HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Aralık 2012 Cumartesi - 10:04

Başkan'dan yılbaşı hediyesi: Metro Hatay'a uzandı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sürpriz bir basın toplantısı yaparak Üçyol-Üçkuyular metro hattının iki istasyonunun açıldığını, önişletme sürecinde vatandaştan ücret alınmayacağını duyurdu.

Başkan dan yılbaşı hediyesi: Metro Hatay a uzandı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sürpriz bir basın toplantısı yaparak İzmir’e büyük bir yılbaşı hediyesi verdi.

- FOTO GALERİ: ÜÇYOL-ÜÇKUYULAR'DA İLK SEFER...
 
Başkan Aziz Kocaoğlu, Cuma günü İzmir ulaşımına nefes aldıracak 300 yeni otobüs alım töreninde metro hakkında çarpıcı bir açıklamada bulunmuş, “Bakarsınız bir sabah biner gideriz” sözleri kentte merak konusu olmuştu. Akşam saatlerinde haber servislerine düşen duyuru basının merakını iyice artırdı. 

- Kocaoğlu'ndan ulaşım raporu ve ilginç metro çıkışı...

Büyükşehir Belediyesi Başkan Kocaoğlu’nun Cumartesi sabah saatlerinde kent gündemine ilişkin çok önemli bir basın toplantısı yapacağını bildirdi. Bu büyük merak Kocaoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda basının karşısına çıkmasıyla sonlandı.

Kocaoğlu, temeli 2005 yılında Deniz Baykal tarafından atılan ve o günden bu yana kentin kanayan yarası haline gelen Üçyol-Üçkuyular metro hattının iki istasyonunun açıldığını duyurdu. Üstelik ön işletme sürecinde vatandaşlar buralardan ulaşımı ücretsiz binecek.

 
İKİ İSTASYON HAZIR VE BEDAVA!
Kocaoğlu, “Uzunca bir süredir kentin gündemini işgal eden ve Büyükşehir Belediyesi’ne en çok eleştiri bombardımanına tutulduğu konu metro hattı Üçyol-Üçkuyular. Ben ‘iki istasyon hazır’ demiştim. Ne zaman dediklerinde ‘bir sabah kalkar yürürüz’ dedim. İşte o sabah bu sabah. Bugünden itibaren Hatay-İzmirspor İstasyonu’ndan vatandaşlarımızı taşıyacağız. Bütün testler yapıldı. Ön işletmeye başladık. Bu süreçte Hatay ve İzmirspor istasyonlarından binen vatandaşlardan ücret alınmayacak. Bu bir sıkıntı çeken insanların gönül alma kararıdır. Çok meşakkatli işin 5 istasyonun ikisi bitti. Geriye kalan üç istasyon da en kısa zamanda bitecek. Ardından önemli bir tören yapacağız” dedi.
 
Başkan Kocaoğlu, daha önce sorun olarak ifade edilen ‘makas sorunu’ ile ilgili de açıklama yaptı. Kocaoğlu, “Makastan ziyade sinyalizasyon ile ilgilini sorun vardı. İki çekerden birisi hatta girecek. Şimdilik tek çeker ile hareket edilecek. Gidiş-dönüş peronları aynı anda çalışmayacak. Tek hattı dönüşümlü olarak çalıştıracağız. Dört dakika sekiz dakikaya çıkacak. Biz metro açılışını yılbaşı armağanı olarak yapıyoruz. En kısa zamanda sinyalizasyonu da tamamlayıp hattın iki tarafını açacağız” dedi.
 
BÜYÜK HEDEF 300 BİN YOLCU
Başkan Kocaoğlu, geriye kalan üç istasyonun da 2013 yılı içinde tamamlanacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu ön işletme süresinin zamanı ile de bilgi vermedi. Kocaoğlu, “Metro süre verilecek bir iş, imalat değil. Bir yerde aksilik çıkıyor. Biz süre vererek hata yaptık. İnsanlar metronun bitmesini istiyor ama ben de çok istiyor. Bitirmek istiyorum. Süre konusu hemen, şimdi ama çalışma kazasız, belasız bitmelidir. İzmirliye tüm kente gelecek ziyaretçilere hayırlı olsun. Bu iki istasyon ile yolcu sayısında artış bekliyoruz. Tüm işler bittiğinde 300 bin yolcu hesaplıyoruz. Şu anda 200 bin yolcu taşıyoruz. İlk etapta 20 binlik bir artış olur. Devam eden hatların üzerindeki karayolu da en kısa zamanda trafiğe açılacak. Oradaki su sorunu da halledildi” dedi.
 
Başkan Kocaoğlu metro hatlarının açılışına göre bir otobüs güzergahı düzenlemesi yapılmadığını söyledi. Kocaoğlu ayrıca iki istasyondaki ücretsiz binişin bir süre daha devam edeceğini sözlerine ekledi.



İLK SEFER İLK MESAJ: VATANDAŞIMIZ ÇİLE ÇEKTİ
Başkan Kocaoğlu, belediyedeki açıklamanın ardından Genel Sekreter Raif Canbek, Metro AŞ Genel Müdürü Sönmez Alev, belediye bürokratları ve çok sayıda basın mensubu ile Konak Metrosu’ndan binerek yeni açılan İzmirspor ve Hatay İstasyonları’na kadar gitti. Burada iki istasyon ile ilgili bilgi veren Başkan Kocaoğlu, yer altından çıkarak Hatay esnafı ile bir süre sohbet etti. Uzun yıllardır metro çalışmaları nedeniyle çile çeken esnafın içinde bulunduğu durumu iyi anladığını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Hatay Bölgesi’nde vatandaşlarımız gerçekten çok sıkıntı çektiler. Hedefimiz 2013 yılında geri kalan bölümü de bitirmek. Haklı olarak en çok eleştirildiğimiz bir konu. Çok işlek olan caddenin altında çalışmalar yaptık. Bugün ilk ışığı hep birlikte gördük” dedi.

Başkan Kocaoğlu esnafları dolaşırken bazı vatandaşlara çağrıda bulunarak ‘metroya binin, bugün ücretsiz’ dedi. Bir ara tatlıcının önünden geçen Kocaoğlu garsona ‘tatlı kaç para’ diye sordu. Görevlilerin ‘5 liradan başlıyor’ demesi üzerine Kocaoğlu, “Burada herkese bir fırında sütlaç ısmarlasam iflas ederim. Bu kadar kişiye maaşım yetmez” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 57 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nur 5 Ocak 2013 Cumartesi 01:31

Yok metro bitmiş de yok bitmemiş de fıstık gibi de bitti işte.daha 3 istasyon var diyenlerin inadına hergün biniyorum.Sağol Aziz Başkanım hiçbir istasyonu açmasaydın yine de oyum sizeydi.anadan doğma CHP liyiz biz ne olursa olsun bu şehri kimseye vermeyiz,

Yorumu oyla      15      6  
ak KILLI OLACAZ ARTIK. 3 Ocak 2013 Perşembe 00:56

yorumlara bakıp şaşırmamak elde değil . beyler burası izmir 2005 den bu güne dolu dolu 7 sene geçmiş 2 durak açılmış burası izmir izmir toplanan ve gelen paralarla kat kat fazlası olurdu. ama zihniyet meselesi vede vicdan

Yorumu oyla      12      9  
TEŞEKKÜRLER BÜYÜK BAŞKAN 31 Aralık 2012 Pazartesi 15:57

YAŞASINNNNNNNNNNNNN!....

Yorumu oyla      18      7  
Ahmet Türkan 31 Aralık 2012 Pazartesi 08:40

Tebrikler başkan. İzmir artık Türkiyenin en geniş metro ve banliyo ağına sahip kenti.

Yorumu oyla      22      7  
izmirli ye 30 Aralık 2012 Pazar 19:20

Evet 10 parmağında on kara gece gündüz çalıp duruyorsun... Bırak Akp yandaşlığını AKP li görevlisin.. 20 yılda 1 km metro yapamayan Ankarayı görmüyorsun galiba... İstanbulu Devlet yaptı... 11 km lik kent içi raylı sistem ulaşımı 150 kmye doğru yol almaya başladı... Dürüst ve çalışkan yöneticiliğin ürünü bunlar..Sen kendini yırtsanda İzmirli bizzat yaşayarak görüyor... İzmirli doğru bildiğini yapar öyle mega köy möy asparagas yorumlarla izmirliyi kandıramayacaksınız... Siz kendinizi kandırın.

Yorumu oyla      26      7  
İZMİRLİ 30 Aralık 2012 Pazar 18:01

İZMİRDE DOĞRUYU SÖYLEYEN İZMİRLİLER AKP YANDAŞI MI OLMUŞ OLUYOR ? 8 YILDIR TAM OLARAK HALA AÇILMAMIŞ BİR METRO VAR ORTADA 2 İSTANYONUYLA MI ÖVÜNÜYORSUNUZ ?? ŞİRİNYERİN TRAFİĞİNİ NEDEN KONUŞMUYORSUNUZ ,BUCAYA 9 YILLIK DÖNEMİNİZDE YAPTIKLARINIZI SAYIN DESEM NE SAYCAKSINIZ BİLMİYORUM ! BAĞIRA BAĞIRA HASANAĞA PARKI DÖKÜYOR DEDİK TAMAM GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN DA BU İŞE SAKIN TATI EFENDİ SAHİPLENMEYEDE KALKMASIN ?

Yorumu oyla      14      20  
egeli35 30 Aralık 2012 Pazar 13:04

hasan tufan, halbuki hataylılar 1,85 liraya ALiağaya veya Havalimanına gidebilecekler. Sonra da İzmiri köye çevirdiler derler. Evet doğru köy tarifesiyle ulaşım sağlanıyor.

Yorumu oyla      31      8  
namık AYDIN 30 Aralık 2012 Pazar 12:30

METRO üzerinden siyaset yapanlara en güzel cevap onlar artık ankara ve istanbulda yapamadıkları metroya yönelsinler İZMİRİMİZE hayırlı uğurlu olsun aziz başkan allah yardımcın olsun yolun açık olsun,,,,

Yorumu oyla      28      9  
muhammet 30 Aralık 2012 Pazar 10:38

İzmir i yaşanması güç bir kent e dönüştüren sözde Atatürkçü geçinen tüm CHP li yöneticileri bir daha ki seçimlerde listelerde görmek istemiyorum aksi durumda hayatımda hiç bir zaman oy vermediğim sağa oy vereceğim.ilgililere duyrulur

Yorumu oyla      15      30  
hasan tufan 29 Aralık 2012 Cumartesi 23:58

istanbula tatile geldim.büyükçekmeceden taksime 4.90 liraya gidiliyor, 4.90 liraya dönülüyor.çalışanın halini görün izmirli hemşerilerim. 90 dakika olayı yok.

Yorumu oyla      39      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da engelsiz parti!
Balçova’da yaşayan engelli vatandaşlar için düzenlenen yeni yıl partisinde ...
İZDENİZ’de fırtına sürüyor: Sendikadan rest
İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfez taşımacılığında aktif görev alan kaptan, ...
Bayan Kocaoğlu’ndan hem kutlama hem de gönül alma
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, ...
 
Karşıyaka zirvesi: Kocaoğlu ile Durak ne konuştu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediyesi’ne ...
Kent Belleği Gönüllüleri yeniden bir arada…
Selçuk-Efes Kent Belleği’nin mevcut sergileri üzerinde değerlendirmeler ...
Bülent Tezcan'dan Karabağlar'a tam not
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir'e gelen CHP Genel Başkan ...
 
Bergama Türküleri albümde toplandı
Bergama Belediyesi ve Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği’nin işbirliğinde, ...
Başkan'dan ulaşım raporu ve ilginç metro çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu en ucuz ulaşımın İzmir’de ...
Geleceğin atletleri Güzelbahçe'de yarıştı
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe'de Atatürk ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva