HABERLER>POLİTİKA
7 Temmuz 2015 Salı - 13:01

Flaş! MHP’li Halaçoğlu’ndan Baykal’a yanıt geldi

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal tarafından dile getirilen, "CHP'li Levent Gök'e, Meclis başkan seçiminin 3. turunda MHP grubunu serbest bırakacaklarını söylediği" iddiasına itiraz etti.

Flaş! MHP’li Halaçoğlu’ndan Baykal’a yanıt geldi

MHP Kayseri milletvekili ve eski grup başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal’ın dün CNN Türk yayınında dile getirdiği, “Halaçoğlu CHP’li Levent Gök’e, ‘TBMM Başkan seçiminde MHP grubunu serbest bırakacağız dedi” iddiasına bir kez daha itiraz etti. Halaçoğlu, "Grubumuzu serbest bırakacağımıza dair de ifadede bulunmadım" dedi.
 
MHP’li Yusuf Halaçoğlu’nun sözleri şöyle:
 
“Baykal dün bir programa çıktı ve benimle Levent Gök arasında bir görüşme yapıldığını ve bu görüşmede grubu serbest bırakacağımızı belirttiğimi, bir şekilde benimle ilgisi olmayan sözler sarf etti. Şimdi muhtemeldir ki izlemişsinizdir akşam. Levent Bey benden bir görüşme talep etti, aynı koridordayız. Ben de ‘Buyurun gelin’ dedim. Görüşmemiz 5 dakikayı geçmemiştir, 3-5 dakika arasında. Burada iki konu gündeme getirildi. O sırada meclis başkanlığı seçimleri vardı, üçüncü tura geçilecekti.
 
Bu görüşmeler sırasında Başkanımız Bahçeli, “Biz üçüncü, dördüncü turda bile Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğiz” açıklamasını yaptı. CHP, Baykal’ın seçilemeyeceği düşüncesiyle telaşlanmıştı, benimle görüşme yapmak istediler. Dördüncü tura Baykal kalınca, ‘MHP eli mahkumdur Baykal’a oy verecektir’ düşüncesi içine girmişlerdi.
 
Evet, bir görüşme yaptık. Bu görüşmede, Devlet Bey bir de şunu ifade etti: ‘HDP Baykal’ı desteklediğini açıklarsa biz CHP’ye oy vermeyiz’… Bunu biliyorsunuz Devlet Bey sonra yalanladı. Nitekim bana bunu söylediğinde, ben de şunu ifade ettim: HDP böyle bir açıklama yapacaksa öyleyse o da yapmasın, dedim. Ama kendilerine hiçbir şekilde, HDP desteklerse, desteklemezse gibi konuşma yapmadığımız gibi, grubumuzu serbest bırakacağımıza dair de ifadede bulunmadım.
 
Kendisine şunu söyledim: ‘Bunları benimle görüşmek yerine, gidin Devlet Bey ile görüşün. Kılıçdaroğlu, Devlet Bey’den randevu alsın’ dedim.
 
Sonuç olarak Baykal’ın üçüncü tura kalmasından sonra, MHP ne Baykal’ı ne de İsmet Yılmaz’ı desteklemedi. Her ikisi karşısında da geçersiz oy kullandı. Şimdi algı operasyonu sürdürülüyor. MHP üzerine bir oyun oynanıyor. Bu oyun seçimin hemen sonrasında başladı. Ama bu oyunun başlangıcı, Baykal’ın cumhurbaşkanıyla görüşmesiyle başladı. Baykal hangi sebeple cumhurbaşkanıyla görüştü? Hiçbir yasada olmamasına rağmen böyle bir konuşmayı hangi sebeple yaptı? Herhalde Sayın Baykal, meclisi nasıl yöneteceğini Sayın Erdoğan’dan öğrenecek değildi.
 
Dolayısıyla bunu cumhurbaşkanıyla konuşmasına gerek yoktu. Öyleyse ne konuştular? Bu konuşmada, 2002 yılında Livaneli’nin açıkladığı gibi, iki parti için operasyon mu yapılıyordu? Bu açıklamalar tam olarak yapılmadı. Zira Adalet ve Kalkınma Partisi, üç yıldır HDP ile PKK ile görüşmeler yapıyor. Oslo ile başlayan, Habur’la devam eden, Diyarbakır’da zirveye ulaşan, finalini ise Dolmabahçe Sarayı'nda HDP’lilerle ortak deklerasyonda kendini bulan bir süreç yaşanmıştır. AKP, HDP ile 10 madde üzerinde anlaşmıştır. Bunun için akil adamlar başta olmak üzere, köşe yazarları devreye girmiş ve güzel şeyler olacağından bahsetmişlerdir. Şimdi soru şu, madem ki üç yıldır beraberdiler, son seçime bir ay kala da ortak deklerasyon yayınladılar, öyleyse akil adamlar başta olmak üzere, köşe yazarları neden AKP ile HDP arasında koalisyon önermiyor? Hangi sebeple gelmiyor?
 
Diğer taraftan neden MHP, MHP’nin daha baştan ortaya koyduğu ilkeler var. Yolsuzlukla mücadele aslında bir ülkenin tüm siyasi partilerinin ortak görüşü olması gerekir. Çünkü yolsuzluğu savunacak bir parti söz konusu olmamalı. İkincisi, cumhurbaşkanının anayasal sınırlarına çekilmesi. Düşünün kü bir cumhurbaşkanı tarafsız kalacağına namusu ve şerefi üzerine and içmişken, seçim sırasında muhalefet partilerini eleştiren mitingler yapmıştır. Tarafsızlığı yitirmiştir. Seçim sonrası bu mitingler bıçakla kesilir gibi kesilmiştir. Cumhurbaşkanı tarafsız olmadığını ispat etmiştir.
 
Şimdi hangi sebeple MHP ile bu defa AKP’nin koalisyon kurması istenebilir? Biz diyoruz ki, 'Anayasal sınırlarına çekilsin'. Ama AKP aynen şunu söylüyor: 'Cumhurbaşkanlığı üzerine konuşturmayız...'
 
Diğer taraftan MHP şunu söylüyor: Çözüm süreci denilen, ancak Türkiye’nin çözülme süreci olan bu sürecin sona erdirilmesi... Bugün zannediyorum ki AKP de bu süreçten rahatsız. Çünkü silah zoruyla kullanılan oyları hepiniz görmüşsünüzdür.

 
Altınordu transfere noktayı koydu
 
Mahkum askerleri yaralayarak kaçtı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SİNAN ÖZTAN 7 Temmuz 2015 Salı 14:41

Eyy Halaçoğlu zırvalamışsın sen ve partin çok mu dindar.Bu şaçmalığı yaparken yüzün kızarmadımı.Senin yaptığın iki yüzlülük ve tam anlamıyla terbiyesizlik.Dindarlığa gelince CHP hem AKP'den Hem de MHP'den daha dindar.Dini siyasete alet etmiyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
hesap 7 Temmuz 2015 Salı 14:23

Bu adam hesap kitap bile bilmiyor.. chp ve mhp nin oyu ekmelettin efendiyi seçtirmeye yetmiyor. bunun bile hesaplıyamıyorlar diyemiyeceğim ipe un seriyorlar

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 7 Temmuz 2015 Salı 13:48

ya siz utanmadan hala konuşuyor musunuz...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP dört ismi belirledi: İşte o vekiller
CHP Grubu, Meclis Başkanlık Divanı'nda kendisine düşen üyelikler için ...
Baykal’ın çıkışı Ankara kulislerini karıştırdı!
TBMM Başkanlığı'na CHP adayı olarak giren Deniz Baykal, seçim sürecinde ...
İzmir Milletvekili gündeme Twitter’dan damga vurdu: O gazeteciye destek…
Deniz Baykal canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaparken attığı manidar ...
 
Ve ‘Özgecan Yasası’ Meclis’te…
Kadına şiddete yönelik caydırıcı cezaların yer aldığı ve "Özgecan yasası" ...
AK Parti iftarında mesajlar Kocaoğlu’na ve odalara!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı ile Büyükşehir Belediyesi Grubu'nun düzenlediği ...
AK Parti’nin erken seçim planı: 3 dönemlik vekiller…
AK Parti, üç dönem kuralını kaldırmayı düşünmüyor. Koalisyon kurulamaz ...
 
HDP’li Tuncel hakkında flaş karar
Mahkeme, HDP'li Sebahat Tuncel hakkında, "Terör Örgütüne Üye Olmak" suçlamasıyla ...
Yıldırım’dan ‘Efes’ mesajı: İzmir’in marka değerini…
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, AK Parti eski İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, ...
AK Parti’nin önemli isminden flaş sözler: Araba sağa-sola…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 7 Haziran sonuçlarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva