HABERLER>SAĞLIK
1 Temmuz 2015 Çarşamba - 11:38

Geleceğin doktorları 300 kişilik sınıflarda yetişiyor!

Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2015- 2016 eğitim- öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfının kaldırılmasıyla 1'inci sınıfın mevcudu 294'ü bulacak. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, "Bu koşullarda verilecek eğitimin kalitesi halk sağlığı açısından ciddi tehlike oluşturabilir" dedi.

Geleceğin doktorları 300 kişilik sınıflarda yetişiyor!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan düzenlemeyle 26 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan değişiklikle birlikte, üniversitelerde Türkçe eğitim veren bölümlerde zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı açılamayacak. Bunun sonucunda 2015- 2016 eğitim- öğretim yılından itibaren Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin hazırlık sınıfı kaldırıldı. Bir önceki yıl hazırlık sınıfını bitiren ve bu yıl 1'inci sınıfa başlayacak 114 Tıp Fakültesi öğrencisine ek olarak, YÖK tarafından Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 75 öğrenci talebine rağmen yeni alınacak öğrenci sayısının 180 olduğu açıklandı. Açıklanan kontenjan sonrası bu yıl Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrenci sayısı 294 olacak. Bu yıl 85 mezun veren Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin hem derslik hem de laboratuvar sayısının 294 birinci sınıf öğrencisini kaldırmasının mümkün olmadığı belirtildiı. Verilecek tıp eğitiminin niteliğinden kaygı duyan öğrenciler ve velileri ile akademisyenler kontenjana tepki gösterdi.
 
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Halkçı Sağlık Topluluğu Başkanı Pamukkale Üniversite Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Nazlı Çetin, YÖK'ün bu kararla bir kaosa yol açacağını öne sürdü. Çetin şöyle dedi:
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_07/2015_07_01/3e1a68a48ab1e7ae4119b72c98fa6a4a.jpg

"Öğrencilerin ve hocaların fikirlerinin dikkate alınmadığı, fakülte yönetiminin söz hakkının olmadığı kararlar sonucu tıp eğitimi tartışılır hale geldi. Uzun zamandır birçok üniversitede ciddi sıkıntılara sebep olan hesapsız kontenjan artışları sonucu, geçen yıl hazırlık okuyan öğrencilerle birlikte 1'inci sınıfların mevcudu 300'e yaklaşacak. Tıp eğitiminin en önemli yanı da laboratuvar ve klinik uygulamalarıdır. Anatomi laboratuvarında 30 öğrenciye bir kadavra, 3 öğrenciye bir mikroskop düşerse, buradan başarı beklenebilir mi? Kontenjanlar fakültemizdeki hoca sayısı ile orantılı olarak artmadığı için zaman zaman bazı uygulamaları asistanlar ile yapmak zorunda kalıyorduk. 300 kişi ile bu uygulamaların yapılıp yapılmayacağı bile tartılışır."
 


'FİZİKİ ALTYAPI BU SAYI İÇİN YETERLİ DEĞİL'
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, 180 kişilik Tıp Fakültesi kontenjanının 75'e indirilmesi gerektiğini kaydederek şunları söyledi:
 
"YÖK tarafından telafisi mümkün olmayan bir hata yapılmıştır. Tıp eğitimi, doğrudan insan ve insan hayatı olması nedeniyle hem hassas, hem de uzun bir eğitim sürecidir. Tıp eğitimi sadece teorik eğitimden ibaret değildir. Aynı zamanda yoğun laboratuvar ve klinik uygulamalar gerektiren bir eğitim sürecidir. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin fiziki altyapısı bu sayıda öğrenciye eğitim vermek için yeterli değildir. Bu koşullarda verilecek eğitimin kalitesi halk sağlığı açısından ciddi tehlike oluşturabilir. Bu nedenle Denizli Tabip Odası olarak, YÖK tarafından ilan edilen 180 kişilik Tıp Fakültesi kontenjanının 75'e indirilmesini talep ediyoruz. Yükseköğretim Kurumu başkanına soruyoruz; 'Siz çocuğunuzu 300 kişi ile eğitim alan bir hekime emanet eder misiniz?"
 

 
Delican’dan Kocaoğlu’na sert yanıt: Aklını İzmir’e…
 
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Merakımdan soruyorum...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay’dan Kipa’ya büyük onur
Perakende zinciri Kipa, Kızılay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
İtalya-İzmir yaşam hattı!
İtalya’da İzmir'e sefer yapan dev yolcu gemisinde tatlı ve pasta ustası ...
İzmir’de sağlıkçılardan döner sermaye isyanı
İzmir’de, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan bir grup sağlık çalışanı, ...
 
İzmir’de bir ilk: 81 yaşında hastaya mitral kapakçık
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Prof. ...
İzmir’de mucit gençlerden yeni görüntüleme cihazı
İzmir’deki Gediz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ...
Alzheimera kan testiyle erken teşhis
Bilim adamları, kandaki bir kimyasal maddenin beyin işlevlerinin azalıp ...
 
Kızılay’dan bağış onuru: İzmir’de ödül günü
İzmir’de, Türk Kızılayı tarafından '14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları ...
‘Sıcak’ Ramazan için beslenme önerileri
Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. ...
Sezon açıldı dikkat: Hayat kurtaran ilk müdahale bilgileri
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu uyarıyor: ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva