HABERLER>GÜNCEL
13 Ekim 2015 Salı - 14:48

Flaş gelişme: Emniyet IŞİD'in 21 bombacısını arıyor

Emniyet, canlı bomba eylemi yapacağı istihbaratını aldığı 6'sı kadın 21 militanın kimlik bilgilerini belirledi. Tüm istihbarat birimlerinin alarma geçirildiği ve bu kişilerin aranmasına başlandığı ifade ediliyor.

Flaş gelişme: Emniyet IŞİD in 21 bombacısını arıyor

GAZİANTEP - Diyarbakır, Suruç ve son olarak Ankara'da meydana gelen terör saldırılarının ardından gözlerin çevrildiği IŞİD terör örgütünün, yurtiçinde canlı bomba eylemi yapabilecek 6'sı kadın 21 kişinin kimlik bilgilerini belirlendi.


İstihbarat birimlerinin elde ettiği bu kişilerden 18'inin Adıyamanlı, 3'ünün ise bu kişilerle evlilik yapan yabancı kadınlar olduğu ifade edilirken, 'canlı bomba' eylemi yapabilecek 21 kişi için tüm güvenlik birimleri alarma geçti.
 
Adıyaman'da 2013 yılında bir çayevinde toplanan ve ardından geçen yılın ikinci yarısından itibaren peş peşe sınırı geçerek Suriye'ye giden kişiler IŞİD saflarına katıldı. Ailelerinin şikayeti üzerine inceleme başlatan güvenlik güçleri sınırı geçen kişilerin IŞİD'e katıldığını saptayarak bunları 'Terör nitelikli kayıp şahıs' olarak aramaya başladı. Sınırı geçen bazı kişiler dönerken, polis yakınlarının kayıp başvurusu yapmadığı bazı kişilerin de Suriye'ye gittiğini saptadı.
 
Geçen yılın Ekim ayında sınırı geçerek Suriye'ye giden ve IŞİD saflarına katılan Orhan Gönder, 7 haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'daki HDP mitinginde, Şeyh Abdurrahman Alagöz ise 20 Temmuz'da Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bombalı eylem düzenledi. 'Canlı bomba' olan Alagöz patlamada ölürken, HDP mitinginde bombayı patladan Orhan Gönder ise olayın ardından tutuklandı.
 
HEPSİ 'DOKUMACILAR GRUBU' ÜYESİ
Bu gelişmelerin ardından polis, canlı bomba olarak kendini patlatan Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ağabeyi yunus emre Alagöz'ün de aralarında bulunduğu 15 ismin IŞİD'e katıldığını ve kendilerine öncülük eden Mustafa Dokumacı'nın soyadından esinlenerek 'Dokumacılar Grubu' adını verdiğini ve IŞİD'in üssü konumundaki Rakka ve Telabyad'da bombalı eylem konusunda eğitildiğini saptadı. Bu saptamanın ardından istihbarat birimlerinin takip ettiği kişilerin zamanla Suriye'de evlilik yaptığı da belirlendi. Polisin yaptığı araştırmada 'Dokumacılar Grubu' üyelerinden bazılarının 3'ü Türk, 3'ü yabancı uyrukul 6 kadın ile dini nikahlı olarak evlendiği ve kadınların da bombalı eylem ve canlı bombalı saldırı konusunda eğitildiğini belirledi.
 
21 KİŞİLİK LİSTE
İstihbarat birimlerinin araştırması ardından IŞİD içerisindeki Dokumacılar Grubu'nun 21 üyesinin ismi belirlendi ve 19'unun fotoğrafına ulaşıldı. Yabancı uyruklu olan ve isimleri belirlenen 2 kadının fotoğrafına ise ulaşılamadı. Bunun ardından istihbarat birimleri yurt içinde de olası canlı bomba eylemi yapabilecek 19'unun fotoğrafı bulunan 21 kişinin isimlerini tüm illerin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlıklarına ileterek takibini istedi.
 
YURTİÇİNDE OLANLAR VAR
Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıları gerçekleştirenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken, istihbarat birimleri bombalı eylem eğitimi alan 21 kişilik listede yer alan bazı isimlerin geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye geçtiğini saptadı. Yurt içine geçen bu kişilerin 'uyuyan hücre' olarak adlandırılan evlerde kaldığı ve eylem için IŞİD emirlerinden gelen talimat doğrultusunda aktifleşebileceği bildirildi. (dha)

 
İzmir’in Balkan Rumeli camiası terörü lanetledi
 
Putin'den yeni Türkiye açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de zehir baskını: Avrupa’da ve ABD’de yaygınlaşan…
İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
İzmir’i sarsan ölüm: Yıldız’ı kaybettik
Bornova Belediye Başkan Yardımcısı ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube ...
Kemalpaşa’da RES isyanı: ‘Ormanlarımıza dokunma’
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nin çam balı ile ünlü mahallesi Dereköy'de, ...
 
İşadamlarına tuzak: Büyükşehir bürokratının adıyla 3 aydır…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, adı ...
Suriye’den Türk uçaklarına bu kez ‘kilit’ tacizi
Genelkurmay, Suriye'ye ait yerden hava savunma sistemleri tarafından bölgedeki ...
İzmir yine siyah, binler bu kez garda!
Ankara katliamı yasında ikinci gün… Sendika ve STK’lar ile çok sayıda ...
 
Ankara Tren Garı'nda şüpheli paket paniği
Ankara’da cumartesi günü meydana gelen saldırının ardından tren garında ...
Kadıköy'de anmaya gidenlere polis müdahalesi: 4 gözaltı
Sendikaların çağrısı üzerine Beyazıt'a yapılacak yürüyüşe katılmak için ...
Boşandığı eşinin arkadaşını öldüren şüpheli yakalandı
Bornova’da, boşandığı eşi 30 yaşındaki Saadet K.'nın arkadaşı 53 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva