HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2014 Pazartesi - 16:49

Flaş! İzmirli gaziye skandal hacizde geri adım

TSK’nın ardından SGK’dan flaş açıklama geldi. Açıklamada, "İşlemi yapacak olan ilgili birimlerimiz ile görüşülmüş olup, Gazi Bülent Kocaoğlu'nun mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesi hususunda gerekli hassasiyet Kurumumuzca gösterilmektedir" denildi.

Flaş! İzmirli gaziye skandal hacizde geri adım

İZMİR - İzmirli gazi Bülent Kocaoğlan'ın, daha iyi yürümek için taktırdığı protez bacağın parasının SGK tarafından 7 aydır ödenmemesi üzerine, haciz tehlikesi yaşamasıyla ilgili habere, Sosyal Güvenlik Kurumu açıklama yaptı.

- TSK’DAN GAZİYE SKANDAL HACİZ AÇIKLAMASI

Açıklamada, "İşlemi yapacak olan ilgili birimlerimiz ile görüşülmüş olup, Gazi Bülent Kocaoğlu'nun mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesi hususunda gerekli hassasiyet Kurumumuzca gösterilmektedir" denildi.



Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Bazı basın yayın organlarında 'Gazinin Protez Bacağına Haciz' başlıklı haberler yer almaktadır. Haberlerde adı geçen Bülent Kocaoğlan 60/c8 Terörle Mücadele Aylığı Alanlar (3713) sigortalı kapsamında olup, piyasadan temin etmiş olduğu protez bacağın fatura ve eklerini 31.03.2014 tarih 5050577 varide numarası ile İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne teslim etmiştir. İlgili fatura ve eklerin ve şahsın kullanmış olduğu Diz Eklemi Mikro İşlemci Kontrollü Alt Extremite Protezleri ilgili Komisyonca 07.04.2014 tarihinde 17 karar no, 4 sıra no ile incelenmiş olup, ilgili protezin SUT ve eki listelerinde yer almadığı tespit edilmiş olup, yapılacak işlemlere esas olmak üzere şahsın dilekçe ve ekleri Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü 18.07.2014 tarih 10579271 varide nolu yazısında SUT eki listelerde yer almayan tıbbi malzemelere ilişkin evrakların ödeme işlemlerinde uygulama birlikteliğinin sağlanması ve Kurum zararının önüne geçilmesi amacıyla, henüz ödeme işlemi yapılmayan fatura ve eki ödeme belgelerinin rapor hazırlanarak Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Bahçelievler Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine gönderilmesini talimatlandırmıştır. İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce şahsa ait fatura ve ekleri 02.09.2014 tarihinde Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Bahçelievler Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine gönderilmiş olup ilgili Müdürlükçe komisyon tarafından görevli denetim elemanlarınca rapor düzenlenmesi amacıyla İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne iade edilmiştir. Bu kez ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce 17.09.2014 tarihinde ilgili yazı denetmenlik servisine gönderilmiştir. 20.10.2014 tarihi itibariyle denetim raporu sonuçlandırılarak ödeme işlemi için Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Bahçelievler Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine iletilmiştir. İşlemi yapacak olan ilgili birimlerimiz ile görüşülmüş olup, Gazi Bülent Kocaoğlu'nun mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesi hususunda gerekli hassasiyet Kurumumuzca gösterilmektedir."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Ekim 2014 Salı 22:15

iki milyon suriyeliyi bakan ve pyd lileri hastanelerde sınırsız harcama yaparak tedavi eden devlet ve devletin tüm makamları,ülkesi için hayatını hiçe sayarak ayağını kaybeden gazisine hacizi reva görmemesi lazım,bu gaziler ve şehit yakınları her zaman sahip çıkmamız gereken çok değerli kardeşlerimizdir,böyle konularda ulusca hep beraber medeni tepkimizi ortaya koymamız ve bu insanlara devletin sahip çıkması için bu kişilerden yana tavır koymamız gerekir .........

Yorumu oyla      12      5  
21 Ekim 2014 Salı 09:01

Haber olmasaydı uğraşırdı gazimiz. SGK böyle daha doğrusu tüm resmi kurumlar böyle verimsiz çalışıyor.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gizli belge sanıkları: Hüküm ertelenmesin!
İzmir’de, muvazzaf asker ve sivil 357 sanığın yargılandığı 'Gizli bilgi ...
TSK’dan Gazi’nin bacağına haciz skandalına açıklama
İzmirli gazi Bülent Kocaoğlan'ın, daha iyi yürümek için taktırdığı protez ...
Tugaya yıldırım düştü: 1 şehit
Siirt'te 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan bir uzman çavuş, ...
 
Başkent’te korkunç olay: Yaşlı çift…
Ankara'da 75 yaşındaki çift, evlerinde bıçakla öldürülmüş halde bulundu. ...
Düğün günü damadın öldüğü kavşakta yine kaza!
İzmir’in Kınık İlçesi'nde, kına gecesinin ardından arkadaşıyla çorba içmeye ...
Otistik çocuklara eziyet yargıya taşındı
Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül'ün, otistik olan 20 ve 18 yaşındaki ...
 
Üç günde üç olay: Sınırda neler oluyor?
Suriye sınırındaki, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde son üç günde, üç karmaşık ...
Rotary Dünya Başkanı İzmir'de
Dünyanın en geniş tabana yayılmış, en kalabalık sivil toplum kuruluşu ...
‘Aslan minikler’in müze keyfi
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğrencileri, Konak Belediyesi'ne ait İzmir ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva