HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2015 Pazar - 10:59

Geleceğin bilim insanları Bornova’da yetişiyor

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Yenilenebilir Kaynaklı Enerji Teknolojileri Alanında Mesleki ve Teknik Eğitim Kapasitesinin Artırılması” Avrupa Birliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen Yaz Kampı’na katılan öğrenciler sertifika heyecanı yaşadı. Aldıkları eğitim sonunda tasarladıkları ekolojik kentlerin sunumlarını yapan öğrencilere sertifikalarını veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklar bizim geleceğimiz ve gerçekten çok ileride gidiyorlar. Hayallerininin ne kadar önde olduğunu burada bir kez daha gördüm. Onlar Bornovamızı, İzmirimizi ve ülkemizi bir adım daha ileri götürecekler. Buna inancımız tam” diye konuştu.

Geleceğin bilim insanları Bornova’da yetişiyor

Bornova Belediyesi’nin Çalışma Bakanlığı’nın Avrupa Birliği hibe destekli projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen programı başarıyla tamamlayan 60 öğrenci, sertifilarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Günnur Koçar ve eğitmenlerinin elinden aldı. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde açılan Yenilenebilir Enerji Bilim Kulübü’nde Türkiye’de ilk kez bu alanda uygulamalı eğitim alan öğrenciler, ortaya koydukları projelerin sunumlarını da yaptı. Öğrencilerin program boyunca öğrendikleri bilgileri kullanarak tasarladıkları ekolojik kent maketleri büyük ilgi çekti.
 
Projenin detayları hakkında bilgiler veren EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Günnur Koçar, en az sumum yapan öğrenciler kadar heyecanlı olduklarını belirterek, “Bu çalışma ile toplumsal farkındalığı ve sosyal bilinci arttırmak istedik. Bu bilinç ve sorumlulukla bizimle işbirliği yapan Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 


Çocuklarımız bizi gelece taşıyacak
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Energy Cities’e (Avrupa Enerji Kentleri Ağı) üye olduklarına dikkat çekerek, enerji verimliliği alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Öğrencilerin daha yaşanabilir bir geleceği tasarlama yolunda aldıkları eğitimin ve ortaya koydukları projelerin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Çocuklar bizim geleceğimiz ve gerçekten çok ileride gidiyorlar. Hayallerininin en kadar önde olduğunu burada bir kez daha gördüm. Onlar Bornovamızı, İzmirimizi ve ülkemizi bir adım daha ileri götürecekler. Buna inancımız tam” diye konuştu.
 
Yoğun talep nedeniyle ikinci kez
6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen Yaz Bilim Kampı 5 gün sürdü. Öğrenciler kamp boyunca laboratuvarlar ve eğitim odalarında 15 kişilik gruplar halinde atölye çalışmaları, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi aldı.  Toplam 120 öğrencinin eğitileceği Yaz Bilim Kampı programının 2. Dönemi 6-10 Temmuz 2015 Tarihleri boyunca yine 60 öğrenci ile Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 
CSI Kayseri: Ben bile cinayeti unutmuştum...
 
İzmir'de kimse kalmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Ankara Caddesi'ne 250 palmiye
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini yeni bir görünüme kavuşturmak ...
Büyükşehir Bayraklı sahilinde çiçekler açtıracak!
Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı kıyılarının yeniden tasarlanacağı projenin ...
Başkan Kocaoğlu ile A’dan Z’ye: Bu röportaj çok konuşulur!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ege’de Sonsöz Sohbetleri’ne konuk oldu.
 
İzmir’deki ‘kentkart’ krizinde ‘noterli’ iddiaya ‘noterli’ cevap!
İstanbul ve Eskişehir’de kullanılan ulaşım kartlarıyla İzmir’de de geçiş ...
Buca’da annelere özel kulüp
Buca’da artık annelerin yılın 365 günü keyifli vakit geçireceği bir mekanı ...
Ödemiş'e can suyu: 6 bin hektar alan...
Küçük Menderes Havzası’nın sulanmasında çok önemli bir yere sahip olan ...
 
Başkan Selvitopu’na DİSK ziyareti
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel- İş Sendikası Genel Sekreteri ...
Bornova’nın yeni hizmet binası için proje yarışı!
Hemşerilerine daha kaliteli ortamlarda hizmet vermek için yeni hizmet ...
Büyükşehir'den üreticiye ‘mis’ gibi müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır’daki çiçek üreticilerine bilimsel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva