Mustafa Toprak ise gerçekleşen çalışmanın marka değeri olarak ortaya çıkacağını belirtti. Toprak, “Ankara’dan İzmir’e geldiğimizde Kemalpaşa karşılıyor. Bu ilçemizin alt yapı, sanayi, tarım, üretim, konut ve parklarıyla bizi karşılaması gerekiyor. Bu törende belediye başkanımızın ve bakanımızın katkılarıyla önemli bir çalışma başlatılıyor. İnanıyorum bu çalışma Kemalpaşa’da, İzmir’de ve Türkiye’de bir marka değeri olarak ortaya çıkacaktır” dedi.


 
UĞURLU’DAN GÜLLÜCE’YE TEŞEKKÜR
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu konuşmasında Bakan Güllüce’ye teşekkür ederken verilen sözlerin tutulduğunu ifade etti. Uğurlu,  “Eskiler ‘Şehirler insanın insan da şehrin aynasıdır’ derler. İnsan şehri inşa ederken taşın toprağın arasında kendini inşa eder. Gönlü taş olanın şehri de taş olur. Gönlü aşk olanın şehri de gülistan olur. Güzel insanların hep güzel şehirleri olmuştur. Kemalpaşa’nın güzel insanlarının da güzel Kemalpaşa’sı olsun istiyoruz. Hayalin peşinde giden bir ekiple bu projeyi başlatıyoruz. Kentsel dönüşüm sadece sağlıklı bir kent oluşturmak değil tarihi eserlere de sahip çıkmaktır. Kentsel dönüşüm o yapılarla buluşmamızı da sağlayacaktır. Ecdat yadigarı o yapılara sahip çıkıp geçmişle barışmamızı sağlayacaktır. Bundan tam bir yıl önce biz size bu sözleri verdik. Verirken bir şeye güvendik. ‘Tüm bunların gerçekleşmesi için bize bir bakanın sahip çıkması lazım’ dedik. O bakanımız Kemalpaşa’ya geldi.  Geçen sene mitingde ‘Ne istiyorsanız bu bakan abiniz size söz verdi’ dedim. Birinci senesinde verdiği sözleri yerine getiren İdris Güllüce’ye teşekkür ediyorum. Bakanım iyi ki varsınız. Bu süreçte önce Allah’a sonra size güveniyoruz” diye konuştu.
 
NELER YAPILACAK?
Kemalpaşa ilçesinde kentsel dönüşümde 80 hektarlık alanda 5 tip konut yapılacak. Evlerin büyüklükleri 60, 80, 125, 150 metrekare olacak. Binalar 2 ila 7 kat arasında değişecek. 7 ile 9 bin arası konut üretilecek. Proje 25 bin kişiyi kapsayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali tunç 28 Mart 2015 Cumartesi 15:26

Sayın bakanım izmire inciraltına müjdeniz olmayacak mı?

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Birlik: Sandıktan emek çıkmalı!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2. Bölgeden önseçime giden en iddialı adaylarından ...
Erten’in son durak Konak: Demokrasi mücadelesi için adayım!
İzmir’in en deneyimli ve başarılı siyasi profillerinden Abdurrezzak Erten; ...
Murat Koç bu sözlerle yola çıktı: İzmir’in önünü MHP iktidarı açacak
MHP İzmir’in Eski Teşkilat Başkanı Murat Koç, İzmir 2. Bölge’den aday ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan flaş önseçim mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı büyük heyecana 24 saat kala Twitter adresinden ...
CHP’li Kılıç: Deniz’ler için adayım
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, meclisten ...
CHP’li Altındağ: Güzel günler çok yakın
Sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretleri sürdüren CHP İzmir 2. Bölge ...
 
CHP’de nefesler tutuldu! 29 Mart raporu: kimlerin adı öne çıkıyor?
CHP’de hakim denetiminde üyelerle Pazar günü gerçekleştirilecek önseçime ...
CHP aday adayı Sezer’den gelecek manifestosu!
CHP İzmir 2.Bölge aday adayı Hüseyin Sezer Bayraklı, Çamdibi, Karşıyaka ...
Moroğlu: AKP çiftçinin de belini büktü
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, köylünün çiftçinin en zor günlerini ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva