HABERLER>GÜNCEL
30 Eylül 2014 Salı - 13:43

Gaziemir Kaymakamı’ndan CHP’li Başkan’a cevap geldi

CHP İlçe Başkanı Umut Tekin’in veda yemeğine katılmayacağını duyurduğu açıklamada Kaymakam Şerafettin Tuğ’a yaptığı eleştirilere yanıt geldi.

Gaziemir Kaymakamı’ndan CHP’li Başkan’a cevap geldi

Tekin’in açıklamalarına yazılı bir açıklamayla yanıt veren Kaymakam Tuğ, kortej ve davet iddialarını yalanladı.

İŞTE TUĞ’UN AÇIKLAMASI
 
23 Eylül 2014 Salı günkü Elektronik Gazetenizin Güncel haberler bölümünde şahsımla alakalı olarak, Gaziemir Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Umut TEKİN tarafından verilen beyana yönelik çıkan haberiniz de;
 
“EGEDESONSÖZ - İzmir’de vali yardımcılığı yaptıktan sonra Gaziemir’de kaymakam olarak 5 yılını dolduran Şerafettin Tuğ, son kararnamede Manisa Vali Yardımcılığı’na atandı. Kaymakam, veda yemeğine ilçe protokolünü davet etti.
Görevde olduğu süre boyunca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve CHP İlçe Başkanı Umut Tekin ile defalarca karşı karşıya gelen Tuğ’a giderayak yine tepki geldi.
İlçe Başkanı Umut Tekin yaptığı açıklamada, “M. Kemal Atatürk; Savcılara Cumhuriyet Savcısı, Valilere ve Kaymakamlara Devletin Valisi, Kaymakamı olmaları gerektiğini boşuna söylememiş yine ileriyi bugünleri görerek söylemiştir.
O makamlara ülkenin kurucusu Ulu Önder M.Kemal Atatürk sayesinde oturduklarını bilmeyen şahsiyetler Atatürk'ün Heykeline Çelenk bırakmamızı engelleyebileceklerini, TC’yi tabelalardan sildiklerinde beynimizden sileceklerini zannettiler. Bu makamları işgal edenler Bursa Nutku'nu okumamış, ya da anlamamışlardır.
En önemlisi ise sadece Atatürk posteri ve Türk Bayrağı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kortejine katılmayı bırak kortejin güzergâhında alışveriş yapmayı tercih eden ve korteji gördüğünde arkasını sırtını dönen kişi benim Kaymakamım değildir.
O nedenledir ki bugün davetlisi olduğum Gaziemir Kaymakamın veda yemeğine katılmayacağım” dedi denilmektedir.
Bu beyan üzerine konunun bu cihette cereyan etmediğine ilişkin tarafımdan bir açıklama yapılması zarureti doğmuştur.
Şöyle ki:
İlçeden hizmet süresi dolarak ayrılan bir kaymakama düzenlenen veda yemeğine İlçe parti başkanlarının davet edilmeleri bir nezaket gereğidir. Katılıp katılmamak kişilerin tercihidir.
Ancak nezaket gerektirir ki 5 yıl süre ile ilçesine hizmet vermeye çalışmış gayret etmiş kaymakamın gıyabında yanlış yâda eksik bilgilerin bulunduğu bir konuşmayı yapmaması daha uygun olurdu.
Diyeceği bir sözü varsa gelir kaymakama bizatihi söyler. Bu usul daha uygun olurdu. Kaymakam siyasetçilerin politika malzemesi değildir.
Siyasi parti temsilcileri mülki idare amirlerine olan yaklaşımlarında daha dikkatli olmaları gerekir. Çünkü onlar her konuda siyasetçi diliyle konuşamazlar konuşmazlar. Bulundukları konum buna uygun değildir. Vatandaşın nezdinde devletimizin itibarının korunması açısından bu konuda siyasetçilerin daha titiz olunmaları gerekir.
Kaldı ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçemizde en iyi şekilde uluslar arası kutlanması için elimizden gelen her türlü desteği yerel yönetime destek vermek suretiyle gerçekleştirmekteyiz.
Kaymakam bütün bu kutlama ve anma günlerinin Kutlama Komitesi Başkanıdır. İlçede Kutlama ve Anma günlerinde yapılacak tüm tören ve kutlamalar kutlama komiteleri kararına dayalıdır.
Bayramların ve anma günlerinin kutlanması ve Anıta çelenk konulması tamamıyla Yasalara bağlıdır. Bunun dışında bir uygulama düşünülemez.
Resmi Bayram ve Anma Günleri 5 Mayıs 2012 tarihi öncesinde,
14/8/1981 tarihli ve 8/3456 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği, 3/3/1982 tarihli ve 8/4400 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Törenler Yönetmeliği ve 4/9/1973 tarihli ve 7/7058 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Resmi Bayramlar ve Anma Günlerinde Anıtlara Konulacak Çelenklerin Hazırlanma, Taşınma ve Sunulması Hakkında Yönetmelik” ler ile gereği yapılmakta iken,
 
./..
-2-
 
5 Mayıs 2012 tarihi itibariyle” Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören Ve Kutlamalar Yönetmeliği” hükümleri kapsamında yürütülmektedir.
Bizim görevimiz süresince hiç kimseyle karşı karşıya gelme gibi bir düşüncemiz yoktu.
Kaymakamın en önemli görevlerinden biriside çıkarılan Yasa ve Yönetmelikleri uygulatarak ve uygulanıp uygulanmadığını denetlemektir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili Belediyemiz tarafından yürütülen programlar, Kaymakamlığımız programı bünyesinde değerlendirilmekte ve katılmam gereken programlara da mutlaka katılmak suretiyle icra safahatında her türlü yasal destek verilmektedir.
İlçemizde Uluslar arası kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Belediye Başkanlığı davetlisi olarak törenlere katılan yabancı devlet konukları başta olmak üzere Çocuk gruplarını Makamım da Devlet Vakarına yakışır bir şekilde ağırlayıp uğurlamaktan, İlk Başta “Hoş geldiniz” kokteyline ve “Uğurlama” Kokteyline katılmaktan mutluluk duydum ve birçoğuna da ailece katıldım.
23 Nisan akşamı düzenlenen korteje 2010-2013 yılları arasında mümkün olduğunca katılmaya çalıştım ve katıldım, ancak 2013 yılı korteji bir partinin mitingi kapsamında geçtiğinden 2014 yılı kutlama programında kortej yapılacağı kararı alınmamış ve programa alınmamış kortej programına da katılınmamıştır.
Mülki İdare Amiri programına aldığı bir korteji gereğince uygulatır ya da orada olamaz.
Yasal prosedürlerin uygulanmasını yürütmekle ve denetlemekle görevli olan Mülki İdare Amirlerini (Vali-Kaymakam) değerlendirirken insaflı olunmalı ve yürürlüğe giren bir yasal düzenlemeyle ilgili siyasilerce yapılacak değerlendirmeler yapılacaksa bu düzenlemeyi yapanlara yönelik olmalıdır.
Siyasetçinin muhatabı yine siyasetçidir. Mülki İdare Amirleri siyasetçinin hiçbir kurala uymadan eleştiri getirebileceği bir kurum olmamalıdır.
Bizim devlet terbiyemiz bunu gerektirir. Daha öncede bahsettiğim gibi Siyasi parti temsilcileri mülki idare amirlerine olan yaklaşımlarında daha dikkatli olmaları gerekir.
Biz bu şerefli görevi hakkaniyet kuralları çerçevesinde adilane yürütmenin hazzını yaşamaktayız.
Devletin kapısına gelen “herkesi” vaktimin ve imkânlarımın elverdiği ölçüde kabul etme, derdini dinleme ve çare olma düsturumu bozmamak için çalıştım.
Mülki idare olarak bize verilen en önemli görev İlçemizde veya Ülkemizde yaşayan hiçbir ferdi kendisini öz yurdunda garip ve mahzun hissettirmemektir.
Görevimi özveriyle gerçekleştirmenin huzurunu yaşadım. Öncülük ettiğim birçok hizmeti gerçekleştirdim.
Bu vesileyle 5 yıl süre ile yaptığım ilçe insanına yaklaşırken tüm insanımıza sağlık ve esenlik dilerim.
 
Şerafettin TUĞ
Gaziemir Kaymakamı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YHT inşaatında korkunç ölüm
Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Geyve ilçesi geçişinde yapımı devam eden ...
Flaş! Kritik zirve: 3 Komutan da Başbakanlık'ta
Bakanlar Kurulu toplantısı başladı. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Özel’in ...
İzmir’de Berkin’i anan öğretmenlere soruşturma!
Berkin Elvan için kokart takma eylemine katılan 3 öğretmene soruşturma açıldı.
 
Flaş! İtfaiyeye operasyon: Çok sayıda gözaltı var
Organize Suçlarla Mücadele Şubesi İstanbul İtfaiyesine yönelik operasyon ...
Murat Belge ve Aydın Engin için suikast ihbarı!
Taraf gazetesi yazarı Murat Belge ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın ...
İzmir’deki gökdelen yangınında firmadan ilk rapor
Nida-A Yapı Ortak Girişiminden yapılan açıklamada, yangının kaba inşaatta ...
 
Suriye sınırında kritik önlem: TSK kontak açtı
Suriye’nin Kobani kenti çevresinde ateşlenen havan topu mermileri Suruç ...
Hükümet Yargıtay’dan sonra Danıştay’ı da kaybetti!
Hükümet, HSYK üyeliği seçimlerinde Yargıtay’da olduğu gibi Danıştay’da da umduğunu bulamadı.
Emniyet’te bayram alarmı: İzinler iptal
İçişleri Bakanlığı, bayramda meydana gelebilecek trafik kazalarını engelleyebilmek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva