HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2014 Cumartesi - 12:38

Flaş! Davutoğlu Tarhan’ın istifa mektubunu okudu

Başbakan Davutoğlu dün CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın istifa mektubunu kürsüden okudu ve “Altına imzamı atıyorum” dedi.

Flaş! Davutoğlu Tarhan’ın istifa mektubunu okudu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Afyonkarahisar'da konuşuyor.

Başbakan Davutoğlu dün CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın istifa mektubunu okudu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları…
 
Sizden talebim bütün bu yürüyüşü emaneti bir başka kardeşime devredene kadar omuz omuza benimle birlikte yürümeniz..  2 ay içinde 5 ayaklı istişare yürüttük. Bakanlar Kurulu’nda çok az değişiklikle bunu tamamladık. Bakanlar Kurulu’nda her hafta toplanmaya başladık. Bakanlıkları tek tek ziyaret etmeye başladık. Kurumlarımızı ziyaret ettim. Bu hafta içinde Genelkurmay, Hazine ve MİT Müsteşarlığını ziyaret edeceğim. Bakanlıklara ziyaretlerimiz devam edecek. Hepimizden kibirden uzak bir şekilde mahfiyetle hem öğrenmeliyiz, hem bildiklerimizi paylaşmalı ve öğretmeliyiz.
 
İSTİFA DİLEKÇESİNİN ALTINA İMZA ATIYORUM
Biz bu istişareleri yürütürken ana muhalefetin de istişaresi var bugün. Biz şölen içinde gelirken ana muhalefet partisinden bir vekil istifa etti. İstifa açıklamasında ‘halktan kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP zihniyeti’ diyor. Altına imza atıyorum ben de.  Sorumsuz çağrılar diyor. Doğru. En son Kobani olaylarında nasıl sorumsuz çağrı yapıp ateşe körükle gittiklerini millet biliyor.
 
Halktan kopuk muhalefet anlayışı. El hak doğru. Programlarına bakın. Halkla ne kadar bütünleşmişler. Hiçbir zaman halk karşısında kibire kapılmayacağız
 
Biz seçilmişiz, biz iyi eğitilmişiz onlar ise çarıklı diyen o eski zihniyeti yerle bir edeceğiz.
 
“CHP’de iktidar umudu bulunmayan’’ diyor. El hak o da doğru.  Onlarda iktidar umudu bile yok.  Dünyada da Türkiye’de de önümüzdeki dönemde Türkiye’nin geleceğinin Ak Parti ile şekilleneceği konusunda hiçbir tereddüt yok. Bizim siyaset anlayışımızda hiçbir zaman geçicilik yoktur
 
HDP NE YAPIYOR?
CHP böyle de HDP ne yapıyor? Çözüm sürecini sabote etmek için gencecik çocukları sokağa sürdüler. Aralarından bir çokları çıktı, günah çıkardı ‘yanlış yaptık’ diye. Biz de yanlışlarından ders aldılar zannettik. Ama bugün için yine çağrı yaptılar. 1 Kasım için HDP'yi uyardım. Toplantı gösteri hakkı şiddete yönelirse gerekli tedbiri alırız dedim. Kim şiddete yönelişe yönelsin tedbiri alırız. MHP çözüm süreci ile ilgili hükümetimizin koyduğu iradeye sürekli eleştiri getiriyor. Orta Anadolu’da milli birlik nutukları atmak Türkiye’nin milli birliğini menfaat altına almaz. Biz Türkiye’yi kuşatan tek partiyiz. Kim yanlış yaparsa onun karşısında olacağız. İnsanlık onuruna savaş ilan eden herkes bize savaş ilan etmiştir.
 
TSK DA PARALEL YAPILANMAYA İZİN VERİLMEYECEK
Paralel devlet anlayışını kesinlikle tarihin çöplüğüne atacağız. TSK ve güvenlik birimlerimiz güçlendirilecek. Herkes görevini bilerek görev alanı neyse onu yapacak. Ne silahlı kuvvetler, ne de güvenlik birimlerinin içinde paralel yapılanmalara izin verilmeyecektir
 
Meşruiyetin temeli millettir. Millet adına güç kullanmak arzusunda olanlar millete gidip destek alacak. Bürokrasi üzerinden siyaset yapılmaya kalkılırsa onlara söyleyeceğimiz tek söz var: Milletten aldığımız emaneti çiğnetmeyiz
 
O siyasi kadroyu beğenmezseniz istifa edersiniz.
 
BU BAŞI KOLAY TESLİM ETMEYİZ
Halktan yetki almadan başımızı almaya kalkarsanız biz bu başı öyle kolay kolay teslim etmeyiz.

Binlerce insanı dinlemiş olanlar, özel hayata müdahale etmiş olanlar sadece devlete değil, kendilerine gayet iyi niyetle destek evren o masum kitleye de ihanet ettiler.
 
SON MGK
Bizim dönemimizde hiçbir sivil toplum hareketi engellenmeyecek. Hangi siyasi düşünceye ait olursa olsun derneklerin özgürlükleri korunacak. Ta ki o dernek üzerinden milletin vermediği bir yetkiyi kullanmaya kalkmasınlar. O zaman o çizgi aşılır.
 
BUNLAR DA BAŞKA BİR PARALEL YAPILANMA
Çözüm sürecine saygılıyız dedikten sonra Doğu ve G.Doğu Anadolu’da insanlardan haraç toplamaya kalkanlar, mahkeme kurmaya kalkanlar bunlar da başka bir paralel yapılanmadır. Bunlara da izin verilmeyecek.
Son Kobani olaylarında hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu temel prensip kamu düzenidir.
Hukuk devleti içinde özellikle de TBMM çatısı altında siyaset yapan HDP’liler, bu ülkenin hukuk devleti niteliğine zarar verecek her türlü eylemden uzak durmaya davet ediyorum. Molotof silah sayılacak. Bunları zaten paylaşmıştık.
Her bir bakanlık ziyaretimde bakanlıkların yapısını sonra da spesifik konuları ele aldık.
 
İŞVERENİN ÇAYINI BİLE İÇMESİ HARAM
Bir denetim elemanının denetime gittiği yere işverenin çayını bile içmesi haramdır. Çünkü bana mesaj geldi. Denetim elemanı gidecek ve orada objektif olarak denetimlerini yapacak.
Devletin alması gereken tedbirler var. Aldık. 6 saat kuralı geldiğinde 6 saati etkin kullanmak için maden işçilerine yerin altında yemek yedirme zorunluluğu getirmek demek değildir. Her türlü adli ve idari soruşturma yapılacak.
 
İŞÇİNİN HAKKI İHLAL EDİLİRSE ŞİKAYET İÇİN DOĞRUDAN BİR HAT OLUŞTURULACAK. O İŞYERİ KAPATILACAK
Bütün işçilerime seslenmek istiyorum. ‘Neden şikayet etmediniz’ dedim Ermenek’e gittiğimde. Şimdi yeni bir uygulama başlatmayı düşünüyoruz iş kazaları ile ilgili. Herhangi bir işyerinde işçinin hakkı ihlal edilmişse doğrudan şikayet edecekleri bir hat oluşturacağız. Anında o işyerini kapatırız.
 
JANDARMAYI GEÇTİKTEN SONRA FAZLADAN YOLCU ALIYOR
Isparta’da devleti kandırıyor, Jandarma’yı geçtikten sonra fazladan yolcu alıyor. Zihniyeti de değiştirmek lazım. Hiç bir yerde size angarya muamelesi yapılamaz. Bildirin ki bu tür teşebbüslere kalkışanlara gereken yapılsın.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reD 2 Kasım 2014 Pazar 00:49

Komediye gel. Ülke güllük gülüstanlık tabi. Başbakan'da Emine Ülker Tarhan'ın istifasını okuyor.

Yorumu oyla      11      5  
1 Kasım 2014 Cumartesi 21:53

bu halk sizin kimyanızı çözdü,halkı bitirdiniz toplumda kendiniz hariç yüzü gülen insan bırakmadınız satmadık birşey bırakmadınız halkı bankalara mahkum ettiniz insanları işsizlikten çıldıracak hale getirdiniz ama bu insanlara hala pembe tablo çizmeye devam ediyorsunuz ama bu halk size 2015 seçiminde çok güzel bir ders verecek........

Yorumu oyla      12      5  
baytak 1 Kasım 2014 Cumartesi 16:13

CHP den size ne? kendinize bakın. Emine Ülker Tarhan Daha önce, sizin, cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetiniz, AKP hakkında çok daha kötü sözler söylemedi mi? unutmuş olmalısınız. önce ona bakın.

Yorumu oyla      14      5  
Lombak 1 Kasım 2014 Cumartesi 12:55

E bende Tarhan'ın dilekçesine imzamı atıyorum. Şimdi ben AKPli mi oldum? CHP kendisini düzeltsin.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ile Baykal kahvaltıda buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili ...
CHP'de yeni istifalar kapıda: İşte o isimler!
Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından CHP'de gözler diğer 'ulusalcı' ...
Ankara Danimarka'dan izahat istedi!
Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünü finanse ettiği gerekçesiyle yargılanan ...
 
Fransa’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saray sorusu!
Erdoğan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsündeki konuşmasının ardından ...
Bakan Ala’dan HDP’ye sert çıkış: Çocukların sorumluluğu
İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP'nin 1 Kasım çağrısını değerlendirerek, ...
Flaş! Kılıçdaroğlu'ndan Tarhan'ın istifasına ilk yorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Milletvekili Emine Ülker ...
 
Erdoğan Fransa'da yineledi: PYD terör örgütüdür
Fransa’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki meselenin ...
Flaş! CHP’de istifa depremi: 'Büyük umutlarla geldiğim...'
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa etti. Tarhan, ...
AK Parti İzmir’in gözü Ankara’da: 2 yeni başkan geliyor!
AK Parti İzmir Teşkilatı’nda devam eden değişim sürecinde genel merkez ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva