HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2014 Cuma - 15:26

Flaş! CHP’de istifa depremi: 'Büyük umutlarla geldiğim...'

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa etti. Tarhan, istifa dilekçesinde "Büyük umutlarla geldiğim CHP' den istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Flaş! CHP’de istifa depremi:  Büyük umutlarla geldiğim...

Tarhan, istifa gerekçesini "CHP yönetiminin vahim tercihlerini değiştirmeyeceğini anladığımdan" diyerek ifade etti.
 
Tarhan'ın istifa açıklaması şöyle:
"Ülkemizin içinde bulunduğu savaş tehlikesini de içeren koşullar nedeniyle çocuklarımızın geleceği açısından olağanüstü önem kazanan 2015 genel seçimleri öncesi partide demokrasinin işletilmesi, seçim yenilgileri ve özellikle de cumhurbaşkanlığını ilk turda iktidara teslim eden hatalardan dersler çıkartılıp, ciddiyetle yol haritası çizilmesi için yaptığım çağrıyı görmezden gelerek, kurultayı bir koltuk kapma yarışına çeviren;
 
Kurucusunun büyük fedakarlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp, diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına “ak” denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve  cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen;
Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum.''
 
YENİ PARTİ Mİ GELİYOR?
Fiili siyasete 2011 seçimleriyle, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde giren, ilk dönemde CHP yönetiminde de "Grup Başkanvekili" olarak görev alan Tarhan'ın, yönetimle arasındaki ilk çatlak, 2013'teki grupbaşkanvekili seçimlerinde gelmişti.
Kılıçdaroğlu'nun hiç müdahale etmediği seçimlerde, Emine Ülke Tarhan, CHP'li vekillerden yeniden grupbaşkanvekili olabilmek için yeterli oyu alamamıştı.
 
ÇATLAK KOMUOYUNA YANSIYOR: CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE GÖRÜŞ AYRILIĞI
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile baş göstermişti.
Halk oyuyla seçilecek ilk cumhurbaşkanı için aday belirleme sürecinde, CHP ve MHP Genel Başkanları "Ekmeleddin İhsanoğlu" ismi üzerinde uzlaşınca, bu isme CHP içinden karşı çıkanların başında Emine Ülke Tarhan gelmişti.
 
İHSANOĞLU'NUN ADAYLIK DİLEKÇESİNİ İMZALAMADI
Tarhan, İhsanoğlu için TBMM'ye verilen adaylık dilekçesine, CHP'den imza koymayan 21 milletvekili arasında yer aldı.
 
CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLECEĞİ KONUŞULDU
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için, yasa gereği 20 milletvekilinin imza vermesi gerekiyordu. İhsanoğlu için imza vermeyen CHP'li vekil sayısı 21 olunca, bu vekillerin "karşı aday" olarak Tarhan'ı gösterebileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.
Hatta İhsanoğlu'na imza vermeyen vekillerden Batum, düzenlediği basın toplantısında "benim Cumhurbaşkanı adayım Emine Ülker Tarıhan" açıklamasını yaptı.
Ancak imza vermeyen vekiller arasında bulunan Deniz Baykal ve ona yakın isimler, "alternatif aday" fikrine sıcak yaklaşmayınca, Tarhan'ın cumhurbaşkanlığı adayı olmasının da önü kesildi.
 
SEÇİM SONRASI ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin de desteklediği "çatı adayı" İhsanoğlu yüzde 30 oy bandında kalınca, Tarhan sert bir açıklama ile partisini eleştirdi.
 
Tarhan, 12 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, "İkinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik. 14 partinin desteğini alan bir adayın aldığı oyun Erdoğan'dan ay olmasını başarı olarak nitelemek, CHP'nin aklıyla alay etmektir. Kılıçdaroğlu çekilmeli ve kurultaya gidilmelidir" demişti.
 
KURULTAY'DA ADAY OLMADI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhaliflerden gelen "kurultay" çağrılarını kabul edip, olağanüstü kurultayı toplayacağını açıklamasının ardından ise, gözler yine Tarhan'a dönmüştü.
Emine Ülker Tarhan'ın da olağanüstü kurultayda "genel başkan adayı" olabileceği kulislerde konuşulmuştu.
 
MUHARREM İNCE ERKEN DAVRANINCA...
Ancak gözler Tarhan'a çevrilmişken, Muharrem İnce CHP Kurultayında Genel Başkanlık için adaylığını açıklamış, üstelik Tarhan'dan kendisine destek istemişti.
Tarhan, İnce'ye destek vermek yerine, sosyal medya üzerinden İnce'ye sadece "yolu açık olsun" mesajı göndermiş, ancak kendisi de aday olmamıştı.
 
PM'YE BİLE ADAY OLMADI
CHP'nin Eylül ayı başında gerçekleştirilen olağanüstü kurultayında Tarhan Parti Meclisi'ne ne bağımsız olarak, ne de herhangi bir genel başkan adayının listesinden aday olmadı. O dönemde yaptığı açıklamada buna gerekçe olarak da, "inanmadığı yönetim anlayışının Parti Meclisi’nde olmayı düşünmemesini, listeyi deleceğine inansa da orada bulunmayı uygun görmemesini, siyaset anlayışına bu tarz yöntemlerin uygun olmamasını" göstermişti.
 
YENİ PARTİ Mİ KURUYOR?
Ankara kulislerinde son dönemde Tarhan'ın CHP'den istifa edeceği konuşulmaya başlanmıştı.
Kulislerde, Tarhan'ın istifa ederek, kendisi gibi CHP yönetimiyle ters düşen bir grup milletvekiliyle birlikte parti kurabileceği dillendiriliyordu.
 
EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR?
29 Kasım 1963't e Mersin Tarsus'ta doğan Emine Ülker Tarhan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bir süre avukatlık yaptıktan sonra yargıçlığa başladı. 2006 yılında YARSAV'ın (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) kuruluşunda kurucu üye olarak rol aldı. Daha sonra genel sekreterlik ve başkanlık görevlerini yürüttü.  Orta düzeyde İngilizce bilen Tarhan, evli ve 2 çocuk annesi...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı partili 31 Ekim 2014 Cuma 18:34

Mehmet Bekaroğlu'nu bağrına basanlara EMİNE ÜLKER TARHAN'ın fazla gelmesi gayet normal!!!

Yorumu oyla      17      6  
Işık Dikicigil 31 Ekim 2014 Cuma 17:03

YENİ TÜRKİYE GİBİ, YENİ CHP YE , MEHMET BEKAROĞLU, SEZGİN TANRIKULU, FAİK TUNAY, BİNNAZ TOPRAK GİBİLERİNE HAYATTA BAŞARILAR DİLERİM

Yorumu oyla      17      5  
T.C. Erol DURUKAN 31 Ekim 2014 Cuma 16:45

EVET ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ DEVAMI GELECEK ULUSALCI VE ATATÜRK'ÇÜ KANATLAR İSTİFA EDECEKLER ULUSALCI KANAT PARTİ KURACAKLAR. ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN.

Yorumu oyla      17      7  
Lombak 31 Ekim 2014 Cuma 16:37

S. Kılıçdaroğlu'na atfolunur: "Toplumsal gelişmenin de çürümeninde temelinde yöneticilerin tavırları yatar" K. Atatürk "Körler memleketinde şaşılar baş olur."

Yorumu oyla      20      7  
Kazım EMİR 31 Ekim 2014 Cuma 16:12

TARLADA EMEĞİ OLMAYANIN ,EKİNDE HAKKI OLMAZ

Yorumu oyla      15      18  
Işık Dikicigil 31 Ekim 2014 Cuma 16:06

BİRGÜL AYMAN GÜLER, SUHEYL BATUM VE DİĞER YURTSEVERLERDEN DE BEKLİYORUM.

Yorumu oyla      24      9  
Lombak 31 Ekim 2014 Cuma 16:01

CHP bu yönetimle hezimete adım adım giden bir partidir. Tarhan'ın tüm tespitlerine katılıyorum. Yolu açık olsun.

Yorumu oyla      27      11  
Partili 31 Ekim 2014 Cuma 15:37

'kurultayı koltuk yarışına çeviren,, cümlenizi üzülerek okudum ,size bir hatırlatma yapma gereği duydum,sizlerin partide bulunmanızın önemini ve harcanma manız olan değer olarak hep savunduk,ancak olağan üstü kurultay çağrısı yapan sizdiniz ve sonuçlarını da kabul etmek durumundasınız.Kişisel beklenti ve egolarınızı tatmin etmek için böyle kritik bir ortamda CUMHURİYET ve değerlerine sahip çıkmanız gerekirken CHP'den ayrılarak yara verdiğinizin umarım farkındasınızdır.Unutmayınız ki ,bu parti size parti içinde hiçbir emeğiniz olmadığı halde milletvekilliği koltuğunu (hak edenlerin elinden alarak)size verdi.

Yorumu oyla      21      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’in gözü Ankara’da: 2 yeni başkan geliyor!
AK Parti İzmir Teşkilatı’nda devam eden değişim sürecinde genel merkez ...
CHP Karşıyaka’dan dayanışma yemeği
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenleyeceği birlik ve beraberlik yemeğinde ...
Bozdağ açıkladı: MGK neden o kadar uzun sürdü?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şiddet olaylarının devam etmesi durumunda ...
 
Davutoğlu’ndan HDP’nin çağrısına tepki
Başbakan Davutoğlu’ndan HDP’nin 1 Kasım çağrısına yanıt geldi.
CHP İzmir'de bir imza hareketi daha!
Geçtiğimiz haftalarda ‘köy malları’nın satışıyla İzmir’in gündeminden ...
Madencilikte bomba karar: Yetki o bakanlıktan alınıyor…
18 maden işçisini yerin altında bırakan maden faciasının ardından, iş ...
 
Engin’den Delican’a soruyla yanıt: Bayırdır’da ne oldu?
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın ...
Bakanlardan flaş açıklama: Önceliğimiz tahkimat ve…
Karaman’ın Ermenik ilçesinde 18 işçinin mahsur kaldığı madendeki çalışmalarla ...
CHP Konak’ın Başkanı 7 yıl sonra gelen beraati anlattı: Geç gelen adalet…
CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak 7 yıldır süren ihaleye fesat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva