HABERLER>GÜNCEL
27 Şubat 2015 Cuma - 10:17

Flaş! Yine Soma yine maden: Bir kara haber daha

Manisa’nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin ölümüyle gündemden düşmeyen maden ocaklarından yine acı haber geldi. Soma'da İmbat Madencilik A.Ş.'ye ait ocakta gece vardiyasında çalışan evli 1 çocuk babası 35 yaşındaki Yusuf Çakıroğlu, başına 'topan' olarak adlandırılan kömür ve taş kütlesinin düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Flaş! Yine Soma yine maden: Bir kara haber daha

301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağa yaklaşık 400 metre uzaklıktaki İmbat Madencilik A.Ş.'ye ait ocakta saat 24.00- 08.00 vardiyasında çalışan Yusuf Çakıroğlu, saat 04.30 sıralarında başına ve sırt bölgesine 'topan' olarak anlandırılan kömür ve taş kütlesinin düşmesi sonucu ağır yaralandı.  
 
HASTANEDE CAN VERDİ
İlk müdahaleyi madenci arkadaşlarının yaptığı Yusuf Çakıroğlu, ardından ambulansla soma Devlet hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak burada doktorların çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.
 
Yaklaşık 2 yıldır madende çalışan Yusuf Çakıroğlu'nun ölüm haberi ailesini ve madenci arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Savcının otopsi yapılmasına gerek görmediği Yusuf Çakıroğlu'nun, Bergama'nın Katrancı Köyü'nde toprağa verileceği açıklandı.

TOPRAĞA VERİLDİ
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, İmbat Madencilik A.Ş.'ye ait ocakta yeraltında kömür çıkarmaya çalışırken başına 'topan' olarak adlandırılan kömür ve taş kütlesinin düşmesi sonucu ölen bir kız çocuğu babası Yusuf Çakıroğlu'nun (35) cenazesi Soma Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alındı. Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla İzmir'in Bergama ilçesindeki Katrancı Mahallesi'ne getiren cenazesi evinden helallik alınmasının ardından mahalle girişindeki musalla taşına konuldu. İmbat Maden İşletmeleri Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız, İmbat Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Burgut, Türkiye Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar cenaze törenine katıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Yusuf Çakıroğlu, Katrancı Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
 
KARDEŞİ O ANLARI ANLATTI
Kaza anında ağabeyinin yanında olan Ramazan Çakıroğlu (29), "Biz ağabeyim ile beraber aynı ayakta çalışıyorduk. Çalıştığımız yer 25'er santim arayla kamalıydı. Sonra çavuşlar gelip 'arayı komple açacağız' dedi. Biz de açtık. Bu arada bir göçük meydana geldi. Ağabeyim 2 metre 80 santim boyunca yıkılan kömürün altında kaldı. Biz hemen müdahale edip kömürün altından kendisini çıkardık. Kendinde değildi. Sedye bekledik, gelmeyince usta ile beraber omuzlayıp yukarı çıkarmaya başladık. Biz biraz yukarı çıkardığımızda sedye ekibi geldi. Ağabeyimi aldılar. O önde biz arkada çıkmaya başladık. Ağabeyim bizle konuşmaya devam ediyordu fakat çıkışa 150 metre kala ağabeyimin sesi kesildi" dedi.
 
KIZI İÇİN ÇALIŞIYORDU
Anne Hanife Çakıroğlu, "Başka maden ocağında kaza olunca 'Oğlum gitme diye defalarca söyledim'. Babası da aynısını söylediğinde 'İş sahası yok. Nerede çalışayım. Evim yarım kaldı. Onu yaptıracağım kızımın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmam lazım' dedi. Çalışmaya devam etti. Rabbim. Olay sırasında yanında olan diğer oğlum Ramazan'ı korumuş. O da ölseydi ne yapardım" dedi. Yusuf Çakıroğlu'nun altı yıl önce eşinden boşandığı, kızının velayetinin eşine verildiği, bir süre çiftçilik yaptığı ardından madende çalışmaya başladığı belirtildi. Üç yıldır madende çalışan Çakıroğlu'nun baba evini yıktırıp temelleri üzerinde tekrar yeni tek katlı bir bina yaptırdığı öğrenildi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tribünler de ayaklandı, İzmir ‘pakete’ karşı Gündoğdu’da!
Meclis’te muhalefetin karşı duruşuna rağmen belli maddeleri yasalaşan ...
Geleceğin Mars yolcusu İzmir'e geldi
Mars'a 2030’lu yıllarda yapılması planlanan insanlı uçuşlarda görev almak ...
İGC’de seçim heyecanı: ‘Tarım duayeni’ koltuğa aday
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ...
 
Kenan Evren'in bilinci kapalı!
Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Yine çocuk cezaevi yine vahşet: Öldüresiye dövüldü…
Türkiye, Şakran Çocuk Cezaevi’ndeki iç yazışmalarla deşifre olan işkence ...
Asker nöbette cinnet getirdi: 3 şehit!
Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki taburda cinnet getiren bir asker, nöbet ...
 
Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiasında sıcak gelişme
Al Jazeera'dan Mustafa Türk'ün haberine göre; 20 Şubat 2014 tarihinde ...
Erdoğan'a hakaretten tutuklanan Kılıç serbest
İzmir'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ...
Flaş! MİT TIR’larını ihbar eden asker tutuklandı
Hatay’ın Kırıkhan İlçesi'nde MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva