HABERLER>SEÇİM 2015
1 Mart 2015 Pazar - 17:46

Flaş! CHP İzmir’de başvuru raporu: İşte tam liste

CHP'de genel seçim öncesi aday adaylığı başvuruları tamamlandı. İzmir'den 174 kişi Meclis görevine talip olurken bunlardan 22'si kontenjan tercihi yaptı. Öte yandan vekillerin de yol haritası belli oldu. Son günde CHP PM Üyesi Tuncay Özkan İzmir'den aday adayı olurken, Milletvekili Oğuz Oyan sürpriz bir karar aldı.

Flaş! CHP İzmir’de başvuru raporu: İşte tam liste

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Merkezi,  İzmir için genel seçimlerde üyelerin katılacağı önseçim kararı alırken birinci ve ikinci bölgede altı sıra için kontenjan ayırdı. 1 Mart itibariyle son olan başvuru saat 17:00 itibariyle tamamlanırken 174 isim milletvekili adaylığı için başvuru yaptı. Birinci bölgeden 74, ikinci bölgeden de 78 isim önseçim istedi. 

Partide, mevcut milletvekillerin de durumları netleştirirken 22 isim de kontenjan başvurusu yaptı.

KONTENJAN TALEPLERİ
CHP’de Milletvekilleri Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Tuncay Özkan ve Büyükşehir Genel Sekreteri Ersu Hızır dışında Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu, PM eski Meclis Üyesi Berrin Gürçay Dillekçi, Volkan Bağcı, Yolcu Bilgiç, Fahri Alem Günaydın ve Necati Uyar kontenjan başvurusu yaptı. Bu isimler bölge belirtmedi. Partide birinci bölge için kontenjan isteyenler arasında Milletvekilleri Aytun Çıray, Güldal Mumcu, Nesrin Serin Onkardeşler, Zekiye Seda Sönmez, Kazım Umdular yer alırken ikinci bölge kontenjan talepleri ise Metin Ateş, Selahattin Balta, Hasan Kadir Uğur Bostancıoğlu, Metin Erten,  Özcan Purçu, Ragıp Sevinç’ten oluştu.  


 
OYAN DA YOK
CHP İzmir’de, Milletvekili Alaattin Yüksel dosya almayacağını açıklamıştı. Partinin, iller için karar verdiği toplantısında genel merkez kararına karşı çıkan Yüksel, kontenjan sayılarını fazla bulmuştu. İzmir’de altı yerin genel merkez tarafından kapatılmasına karşı çıkan Yüksel, itiraz ederek karara şerh koymuştu. Yüksel, bugün itibariyle başvuru yapmadı.
 
Partide önemli bir karar da Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan’dan geldi. Görevde olduğu süre boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yakın siyaset yapan Oyan, tercihte bulunmadı. Oyan, başvuru yapmadığını açıkladı. Durumu ile ilgili konuşan Oyan, “Üniversite hayatı ile birlikte uzun yıllardır kamu hizmeti yapıyorum. Artık bu görevimi noktalamak istiyorum. Milletvekili aday adayı olmayacağım. Üniversitede yıllarca dersler verdim. Bundan sonra kitap yazacağım. İzmir’de seçim çalışmalarına katılacağım. Bir sorun yok. Zaten 35 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Orada da evim var. Milletvekilliği görevim tamamen bittiğinde Ankara’da kalmayı düşünüyorum” diye konuştu.


 
ÖZKAN SÜRPRİZİ
Listede bir de sürpriz yaşandı. CHP Parti Meclisi Üyesi Gazeteci Tuncay Özkan İzmir’den aday adaylığı için başvuru yaptı. Uzun süredir İzmir’de programlar yapan Özkan, kontenjan talebinde bulundu. Cumhuriyet Mitingleri’nin yapıldığı süreçte Biz Kaç Kişiyiz Hareketi’nin kurucusu olan Özkan, cezaevinden çıktıktan sonra CHP’de aktif siyasete başlamıştı. Özkan, tercihini İzmir’den yana kullandı.


 
HIZIR DA ADAY
Bir önemli gelişme de kontenjan sıralarında yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar Genel Sekreter olarak çalışan Ersu Hızır da milletvekili aday adayı oldu. Başkan Aziz Kocaoğlu ile ters düştükten sonra yollarını ayıran Hızır, mahkeme sürecinin ardından davayı kaybetmişti. Son olarak belediyede ‘uzman’ kadrosunda görev yapan Hızır, siyaseti tercih etti. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakın isimlerden birisi olan Hızır, memleketi Antalya’da da aktif siyasetin içinde yer alıyordu.


 
TÜRMEN TERCİHİ BOŞ BIRAKTI
CHP İzmir’den önceki genel seçimlerde listeye giren eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Yargıcı Prof. Dr. Rıza Türmen de kontenjan başvurusu yaptı. Genel merkeze dosyasını sunan Türmen bu kez İzmir’i istemedi. Türmen il kısmını boş bırakarak genel merkezin önünü açtı. Türmen’in bu dönem Ankara’yı istediği ifade edildi.
 
DİĞERLERİ NE YAPACAK?
CHP’de diğer isimler de durumunu netleştirdi. Milletvekilleri Erdal Aksünger, Rahmi Aşkın Türeli, Güldal Mumcu, Mehmet Ali Susam, Dr. Aytun Çıray kontenjan talebinde bulundu. Diğer milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Musa Çam ve Mustafa Balbay da önseçime girme kararı aldı.
 
Öte yandan genel seçimlerde CHP kadrolarından meclise giren Prof. Dr.Birgül Ayman Güler partiden istifa etmişti. Şu anda bağımsız olan Güler ile birlikte parti İzmir’den TBMM’ye 13 milletvekili göndermişti.

İŞTE TAM LİSTE

Bölge tercihi yapmayan kontenjan aday adayları



İzmir 1.Bölge aday adayları






İzmir 2.Bölge aday adayları

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haldun Ilhan 10 Mart 2015 Salı 21:56

Adayımiz Selma Nalbantoglu

Yorumu oyla      11      8  
fatih karasu 4 Mart 2015 Çarşamba 20:06

ali engin izmir imie yakışır...

Yorumu oyla      11      9  
mustafa koç 4 Mart 2015 Çarşamba 11:10

izmiri temsil edecek millet vekilleri izmirli olmalı önseçimde seçmen arkadaşlar aslında buna dikkat etmeli izmirli olsun

Yorumu oyla      16      6  
Aydın 2 Mart 2015 Pazartesi 15:57

Tabi ki SİNAN SARIKÜSE

Yorumu oyla      14      10  
Ali Osman 2 Mart 2015 Pazartesi 12:53

İzmirimize İzmirli Aday istiyoruz.

Yorumu oyla      28      8  
Delikanlı 2 Mart 2015 Pazartesi 12:04

Kim halka inmiş. Kim halka verdiği sözleri tutmuş Bende ona bakarım. Öyle fırıldaklar var ki o anı kurtarmak için olmadık sözler verirler o ortamdan ayrılır ayrılmaz da o verdikleri sözleri önemsemezler. Kendi cebi için değil gercekten çözüm bulmak için harbi delikanlı Milletvekilleri istiyoruz. Aday adayı olanlar arasındakilerin şu andaki hallerine değil geçmişteki hallerine bakmak lazım. Geçmişteki halleri ile şimdiki hallerini kıyaslayınca Kimlerin tek yüzlü kimlerin değil iki yüzlü çok yüzlü olduklarını açıkça görebiliriz. Demek ki bir sıkıntımız var. Musa Çam, Birgül Ayman Güler, Mustafa Balbay, Güldal Mumcu düzgün vekiller olursa başımız gözümüz üstüne.

Yorumu oyla      16      11  
kontenjan adayları 2 Mart 2015 Pazartesi 11:04

vekiller dışında Hiç ismini duymaDIĞIMIZ BİR ÇOK KİŞİ KONTENJAN ADAYLIĞINA BAŞVURMUŞ... BUNLARIN GENEL MERKEZLE BİR İLİŞKİLERİ mi var acaba merak ettim.

Yorumu oyla      21      6  
O.T 2 Mart 2015 Pazartesi 10:31

2.bölgeden 1.bölgeye bi kaç takviye şart!

Yorumu oyla      15      12  
Bucalı 2 Mart 2015 Pazartesi 09:33

İzmir'in Murat Bakan gibi kaliteli ve kültürlü bir vekile ihtiyacı var.

Yorumu oyla      15      19  
Demokrasi 2 Mart 2015 Pazartesi 09:20

Aslında önseçimleri CHP ye üye olan kişilerin yapması daha doğru olacaktır. Aksi takdirde hep Başkana yakın isimler secilecek bu da demokratik olmayacaktır.

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel’den Bayraklı çıkarması: Ön seçimden ‘A Takımı’ çıkacak
CHP İzmir 2. Bölge Aday Adayı Atila Sertel, ön seçim çalışmalarına hız ...
AK Partili aday adayı Kara’dan teşkilat turu
AK Parti İzmir’de 1. Bölge Milletvekili aday adayı Zerrin Kara, İl Başkanlığına ...
AK Parti aday adayı Çelebi'den Bornova ziyareti
AK Parti’den aday adayı olan Makine Mühendisi Savaş Çelebi ilçe ziyaretlerini ...
 
Tatı’dan yalnız adaylık açıklaması: Arkamda kadınlar var
Buca Belediyesi’nin 2009-2014 arası başkanlığını yapmış olan Ercan Tatı ...
Önseçim yarışında Eski Başkan Özgüven de var!
CHP İzmir 2’inci Bölge Aday Adayı Osman Özgüven kontenjan kararı için ...
CHP’de vekillerin seçimi: Kontenjan mı önseçim mi?
CHP’de genel seçim öncesinde partinin İzmir’de aldığı önseçim kararı ile ...
 
AK Parti’de Arıcı vekillik için yola çıktı
Avukat A.Numan Arıcı, AK Parti İzmir Milletvekilliği için 1. Bölge’den ...
CHP İzmir Eski Başkanı startı ‘kontenjan çıkışı’yla verdi!
CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş aday adaylığını açıklarken ön seçim ...
CHP İzmir’de sürpriz istifa: Başkanlığı bıraktı, aday oldu
CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse milletvekili adaylığı için ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva