HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2014 Cumartesi - 10:30

Güler: Görevimiz karşı devrimi püskürtmek!

Eğitim – İş şube başkanları CHP’li Güleri Meclis’te makamında ziyaret etti. 25 – 26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Eğitim – İş Şube Başkanları Toplantısı için Ankara’ya gelen şube başkanları İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’i Meclis’te ziyaret etti.

Güler: Görevimiz karşı devrimi püskürtmek!

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan şube başkanları ve Güler görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ziyaretten son derece memnun olduğunu dile getiren Güler, “Eğitim – İş gibi laik bilimsel eğitimin, cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu olan bir camianın temsilcilerini ağırlamaktan mutlu oldum” dedi.
 
“Milli eğitimin ulusal ve laik içeriği boşaltıldı!”
CHP’li Güler ziyaret sonrası değerlendirmesinde şunları söyledi: ”Türkiye bir karşı devrim sürecinde. Dolayısıyla bu saptama güncel siyasal görevimizin ne olduğunu da gösterir.  Karşı devrimi püskürtmek, cumhuriyetin ilerici gücünü ve yeniden inşasını gerçekleştirmek günün siyasal görevidir. Bunda Eğitim - İş Sendikası’nın öncü rolü var. En başından, kurulduğu günden bu yana bu amaçlar doğrultusunda hiç yılmadan mücadele eden sendika aynı zamanda benim de üyesi olduğum sendika Eğitim – İş Sendikası.  Bu karşı devrim en büyük tahribatını milli eğitim alanında yaptı. Milli eğitim hem ulusal hem de laik içeriğini boşalttı. Eğitim – İş eğitimde yaşanan bu saldırılara karşı şimdi en ileri kalelerimizden biri olarak üzerine düşeni yapıyor. Bunları görüştük.  Bu süreçte CHP’nin rolünün ne olması gerektiği ya da Eğitim – İş noktasında buna nasıl destek olması gerektiğini değerlendirdik. CHP’nin Atatürk ilke ve devrimleri noktasında daha ciddi bir duruş göstermesini, bunlara daha çok sahip çıkması noktasında topluma önderlik edici bir tavrının olması gerektiği konusunda şube başkanlarımız ile mutabık olduk.”
 
Manisa Eğitim – İş Şube Başkanı Cem Ok; “Atatürk ilke ve devrimlerinin son siyasi yapının içerisinde yani kırılma gösterdiğini ciddi anlamda sıkıntıya düştüğünü ve düşürülmeye çalışıldığını gözlemledik. Bunlar üzerinde görüş ve öneriler ile çözümlemeler yaptık.  Bu kırılmanın nasıl giderilmesi gerektiği konusunda karşılıklı olarak görüş alış verişinde bulunduk.
 
Antalya Eğitim – İş Şube Başkanı Mehmet Balık: “Türkiye’de eğitim süreci zorlu bir döneme girdi. Özellikle 4+4+4 eğitim sisteminden sonra teog  ve din eğitimi ile ilgili ciddi bir şekilde oynamalardan sonra artık eğitim birlikten yana, milli bir eğitimden bahsedilemez hale geldi. Bu süreçte neler yapmalıyız eğitimle ilgili ne gibi çalışmalar içerisinde bulunmalıyız noktasında hocamızla görüş alışverişinde bulunduk. Bizim için son derece de yararlı oldu.  En azından cumhuriyetin kazanımları ve bize sağladıkları noktasında ciddi görüş alış verişinde bulunduk. Sağ olsun hocamız bilgileri yenilememize fırsat verdi” dedi.
 
Eğitim – iş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ziyarete – görüşmeye ilişkin açıklamasında; “Eğitim - İş Sendikası şube başkanlarıyla 25-26 Ekimde yapılacak başkanlar kurulu toplantısı için il başkanları Ankara’da toplantıya geldik. Toplantı öncesinde Antalya, şube başkanı arkadaşlarımızla sayın hocamızı ziyaret ettik. Eğitimde yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdik. Ülkemizin temel sorunları ve politik gündem üzerine değerlendirmeler yaptık ve görüş alıverişinde bulunduk” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 22 başkanından Kocaoğlu'na destek deklarasyonu
İzmir’in yirmi iki ilçe belediye başkanı Narlıdere Belediyesinde bir araya ...
CHP’de Menemen zirvesi: Yine önseçim çağrısı
İlçe başkanları Ekim ayı toplantısı Menemen’de yapıldı. Ana gündem maddesi ...
Bahçeli: Olmaz dediğimiz oluyor!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Peşmergeye Kobani'ye geçiş izni verilmesine ...
 
Güven’den Meclis’e ‘engelleri kaldıracak’ teklif
Güven, engellilerin fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine ulaşımlarının ...
Davutoğlu gerçeği açıkladı: Aslında benim soyadım…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. ...
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘ÖSO’ açıklaması
Kobani'ye gönderilecek Peşmerge sayısının 200'den 150'ye indirildiğini ...
 
‘Kılıçdaroğlu Kobani Alaska’da diyebilirdi!’
Başbakan Davutoğlu, " İnsan rakibinin denk olmasını ister. Kobani nerede ...
CHP İzmir'in Kadınları kardeşlerine kitap gönderiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Diyarbakır'da bir ay içerisinde ...
Arınç: Esas soru bu Beşiktaş!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı'ya gidecek heyet ile sekretaryanın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva