HABERLER>GÜNCEL
2 Temmuz 2015 Perşembe - 09:53

Ve sendika alana indi: Büyükşehir’de iş yok, eylem var!

İZENERJİ’de 3 bin 600 çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme krizinde grev resti çeken sendika iş bırakma kararı aldı. Genel-İş Sendikası’na bağlı çalışanlar da destek verdiği eylemde alana inen işçiler Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü. Binaya pankart asılırken, sendika yöneticileri Başkan Kocaoğlu'na çağrı yaptı ve anlaşma sağlanmazsa grev için tarih verdi.

Ve sendika alana indi: Büyükşehir’de iş yok, eylem var!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel – İŞ 2’nolu şube arasında yaşanan toplu sözleşme sürecinde kriz giderek tırmanıyor.
 
Toplamda 3 bin 600 İZENERJİ çalışanını ilgilendiren süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin teklif edilen ücretleri kamuoyuyla paylaşmasının ardından sendikadan grev resti geldi.

Uyarı için bir günlük iş bırakma kararı alan sendika bugün bu eylemi hayata geçirdi. İZENERJİ işçilerine Genel-İş Sendikası’na bağlı çalışanlar da destek verince belediyede şoförler hariç binlerce emekçi iş bıraktı.



Basmane Meydanı’nda toplanan binler, Büyükşehir Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. ‘Zafer emekçinin olacak’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganlarıyla yola koyulan işçiler Gazi Bulvarı’nda akan trafiğe rağmen eylemlerini sürdürdü. Bulvar üzerinde bir süre oturma eylemi yapan emekçilere seyir halindeki araçlardan da kornalarla destek geldi.



Konak Pier'in karşısındaki üst geçitte de bir süre oturma eylemi yapan işçiler ardından Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüdü. 



Kitle Büyükşehir Belediyesi önüne gelince bina üzerine ‘Anlaşma yoksa grev var’ pankartı asıldı. Belediye önünde açıklama yapan sendika yöneticilerinden Başkan Aziz Kocaoğlu’na çağrı geldi.



“ALLAH’TAN KORKUN”
Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı uzun süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde belli bir mesafe kat edildiğini söyledi. Şanlı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu. Şanlı, “Yaşanabilir ülkede yaşanabilir emeğin kavgasını veriyoruz. Bu ülkenin sahipleri bizleriz. Bu ülkenin her karışında emek veren bu ülkeyi yaşanabilir bir ülke haline getiren, birilerinin dediği gibi ileri demokrasi sürecini yaşatan bizleriz. Ne istiyoruz; bu ülkede artık çocuklarımızın geleceğine umutlu bakmak istiyoruz. Her gün bu ülkenin zamları karşısında aldığımız ücretin erimemesi istiyoruz. Taleplerimiz bu kadar masumca. Ama ne yazık ki bizim seçtiklerimiz niçin seçildiklerinin farkında değiller.  Bu sürecin grevsiz bitirilmesi için tüm mücadeleyi verdik. Devam da edeceğiz. Hiçbir emekçi grevden yana değil. Şartlar bizi iterse bundan sonra yaşanacaklarda yorum yapma hakkı kalmıyor. Aylardan beri sürdürüyoruz. Görüşmeler yüzde 10’da tıkanmıştı. Belediyeyle yapılan son görüşmenin ardından yüzde 13’e çıkmıştı. Eğer sabrımız varsa İzmir’de yaşayan yurttaşlarımızın mağdur olmaması içindir.  Bugün gelinen yerde şartlar belli bir noktaya geldiyse gelin inat etmeyin bu ülkenin vergisini veren, bu kenti kalkındıran, kasasına para dolduran biz emekçiler hakkımızı almak istiyoruz. Allah’tan korkun… Bugüne kadar anlatamamışsak bizim eksiğimiz olsun. Bugün anlatıyoruz. Büyükşehir başkanımızsınız gelin birlikte karar alalım. Bizim derdimiz budur. İş barışı istiyorsak taleplerimize karşılık istiyoruz. Bu ülkede emeğin en yüce değer olduğu için kavga ediyoruz. Bu süreç kişisel taleplerimiz değildir. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Kimsenin de sırtından geçinmiyoruz. Bugün hiçbirimiz iş yerlerimize dönmeyeceğiz”  diye konuştu.



YAŞANACAK ÜCRET İSTİYORUZ
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bugün 2 Temmuz. 37 insanımız Sivas’ta yakıldı. Onları burada anmadan gitmek olmaz. Biz sadece ücret politikası değil biz toplumsal muhalefetin de öncüsüyüz. Şimdi sizin mesajınızı İzmir halkına veriyorum. Kentin panolarında ‘Yaşayan şehir yaşanacak şehir İzmir’ yazıyor. Buradaki arkadaşlar da yaşanacak bir ücret talep ediyor. Onun için buradayız” ifadelerini kullandı.  

ANLAŞMA SAĞLANMAZSA…
Öte yandan iş bırakma eyleminin ardından toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma çıkmazsa sendikanın izleyeceği yol da belli oldu. Buna göre sendika 23 ya da 24 Temmuz’da süresiz grev kararı alacak.

 
CHP’de başkanlar Egedesonsöz’e konuştu: Kimler göreve yeniden talip?
 
250 kez kriz geçirdi, 150 kere kalbi durdu!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Temmuz 2015 Cuma 08:49

Sendikalı Rumuzlu Arkadaş Kesinlikle Katılıyorum Sana! Bu İş Burada Bitmiştir. Yoksa Başkan Çıkıp Demez mi Aklınızı Başınıza ALın?

Yorumu oyla      11      5  
Calisanlar 3 Temmuz 2015 Cuma 07:32

Izenerji çalışanları beledeyenin en zor sartlarda en düşük maaşı alan emekçileridir umuyorum ki sayin başkan bu haksızlığa duyarsız kalmaz.

Yorumu oyla      14      5  
sedat 2 Temmuz 2015 Perşembe 17:51

sendikacıların belediyelerden özel talepleri olmuşmudur.

Yorumu oyla      20      10  
sendikalı 2 Temmuz 2015 Perşembe 17:06

Herzamanki gibi tezgah aynı iş bitmiş,ama sendika kendini kurtarmak için eylem yaptık hakkımızı söke söke aldık????????? NOT.önümüzdeki aylarda İL,ve ilçe şeçimleri var AZİZ bşk,nın verdiği % 13 onun karşılığıdır yoksa sendikacıların alacağından değilll.

Yorumu oyla      23      9  
yorum 2 Temmuz 2015 Perşembe 15:31

iki sene önce sabah7 grev akşam17 grev bitti hep aynı senaryo arkadaşlar..

Yorumu oyla      24      11  
yorumwu 2 Temmuz 2015 Perşembe 15:08

28 temmuz. Ok komik yaaa keske gitmeseydik bugun alanlara

Yorumu oyla      21      8  
2 Temmuz 2015 Perşembe 14:07

işsiz çok

Yorumu oyla      22      13  
feyfo 2 Temmuz 2015 Perşembe 13:50

Kemal bey izmir yanıyoooooooooooooooo neredesin?

Yorumu oyla      23      13  
işçiiiii 2 Temmuz 2015 Perşembe 12:53

Su kareye bakin bir zamanlar binadan temizlik islerine yollanan ali haydar kara efendi yani 5 nolu sb baskani.Ben o temizlik islerine gidip calismam gerekirse isi birakirim diyen bir sb baskani ama protokolden de geri kalmaz bu isci aptal deyil zamani gelince seni o temizlik islerine yollarrrr Nasil olurda işçi hakkini savunur nasil bir şb baskanligi yapicak onu ilerleyen gunlerde gorcez.

Yorumu oyla      25      10  
ercan 2 Temmuz 2015 Perşembe 12:19

Belediyenin verdiği yetersizse.Kendileri ne istiyormuş onu anlıyamadık.Grev haktır.Hakkını almak için mücadele edecksin ama kamuoyunada çok açık oldukları söylenemezBilmediğimiz konuda nasıl destek çıkacağız.Sonuçta ceremesini bütün izmir çekecek

Yorumu oyla      23      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet'e '1 saat 12 dakika fazla oruç tutuyoruz' mektubu
Ramazan ayıyla birlikte imsak vakitlerinin yanlış hesaplandığı ve daha ...
İzmir'de 'hayati' operasyon: Polisin durdurduğu araçta...
İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde, polisin takibi sonucunda durdurulan otomobilde ...
Vali Toprak'tan Kınıklı çiftçiye müjde
Kınık’ta iki hafta önce fırtına ve dolu nedeniyle tarım ürünlerinde yaşanan ...
 
Onur Yürüyüşü'ne müdahaleye İzmir'de protesto
İstanbul'da yapılması planlanan 13'ncü LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne polisin ...
Flaş! İzmir’in büyük hastanesinde yangın paniği
Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depo kısmında çıkan yangın paniğe ...
İzmir’de şenlik havasında denizcilik bayramı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu yıl İzmir’de şenlik havasında kutlandı.
 
Flaş karar: ‘İzmir’in Çernobili’nde suçlu yok!
İzmir’in Gaziemir İlçesinde, kurşun üreten fabrikanın faaliyette olduğu ...
Kırmızılı kadına gaz sıkan polis: Ağaç yaptı!
Gezi Parkı'nda "Kırmızılı Kadın" Ceyda Sungur'a, biber gazı sıkarak hafif ...
DSİ’de ‘mobbing’ krizi: Taraflar ne dedi?
Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk kurumda sendika ile karşı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva