HABERLER>POLİTİKA
28 Temmuz 2015 Salı - 11:57

Flaş! Erdoğan: Çözüm sürecini devam ettirmek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli birliğimize ve kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil" dedi.

Flaş! Erdoğan: Çözüm sürecini devam ettirmek...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'e hareketinden önce havalimanında açıklamalarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli birliğimize ve kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil" dedi.
 
Erdoğan, Çin'e hareketinden önce havalimanında açıklamalarda bulundu.
 
Son günlerdeki terör saldırılarına değinen Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin de önemli mesajlar verdi.
 
Çözüm sürecinin hükümetin "samimi" yaklaşımıyla başladığına işaret eden Erdoğan, "Bundan rahatsız olanlar oldu. Son seçimlere, 30 Mart seçimlerine giderken çözüm sürecinin istismar olduğunu gördük. Çözüm süreci karşılığını bulmadı. Daha sonra yapılan genel seçimlere geldiğimizde bunun hasar gördüğünü fark ettik. Artık ortada bir gerçek var. Milli birliğimize ve kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil" diye konuştu.
 
MHP lideri Bahçeli'nin Yargıtay'a HDP'ye ilişkin yaptığı çağrıya ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, parti kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi.
 
"BEDELİNİ ÖDEMELİLER"
Erdoğan, teröre destek veren parti yöneticilerinin "bunun bedelini ödemesi" gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:
 
"Bunları dokunulmazlık zırhından sıyırmak suretiyle, biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidirler. Biz gerçek kişileri muhatap almalıyız, tüzel kişilerle uğraşmanın anlamı yok. Parlamento gerekeni yapmalı, senin sırtını dayadığın terör örgütü mü, bunun bedelini ödeyeceksin."
 
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
 
"Dün teröristler tarafından şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız'a rahmet diliyorum. Seçim öncesinden beri teröristlerin alçakça, kalleşçe saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerimize rahmet diliyorum.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır.
 
Bu bir süreçtir ve aynı kararlılıkla devam edecektir. Elinde silahı ya da molotofu ve maskesi olan herkes gereken cevabı alacaktır. Güvenlik güçlerimiz ve savcı hakimlerimizin ihtiyaç duydukları yasal düzenlemeleri yapılmıştır.
 
Mİlletimizin can ve mal güvenliğine karşı devletin üzerinde olan görevi yerine getirme mücadelesidir bu. Topraklarımıza huzura kast edenler, milletimizin güvenliğine kast edenler, bu sorumluluğa da kast etmiştir ve bunun gereği yerine getirilecektir.
 
İç güvenlik yasasında ne varsa, bunlar kitaplar arasında kalması için yapılmamıştır. Uygulayıcılarda sıkıntı varsa kendilerini test etmeleri gerekir.
 
Şehirlerimizde, şehirlerimizin ilçe merkezlerinde, kırsalda nerede olursa olsun bu ülkenin her santimetrekaresinde devlet vardır. Devlet bu varlığını bütün imkanlarıyla seferber etmek suretiyle ortaya koyacaktır. Süreç şu anda başlamıştır, bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden de devam edecektir.
 
Türkiye'nin terör örgütleri arasında ayrıma gittiğine yönelik yakıştırmalar dezenformasyondur.
 
Bizler tüm devlet başkanları ve hükümet başkanlarıyla kurmuş olduğumuz telefon diplomasisiyle kendilerine her şeyi açık bir şekilde anlatıyoruz. BUgün NATO'nun da bir toplantısı var. NATO üzerine düşen neyse bu adımı atmayı beyan edeceğine vereceğine inanıyorum.
 
En önemli adımlar güneyde attığımız adımlardır. Kandil'de ve içeride attığımız ve atacağımız adımlardır. 23, 24, 25'te ve bugünlerde yapılanlar bu iş bitmiştir anlamına gelmesin. Süreç devam edecektir. Vatandaşlarımızın ellerindeki bilgi ve belgeleri güvenlik güçlerimize ulaştırması gerekmektedir."
 
GÜVENLİ BÖLGE
Burada şu anda ilk adım, alt yapıyı oluşturmak. Konuyla ilgili Obama ile yaptığımız görüşmede bunları etraflıca ele aldık. Her şeyden önce malum terör örgütü DEAŞ'la Kuzey Suriye'deki mücadele büyük önem arz ediyor. 1.7 milyon Suriyelinin dönmesi için bu bir zemin. Aynı şekilde ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan malum unsurlar var. Güvenli bölge olarak tanımladığımız bölgenin tehditten arındırılması önem taşıyor. İlk etapta buranın arındırılması ve temizlenmesi gerekiyor.
 
Terör sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. Bir DEAŞ dediğimiz zaman, militanlarındünyanın en ücra köşelerinden geldiğini görüyoruz. Bunlara karşı Türkiye 16 bin yabancı savaşçıyı sınırdışı etmiştir. Bu bu konudaki hassasiyetimizi gösteriyor. Herkesin istihbaratı iyi sağlaması gerekiyor. Bu mücadeleyi bu şekilde sürdürmeye kararlıyız.
 
"DEAŞ'LA SAVAŞSA DA TERÖR ÖRGÜTÜ"
NATO üyesi olan ülkeye her türlü desteği verir, 4. madde uygulamadadır. Şu anda saldırıya uğramış olan Türkiye kendisini güvence altına alma haklarını kullanmaktadır. Uluslararası hukuktan doğan tüm haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. NATO'nun hazırlıklı olması talebimiz var. ABD, DEAŞ nasıl terör örgütüyse, terör örgütüyle savaştığını iddia eden PKK'nın da terör örgütü olduğunu açıkladı.
 
Türkiye terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin bir açıklamasını duydunuz mu? Onları sahiplenmenin gayreti içerisinde olmuşlardır. Bütün dezenformasyonlara karşı hükümet ve devlet başkanlarını bilgilendiriyoruz. Görüştüğümüz devlet başkanları da sağolsunlar açıklamalarını yapmaya başladılar, Türkiye'nin yanında olduklarını söylüyorlar.

 
Kocaoğlu’ndan Ankara hamlesi: 30 başkandan dosya istedi
 
Muş'ta sıcak gelişme: 10 kişi gözaltında
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorum 28 Temmuz 2015 Salı 12:05

Daha önce de söyleniyordu bunlarla anlaşmayın diye ama dinlemediniz

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Milletvekili Bakan Eroğlu’na ‘Caretta Caretta’ları sordu!
CHP İzmir Milletvekili Akatlı nesli hızla tükenen deniz kaplumbağalarını ...
CHP İzmir Milletvekilinden pazarda koalisyon nabzı!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Çeşme pazarında esnaf ve alışveriş ...
Ve CHP İzmir’de üyeler askıda!
CHP Genel Merkezi, her ilçede askıya çıkması için üye listelerini cuma ...
 
Demirtaş’tan önemli mesajlar: O polisin cenazesine giderdim…
Demirtaş, ''Ben provokasyon olmayacağından emin olsam, o polisin cenazesine ...
Davutoğlu CNN'e konuştu: IŞİD ortaya çıktı çünkü...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikan "CNN International" kanalında gazeteci ...
AK Parti-CHP koalisyonu için 4 viraj!
AK Parti ile CHP heyetleri masadaki 10 maddenin 6’sında uzlaşmaya yakın. ...
 
CHP İzmir'de o dosya MYK'ya gidiyor
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında Kadın Kolları İl Başkanı Nurhan ...
Davutoğlu'ndan açıklama: Herkes ayağını denk alsın
Terör operasyonlarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, "Herkes ...
Başbakanlık’tan operasyon raporu: 37 ilde…
Başbakanlık'tan terör operasyonlarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva