HABERLER>SPOR
7 Ağustos 2014 Perşembe - 10:31

Flaş! İzmir’in yeni statlarına dava!

Şehir Plancıları Odası Göztepe ve Karşıyaka’ya yapılması planlanan iki stadının ihalesinin iptali istemiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Flaş! İzmir’in yeni statlarına dava!

EGEDESONSÖZ – İzmir’de yıllardır süren stat krizi bu kez yargıya taşındı!

Geride kalan yıl projelendirilen, TOKİ tarafından Karşıyaka ve Göztepe’deki Gürsel Aksel ve Yalı statlarının alanına inşa edilmesi planlanan ve ihale süreci tamamlanan statlar yola çıkmaya hazırlanırken Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden itiraz geldi.

Oda iki semte yapılacak projelerin yoğunluğu kaldıramayacağını dayanak göstererek Bölge İdare Mahkemesi’ne ihalenin iptali istemiyle dava açtı.

YOĞUNLUĞU KALDIRMAZ
Yargı hamlesi hakkında bilgi veren Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, “İzmir Şubesi Yönetim Kurulu olarak hükümetin İzmir’e yapmak için ihaleye çıktığı 2 stadın ihalelerinin iptali için dava açtık. Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Planlanan ticari alan ve trafik durumu Hem Karşıyaka hem Göztepe'de yoğunluğu kaldırmaz. Yer seçimi kesinlikle uygun değil... Proje yerleşim alanına inşa edilecek. Çevreye başta gürültü olmak üzere birçok zarar söz konusu... Ayrıca sosyal ve teknik altyapı da yeterli değil” ifadelerini kullandı.
 
ŞENGÜL: KOCAOĞLU AÇTIRMIŞTIR!
Öte yandan flaş gelişme sonrası Ege TV’ye konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’den sert tepki geldi. Şengül, “Şehir Plancıları Odası’na davayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açtırmıştır. Zaten bugüne kadar dava açılmamış olması bizi şaşırtmıştı. 50 bin kişilik değil 15’er bin kişilik 2 stat yapıyoruz. 15 günde bir maç oynanacak. İki stadın yapılacağı bölgelerde yoğunluk olması imkansız… Herkesin kendi işini yapması lazım… Oda da kendi işiyle ilgilenmeli, projelere engel olmamalı…” dedi.  


YEREL İDARE KARŞI ÇIKIYOR
İzmir’de yapılması planlanan 2 stada baştan Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da karşı çıkıyor. Sezon başında Göztepe’yi Altınbaş Holding’ten satın alan Mehmet Sepil de Gürsel Aksel Stadı’na yapılması planlanan projeye sıcak bakmamıştı. Gürsel Aksel Stadı’nın 37 bin metrekarelik arazisi içinde 1406 metrekare tapulu yeri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye karşı çıktı. Yeni stadın bölgede trafik yoğunluğunu artıracağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tesisin 25 bin seyirci kapasitesiyle Uzundere’ye yapılmasını savunuyor. Başkan Kocaoğlu, Karşıya Stadı için de Örnekköy’deki 75 dönümlük araziyi işaret ediyor.
 
PROJEDE NELER VAR?



KARŞIYAKA STADI: Stadın inşaatı kapsamında klüp binası, tesisteki tenis kortları, tartan pist ve salonlar yıkılacak. Projede 158 kişilik loca, 881 kişilik VIP, 482 kişilik protokol, 813 kişilik basın, 18 kişilik engelli tribününe sahip toplam 15 bin kapasiteli stat, kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası var.



GÖZTEPE STADI: Sarı-kırmızılı kulüpte Yelken Şubesi Başkanlığı görevini de yürüten İnşaat Mühendisi Bor Yapı’nın sahibi Hakan Yenigün tarafından çizilen taslak proje 32 bin 500 metrekarelik alana oturuyor ve 25 bin kişilik. İçinde alışveriş merkezleri, rezidans, iki tenis, iki  altyapı sahası  ve ayrı ayrı otopark alanları da bulunan  stadın 100 milyon TL’ye malolması bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ersin B. 7 Eylül 2014 Pazar 11:39

Karşıyaka stadı taşınırsa Karşıyaka ruhu zarar görür. 1 asır mazisi olan kulüp yerinde dönüştürülmelidir. Suçlu stat değil zamanında kötü imara açılan bölgededir. Bu nedenle otopark ve alan açılmaları için bölgede kentsel dönüşüm uygulanarak yüksek katlı binalar yapılmalıdır. Stat'ta yerinde kalmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
Erkut 13 Ağustos 2014 Çarşamba 11:36

Karsıyakanın göbegine Stadyum yapılırsa Karsıyaka yok olur .Trafik , Park yeri sorunu ve gürültü .Karsıyaka yok olur .Halkın , Evlerin arasına olacak iş degil .ÖRNEKKÖY gibi bir yerde olursa Muhtesem olur ... Bornova Foruma giden Halk gibi , Halk akın akın gider ..ve Sehir yeni bir Spor Komplexine kavusur .

Yorumu oyla      12      5  
karşıyakalı 7 Ağustos 2014 Perşembe 23:03

Yettiniz be istanbul sevdalısı izmir düşmanları. Galatasaray maçına koşa koşa gidenlerin başındadır baksan. Şu şehirde kaç tane takım olmasına rağmen stad sorunu yaşanıyor taraftarlar adam gibi bir stad bekliyor maç izlemek için. 100 yıl oldu be el insaf hiç utanmanız yok şu itiraz öncesinde yazıklar olsun. İZMİRLİYİM DEYİP İZMİRİN ÖNÜNE TAŞ KOYAN ZİHNİYETE YAZIKLAR OLSUN.

Yorumu oyla      11      6  
onur 7 Ağustos 2014 Perşembe 21:18

yok kardeşim bu CHP zihniyetiyle İzmir daha çok bekler, bütün şehirler hizmet görüyor ekonomisi şehri büyüyor güzelleşiyor ama İzmir yıllardır aynı. olsun kardeşim Atatürkçüyüz biz her yere heykel yapalım yeter bize CHP zihniyeti bu.

Yorumu oyla      12      8  
eren 7 Ağustos 2014 Perşembe 16:15

taş üstüne taş koymak mümkünmü! hayatınız engelemek iptal etmek.

Yorumu oyla      12      8  
ekmek alamayan adama ,stad yapın 7 Ağustos 2014 Perşembe 15:03

fabrika yapmayın ,stad yapın,cebinde ekmek parası olmayan gariban mı gelecek o stada,türkiyede spor da,bilhassa futbol,devlet tarafından bilinçli olarak, insanları oyalama,gazını alma, ve uyutma,tepkisiz hale getirmenin bir yolu oldu...........

Yorumu oyla      15      6  
mehmet kahraman 7 Ağustos 2014 Perşembe 14:25

başka ne işe yararsınız acabaaaaa, hemen iptal davası, ya bide siz bişey yapında görelim, bi ağaç dikinde meyvesini yiyelim, Yeşildere konak tünelini iptal iptal dediniz halen bitmedi, siz nasıl bi kafaya sahipsiniz anlamadım, sizin bu davranışınız yüzünden bizler hizmet alamıyoruz, çekilin başımızdan artık yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Yorumu oyla      13      13  
7 Ağustos 2014 Perşembe 14:01

kadıkoyun gobeğınde fb sdadı var yoğunlıuk yok

Yorumu oyla      12      12  
ANIL 7 Ağustos 2014 Perşembe 13:51

Karşıyaka esnafı da halkı da stadı yalıya istiyor.anketler ortada.

Yorumu oyla      12      15  
karşıyakalı 7 Ağustos 2014 Perşembe 13:36

Koskoca İzmir'e 15 er bin kişilik stat olurmu hiç akıl var mantık var. Hem de şehrin göbeğinde

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Prandelli-Simoene buluşması
Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli, bu akşam Soma yararına ...
Kulüpler Birliği’den Gümüşdağ dönemi
Kulüpler Birliği Vakfı'nın başkanlığına seçilen Göksel Gümüşdağ, "Türk ...
İzmir’de Alex Telles kuyruğu!
Galatasaraylı taraftarlar, sarı kırmızılı ekibin bu akşam İzmir Atatürk ...
 
Kaf-Kaf kalede Ferhat’a yöneldi
Kaleci arayışlarını sürdüren PTT 1'inci Lig takımı Karşıyaka, Mersin İdmanyurdu'ndan ...
Altay’da gündem Onur
Altay’da teknik direktör Ramazan Torunoğlu'nun ısrarla istediği Tavşanlı ...
Alsancak Stadı’nda deprem testi
Alsancak Stadı 2014-2015 sezonu başlamadan önce deprem testine tabi tutuldu.
 
Ve Altınordu Rıza’yı bitirdi
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu, geçen sezon Balıkesirspor'da forma ...
Cim-Bom Akhisar’ın yıldızı için milyonları gözden çıkardı
Galatasaray, 3 yıl önce işe yaramaz diye gönderdiği Akhisar Belediyespor'un ...
İzmirli İrem Türkiye'nin gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu İrem Bekdaş, Azerbaycan’ın başkenti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva