HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2015 Salı - 14:54

İzmir’e şehit ateşi düştü: Terhisine 1 hafta kala...

Şırnak’ta meydana gelen saldırıda PKK’lı teröristler tarafından öldürülen Abdülkadir Pektaş’ın İzmir’in Buca ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Pektaş'ın terhisine 1 hafta kala şehit düştüğü öğrenildi.

İzmir’e şehit ateşi düştü: Terhisine 1 hafta kala...

Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK’lı teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışma sonucunda 2 asker şehit olurken bir asker ve bir köy korucusu da yaralandı.

Hain saldırıda şehit olan Diyarbakır Hani nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın İzmir’in Buca ilçesindeki evine ateş düştü.



Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki evlerinde acı haberi alan Pektaş ailesi, evlerinin önünde taziyeleri kabul etti. Evin bulunduğu sokağa, Türk bayrağı asıldı.



BAŞKANLAR ACIYA ORTAK OLDU
Acı haberi alan İzmir'in başkanları ve milletvekilleri şehit evine akın etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır Pektaş ailesinin acısına ortak oldu.

Diyarbakırlı oldukları öğrenilen aileden baba Celal ve ağabey Uğur, taziyeleri kabul ederken gözyaşlarını tutamadı.
 
Uğur Pektaş, gazetecilere, 6 ay önce izne gelip düğününe katılan kardeşiyle en son telefonda dün konuştuğunu belirterek, "Kardeşim, askerde mayın dedektörü kullanıyordu. Cuma günü terhis olacaktı. Son konuşmamızda, dışarı çıkarmadıklarını anlatmıştı. Çok üzgünüz" diye konuştu.



TOPRAK HAVAALANINDA KARŞILADI
Abdülkadir Pektaş’ın cenazesini havaalanında karşılayan Vali Mustafa Toprak, "Şırnak'ta ihanet ve hain saldırı sonucu şehit olan askerimiz er Abdülkadir Pektaş'ın cenazesini havalimanında karşıladık. Halkın güvenliğini temin etmeye çalışan, oradaki vatandaşlarımızın yaşamlarını sürdürmelerini sağlayan vatan evlatlarına yönelik gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehitlerimiz oldu. Bu ülkede bir ve beraber yaşamak için bir araya gelmiş halkımıza ihanet etmek suretiyle, tamamen kandan beslenenlerin ortaya koymuş olduğu sevgisizliğin ve bir takım yerlere güdüm olan hainlerin düzenlediği saldırılarda şehit verdik. Ailesiyle havalimanında konuştuk. Bu kandan beslenen hainlerin saldırılarının ne zaman biteceğini sordular. Tüm bu hainliklerin içinde olan ve bu ihanet şebekelerine destek olanların bir an önce akıllarını başlarına almaları gerekiyor. Ülkemiz 78 milyon vatandaşımızla birlikte bunları yok edecek güce sahiptir" dedi.
 
SON PAYLAŞIM…
Bu arada, 4 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen 21 yaşındaki Abdülkadir Pektaş'ın, bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, "Alem diskoda barda, biz Cudi'de Gabar'da" yazdığı, 31 Temmuz Cuma günü de "Sana söylüyorum hey çok bilmiş hayat, bak sana rağmen mutluyuz inat" yazdığı gözlendi.

YARIN SONSOZLUĞA UĞURLANACAK
Pektaş'ın cenazesinin, yarın Beşikçioğlu Camisi'nde kılınacak namaz ve askeri törenin ardından, Kadifekale Şehitliği'ne defnedilmesi bekleniyor.

 
Dayanılmaz acı: Arkadaşından 3 gün sonra şehit oldu
 
TFF’den İzmir takımlarına lisans darbesi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 5 Ağustos 2015 Çarşamba 12:57

sayın vali ne kadar güzel söylemiş tüm bu hainliklerin içinde olan ve bu ihanet şebekelerine destek olanların bir an önce akıllarını başlarına almaları gerekiyor...evet bunları bu kadar şımartanlar ve taviz verenler akıllarını başlarına toplamalılar...

Yorumu oyla      11      5  
Buca'lı 5 Ağustos 2015 Çarşamba 10:09

Abdülkadir Kardeşim,Sen ve senin gibi nice Mehmetçik Vatan için,bizler için savaştınız ve canınızı feda ettiniz,Mekanınız CENNET olsun.Ailelerinin ve TÜRK milletinin başı sağolsun.Ancakkkk,bu şerefsiz teröristlere bu kadar yüz verip bu hale getirenleri de ALLAH bildiği gibi yapsın.

Yorumu oyla      17      5  
İzmirli 4 Ağustos 2015 Salı 23:24

vatan sağolsun derler ya gelin o analara babalara yureklerinden geçeni sorun kimin için neden vatan sağolsun birileri bu ülkenin milli değerlerini ülkeyi satarken cepler dolarken kimin için vatan sağolsun gelin o analara sorun sen yeme yedir giyme giydir gözün gibi bak 20 yaşına getir vatan sağolsun

Yorumu oyla      21      5  
Işık Dikicigil 4 Ağustos 2015 Salı 16:23

BAŞIMIZ SAĞOLSUN. SIRF KOLTUK UĞRUNA AÇILIM YAPTILAR. AÇILIM ÇÖZÜM DERKEN ÜLKEYİ BATAĞA ATIP, PKK YI ŞIMARTTILAR. BU HALKIN YOKSUL ÇOCUKLARI BEDEL ÖDERKEN. BİRİLERİ HALA BEDEL ÖDERİZ DİYOR. KİM ÖDÜYOR BEDELİ. ASKERLİĞİ PARALI YAPANLAR MI ? ÇÜRÜK RAPORU ALANLAR MI?

Yorumu oyla      41      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dayanılmaz acı: Arkadaşından 3 gün sonra şehit oldu
Şırnak'ta yol kontrolü sırasında PKK pususunda uzman çavuş 36 yaşındaki ...
Mavi Marmara mağdurlarından Arınç'a: Erkek olarak…
Akdeniz'in uluslararası sularında İsrail tarafından saldırıya uğrayan ...
İzmir’deki yol inşaatında facia: 4 işçi öldü
İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere bölgesinde yapımı süren viyadük inşaatında ...
 
Şok görüntü: Bir tuvalet skandalı da İZBAN’da!
Sosyal medyada yayılan skandal Kordon görüntülerinin ardından İZBAN’da ...
Gaziantep Belediyesi Celal Doğan’ın adını siliyor!
Gaziantep Belediyesi, kentin eski belediye başkanlarından olan, son seçimlerde ...
Hükümetten dershaneler için yeni düzenleme
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AYM'nin dershanelerle ilgili kararı sonrası ...
 
Flaş! Kara haber Şırnak'tan: 2 asker şehit
Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler ile ...
İzmir’de AK Parti binasındaki polis noktasına duvarlı önlem
İzmir’de, AK Parti İl Başkanlığı binasını koruyan polislerin beklediği ...
Suruç katliamından bir kara haber daha!
Suruç katliamında ağır yaralanan Vatan Budak, tedavi gördüğü hastanede ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva