HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ekim 2015 Cumartesi - 12:23

Flaş! Kocaoğlu’ndan Yıldırım’a bombardıman: Burası köteksiz köy değil!

Büyükşehir Belediye Başkanı Bornova’daki temel atma töreninde yeniden İzmir’den aday olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Yıldırım’ı topa tuttu!

Flaş! Kocaoğlu’ndan Yıldırım’a bombardıman: Burası köteksiz köy değil!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Homeros Vadisi sularını sağlıklı ve güvenli bir şekilde evlere ulaştırmayı planlayan İZSU Şişeleme Fabrikası’nın temeli Bornova’da yapılan törenle atıldı.



Homeros Vadisi’ndeki törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma törenine Başkan Aziz Kocaoğlu’nun mesajları damga vurdu. Kocaoğlu yeniden İzmir’den aday olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’ın geride kalan hafta sonundan bu yana kentteki temasları sırasında yerel idareyi hedef alan mesajlarına toplu yanıt verirken çok konuşulacak söylemlere imza attı.



EKMEK VE SU İSTİSMARINI ENGELLİYORUZ
Konuşmasına tesis hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Kocaoğlu, “Bu tesis Bornova suyunun ikinci paketleme tesisi olacak. Damacanayla satışı yapılacak. Yamanlar Dağı’nın eteğindeki su da şişelenecek. Bizim su ticareti yapan hemşerimizle en ufak bir sorunumuz yok. Biz ekmek ve su sadece fiyatını istismara açık olmasın diye Büyükşehir Belediyesi olarak üretiyoruz. 2007 yılında ekmek fabrikası açmaya karar verdiğim zaman ekmek fiyatı 75 kuruşa çıktı, fabrikayı açtık ekmek 40 kuruşa indi. Burada da fiyatı balans etmek temiz su sunmak adına yapıldı. Saatte bin 500 damacana dolacak. Tesisin toplam maliyeti 7 milyon 600 bin liradır. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

HER PARTİYE OY VEREN HUZURSUZ
Erken genel seçime 1 ay kala gündemi değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı, artan terör olayları üzerinden AK Parti iktidarına yüklendi. Kocaoğlu, “Bir seçim oldu, ülkemiz insanı bir karar verdi. Biz tek parti iktidarından yorulduk, farklı şeyler gördük, mahsurlar gördük, biz ülkenin bir müddet koalisyonla yönetilmesini, bu gidişin toparlanmasını, disipline edilmesini istiyoruz diye bir karar verdi. Bu milli iradenin kararıdır. Bu karara sonuna kadar saygı duyup bu mesajı okuyup ona göre karar almak gereklidir. Ama süreci hep beraber yaşadık. Süreçte dayatma, yeniden seçime gitme, devletin ve milletin olanaklarını kullanarak tekrar tek başına iktidar olmak olarak karşımıza çıktı. 7 Haziran’dan sonra çok önemli bir şeyle karşılaştık. Terör belasıyla… Dün Karşıyaka’da şehit cenazesindeydik. Hepimiz huzursuzuz. Her partiye oy veren huzursuz.  Hepimizin morali bozuk... Büyük kaostan geçiyoruz. Coğrafyamızda kaos, çekişme, iç savaş bitmiyor. Ama biz bugüne kadar, Cumhuriyeti kuran Atatürk ve silah arkadaşları kadar öyle bir yapı koydular ki 5 yıl öncesine kadar ülkemiz ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesine sadık kalarak bölgemizdeki tüm çekişmeleri, belaları, hesapları püskürtmüş vatandaşımıza bulaştırmamıştır. Ama 13 yıldır değişen iktidar ve bakış açısı ülkeyi kaos ortamına sokmuştur. Suriye politikasındaki zikzakları geliş gidişleri hepiniz izliyorsunuz. Çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.



YILDIRIM’A YAZILI BOMBARDIMAN
Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın açıklamalarına hazır metni okuyarak toplu yanıt verdi, çok sert açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı, “Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’e gelip barış eli uzatma söylemi altında 15 gündür yaptığı çalışmalarla ilgili sadece büyükşehir belediyesi ve şahsımla ilgili olanlar konusunda polemiğe meydan vermemek için okuyarak cevap vermek istiyorum. Belgeli olsun, polemik siyasi malzeme yapılmasın diye bu yolu seçtim” dedi.  

Yıldırım’ın, ‘Başkanı elinden tutup bakanlıkları gezdireceğim’ açıklamalarını şık bulmadığını söyleyen Kocaoğlu, Fuar İzmir eleştirilerine de yanıt verdi.

ELİNDEN TUTUP GEZDİREYİM!
Kocaoğlu, “Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümet hiçbir belediye yahut hepsi birleşerek Gaziemir’deki Fuar İzmir gibi bir projeyi gerçekleştirmemiştir. Fuar İzmir toprağın alınmasından binanın bitirilmesine kadar 400 milyon harcanarak İzmir ve ülke ekonomisinin gelişmesine bağışlanmıştır. Sayın aday fuar açıldığında ‘Bu fuar serbest bölgenin gölgesi altında kalıyor’ dedi. Seçim çalışmaları yaparken kafasını kaldırıp bakarsa neyin gölgesinde kaldığını çok iyi görecektir. Arkadaşlara soruyorum, ‘Benim bilmediğim bir tarihte sayın aday Gaziemir’e gidip fuar İzmir’i gördü mü?’ diye... Hayır hiç gitmemiş. İyi de hiç gezip görmediğiniz bir tesis hakkında nasıl böyle ön yargılı olabiliyorsunuz? Sayın aday gelsin elinden tutup Fuar İzmir’i ben gezdireyim. Büyükşehir başkan adayı oluncaya kadar topluma en uzun bakanlık yapmış biri olarak lanse edilirken, bu hükümetin en yatırımcı bakanı iken siz yapacağım dediklerinizi neden yapmadınız?” diye konuştu.



BURASI KÖTEKSİZ KÖY DEĞİL!
Kocaoğlu, yargı süreci devam eden Özel İdare Malları’nı da gündeme getirdi. Hükümetin tavrını eleştiren Başkan, AK Partili belediyelerle CHP’li belediyeler arasında ayrımcılık yapıldığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri anlatan Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediyesine paslı çivi bile verilmemiştir. Biz ayrım yapmayacağız her tarafa eşit hizmet götüreceğiz. İZBAN yaptık. Şimdiki Cumhurbaşkanı izin verdi, Binali Yıldırım imzaladı. Teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi 700 milyon para harcadı. TCDD ne kadar harcadı? 50 milyon para harcadı, siz 100 milyon deyin. Sözleşme yaptık. 2015 yılında Aliağa-Menderes hattı günde 300 bin kişi toplam ciro 75 milyon civarında. Ray hattı olarak verdiğimiz para 5 milyon Euro artı 5 milyon dolar yani 32 buçuk milyon lira. TCDD bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hat parasından kar etmiştir. Devletten alınan paylara gelince İzmir’in 13 yılda yüzde 4 buçuklardan yüzde 2’lere geldiğini görmekteyiz. Payın giderek eridiğini görmekteyiz. Bunlar mazeret değil sayın bakan! Bizim öyle bir amacımız yok. Bu Ankara’nın acı gerçekleridir. Bunun böyle bilinmesinde çok büyük fayda vardır.  ‘CHP İzmir’i geri bırakıyor’ deniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi hangi devlet kurumuyla kıyaslarsan kıyasla, istatistiğin hangi yönünden bakarsan bak, en çok yatırım yapan, kredi alabilirliği en yüksek kurumdur. Tüm dünya bunu tescil etmiştir. Yatırımlar hızla ilerlemektedir.  Bizim hiçbir zaman kavga etmek, sataşmak gibi bir derdimiz yok. Seçim kampanyalarında yaptığımız ve yapacağımız işleri konuştuk. Polemiğe gerek yok. Herkes yapacağını söyler ve söylesin. Merkezi iktidar ne yapacak? İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 yılda İzmir’e hükümetinin yaptığı yatırımdan daha fazla yatırım yapmıştır. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu cevabı sayın bakanın açıklamaları sonrasında vermek zorunda kaldım. Burası köteksiz köy değil! ‘Efsane geri döndü’ diyorlar… Gel, tamam hoş geldin ama İzmir’e farklı gözle bakamasalardı, barışmak isteselerdi, bizim gözümüzle baksalardı bu, ‘Elinden tutarım’ lafını da etmezdi, ‘Ankara’ya götürürüm’ de demezdi. Samimi olurdu herkes de inanırdı” dedi.



SU GİBİ AZİZ OLUN
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise, “Homeros vadisi sadece İzmir’in Bornova’nın değil doğa açısından en büyük yatırımlardan biridir. Umarız her yerde İzmir gibi olur. Bu alanlar kadınlarımıza, çocuklarımıza yakışan alanlardır. Ayrıca sadece Bornovalıların yararlanacağı stadımız olacaktır. Büyükşehir belediyemizin desteğiyle birçok hizmet alıyoruz. Sadece Bornova’ya değil tüm ilçelere önemli hizmetler gitmektedir. Sizlere teşekkür ediyorum. Doğup büyüdüğüm kentte size hizmet etmek istiyorum.  Önce insan diyoruz ve bu mantıkla çalışıyoruz. Tüm bu çalışmadan dolayı büyükşehir belediyesine, İZSU’ya teşekkür ediyorum. Aziz Başkan’ım su gibi aziz olun” ifadelerini kullandı.

 
AK Parti Adayı Kalkan: 5.5’u geçtik, 6’ya az kaldı!
 
Antik mezardan 1 ton çöp çıktı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Ekim 2015 Pazar 12:44

Mustafa Yıldırım dünyanın en büyük arsenik arıtma tesisi izmir de bulunuyor.

Yorumu oyla      17      14  
4 Ekim 2015 Pazar 12:34

Ak troller işi gücü bırakmış trollükle yapıyor. Gerçi işleri bu 😀😁😂

Yorumu oyla      18      14  
engin 4 Ekim 2015 Pazar 11:44

mustafa yıldırım hizmette efsaneleşmiş kişi izmire 35 proje sözü verdi.Konak tüneli hariç hangisi yapıldı?Neye göre efsane?Birazda izmirde yapılanlar üzerinden konuşalım.

Yorumu oyla      18      12  
Adem BALCI 4 Ekim 2015 Pazar 10:27

SAYIN BAŞKAN 11757 ÜYEYLE 519 DELEGEYLE EMRİNDEYİM 6 OKUN SOLDANDA 3 CÜ SIRADAYIM SAĞDANDA 3 SIRADAYIM SEN NERDESİN BİZLER ORADAYIZ

Yorumu oyla      13      13  
Mustafa Yıldırım 4 Ekim 2015 Pazar 08:05

Yıllarca insanlara arsenekli su içiren zihniyer şimdi kakmış hizmette efsaneleşmiş bir kişiye laf atıyor sen bu şehirde kavgadan başka ne yaptın

Yorumu oyla      20      14  
esnaf 4 Ekim 2015 Pazar 00:44

FUAR a gidenler hiç de güzel olmadığını söylüyorlar

Yorumu oyla      20      11  
4 Ekim 2015 Pazar 00:41

Aziz Başkan fuarın meydandaki taşlar iyi olmamış. Kaliteli taş ile değiştirmeleri gerekiyor. Meydandaki merdivenlerin kenarlarındaki kaplamaların bazıları yamuk takılmış. sanıyorum yüklenici daha fuar alanında. Artık bir zahmet düzeltsinler. Ayrıca köprülü kavşak bir an önce yapılmalı. Gecekonduların arasından konukların gelmesi hoş değil. Fuarın karşısı için yapılacak kentsel dönüşüm tasarımları hoş olmuş. Sona kalan 3 projede güzel. Umarım yapılır.

Yorumu oyla      17      5  
metin 3 Ekim 2015 Cumartesi 22:32

o fuara gezmeye gittim.mermer fuarı giriş ücreti 50tl geri döndüm.

Yorumu oyla      19      7  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 3 Ekim 2015 Cumartesi 19:07

KAYNAK SUYU ŞİŞELEME SUYU FABRİKASI HAYIRLI OLSUN.SUYU BU FABRİKADAN ALIP TÜKETSEK İZSU'NUN SUYUNDAN UCUZ OLACAĞINI ŞİMDİDEN GARANTİ EDEBİLİRİM.!!!!

Yorumu oyla      27      10  
Ağzına sağlık 3 Ekim 2015 Cumartesi 18:55

Ağzına sağlık Aziz Başkanım. Bu tam onların anladıkları dil.

Yorumu oyla      35      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe, gururu Bora’yı Oxford’a yolladı
Güzelbahçe’de oturan 19 yaşındaki Bora Güloğlu, dünyanın en saygın üniversitelerinden ...
Bornova’da iyiliğin marketi öğrencilere de kucak açtı
Bornova Belediyesi okulların açıldığı haftada da hayırseverler ile ihtiyaç ...
Buca Meclisi’nde bütçe aktarımı tartışması
Buca Meclisi’nde Fen İşleri Müdürlüğü’nden Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ...
 
Başkan Batur’dan okullara yeni yıl ziyareti
Yeni öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Narlıdere ...
Akpınar’dan okul isyanı: Siyasi parti temsilcisi gibi!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; okullara yaptıkları ...
Torbalı yeni SGK hizmet binasına kavuşuyor
6 yıldır Torbalı’da hizmet veren SGK’nın yeni ve modern bir binaya kavuşmasına ...
 
Selçuk'ta yaşlılarla Pamucak’ta mangal keyfi
Selçuk Belediyesi, Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Huzurevi sakinlerini ...
UNECO’ya aday Bergama’da halı mesaisi!
Bergama’nın Dünya Miras Listesine girişinin ardından sadece turizm sektörünü ...
Karabağlar’da kedi kısırlaştırma ünitesi kurdu
Sahipsiz sokak hayvanlarına, daha iyi hizmet vermek için çalışan Karabağlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva