HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2015 Salı - 09:46

Flaş! Türkiye jetleri sınır ihlali yapan Rus uçağını vurdu

Türk F-16'ları sınır ihlali yaptığı belirtilen Su 24 tipi Rus savaş uçağını düşürdü. Uçağın iki pilotu paraşütle atlayarak kurtuldu.

Flaş! Türkiye jetleri sınır ihlali yapan Rus uçağını vurdu

Suriye sınırında savaş uçağı düştü. Türkmen Dağı'nda muhaliflerle Suriye rejimi arasında yoğun çatışmaların sürdüğü bölgede düşürülen uçağın kime ait olduğu henüz bilinmiyor. Bölgedeki kaynaklar sınır ihlali yapan uçağın Türk jetleri tarafından düşürüldüğünü belirtiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtiliyor.

- FOTO GALERİ: İŞTE O ANLAR...

- 2 FARKLI AÇIKLAMA: RUS UÇAĞI NASIL DÜŞÜRÜLDÜ

- RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA: KANITLAYABİLİRİZ

- DAVUTOĞLU'NDAN NATO VE BM TALİMATI

 

Doğan Haber Ajansı cephedeki Türkmen kaynakların, sınırımıza çok yakın olan Suriye’nin Yamadi köyünde kurulu çadırların üzerine uçak düştüğünü, pilotların paraşütle süzüldüğünü gördüklerini söylediğine ilişkin haber geçti. Bu bilgi henüz farklı kaynaklar tarafından teyit edilemezken, DHA'nın askeri kaynaklara dayandırarak geçtiği haberde, sınır ihlali yapan bir uçağın, Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü belirtildi.

UÇAĞIN DÜŞME ANI KAMERADA



SU 24 TİPİ RUS UÇAĞI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye sınırında sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi olayını takip ederek bir dizi telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak olaya ilişkin bilgi verdi. Başka yetkililerden de bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceği öğrenildi. Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.

PİLOTLARDAN BİRİ TÜRKMENLERİN ELİNDE
Hatay Yayladağı'nda bulunan CNN Türk muhabiri Hatice Demircan düşürülen uçaktan atlayan 2 pilottan birinin Türkmenlerin elinde olduğu iddia etti. Demircan "Çatışmalar şiddetlenmişti, sabah saatlerinde yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Türkmenler 3 tepeyi ele geçirdi 4. tepe için çatışma sürüyor" dedi.

GENELKURMAY: DEFALARCA UYARDIK
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "
 
İKİ KİŞİ YARALANDI
Suriye sınırında düşen uçağın savrulan parçalarının Yayladağı ilçesinde Dutlubahçe köyünde 2 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi…
 
TÜRKİYE UYARMIŞTI: KARŞILIK VERİRİZ
Türkiye, Rus savaş uçaklarının Suriye’de Türkmen bölgesine yaptığı bombardımanın ardından Rusya’ya nota vererek, “Sınır güvenliğimiz fiilen ihlal edilirse angajman kurallarımızı uygularız” uyarısı yapmıştı. Askeri kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre, Sınır ihlali yapan bir uçağın,  Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü belirtildi..
 
GEÇEN AY İHA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
Türk savaş uçakları 16 Ekim'de Suriye sınırı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal eden Rus yapımı bir İHA düşürmüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu olayın ardından yaptığı açıklamada, "Rusya bize, düşürülen İHA'nın kendilerine ait olmadığını söyledi" ifadesini kullanmıştı.
 
LAVROV YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Lavrov'un Türkiye ziyaretinde Suriye krizinin ele alınması bekleniyor. (dha)

 
Cem Yılmaz: Olmadı, yapamadım!
 
İzmir’den ‘altın kedi’ geçti: 87 ülke, 400 film, 19 bin konuk!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 24 Kasım 2015 Salı 18:36

ABD piyonu öne sürdü. Olası bir savaşta Rusya ve Çin gibi devletleri yıpratma amaçlı maalesef ülkemiz kullanılacak ve bizim çocuklarımız başkalarının çıkar savaşına kurban gidecek. Rusya,Çin ve İran gibi ülkelerle biz savaşıp hasar alırken Abd gibi diğer müttefik görünen ülkeler olaya sonradan dahil olup kurtarıcı rolüne soyunacaklar sonrasında ise virane olmuş ülkenin alt ve üst yapısına talip olacaklar savaş yüzünden oluşan borçlarla da onlara tam manasıyla bağımlı hale geleceğiz o yüzden kimse iyi düşünüp taşınmadan stratejik kararlar almadan kahramanlık taslamaya kalkmasın en ufak bir hata bizim olmayan bir savaş için ülkemizin çocuklarının ve halkının kanını akıtır geleceğini çalar. Allah korusun bir savaş çıkarsa ülkeyi ilk terk edecek olan o malum "550 cengaver!" olur.

Yorumu oyla      13      5  
Hakim 24 Kasım 2015 Salı 17:50

Sn. İzmirli, Savaş ancak ülke müdafaası söz konusu ise meşrudur.Bu, önderimiz ATATÜRK'ün akıllardan ve vicdanlardan çıkmaması gereken sözüdür. Bu anlamda Kurtuluş savaşımız,Kıbrıs Barış Harekatı ve güneydoğuda PKK ile mücadeleler haklı ve meşru savaşlardır. Ama Suriye iç savaşı nedeniyle komşularımızla çatışmak ortadoğu batağına girmek ve cinayetdir.Bir sözüm daha var sana, bu satırları yazan da bir Kıbrıs Barış Harekatı gazisidir.

Yorumu oyla      13      5  
24 Kasım 2015 Salı 15:07

ABD bizim ile alakası yok demiş. Satış başladı. Hayırlı olsun 😀😁

Yorumu oyla      18      5  
izmirli 24 Kasım 2015 Salı 12:44

Hakime yanıt, babam kıbrıs gazisi, askerliğimi gabarda asteğmen olarak yaptım. Size kalsa ülkeyi ruslara teslim edelim öyle mi ?. Size kalsa o zaman kıbrısta gitmişti elden, izmirde zamanında yunanlılara giderdi. Bu kadar korkmayın korka korka bu hale geldik, iki kuruşluk pkk bile kafa tutuyor ülkeye.

Yorumu oyla      14      8  
24 Kasım 2015 Salı 12:32

Bi' Esad inadı yüzünden 3.dünya savaşı çıkacak.

Yorumu oyla      22      6  
Hakim 24 Kasım 2015 Salı 12:21

izmirli, yakında askere çağrılıp Suriye sınırına sevk edilme ihtimalini de düşün de öyle salla.

Yorumu oyla      15      9  
izmirli 24 Kasım 2015 Salı 12:01

Türkün şakası olmaz, o sınırdan içeri giren belasını bulur, örnek Çanakkale dir.

Yorumu oyla      14      11  
Işık Dikicigil 24 Kasım 2015 Salı 10:07

BÖLGE HER TÜRLÜ PROVOKATİF EYLEMLERE GEBE. TEHLİKELİ BİR OYUN OYNANIYOR.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dışkı yedirmek işkence değil' diyen profesör özür diledi
"Dışkı yedirmek işkence değil" diyen Prof. Dr. Celal Şengör, gelen tepkiler ...
Adana'da karakola saldırı ve bomba yüklü araç paniği
Adana’da merkez Seyhan İlçesi’ndeki Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi’nin ...
Suriye'den atılan top mermisi Türkiye'ye düştü
Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne, Suriye'den rejim güçleri tarafından atılan ...
 
Şanlıurfa'da polise saldırı: 1 şehit
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, devriye görevindeki polislere yönelik ...
İzmir’de Nusaybin protestosuna 14 gözaltı
İzmir’de, Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki'deki olayları protesto eden ...
Karayolları’ndan 3.Köprü’de özçekim açıklaması
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden (KGM), Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ...
 
Ve Fırat Çakıroğlu davası başlıyor: Adliyede kırmızı alarm
İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda, Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı'nın ...
O doktordan Şengör'e yanıt: İnsan değil!
12 Eylül darbesinden sonra Diyarbakır Cezaevi'nde işkence gören ve dışkı ...
Demirtaş'tan suç duyurusu: Kasten öldürmeye teşebbüs
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da zırhlı makam aracının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva