HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2015 Pazartesi - 09:51

Fuar İzmir’de son viraj: Mermerler geldi!

İzmir, Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi için geriye sayıma başladı. Büyükşehir Belediyesi, 25 Mart tarihindeki açılışa hazırlanan Fuar İzmir’in giriş sokağını, Türkiye’nin dört bir yanından gelen mermerlerle donattı.

Fuar İzmir’de son viraj: Mermerler geldi!

Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi, 25 Mart’ta dünyanın en büyük mermer fuarlarından biriyle, Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla birlikte kapılarını açmaya hazırlanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da açılış hazırlıkları tüm hızıyla süren Fuar İzmir’i ziyaret ederek gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Yoğun yağışlara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren şantiye ekibini kutlayan Başkan Kocaoğlu, “Sadece İzmir için değil, ülkemiz ve yakın coğrafya için çok önemli bir esere imza atıyorsunuz. Fuar İzmir’i kuran ekip olarak tarihe geçeceksiniz” diye konuştu.


 
FUAR SOKAĞI’NA TÜRKİYE MOZAİĞİ
Fuar İzmir’in en dikkat çekici bölümlerinden biri olan ve tüm sergi hollerini kucaklayan Fuar Sokağı, mermer kaplamalarıyla ayrı bir önem taşıyor. Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMER) ile yapılan ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan protokol doğrultusunda, kompleksin bu bölümü “Türkiye’nin renklerini” yansıtan, ülkenin en değerli mermerleri ile kaplandı.

Burdur, Isparta, Antalya, Bursa, Denizli ve Afyon Bej; Diyarbakır ve Adıyaman emprador; Elazığ siyah inci ve Elazığ Vişne olmak üzere Türkiye’nin mermer mozağiyle kaplanan fuar sokağı, tüm bloklara ve açık sergi alanına ulaşılabilmesini sağlayan ana arter şeklinde tasarlandı. Toplam dört kademeden oluşan sokağın kademelerin arasında 5 metrelik kot farkı bulunuyor ve her kademe birbirine yürüyen merdiven-asansör ve normal iniş çıkış merdivenleri ile bağlanıyor. İlk kademeden A blok sergi holüne, İkinci kademeden B blok sergi holüne, üçüncü kademeden C blok sergi holüne, F blok ve açık sergi alanına geçiş sağlanıyor. Ayrıca her kademeden D bloktaki restoran ve kafeterya ile alt katlardaki otoparka geçiş holü, iniş çıkış merdiveni ve asansörler bulunuyor.

Fuar sokağında ayrıca kafeteryalar seminer salonları, fuar giriş ve danışma bankoları, görüşme odaları, vestiyer-emanet, eczane, sigorta odası vb. sosyal birimler yer alıyor. Toplam 14 bin 200 metrekare alan ve 360 metre uzunluğa sahip olan fuar sokağı; uzay çatı konstrüksiyon taşıyıcı üzeri alüminyum kenetli çatı kaplaması ve cam kaplama ışıklıklardan oluşuyor. Yerler Bergama granit kaplama, duvarların tamamı ise yöresel mermerlerle kaplı.
 
RAKAMLARLA “FUAR İZMİR”
337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğündeki Fuar İzmir, 7 bloktan oluşuyor. Tesis, 2500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam ve etkinlik alanı olarak tasarlandı. 14 katlı seyir kulesi, katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunuyor. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Daha sonra doğabilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik Fuar Sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alıyor. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunuyor. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir’de tek başına yapılan en büyük proje olan Fuar İzmir, aynı zamanda Türkiye'nin en nitelikli fuar kompleksi olma özelliğini taşıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür düşünce 3 Mart 2015 Salı 11:25

Fuar'ın yerinin havaalanına yakın olması dışarıdan gelecek ziyaretçiler için çok elverişlidir- İş adamı turistik seyahat yapmaz- İşini en verimli şekilde görmek ve ülkesine/şehrine geri dönmek ister. İşi bitince gider kordon'a balığını yer. Bu konuda mühim olan Ticaret Fuarlarını idare/organize edecek kimselerin çok iyi eğitim almış olmalarıdır ki yeni fuar Avrupa'daki gibi dolup taşsın- sürekliliği olsun.

Yorumu oyla      14      6  
off 3 Mart 2015 Salı 08:28

ne vizyon ama.

Yorumu oyla      13      9  
girit 3 Mart 2015 Salı 07:26

Ercüment abi araban yoksa fuarda ne işin var lunapark yok orda ellerini arkadan bağlayıp etrafa bakınıcan asıl amaç ana sektörlerin izmirde buluşma noktası olucak kongre turizm i turizm fuarları teknoloji fuarları Medical sektörü kısaca fuar sana bana değil zaten parası olan insanları izmire çekme amaç yoksa sen ben etrafa bakalım die milyonlarca tl harcanmıyo

Yorumu oyla      14      7  
İzmirli 2 Mart 2015 Pazartesi 19:41

Artık bu harika, dev projede de sona yaklaşılıyor. Bundan sonra, kentsel dönüşüme daha fazla hız verilmeli. Bu yapı stoğu, yetersiz yeşil alan ve yollar ile İzmir'in dünyaya açılması çok zor...

Yorumu oyla      26      18  
2 Mart 2015 Pazartesi 18:58

"Ercümen" Bey, fuar alanına gitmek için izban+monoray kullanılacak. Raylı sistem ile içinde ineceksiniz. Ayrıca 650 milyar değil fuar alanı 400 milyon ( eski para ile 400 trilyon ), monoray+kavşak ile beraber 550-600 milyon maliyeti olacağı söyleniyor.

Yorumu oyla      21      40  
Tayfun 2 Mart 2015 Pazartesi 18:10

Hayvanat bahcesi eskiden Alsancak fuarı icindeydi onun yerine cok uzak noktaya Dogal Yasam Parkı yapıldı yine de hem izmir'li hem tum Turkiye orayı cok sevdi . aynı sey yeni fuar alanı icinde olacaktır yeni fuar panayır yeri olarak degil daha cok fuarcılıgın one cıkacagı yer olacaktır.dunyadaki yenilikleri gormek isteyenler ki katılımcı sayısı yuksek olan fuarları gormek isteyen ziyaretçilerin sayısı da dogal olarak daha fazla olacaktır.

Yorumu oyla      24      37  
ERCÜMENT ŞAHİN 2 Mart 2015 Pazartesi 17:01

vatandaşın fuara ulaşımı çok zor, ana ulaşımın üzerinde ama toplu ulaşım artelleri dişinda,halkın olmadıgı sadece arabalıların gidebilecegi fuar bakalım ne kadar başarılı olacak ,belkide aziz aga halktan kopmanın ne kadar kötü oldugunu 650 milyar harcayıp ögrenicek

Yorumu oyla      67      27  
Tayfun 2 Mart 2015 Pazartesi 16:55

bu arada sunun altını cizmekte fayda var ; sosyal demokrat belediyecilik anlayısı ile İzmir ve Eskişehir Turkiye de birer cıgır acmaktadırlar . Kent denilince icinde insan olmayan ama sadece bina olarak anlayan eski anlayısın yerine ,icinde hem bina hem de insan ( tum sosyal yasamı ile insan )olan bir anlayısla Belediyecilik yapıldıgında daha guzel daha yasanabilir bir kent ortaya cıktığı cok acıktır...

Yorumu oyla      24      56  
Tayfun 2 Mart 2015 Pazartesi 15:38

Yeri dogrudur cunku hem otoban uzeri hem havalimanına yakınlıgı var . Yatırım dogrudur cunku izmir bir fuarlar kentidir ve bu yeni yatırımla kent turizmi ve degisik alanlardaki tum ulke isletmeleri bu uluslararası Fuar dan cok sey kazanacak, butun sektorler gelişmlerini Fuarlara katılarak sagladıkları bir dunya da boylesine buyuk ve guzel bir Fuar alanına sahip olan kentimizin bir ayrıcalıga sahip olacagı aşikardır. EMEGI GECENLERE SONSUZ TESEKKURLER.

Yorumu oyla      25      43  
2 Mart 2015 Pazartesi 14:07

metro istasyonları da bu şekilde mermer kaplatılsaydı çok güzel olurdu.

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka sokaklarına estetik dokunuş
Kültürel ve sosyal projelerin yanı sıra altyapı yatırımlarına da ağırlık ...
Bornova’da internet hızında hizmet başlıyor!
Bornova Belediyesi, mümkün olan bütün hizmetlerini online ve mobil teknolojiler ...
Büyükşehir’den önemli uyarı: BİSİM hepimizin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük ilgi gören bisiklet kiralama sistemi ...
 
Berkin Elvan adı Güzelbahçe’de yaşayacak
Güzelbahçe Belediyesi’nin Yaka Mahallesi’nde yaptırdığı Berkin Elvan Çocuk ...
Urla Belediyesi'nden kritik kooperatifçilik buluşması
Urla’da kooperatifçiliğin gelişmesi, üreticilerin güçlenmesi ve kırsal ...
Başkan Soylu'ya en güzel teşekkür
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya, Özdere Şehit Hasan Özkapı ...
 
Dikili’de çarpık kentleşmeye geçit yok
Dikili Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren mimar, müteahhit ve mühendislere ...
Urla’da TEOG sınavının gururları Demirgüreş’ten
Butik bir okul olan, öğrenciler, veliler ve idari personel ile tek yürek ...
‘Sakin Şehir’de parasız pazar: 4 saat süren takas!
Seferihisar Belediyesi’nin dördüncü kez düzenlediği Tohum Takas Bayramı’nda, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva