HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2015 Pazartesi - 18:13

Güler’in istifasına İzmir örgütü ne tepki verdi?

CHP’de İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in çifte disiplin sürecinde flaş bir karar alarak partisinden istifa etmesine örgütten ilk tepkiler geldi. İl Başkanı Serter kısa bir açıklama yaparken İzmir milletvekilleri Güler’in kararını değerlendirdi.

Güler’in istifasına İzmir örgütü ne tepki verdi?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler partisinden şok bir kararla istifa etti.

- GÜLER'DEN FLAŞ İSTİFA KARARI: İŞTE O METİN...

Partiyi sert sözlerle eleştirdiği süreç sonunda ortada bir iddia olmadığını ifade ederek kurullara sözlü ya da yazılı bir savunma vermeyen Güler haftanın ilk günü sonlanırken istifa ettiğini açıkladı.
 
Güler’in istifası siyaset gündeminin zirvesine taşınırken flaş karar sonrası CHP İzmir Örgütü’nde de ilk tepkiler geldi. İl Başkanı Serter kısa bir açıklama yaparken İzmir milletvekilleri Güler’in kararını değerlendirdi.

CHP İZMİR İL BAŞKANI BEDRİ SERTER: Hayırlı uğurlu olsun, yolu açık olsun.
 


CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ERDAL AKSÜNGER: CHP'nin herhangi durumu değil kendi bireysel kararı... Sonuçta burada Birgül Ayman Güler ismini CHP olmasa hiç kimse tanıyamazdı. CHP'nin kurumsal kimliği üzerinden kimse kendini şöhret etmeye kalkmasın. bunlar doğru şeyler değil.
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ SUSAM: İstifa etmiş bir arkadaşımızın arkasından konuşmak istemiyorum.
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ HÜLYA GÜVEN: Keşke ilk fikir ayrılığına düştüğünde istifa kararı verseydi. Disiplin sürecini yaşanmasına üzüldüm. Keşke bugünlere gelmeseydi diye düşünüyorum CHP'nin Birgül Hanıma üye olduğu zamandaki uygulamaları ile şimdiki arasında bir fark yok. Bu istifa geç kalınmış bir istifa. Uyum sağlayamadığını anladığı zaman, Fikir ayrılığına düştüğü anda istifasını vermiş olması gerekiyordu. Disiplin sürecinin yaşanmamış olmasını dilerdim. Hem partiye hem de kendisine zarar veriyor.


CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA MOROĞLU: Kişisel tercihidir. Kendi düşüncesine uygun zeminde mücadele kararı vermiş olabilir. Her zaman savunduğum bir şey vardı; vekillik bitinceye kadar susmalıydı. Susmayı becerebilseydi daha iyiydi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 27 Ocak 2015 Salı 21:42

CHP nin kaybettiği Milletvekilleri; Emine Ülker Tarhan, Birgül Ayman Güler, Ercan Cengiz, Emrehan Halıcı hatta Milletvekiiliğinde istifasını veren Sabahat Akkiraz hepsi karekterli sağlam kişiler. CHP bunları kaybetmeyi nasıl göze alıyor. CHP deki bozulmayı görüp itiraz edenler ve düzelmesi için uğraşanlar saygı değer Milletvekillerimiz. Dersimli Kemal ne yapıyor? Bunların gitmesine neden olurken kimleri alıyor? CHP intihar ediyor. Keşke istifa eden Milletvekillerimiz el ele verip tek bir partide buluşsalar inanıyorum ki CHP den fazla oy alacaklardır.

Yorumu oyla      14      6  
Demir 27 Ocak 2015 Salı 19:54

Birgül Ayman Güleri tebrik ediyoruz. Kişilikli karekteri olanların tek tek ayrıldığını görünce artık CHP de de bozulmalar oluyor. Moroğluna katılmıyorum. ne demek Milletvekilliği bitinceye kadar sussaydı. Biz oylarımızı siz Milletvekiliğinin avantajlarından faydalanın diye vermedik. Yanlış bir şey varsa konuşun diye verdik. Eğerki CHP de bu kafada olan milletvekilleri çoksa vereceğimiz oylar ülkenin menfaatine değil onların çıkarına olacaktır.

Yorumu oyla      14      6  
Balkanlı 27 Ocak 2015 Salı 11:41

CHP de balkanlıların temsilcisi kalmamıştır. Seçimde görüşmek üzere .

Yorumu oyla      40      6  
Lombak 27 Ocak 2015 Salı 09:41

Sn Susam'a katılmakla birlikte bu durum parti içinde farklı fikirde olanlar arasında herhangi bir diyalog da gelişmediğini gösteriyor. Yani bugün partinin Tüzüğe karşı politikalar içinde olduğu apaçık ortada. Ama gidenler Atatürkçülerse burada bir yanlışlık olduğunun tespiti gerekirdi. Bunu da konuşarak aşabilirdiniz. Bugün Perinçek'i Strazburg'a uğurlarken (azınlık cemaat liderleriyle toplantı sonrası)yarım ağızla "ifade özgürlüğünü destekliyorum" açıklaması yapanın CHP'nin başı olduğuna inanmak zor. Derim ki önce kendi aranızda bir diyalog içinde olsaydınız belki Atatürk'te birleşirdiniz. Bu ayrışma ancak sağcılardan ve cemaatlerden gelecek oyla dengelenebilir. Bu durumda 0+0 elde var sıfır. Bol şanslar!

Yorumu oyla      25      8  
hakan 27 Ocak 2015 Salı 09:14

ayman güler in hiç suçu yok,onu vekil yapan zihniyet hangi amaçla,hangi beklentiyle vekil yaptı.tabanda CHPiçin canını vercek insanlar varken ,siz ahbap çavuşla vekil seçerseniz.işte bu olur.şimdi de nazlı ılcak,gürtuna,şener i vekil yapacaklarmış.yapsınlar.onlarda yarın bunların içi karmakarışık diye istifa ederler.CHP yönetiminin istifa etmesi gerekiyor.onlar yarın olmayacak,biz hep burda olacağız.inadına CHP.ama bunlarla değilllllllllll.

Yorumu oyla      17      14  
gerçek izmirli 27 Ocak 2015 Salı 08:02

CHP BİTMİŞTİR...BİRGUL HANIMI DESTEKLİYORUM...YAZDIĞI GEREKCELEREİN HEPSINDE YUZDE YUZ HAKLIDIR.....ŞİMDİ GENEL MERKEZ BU İFADELERE HAYIR YAPMADIK DİYEBİLCEK Mİ...BATIRDINIZ KARDEŞİM PARTİYI....BU CHP MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN PARTISI OLMAKTAN CIKALI ÇOK OLDU...DİRENENLERDE BASKILANMAKTAN ARTIK BIKTILAR...YETTİ ARTIK ERMENİ SOYKIRIMINI ARDINDA DURAN CHP - CHP DEGİL YCHP 'DİR...205 SSECİMLERİ NE YAZIKK Kİ CHP İÇİN KAYIPTIR...

Yorumu oyla      37      10  
partili 27 Ocak 2015 Salı 06:35

hocam chpli olarak seni haklı buluyorum, vede kendi partimden utanıyorum, chp iyice hdpleşti.

Yorumu oyla      55      10  
27 Ocak 2015 Salı 00:38

geç kalınmış bir istifa ama olsun yinede değerli buluyorum.artık sözkonusu partide atatürkçü kalmamıştır.

Yorumu oyla      65      13  
why ? 26 Ocak 2015 Pazartesi 23:06

Iste size Biatci kafasi. Milletvekilligi bitinceye kadar sus. Konusma, parmak kaldir, parmak indir, fikir beyan etme, biat et. Sonrada kalk biz Milletin Vekiliyiz de. Ahlakli Siyaset bu olsa gerek.

Yorumu oyla      34      7  
KÖYLÜ 26 Ocak 2015 Pazartesi 22:45

SAYIN VEKİLİM M. ALİ SUSAMI KUTLUYORUM,ADAM GİBİ ADAM HELAL OLSUN,ORHANGAZİ DENDE BÖYLESİ ÇIKAR

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Başkan Yardımcısı'na saldırıya protesto
Aydın'ın Didim İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP'li Belediye Meclisi ...
Başdanışmandan çarpıcı ‘süreç’ mesajları
Başbakanlık Başdanışmanı Hatem Ete, "Çözüm süreci silahsızlanma vaadiyle, ...
Flaş! CHP İzmir Milletvekilinden flaş istifa kararı
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler partisinden istifa etti.
 
AK Parti ilçe teşkilatına taşlı saldırı
Dikili AK Parti Dikili İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu bina, kimliği belirsiz ...
CHP’de önseçim çıkmazı: Sadece bir bölge mi olacak?
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek üzere çeşitli ...
CHP’li Gençler Syriza’yı örnek alacak
CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç, Yunanistan seçim sonuçlarından ...
 
CHP'li Rodoplu'dan Mumcu mesajı: Fikirleriyle yaşıyor
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Doktor Ülkümen Rodoplu katledilişinin ...
Güler’den savunma yok değerlendirme var!
Bir yıl süreli geçici olarak gruptan çıkarma istemiyle disipline sevk ...
MHP’de kongreler tamam: Karataş yeniden aday olacak mı?
İzmir’in Narlıdere dışında 29 ilçede kongrelerini tamamlayan MHP, 15 Şubat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva