HABERLER>EGE
17 Haziran 2014 Salı - 19:01

Gediz’de kirlilik alarmı: Balıklar birer birer ölüyor

Gediz Nehri'nin Manisa Ovası'ndan geçen kısmında yaşanan kirlilik, balık ölümlerini beraberinde getirdi. Boyları 1 metreye varan yayın ve sazan balıkların ölüleri kıyıya vurdu. Çiftçiler toplu balık ölümlerinin nedeninin kimyasal maddelerden olduğunu ve balıkların zehirlendiğini iddia etti.

Gediz’de kirlilik alarmı: Balıklar birer birer ölüyor

Manisa'da Gediz Nehri'nin kirlilikten kurtarılması için yapılan çalışmalar sürerken Gediz Nehri'nde toplu balık ölümlerinin yaşanması üreticileri korkuttu. Büyük bir kısmı Manisa Ovası'ndan geçen Gediz Nehri'nden ürünlerini sulayan çiftçiler de telaşa kapıldı. Yunusemre İlçesi'ne bağlı Muradiye'de Mahallesi'nden geçen Gediz Nehri'nde karaya vuran balıkları gören çiftçiler kirliliğe isyan etti. Kirliliğin artık önlenemez boyutlara geldiğini dile getiren çiftçiler, bir an önce önlem alınmaması halinde daha büyük çevre felaketinin yaşanacağını iddia etti.
 
Karaya vuran balıkları gösteren çiftçi Faruk Aksoy, nehirdeki balıklarının ölümünün bulanık suyla ilgili olamayacağını belirterek, balıkların zehirlenmiş olabileceğini öne sürdü. Balık ölümleri Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi. İl Müdürü Mustafa Yılmaz, nehrin bir türlü temizlenemediğine dikkat çekerek, uzun zamandır yapılan çalışmaların sonuç vermediğini dile getirdi. Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin nehirden numuneler aldıklarını belirterek, en kısa sürede balık ölümlerinin nedeninin ortaya çıkacağını ifade etti.
 
İNCELEME BAŞLATILDI
Diğer taraftan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de karaya vuran balıkları laboratuar ortamında incelemek için çalışma başlattı. İl Müdürü Hasan Çebi, "Ölen balıkların ölüm nedenlerini laboratuardaki incelemenin ardından daha net ortaya koyacağız. Bu kadar çok balığın toplu bir şekilde ölmesi mümkün değil. Yayın balıklarının çamurlu suyu sevdiğini biliyoruz. Çamurlu suda yaşamaları gerekirken bu kadar büyük balıkların ölmesi iyi bir sonuç değil" diye konuştu.
 
BALIK ÖLÜMLERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINACAK
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de Gediz Nehri'nde bir katliam yaşandığını öne sürerek, Gediz Nehri'ndeki balık ölümlerinin araştırılması için komisyon kurulmasını teklif edeceğini bildirdi. Özel, "Gediz ile ilgili herkes bir şeyler söylüyor. Ama kimse elini taşın altına sokmuyor. Yıllardır 'Temizledik, temizliyoruz' dediler. İşte sonuç ortada" dedi. Gediz Nehri'ndeki toplu balık ölümlerinin ardında Çal Dağı'ndaki nikel madeninin olabileceğini öne süren Özel, "Çal Dağı'ndaki nikel madeninde kullanılan sülfürik asit ve onun posalarının, şiddetli yağışlarla Gediz'e karışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Bugün yaşadığımız toplu balık ölümlerinin enine boyuna araştırılması lazım" diye konuştu. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Başkan sen oyu 18 Haziran 2014 Çarşamba 13:49

Çevreci Belediyeciliğin yakıcı fotoğrafını vermişsiniz. Bu fotoğrafya yalan-dolan yok, sarih, net ve içler acısı durumu ortaya koyuyor. Sabah Karşıyakadan gelirken MELES deltasını gözlemledim. Yazık, Bataklığa dönüşmüş, kokmaya başlamış, halbuki 2002 yılında orası yeşil alan yapılmıştı. Şimdi yeniden bataklığpa dönüştü, seyrediyoruz, Aziz KOCAOĞLU'nun ekibi de seyretmeye devam ediyor. Islah eden kişi anılmaz olmuş, bataklığa çeviren kişiyi ise Aziz KOCAOĞLU başkan ödüllendirdi. Bu çağda bu işler böyledir. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesinde bu işler böyle, üreten değil, tüketen revaçtadır, Başkan sen uyumaya devam et...

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 18 Haziran 2014 Çarşamba 11:01

İlgili bakanların umurunda bile değil 2002 Kasımından bu yana iktidarlar yaklaşık 12 yıl geçti çevre katliamından başka ne yaptı bu hükümet?! Gediz, Ergene, Sakarya, Dilovası...

Yorumu oyla      13      5  
17 Haziran 2014 Salı 19:13

doğayı yeşili hayvanları koruyun bunlar yok olursa biz de yok oluruz heryerde kanser arttı

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum’da korkunç ölüm: Zıpkınla balık avlarken…
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, zıpkınla balık avlamak için daldığı denizde ...
Bodrum’da lüks yata kaçak içki operasyonu
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde lüks bir yata düzenlenen operasyonda özel ...
Fethiyeli Yörükler 12.kez yayla yürüşünde
Fethiye’ye bağlı Göcek Mahallesi'nde, 12 yıl önce CHP Muğla Milletvekili ...
 
Dehşet: 8 aydır kayıp kadının cesedi…
Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi'nde bağlı Emirler Köyü'nde 8 aydan bu yana ...
Soma’da yeni skandal: Maaşlar yatmadı!
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ...
Denizli'de krom işçisi madene inmedi!
Denizli'nin Beyağaç İlçesi'ndeki krom madeninde çalışan işçiler, ikramiye, ...
 
Düğünde sopalı bıçaklı çiş kavgası: 4 yaralı
Aydın'da, bir düğünde çıkan sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada 4 ...
DİSK Soma’da taşeronlaşmaya karşı yürüdü
Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasının ardından işçilerin çalışma ...
Soma’da evlat acısı yaşayan aileye ikinci şok!
Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki faciada yaşamını yitiren 301 madenciden Muhammet ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva