HABERLER>EKONOMİ
6 Ekim 2015 Salı - 13:02

Göztepe Başkanı Sepil'in santrali halkın kantarına çıkıyor!

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in sahip olduğu Ege Yıldızı şirketi tarafından ilçeye yapılması planlanan termik santral projesi için halkın katılım toplantısı tarihi belli oldu.

Göztepe Başkanı Sepil in santrali halkın kantarına çıkıyor!

EGEDESONSÖZ – İzmir'in kuzey aksına yapılacak santrallere bir yenisi ekleniyor. Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Bergama sınırları için termik santral kuracak. 

Sepil'e ait Ege Yıldızı Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş proje için bakanlığa başvuru yaparken, , düzenli kül depolama alanı ve derin deniz deşarjı için çalışmalara başlamıştı.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ege Yıldız Doğal Gaz ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Bergama’ya yapılması planlanan Termik Enerji Santrali kül düzenli depolama tesisi ve derin deniz deşarjı projesinin ÇED başvuru dosyasını inceleyerek uygun buldu.

Proje için ÇED süreci başlarken İzmir Valiliği de kritik tarihi açıkladı. Valilik projenin halkın katılım toplantısının 12 Kasım 2015’ta yapılacağını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, “İzmir ili Bergama ilçesi sınırları içerisinde EGE YILDIZI DOGAL GAZ VE ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. tarafından yapılması planlanan TERMİK ENERJİ SANTRALİ (1X660MWE/1X673.2MWM/1531MWT) KÜL DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ VE DERİN DENİZ DEŞARJI projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 12/11/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” ifadeleri kullanıldı.
 


PROJENİN DETAYLARI
Çandarlı Tatil Köyü’ne bin 500, Ayyıldız Sitesi’ne ise bin metre uzaklıkta kurulacak yeni termik santralin kül depolama alanı iç tarafta yer alıyor.
 
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne ait Kestel Barajı’na sadece 750 metre uzaklıkta yapılacak kül depolama alanına üretim sonrası küller kamyonlarla taşınacak. Toplam 23 hektarlık alanda yapılacak termik santralde yılda 1 milyon 583 bin 250 ton kömür, yardımcı yakıt olarak ise doğal gaz ya da fueloil kullanılacak. Termik enerji santralinde yakıt olarak kullanılacak ithal kömür Rusya başta olmak üzere Güney Amerika, Endonezya ve Güney Afrika gibi ülkelerden temin edilecek. Termik santralde yakıt olarak kullanılacak kömürün nakliyesi için İzmir Aliağa Limanı kullanılacak ve bunun için protokol yapılacak. Aliağa Limanına gelen ithal kömür vinç yardımıyla boşaltılacak ve boşaltılan kömür kapalı kasa kamyonlarla karayolu ile ya da sahanın bitişiğinden geçen demir yolu ile termik enerji santrali saha sınırları içerisinde belirlenen kömür stok sahasına gelecek. Burada ise enerjiye dönüşecek.
 
Termik santralde kömür yakıtının kullanımından kaynaklı toplam yılda 230 bin 422 ton uçucu kül ve 40 bin 663 ton taban külleri ile santralde son ürün olarak kalan 89 bin 250 ton alçıtaşı ticari olarak kullanılacak. Santralde atık olarak açığa çıkan küller ile ürün olarak elde edilen alçıtaşı santral sahası sınırlarında bulunacak silolardan silobuslarla alınarak Çimento Fabrikalarına verilecek.
 
TANINMIŞ ORTAKLAR
Sepil’in termik santral projesindeki ortakları arasında tanıdık isimler yer alıyor. Ortakların en dikkat çekeni ise İstanbul’da yapımı süren üçüncü köprü inşaatını yapan konsorsiyumda yer alan İbrahim Çeçin’in oğlu Murat Çeçen… Üniversite arkadaşı Azeri işadamı Hassan Gozal ile birlikte yaptığı projelerle işleri büyüten Çeçen santralde büyük hissedarlar arasında yer alıyor. Termik santral projesine arkadaşı Azeri Bozal’ı da taşıyan Çeçen’in olduğu yapılanmada Kemal Far Kutay da yer alıyor.

 
Ege Masterlar heyecanı başlıyor: Fikstür tamam
 
Vural’dan çifte salvo! AK Parti’ye: Neren yerli, CHP’ye: Nöbetçi HDP!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Ekim 2015 Çarşamba 08:50

İzmirin kuzeyinden elini çekiniz. Santralin orada ne işi var? Şehri mahvettiniz. Bu santral kesinlikle yapılmamalı. Göztepeliler ayaklansın. Bu izmire yapılan en büyük kötülük olur.

Yorumu oyla      13      5  
ALP 6 Ekim 2015 Salı 21:53

HELAL ADAM GİBİSİN VESSELAM..SON SÖZ ..BU

Yorumu oyla      14      11  
6 Ekim 2015 Salı 19:19

dünya yenilenebilir enerjiye dönüyor biz ithal kömürle santral yapıyoruz.hem hava kirliliği hem eski teknoloji.kimse ar-ge ye para harcamak istemiyor.hemen santrali yap ertesi gün elektrik sat.

Yorumu oyla      18      6  
Cafer Can 6 Ekim 2015 Salı 17:43

Akşam saat 20 den sonra rüzgar Aliağa Yenifoça üzerinden izmir e doğru esdiğinde menemen seyrek,ulukent hatta çiğli ve bostanlıya kadar sis ve metal kokusu geliyor.Bir gün ulukent in üst tarafına çıkın aliağa tarafından gelen kirliliği gözlerinizle görün.en büyük kirlilik de foça daki demirçelik fabrikalarından geliyor.çünkü biri hariç akşamları hiç biri filtrelerini çalıştırmıyor.Kontrol var mı yok.....

Yorumu oyla      20      5  
muhalif 6 Ekim 2015 Salı 14:14

ithal kömür ile elde edilecek elektrik enerjisini kaça maledecekler ve kaça satacaklar. bunun faturası halka çıkacak, pahalı elektrik......

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege-Koop’tan bir ilk: Faturasız, temiz enerjili konut
Ege-Koop yenilenebilir enerji ile çalışan, “Keyifli Yaşam Evlerini” tanıttı. ...
EPDK’dan doğalgaz abonelerine önemli çağrı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı doğalgaz ...
SGK Başkanı ABD’ye atandı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Türkiye'nin ABD Çalışma Müşaviri oldu.
 
İzmir’in iş dünyasından girişimcilere dev destek
İzmir Ticaret Odası girişimcileri, mentor ve yatırımcılarla buluşturuyor. ...
Altına seçim freni!
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, erken seçim hükümetinin ...
Flaş! Enflasyon rakamları açıklandı: O sınıra yaklaştı
Eylül’de TÜFE yüzde 0,89 arttı, yıllık TÜFE ise yüzde 7,95 oldu. Eylül'ün ...
 
Zeytinyağında rekolte düşük, ancak panik yok!
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) koordinatörlüğünde oluşturulan ...
Volkswagen'in gazı yakıtların kaderini değiştiriyor
11 Milyon araca yerleştirdiği yazılımla, karbon emisyon oranlarında hile ...
Torbalı İzmir’in özel eğitim üssü oldu
Sanayi ve Tarımdan sonra Torbalı özel eğitimde de İzmir ve Küçük Menderes’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva