HABERLER>GÜNCEL
28 Mayıs 2015 Perşembe - 13:59

İşçi isyanı İzmir'e sıçradı: Petkim'den ilk açıklama

Bursa’da otomotiv devlerinde başlayan direniş İzmir’e de sıçradı. Metal işçilerinin ardından bu kez petro-kimya işçileri tıkanan görüşmeler nedeniyle eylem kararı aldı. Sendika kararlı tutumunu yinelerken, Petkim'den de kritik bir açıklama geldi.

İşçi isyanı İzmir e sıçradı: Petkim den ilk açıklama

EGEDESONSÖZ -  Türkiye 7 Haziran’da yapılacak genel seçime kilitlenirken, toplu iş sözleşmelerinde yaşanan gerilimler sandık gündemini gölgede bırakıyor.

CMS İZMİR'DE İŞÇİLERDEN SENDİKA İSYANI

Bursa’da otomotiv devlerinde başlayan direniş İzmir’e de sıçradı. Metal işçilerinin ardından bu kez petro-kimya işçileri tıkanan görüşmeler nedeniyle eylem kararı aldı.

Petkim’in Aliağa’daki işletmesinin gece vardiyasından çıkarak fabrika içinde bekleme kararı alan işçilere sabah çıkan vardiya da destek verdi. Yemekhane ve bahçede toplanan işçiler “Her yer Bursa, her yer direniş” sloganlarıyla patronu protesto etti.


 
Egedesonsöz’e açıklama yapan Petrol İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay süreci anlattı. Yönetimin sözleşme sürecinde barışçıl bir yol izlemediğini ifade eden Oktay, “Ücret skala zammında tıkanma yaşanıyor. Arada bin 100, bin 200 liralık bir fark var. Belli oranda yaklaşsalar anlaşma çıkabilir ama önce ‘tamam’ dediler, sonra ‘vazgeçtik…’ Biz de eylem kararı aldık, geri adım atmayacağız” dedi. Taleplerinde ısrarcı olacaklarını vurgulayan Oktay tüm işçileri fabrikaya çağırdı.

PETKİM’DEN AÇIKLAMA: TEKLİF NİHAİ
Eylem kararı sonrası Petkim’den bir açıklama geldi. Petkim çalışanlarının Türkiye ekonomisi açısından önemli bir iş kolunda değerli bir görevi yerine getirdiğini belirten Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, sürekli üretim esasına dayalı 15 ana fabrikada çalışanların bu motivasyonla hareket ettiğini söyledi.
 
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin de bu yaklaşım içerisinde gerçekleştiğini kaydeden Korkut, şu bilgileri verdi: “Şirketimiz ve Petrol-İş Sendikası arasında 01.01.2015-31.12.2016 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bugüne kadar karşılıklı saygı, anlayış ve uyum içerisinde geçmiş, ücret artışı dışındaki konular görüşülerek kabul edilmiştir. Ancak, işveren tarafı olarak çok istememize rağmen ücretle ilgili konularda yasal süre içerisinde sendikamız ile anlaşmaya varılamamış, arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanmaması sebebiyle Yüksek Hakem Kurulu aşamasına gelinmiş olup süreç yasal çerçevede ilerlemektedir. Sendikamız ile şirketimiz arasında yürütülen TİS görüşmelerinin 10’uncu toplantısı 26.05.2015 tarihinde yapılmıştır. Burada, şirketimizin tüm imkanları zorlanarak çalışanlarımızın memnun olacağı bir ücret zammı verilmesi göz önünde bulunduruldu ve birinci yıl ilk altı ay için % 5, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de artan rakamın üzerine, gerçekleşen enflasyon oranında ücret zammı, yan haklarda ise enflasyon oranında artış teklif edilmiştir. Ücret zammına ilişkin bu teklif, şirketimizin içinde bulunduğu şartlar itibariyle nihai teklifimiz olup, Toplu İş Sözleşmesinin karşılıklı anlayış içinde tamamlanmasını arzu etmekteyiz.”
 
Sadettin Korkut, özellikle genç çalışanların 30-35 yıl daha bu şirkette çalışacak şekilde hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu ise ancak şirketin verimli bir şekilde faaliyetini sürdürmesiyle mümkün olabilir. Şirketi yaşatmak, ayakta tutmak, hepimizin görev ve sorumluluğundadır. Bu görev ve sorumluluğun gereğini yerine getirmek için canımızla, başımızla, yüreğimizle çalışacağız” dedi. Sadettin Korkut, Petkim’in tüm fabrikalarında üretimin planlandığı şekilde devam ettiğini kaydetti.
 

 
Vali Toprak’tan flaş açıklama: İzmir’de MOBESE krizi mi var?
 
İzmir’de Suriyeliler’in kavgası cinayetle bitti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 29 Mayıs 2015 Cuma 11:00

Altınordu İzmir'de Samsunspor'u yense idi şimdi play-off ta idi ve büyük ihmimalle süper lige çıkardı.yazık oldu.ah Halil İbrahim kaçar mı o goller.

Yorumu oyla      11      7  
BORNOVALI 28 Mayıs 2015 Perşembe 17:23

İNŞALLAH SIRA FOÇA DAKİ DEMİR ÇELİK FABRİKALARINA ,VEDE IŞIKKENTTEKİ FABRİKAYA GELİR.

Yorumu oyla      22      12  
tarık ülker 28 Mayıs 2015 Perşembe 17:04

ben petkimde çalışıyorum taşeron olarak.1000 tl maaş alıyorum.işimdende çok memnunum.bu grev yapan kadrolu arkadaşlar ise 3000 tl maaş alıyorlar.artı 3 ayda bir 3000 tl ikramiye alıyorlar.hafta sonu kesinlikle çalışma yok yani tatil.valla doğrusunu söylemek gerekirse hiçbirisi gözle görülür bir iş yapmıyorlar.bizim çalışmamızın 10 da biri kadar çalışmıyorlar.bu arkadaşlar tüm bu şartlara rağmen grev yapıyorlar.buna açgözlülük denir.bu işçi hakkı falan değil.bunların aldıkları maaşın yarısına çalışacak binlerce insan hazır bekliyor.el insaf diyiyorum..

Yorumu oyla      25      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki ‘Lice davası’nda ilginç seçim talebi!
Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde 1993 yılında, dönemin Jandarma Bölge Komutanı ...
Ehliyet alacaklar için önemli uyarı
Ehliyet almaya hak kazanan, ancak sertifikalarını ehliyete dönüştürmeyen ...
İzmir’de emniyetten tünel nöbeti!
İzmir’de Konak Tüneli giriş ve çıkışındaki bölümden yayaların geçişini ...
 
Flaş! Meteorolojiden İzmir için kritik uyarı
Mayıs ayının son günlerini yağışlı hava etkisi altında geçiren İzmir için ...
AİHM'den Gökçeada'daki Rum malları için tarihi karar
AİHM, Eftaliya İpseftel'in Gökçeada'da babasından kalan bir gayrimenkûlün ...
Dört ayda 3 çocuğu ölen anne-babaya çapraz sorgu!
Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin Tomarlı Köyü’nde üç ayda 4 çocuğundan 3’ünü ...
 
Hacı kocasından dayak yiyen kadın için şok karar!
Şiddet' ve 'içki sorunu' nedeniyle eşinden boşanmak isteyen kadının açtığı ...
Otobanda kaza yaptı 30 kaçak yakalandı
Narlıdere’de kaçak yollardan yurt dışına gitmek isteyen Suriyeli 5'i çocuk, ...
Dağlıca'da askeri üsse havan saldırısı
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dağlıca bölgesindeki askeri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva