HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2013 Pazartesi - 13:43

Güler’den ‘Anayasa’ çıkışı: AKP kendi vekillerinden saklıyor

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Ben AKP’li milletvekilleriyle konuştuğumda fark ettim ki, bu çalışmayı yalnız bizden gizlemiyorlar asıl kendi milletvekillerinden de gizliyorlar” dedi.

Güler’den ‘Anayasa’ çıkışı: AKP kendi vekillerinden saklıyor

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Muğla - Milas’ta gerçekleştirdiği ziyaretlerde Yeni Anayasa çalışmaları ile yapılmak istenen değişiklikleri anlattı.
 
Milas CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinliklerine katılmak üzere 16 – 17 Şubat tarihlerinde Milas’a giden Güler, programı çerçevesinde Milas’a bağlı belde ve köylerde bir dizi ziyaretlerde bulundu.
 
Ziyareti kapsamında CHP Milas İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Güler, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Kadın Kolları Balkanı Zeynep Mat ve gençlik kolları yöneticilerinin de bulunduğu ziyarette partililere sohbet eden Güler, gündemdeki konuları değerlendirdi.
 
Programının ikinci gününde Milas kitle örgütleri temsilcileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Güler daha sonra hazırlıkları devam eden Yeni Anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
“AKP ANAYASA ÇALIŞMALARINI KENDİ VEKİLLERİNDEN SAKLIYOR”
Güler, “Anayasa değişikliği ile ilgili herhalde hiç bir ülkede böyle bir şey yaşanmamıştır. Ülkenin Anayasa’sı sözüm ona sivil anayasa olarak değiştirilecek fakat o anayasaya hangi hükümler girecek bunu çok dar, kendilerini çok akıllı sanan üç beş adam kapalı kapılar ardında kararlaştırıyorlar” dedi. Anayasa’da yapılmak istenen en önemli değişikliğin Anayasa’dan Türk vatandaşlığının silinmek istenmesi olduğunun altını çizen Güler, “Ben AKP’li milletvekilleriyle konuştuğumda fark ettim ki, bu çalışmayı yalnız bizden gizlemiyorlar asıl kendi milletvekillerinden de gizliyorlar. AKP’li milletvekilleriyle konuştuğum zaman sizin parti Türk vatandaşlığını siliyormuş dediğimde ‘nerden çıkardın yok öle şey’ aldığım tepki buydu! Sonra fark ettim ki parti yönetiminden de gizliyorlar. O zaman bunu artık kapalı kapılar ardında komisyonmuş, uzman toplantısıymış oralarda konuşup durmak bana verilen mazbataya hakarettir” dedi.
 
Anayasa’dan Türk vatandaşlığının silinmek istenmesini TBMM’de Ana Dilde Savunma Kanunu’nun geçtiği bir ortamda dile getirdiğini paylaşan Güler, “Siz Anayasa’dan Türk vatandaşlığını ve Türk Ulusu’nu çıkarıyorsunuz, oysa burada hep beraber büyük Türk Milleti önünde namus ve şeref sözü verdik. Hem partiler olarak hem de tek tek insan olarak verdiğiniz söze ettiğinizi yemine ihanet ediyorsunuz. Orada bile iktidar partisinden ‘yok öle bir şey nereden çıkarıyorsun’ diye bağıranlar oldu. Sonra basının kendini bilmez bir şekilde AKP’ye yaranacağım diye bu meseleyi örtmek için hiçbir zaman düşünmediğimiz cümleleri sanki söylemişiz gibi yansıtıldı ama bunun mücadelesini verdik mücadelesini de vermeye devam edeceğiz” dedi.
 
“Gerçeği anlatmak için böyle dostlarımızla beraber gezeceğiz ve bunu önleyeceğiz”
Milas’a bağlı belde ve köylerde ziyaretlerde bulunan, Selimiye Belediyesi Stadyum açılışına da katılan, yaptığı esnaf ziyaretlerinde ile vatandaşların yoğun ve sıcak ilgisi ile karşılan Güler, yurttaşların ilgisine kendi elleriyle kuru fasulye ikram ederek karşılık verdi. Yeni Anayasa çalışmalarıyla birlikte yapılmak istenenleri tüm Türkiye’de anlatacaklarını dile getiren Güler, “Gerçeği anlatmak için böyle dostlarımızla beraber gezeceğiz ve bunu önleyeceğiz. Çünkü biz inançlarımızı özgür yaşamak için laik olmak zorundayız, biz anamızdan babamızdan geldiği için şeref olan etnik kimliğimizle hem gururlanmak hem başkalarının etnik kimliğimizi silmesine engel olmak için de ulusal devlet olmak zorundayız. Başka çıkışımız, başka yolumuz yok bizim. Bireysel özgürlük istiyoruz, özgürce çocuk yetiştirelim istiyoruz, inançlarımızla ve etnisitemizle kimse oynamasın istiyoruz, o zaman bizim çözüm yolumuz belli; laik devletten asla taviz vermeyeceğiz, ulusal devletten asla taviz vermeyeceğiz” dedi.
 
“TÜRKİYE’Yİ YİNE BARIŞ BAHÇESİ YAPACAĞIZ”
Sözlerini Ortadoğu’ya da değinerek bitiren Güler, “Türkiye’yi sürüklemek istedikleri şey savaştır, başka hiç bir şey değil. Burada etnik köken itibariyle sen A’sın sen Z’sin yani düşmanlık, ama aynı zamanda Ortadoğu savaş çemberine Türkiye’yi sürüklemek. Geçen gün Çilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlamaya bakın, daha bilmiyoruz orada ne olduğunu. Türkiye’yi savaştan, Ortadoğu’yu bir kez daha savaş ateşi içinde yanmaktan kurtarmak bizim görevimiz. Bunu kendimiz için, çocuklarımız için vatanımız için yapacağız. Ben içimde hiçbir korku duymuyorum, içimde duyduğum bir tek şey var kararlılık. Savaşa asla izin vermeyeceğiz ve Türkiye’yi, Ortadoğu ile beraber Mustafa Kemal Atatürk dönemindeki gibi yine barış bahçesi yapacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Öcalan’ın ilanı’na ilk yorum: Sabotaj!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Guardian'da yayımlanan "Öcalan'a özgürlük" ...
AK Partili Sait’ten Diyarbakır açılımı
Sivil toplu örgütü Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin (TkMM) İzmir ve Diyarbakır ...
Türeli'den Bakan Eker'e: Hayvancılığı bitirdiler
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
AK Parti Bayraklı Bekar'a emanet
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler’in genel merkez tarafından ...
‘Bilim’ Bakanı’ndan ‘Darwin’ çıkışı!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Darwin'in Evrim Teorisi tartışmalarını ...
Şengül'den Başkan'a cevap: Ben Kocaoğlu uzmanıyım
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Mustafa Sarıgül’e farklı bir bakış: Solun umudu...
Akşam Gazetesi yazarı Gürkan Hacır Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ...
Baykal’dan sert çıkış: Kaset işi başka bu iş başka
Deniz Baykal, yargıyı etkilemeye çalıştıkları iddiasıyla 23 şüphelinin ...
Vural İzmir'den yüklendi: İmralı'ya mahkum olmuş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir'in Urla İlçesi'nde partililerle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva