HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ekim 2014 Çarşamba - 16:11

Flaş! Kocaoğlu’ndan bomba mesajlar: Baro seçimlerine müdahil mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir Barosu seçimlerine müdahale ettiği yönündeki iddiaları yanıtladı. Kocaoğlu, böyle bir şeyin kesinlikle doğru olmadığını ifade ederken, “Adalet arayan ve dağıtan insana ‘şuraya oy ver’ demek hem karşımdakine hem de kendime saygısızlıktır” dedi. Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin adalet ve şaibesizlik anlamında bir numaralı kurum olduğunu dile getirirken yeni belediye yapılanmasını da açıkladı.

Flaş! Kocaoğlu’ndan bomba mesajlar: Baro seçimlerine müdahil mi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı makamında ziyaret ederken partide toplanan kalabalığa da zaman ayırarak soruları yanıtladı.

- KOCAOĞLU O KÖYÜ UNUTMADI…



Kocaoğlu ardından Egedesonsöz’e yaptığı özel açıklamada hafta sonu yapılacak İzmir Barosu seçimlerine mevcut Başkan Ercan Demir lehine müdahale ettiği iddialarına yanıt verdi. Kocaoğlu, “Hukukçular yani avukatlar kendi aralarında baro başkanlarını seçiyorlar. Hukukçulara bir belediye başkanının müdahalesi mümkün mü? Ben kendim belediye başkanı olarak, Aziz Kocaoğlu olarak bir hukukçuya, adalet arayan ve adalet dağıtan insana ‘şuraya oy ver’ diyemem.  Böyle bir hakkı kendimde görmüyorum. Bu hem karşımdakine hem de kendime saygısızlıktır” dedi.
 
YERİNDE YÖNETİM
Toplantının soru cevap bölümünde konuşan Başkan Kocaoğlu, belediye çalışmalarını anlatırken ilk kez yeni belediye yapılanmasını açıkladı. Kocaoğlu, eski metropol ilçeler dışında İzmir’deki 19 ilçede yeni belediye hizmet binası yapacaklarını söyledi. Kocaoğlu, “Altı aylık bir seçim süreci yaşadık. Ardından da devam eden zamanda stratejik planımızı, yeni bağlanan yerleri belirledik. Çalışmalarımızı sıraya koyduk, finans durumlarını ayarladık. Üç aşağı beş yukarı belediyede her şey bitti. Şimdi izinleri, kamulaştırmaları yapıp inşaat sürecine başlayacağız. Önümüzde 4,5 yıllık süre var. Bu sürede İzmir’in bütün altyapı sorunlarını bitirmek istiyoruz. Biz, belediye hizmetlerinin dışında kenti kalkındırmak ve istihdam yaratmak için çalışıyoruz. Bunun adını da ‘yerelde kalkınma’ koyduk. Çalışmalarımızda aklı ve bilimi rehber aldık. Çalışmalarımızda dürüst, adaletli davranmak konusunda kimsenin bize diyecek bir şeyi yok. Önemli yatırımlar yaptık. Belki bizi İzmirli hemşerilerimiz duymadı ama yurt dışında, Dünya İzmir’i çok iyi takip ediyor. 2011 yılında İzmir Dünya’da en hızlı büyüyen kent arasına girdi. Belediye başkanı ayın belediye başkanı seçildi. Şu anda da 2 bin metropol içinde ilk 25 belediye arasına girdi. Bunda birçok kriter var. Kente yaptıkları, evrensel ahlak kurallarına uyması, kaynakları kullanması gibi kriterler var. Umuyorum önümüzdeki günlerde belki yılın belediye başkanı seçiliriz. Belki ilk üçe kalırız. Buraya gelmek bile İzmir’in tanıtımı açısından önemlidir. Biz bunu 4 milyon hemşerilerimiz ile birlikte yaptık. Önümüzde çok iş var. 2004’te belediye başkanı olunca 9 ilçe sayısı yükseldi. Şimdi tüm ilçeler bize bağlı. Sınırlarımız ilk göreve geldiğimizden itibaren 12 kat büyüdü. Hepsini göğüslemeye devam ediyoruz. Yeni bir organizasyona gidiyoruz.  19 ilçemizde belediye binası, tek çatı altında toplanacak. Bina yapılacak, yer bulunacak. Hemen konuşlanmak istiyoruz. Bu binalarda ESHOT, su ve diğer yatırımların yapılacağı binalar olacak. Eski metropol ilçeler merkezden, diğer çevre ilçeler yerinden yönetilecek” diye konuştu.


 
MUHALEFET BIRAKTI PARTİLİLER BIRAKMADI
Başkan Kocaoğlu, ulaşım konusunda eleştirileri yanıtladı. Yeni sistemin sorunlarının çalışmalarla giderildiğini ifade eden Kocaoğlu, “Ulaşım çok önemli bir durum. Göreve geldiğimizde aldığımız 11 kilometre metro hattı 100 kilometreye çıktı. Torbalı bağlanınca 130 kilometre olacak. Karşıyaka ve Konak tramvayları bitecek. Ayrıca hatlar Bergama ve Selçuk’a kadar uzayacak. Ardından Narlıdere projemiz zaten var. Tam 17 misli büyüterek senede bir katı raylı sistem yapmış olacağız. Klimalı otobüslerimizi de getiriyoruz. Aktarmalı sistem konusunda çalışıyoruz. Okullar başladığı günden beri yeni sistemi yürütüyoruz. Bir defa inip bineceksiniz. Para, pul vermiyorsunuz. Otobüsün içinde bekleyeceğinize inip binin. Biz bu projeyi ulaşımı rahatlatmak için yaptık. Şehir efsanesi var. Bu konuda propaganda yapılıyor. Rakipler bu işi bıraktı ama bizim partililerimiz tuttular ve bırakmıyorlar. İZBAN’ın yeni çekerleri geliyor. Metroda çekerlerimiz yetmediği için ilave otobüs hattı koyduk. İZBAN’da da TCDD ile görüşüyoruz. Biz beş dakikada bir sefer yapabilsek yolcu bırakmayız. İstanbul’a, Ankara’ya gidin bir bakın. Fiyatına, yoğunluğuna bakın. Şu anda 4 milyonluk kent olarak bir numaralı, en ucuz ulaşım bizdedir” dedi.
 
BİR NUMARA
Kocaoğlu, belediyenin yaptıklarını anlatırken sözü çalışmalar sonrası gelinen noktaya getirdi. Kocaoğlu, “Turizmin kalkınması için ören yerlerine ciddi yatırım yapıyoruz. Foça’da sur duvarlarını bitirdik. Seferihisar Sığacık’ta 284 evin sağlıklaştırmasını yaptık. Gitmeyenler varsa orayı mutlaka görün. Belediyenin orada neler yaptığına bakın.  Agora kazıları, kent dönüşümü, Roma Antik Tiyatrosu’nun ayağa kaldırılması çalışmalarımız var.  Mescitleri, türbeleri elden geçiriyoruz. Tarihi mekanları ayağa kaldırıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bizim kaynak problemimiz yok. Ucuz bir şekilde borçlanabiliyoruz. Mümkün olduğu kadar öz kaynaklarımız ile yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin güvenirlilik, şaibesizlik açısından bir numaralı kurumudur. Bunu hep birlikte başardık. Siyasetin geldiği noktada bu duruma gelmek kolay değildir. Bize, CHP gibi bir 90 yıllık çınarın bir numaralı kamu koltuğunda oturmayı nasip ettiniz. Biz ülkemize, hemşerilerimize layık olmaya çalışıyoruz. Bir aksilik olmazsa istediklerimizi yapar ve sizlere layık oluruz. Gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.


 
BUNDAN BÜYÜK RANT OLUR MU?
Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusundaki soruları da yanıtladı. Kocaoğlu, daha önce de vurguladığı iki yasanın birbiri ile çeliştiğinin altını çizdi. Kocaoğlu, “Ballıkuyu’nda problem yok. Yeşildere’de özel mülkler var. Bir çalışma yapılırsa birbirini tetikleyecek işlerdir. Kentsel yenileme ile düzenlediğimiz yerleri yapacağız, olmazsa kamulaştırma yapıp yeşil alan yapacağız. Kenti yeniden kurmak durumundayız. Biz, İzmir’de birçok yerde kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Anlaşmalar çok uzun sürüyor. İki tane yasa var. Belediyelerin yetkili olduğu yasa ile Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın çalıştığı yasa var. Biz o yasanın hakkaniyetli, adil olduğunu düşünmüyoruz. Gecekondu bölgelerinde değil rantı yüksek olan yerlerde bu yasa uygulanıyor. Bu yasa rantı ve rantçıyı destekliyoruz. Adil ve insana yönelik yasa olarak görmüyoruz. Bizim için öncelikli dönüşüm yerinde olmasıdır. Belediye bir çıkar ve rant bekleyemeyecek. Sadece müteahhidin karı bina maliyeti dışında başka bir iş olmayacak. Gerisi vatandaşa kalacak. Belediyenin rantı ise kentlisine hizmet etmek, vatandaşına imkan sağlamaktır.  Bundan büyük rant mı olur” dedi.
 
ÜÇ YIL İÇİNDE DENİZE GİRİLECEK
Başkan Kocaoğlu konuşması sırasında yoğun şekilde soru gelince zamanının az olduğunu ifade etti. Kalabalığa, “Büyükşehir Belediyesi’nde 257 proje var. İZSU’da da aynı oranda proje var. Hepsini oturup çalışmak zorundayım. Bu bir nezaket ziyareti o yüzden fazla zamanım yok” diyen Kocaoğlu, Körfez’de yüzülecek tarihi de açıkladı. Kocaoğlu, “Körfez’in taranması için gereken ÇED raporunun onaylandığı zaman sistemi kurarsam, gerek ilave makine, gerek çalışmanın büyümesi gibi konular olsun. Bugün ÇED imzalansın üç sene içinde denize girersiniz”  yanıtını verdi.



BAŞKANIM BERAAT ETTİM!
Öte yandan Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da buluşmada Kocaoğlu’na yargılandığı davadan beraat etmesi hakkında bilgi verdi. Geçmiş döneme ilişkin gazete kupürlerini Kocaoğlu’na gösteren Başak, “Başkanım hakkımda kara propaganda yaptılar. Davadan aklandım ve beraat ettim” dedi. Bunun üzerine Kocaoğlu, “Takip ediyorum. Adalet er yada geç yerini buluyor” yanıtını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 28 Ekim 2014 Salı 09:17

Egekent'in kolunu kanadını kırdılar. 242 Bornova iptal edilmişti. 342 Gümrük iptal oldu. Karşıyaka iptal oldu. Başkan istifa et. Durma o koltukta. Hemen şimdi !!!!

Yorumu oyla      11      5  
ercan 23 Ekim 2014 Perşembe 14:07

Bu sistem de amaç olabildigince raylı sistemden faydalandırmak. Başkan yeni çekerlerin gelmesiyle fazla sorunun kalmayacagını söylüyot. Peki neden bu sisteme geçildi ben söyliyeyim. 65 üstü vatandaşlara bedeva hizmet getirilince zararlar büyümeye başladı haliyle de yolcu sayısında yogunluk arttı..Siz sadece kendi oturdugunuz ilçeliri düşünüyorsunuz. Belediyelerinin sorumumluluk alanları büyüdü. Çevre ilçelere de bu hizmet götürülmeye başlandı.Devlet 65 üstü uygulamanın bütün maddi külfetini belediyelerin üstüne yıktı. Yani bu uygulama bir nevi zorunluluk. Çözüm belli. Raylı sistemi her yere ulaştırabilmek.O da söylenildigi gibi kolay bir şey degil.

Yorumu oyla      11      9  
KOOP. EVLERİ 23 Ekim 2014 Perşembe 12:05

201 Numaralı hat yeniden konulmalıdır. 10 dakikada bir olan 20 numaralı hat bu bölgenin yükünü kaldıramıyor. Sabah ve akşam saatlerinde ilk duraklardan itibaren doluyor insanlar duraklarda çok bekliyor.

Yorumu oyla      13      5  
Özge Irgare 23 Ekim 2014 Perşembe 09:01

Başkan bir sabah kalkıp işine makam aracı ile değil otobüs-izban-metroyla gitsin bakalım 1 araç değiştirmekle bitiyormu bu iş. yada gece 23 - 23.30 da çankaya-alsancak gibi bir yerde mesaisini bitirip otüsle izbanla evine dönsün kaç saat sürüyor. kaç dakika otobüs bekliyor duraklarda

Yorumu oyla      18      6  
cevap 23 Ekim 2014 Perşembe 08:37

Arkadaş sen çığlığı iyi biliyon demek şöyle ozaman izbana neyle gidecem.otobüs ile.sonra ya izbana tıka basa bineceksin yada 802 bineceksin oda tıka basa turanda sonra bir daha otobüse bincen.yada halkapinarda inip bir daha aktarma yapacaksın.çok iyi demi. Peki soru neden misal evka 3 ve evka 4 ten halkapinara,konaga,kemere,bucaya metro olmasına rağmen otobüs gidiyor.biz ciglide sıkıntı yaşıyoruz diyoruz yalan mi söylüyoruz arkadaşım.

Yorumu oyla      31      6  
23 Ekim 2014 Perşembe 00:00

Bostanlı dan Bornova merkeze nasıl gidersiniz, kaç araç degistirirsiniz acaba? Hele yaşlı yada hastaysaniz bir de vay halinize vay...

Yorumu oyla      32      10  
özeleştiri 22 Ekim 2014 Çarşamba 22:59

Sayın Başkan, evet sizi CHP'liler eleştiriyor neden biliyor musunuz? Doğru yürüyen bir sistemi (ulaşım) alt-üst edip, yanlışta ısrar etmeniz ve bu bağlamda İzmir'i AKP'ye kaptırma kaygısında olan CHP'liler sizi eleştiriyor.Sizin bizzat denetleme geleneğiniz olmadığı için sabah ve akşam saatlerinde İzmirlilerin metro'da neler çektiğini bilemezsiniz. Ben bir kamu görevlisiyim. Size bir önerim var.Bildiğiniz gibi Belediyenin "İç Denetçi" kadroları var. Bu denetçiler yalnızca mali konuları denetlemek ve Stratejik Plan yapmakla yükümlü değildirler. Belediyenin asli görevleri içerisinde yer alan "ulaşım" ve "temizlik" görevlerini denetlemekle yükümlüdürler. Bu nedenle, söz konusu denetçilere "Metro" ve "İzban" kanalıyla yürütülen ulaşım sistemini denetlettirin ve bu denetçilere sabah saatlerinde Metro Üçyol İstasyonu ile İzban-Şirinyer İstasyonlarındaki izlenimlerini fotoğraf ve video ile raporlamalarını isteyin...Çıkan sonuçlara göre yeni stratejiler belirleyin. Bu iş inatla yürütülemez

Yorumu oyla      23      6  
otobusun içindebekleme aktarma ile hızli git 22 Ekim 2014 Çarşamba 21:36

çiğlide metro halka pinara gıder 802 bin turanda ın bi surü halka pınara giden araba var cigliden bi dunya bostanlı arabası var 543 halka pınara gidiyor ciğlinin ulasımı on numara

Yorumu oyla      15      18  
uLasim 22 Ekim 2014 Çarşamba 19:35

Ulaşımda çiğli çok mağdur. Dusunun ki Halkapinara otobüsü olmayan tek ilceyiz. Çiğli dışında Sadece konaga ve karsiyakaya 1 otobusumuz var.izmirin üniversite,eğitim,ismerkezleri,resmi kurumlar ve benzeri açısından önemli ilçeleri olan bornovaya,bucaya,konaga,karabaglara gitmek ise bir zulüm oldu.

Yorumu oyla      27      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB diyaloğu Kemalpaşa’da fark yaratacak
Avrupa Birliği Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Kemalpaşa Belediyesi ...
Selçuk’un 2015 yılı bütçesine onay
Selçuk belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 3. Birleşim ile sona erdi. ...
Kick Boks’ta Urla’ya iki ödül birden
68 yıllık geçmişe sahip olan Urla Belediyesi Gençlik Spor Kulübü farklı ...
 
Balçova 10 yılda 10 kat büyüdü
Balçova Belediyesi’nin 2015 Yılı Gelir-Gider Bütçesi ve Performans Programı ...
Basmane günlerinde önemli zirve: Mülteci değil insan!
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Basmane Günleri kapsamında gerçekleştirilen ...
Badem’den Kocaoğlu’na çağrı: Tire’de yaptığını…
Ödemiş’in AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Çiğli’nin 2015 bütçesine Meclis onayı
Çiğli Belediyesi’nin 154 milyon lira olan 2015 mali yılı bütçesi belediye ...
Menderes’te işsizliğe çözüm: CV Bankası!
Menderes Belediyesi’nde kurulan CV Bankası uygulaması ile işsizliğe çare ...
Başkan Kocaoğlu ‘o köyü’ unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, Soma maden şehitlerinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva