HABERLER>POLİTİKA
26 Kasım 2015 Perşembe - 13:31

Gaziemir'deki 24 Kasım ayıbına Genel Merkez el koydu!

Öğretmenler Günü’nde Gaziemir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer’in Öğretmen Barış Düdü’nün burnunu kırmasının ardından yaşanan tartışmalı sürece genel merkez el koydu. İzmir’e gelen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Düdü’yü arayarak, “Gereken yapılacak” dedi. Öte yandan polise ifade veren Tuncer, “Sadece kendisini ittim. Vurmadım. Burnu nasıl hale gelmiş bilmiyorum” dedi.

Gaziemir deki 24 Kasım ayıbına Genel Merkez el koydu!

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer’in öğretmen Barış Düdü’yü döverek burnunu kırmasının yankıları sürüyor. 

- VE BAŞKAN KONUŞTU: BENDEN KELLE İSTİYORLAR AMA…

- ÖRGÜTTEN BAŞKAN’A: GEREĞİNİ YAP!


Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un, “Herkes kelle istiyor. Özel kalem müdürünü görevden almayacağım” diyerek savunduğu olayın ardından CHP İlçe Başkanı Umut Tekin meclis grubunu olağanüstü toplantıya çağırmış Şenol, Tuncer’i görevden alana kadar meclis toplantılarına girmeyeceklerini açıklamıştı.  Partide de tartışmalara neden olan dayak olayına sendikalar tepki gösterirken CHP Genel Merkezi olaya el koydu.


 
Aynı zamanda Birleşik Kamu-İş Genel Örgütlenme Sekreteri  de olan Gaziemir Meslek Lisesi Öğretmeni Barış Düdü’yü arayan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, konu ile ilgili çalıştıklarını söyledi. Düdü’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Gök’ün, “İzmir’e geldim. Bu konu ile ilgili araştırma yapıyorum. Siz rahat olun ve sağduyunuzdan vazgeçmeyin. Gereken neyse yapılacak. Sayın genel başkanımıza da bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vereceğim” dediği öğrenildi.
 
VURMADIM, İTTİM
Öte yandan, savcılık talimatı ile gözaltına alınan Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer de polise ifade verdi. Tuncer’in saldırdığı Düdü’ye teşhis işlemi yaptıran polis tarafların ifadelerini aldı. Tuncer’in savunmasında, “Olayın olduğu zaman ben şahsa vurmadım. Sadece ittim. Burnunu nerde kırmış, yüzü nasıl kan içinde kalmış bilmiyorum. Sadece elimle ittiğimi hatırlıyorum” dediği öğrenildi. Tuncer, polisteki ifadesinde Düdü’nün kendisini tehdit ettiğini de belirtirken şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi. Akşama kadar gözaltında tutulan Tuncer, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 


SENDİKALARDAN TEPKİ
Öte yandan sendikacı Düdü’nün saldırıya uğramasına eğitim sendikaları da tepki gösterdi. Öğretmenler ve eğitim sendikaları belediye önünde basın açıklaması yaptı.
 
EĞİTİMCİYE SALDIRMAK…
Son yıllarda öğretmenlere yönelik saldırıların arttığını söyleyen Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, öğretmenlerin hemen hemen her gün fiziksel yada sözlü olarak saldırıya uğradığını söyledi. Demir, “ Kah öğrenci öğretmeni bıçaklıyor, kah veliler ellerinde soplarla öğretmene meydan dayağı atıyorlar. Sonunda kamu hizmetlerine bakan ve tüzel kişiliği olan örgütün personeli de  yani bir belediye  çalışanı da trajikomik de olsa Öğretmenler Günü balosunda  bir öğretmene şiddet uygulayabilmiştir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Maruz kalınan şiddetin  kabul edilebilir ve görmezden gelinebilir hiçbir yanı yoktur. Eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir” dedi. Öğretmenlerin sahipsiz olmadığını dile getiren Demir, bu olayın takipçisi olacaklarının altını çizdi.


 
KABUL EDİLEMEZ
Eğitim-İş Şube Başkanı Bülent Turan ise, “Gaziemir Endüstri Meslek Lisesi’nde görev yapan meslek öğretmeni Barış Düdü üyemiz ve aynı zamanda da konfederasyonumuzun genel örgütlenme sekreterliğini yapmaktadır. Meslektaşımız ve yöneticimiz Barış Düdü’ye yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasına katılan öğretmenlere yönelik, belediye başkanı tarafından kullanılan incitici üslup ve hangi gerekçeyle olursa olsun öğretmen arkadaşımıza, belediye özel kalem müdürü tarafından gerçekleştirilen saldırı kabul edilebilir bir davranış değildir” dedi.
 
BELEDİYE BAŞKANI YANLIŞTA ISRAR EDİYOR
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un açıklamalarına değinen Turan, “Yanlışta ısrar edildiğinin bir kanıtıdır bu açıklama. Daha ne yapması gerekir ki bu çirkin saldırıyı yapanın görevden alınması için? Öğretmenleri ve kamuoyunu derin endişelere yönelten bu çirkin saldırı nedeniyle tüm kamuoyu ve olaydır diye geçiştirmesi kabul edilebilir bir değerlendirme değildir. Özrü kabahatinden büyük olmuştur belediye başkanın.  Biz Eğitimiş olarak öğretmenimize yapılan saldırıyı sıradan, adli bir olay olarak görmüyoruz. Yaşanan bu olay ve bizi utanca boğan bu çirkin saldırı, topluma sinmeye çalışan ve yükselerek artan kamu çalışanını itibarsızlaştırma ve küçük düşürme politikalarının yansımasıdır. Bu düzen böyle giderse ilk de olmayacaktır bu saldırı ve itibarsızlaştırma davranışları son da olmayacaktır. Meslektaşımıza yapılan bu saldırı da öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına yönelik bir saldırıdır. Bir ülkenin öğretmeni dövülüyor, horlanıyor, azarlanıyor, yaralanıyor, öldürülüyor ve sahipsiz bırakılıyorsa o ülkenin geleceği karanlığa gidiyor demektir.  Gaziemir Belediyesi Başkanı’ndan karanlığa karşı bir ışık yakmasını bekliyoruz. Öğretmenlere yönelik salonda yapılan konuşmalardaki incitici üslubun yanlış olduğunu kabul edip tüm öğretmenlerden ve kamuoyundan özür dilemesini ve bu çirkin saldırıyı yapanın görevden alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'in Durak Tarzanı: 7 yıldır orada yaşıyor
 
MHP'de Koray Aydın da sahneye çıkıyor
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
peri kızı 27 Kasım 2015 Cuma 10:59

Peki sadece şunu sormak isterim hocanın Hiç mi suçu yok hoca beli ki oraya provokasyon için gelmiş madem başkanın konuşması soruna gidecekse ne diye geliyorsun o davete gelmesin olur biter herşey

Yorumu oyla      12      6  
27 Kasım 2015 Cuma 08:55

Alkol diğer adı şiddetir hiç içilecek bir içki olmamalı aile kavgaları bile bundan oluyor şişede durduğu gibi midede durmuyor kafayı bul ben moderenim deyin yok öyle bir modernlik neden kitap okumakla eğitimini geliştirmelerine modernlik olur içki ile değil içki dayak ve şiddeti getirir

Yorumu oyla      13      10  
Kapıcı 27 Kasım 2015 Cuma 08:08

Polise verilen ifadeden de anlaşılacağı gibi vurma yok, muhtemelen kişi kapıya çarptı. CHP'de böyle şiddet olayları olmaz.

Yorumu oyla      17      6  
Yorum 27 Kasım 2015 Cuma 06:49

Bu partinin iktidara neden gelemediğinin sorusunun cevabıdır bu durum

Yorumu oyla      14      7  
Yorgun demokrat 26 Kasım 2015 Perşembe 20:42

Politburo sultası kaldıkca chp de değişen bir sey olmaz.:(((

Yorumu oyla      14      5  
26 Kasım 2015 Perşembe 18:35

Olaya yine CHP'liler tepki göstermiş, gereğini yapın demiş. Diğer partiler olsa diyeceğinize, diğer partiler neden bu adama sahip çıkmıyor diye sorsanız keşke.

Yorumu oyla      15      9  
vatandaş 26 Kasım 2015 Perşembe 16:35

Başka partiden olsaydı başkan bak o zaman yaygaraya şimdi tık yok.Şiddet şiddettir.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca’da Güngör Kaya’ya ‘eskilerden’ destek
CHP Buca’da gerçekleştirilecek ilçe kongresi öncesinde Belediye Başkanı ...
CHP Grup Başkanvekili’nden İzmir’de ‘Damat Ferit’ çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök ...
Bakan Bozkır AB’yle yeni fasıl için tarih verdi
Bakan Volkan Bozkır, AB üyelik sürecinde ekonomik ve parasal konuları ...
 
İzmir Milletvekili Çıray'dan PM'de çok konuşulacak mesajlar!
CHP İzmir Milletvekili PM’de yaptığı konuşmada yönetimi uyardı. “Sadece ...
CHP’li Sındır sahte içki faciasını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır İzmir’de yaşanan, üç kişinin ...
Krizde kritik viraj: Erdoğan Putin’le mi buluşuyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Putin'in pazartesi günü ...
 
CHP İzmir’in Başkanı şiddete karşı kravat çıkardı!
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma ...
AK Parti’de küs kardeşlerin ‘kabine’ rekabeti!
AK Parti siyaseti son 10 yıldan beri iki kız kardeşin rekabetine sahne ...
Kabinede yer alamayan Zeybekci'den ilk yorum
AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, 64'üncü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva