HABERLER>POLİTİKA
20 Ağustos 2014 Çarşamba - 12:20

Flaş! CHP İzmir’de 29 örgütten Kılıçdaroğlu’na tam destek

29 ilçe başkanı İl Başkanı Ali Engin’le birlikte basın toplantısı düzenleyerek kurultayda Genel Başkanı destekleyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu’na tek şerh CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı’dan geldi.

Flaş! CHP İzmir’de 29 örgütten Kılıçdaroğlu’na tam destek

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ -  CHP’de 5-6 Eylül’de yapılacak seçimli kurultay öncesi heyecan giderek artarken İzmir Örgütü kartını açtı!

Bir haftadır bir araya gelerek toplantı yapan ilçe başkanları, İl Başkanı Ali Engin ile birlikte düzenlenen basın toplantısında kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

29 ilçe başkanının Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiği toplantıya sadece CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı katılmadı. Baratalı’nın babası Bülent Baratalı da geçtiğimizde günlerde Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapan CHP’li eski vekiller arasında yer almıştı.

İNCE’Yİ DE KUTLADI
İl Başkanlığında yapılan toplantı ilk sözü Başkan Ali Engin aldı. Söze Kılıçdaroğlu’na teşekkür ve demokrasi vurgusu yaparak başlayan Engin, “Dün Nevşehir’de Kapadokya’da78 ilçe başkanı sayın genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için bir araya geldik. Öncelikle ben sayın genel başkana İl Örgütü adına teşekkür ediyorum. Bir grup partili arkadaşımızın ısrarlı çağrısı üzerine olağan üstü kurultay kararı aldı. Kurultaya götürdüğü için çok teşekkür ediyorum. Yine her zaman ki gibi barış içerisinde, parti içi hukukun işlediği, yarışın rekabetin esas alındığı, partilerin eksiklerinin gözden geçirildiği bir kurultay olacaktır. Bir bölünme kurultayı tavsiye kurultayı, bir kaos kurultayı maalesef bazılarının beklediği gibi olmayacaktır. Burada aday olacağım diyen Muharrem İnce’yi de kutluyorum. Başarılar diliyorum” dedi. Engin, “CHP hiçbir zaman AKP olmadı. Çünkü AKP gibi olan partilerin tarihine şöyle bir baktığımızda bugün siyaset sahnesinde olmadığını görüyoruz. Tartışmanın, yarışın rekabetin zararı yok. Asıl bastırılmış asıl yasaklanmış partilerde sorun var demektir. CHP kendi geleneklerine, geçmişteki birikimlerine uyarak bu kurultayı da olgunlukla tamamlayacaktır” diye konuştu.



BEKLENTİLERİ SIRALADI
Engin kurultay süreci ve İzmir’in durumu hakkında da şunları söyledi: Kurultaya İzmir olarak en büyük desteği vereceğiz. Kurultaydan ne beklentilerimizi daha önce de ifade etmiştik. Özellikle İzmir İl Örgütü olarak şunları bekliyoruz. Yeni seçilecek parti meclisinin örgütlerle iletişim içinde olmasını bekliyoruz. Çünkü siyaset gönüllülüğe dayalı bir uğraştır. Hiçbirimiz burada profesyonel değiliz. Siyaset bir meslek değil her kesimden insan bir araya gelerek partilerde demokrasiyi işletmeye çalışıyorlar. Partide disiplinin esas olması gerekmektedir. Bu konuda çeşitli zafiyetler yaşadığımızı söyleyebilirim. Parti içi disiplinin parti içi hukukun işletilmesini bekliyoruz. Üye yapımızın yeniden gözden geçirilmesini, her isteyenin üye olamamasını, üyelerin sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz. İzmir il örgütü olarak kurultaya bu önerilerimizi sunacağız.
 
Kılıçdaroğlu’nun rakibi İnce’nin kurultay yeri seçimi hakkındaki eleştirilerini de değerlendiren CHP İl Başkanı, “Kurultayın kısa bir sürede ve kongre merkezinde yapılıyor olmasının nedeni kurultayı partililerden kaçırmak değildir. Maalesef mevsimsel olarak Ankara’daki klimalı salonların tamamı spor müsabakaları nedeni ile bir buçuk iki ay rezerve edilmiştir.  Ben şuna inanıyorum 2015 seçiminden sonra inşallah genel başkanımız genel başkan olarak daha büyük bir salonda olağan kongreyi gerçekleştirecektir” dedi.


 
ONA İNANIYORUZ
İlçe başkanları adına açıklama yapan Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ilçe başkanları olarak kurultayın demokrasi şöleni içinde geçeceğine emin olduklarını söyledi.

Tekin, “İlçe başkanları olarak genel başkanımızın partimizi iktidar yapma yolundaki çabayı takdirle karşılıyoruz. Sayın genel başkanımızın ilerleyen süreçte tüzükteki eksikleri gidereceğine, ön secimi vazgeçilmez kılacağına, tarım, işçi, ekonomi, kadın ve gençlik gibi çalıştaylar düzenleyerek ülke gündemini oluşturacağına inanıyoruz. Yine genel başkanımızın kurultay sonrası ortaya çıkacak yönetim kademelerini çalıştıracağına, yeni vizyon yaratacağına güvencimiz tamdır. Sayın genel başkanımızı başbakan yapacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan y. 21 Ağustos 2014 Perşembe 20:42

Mustafa kemalin ve onun yolundan giden muharrem incenin askerleriyiz

Yorumu oyla      13      5  
21 Ağustos 2014 Perşembe 14:42

Kotu muhalefe kim destek verirki

Yorumu oyla      13      5  
Bilal Toprak 21 Ağustos 2014 Perşembe 13:00

Yaziklar olsun hepinize. Göz göre göre demokrasiden uzak bu ortami gördükten sonra bizim elimiz nasıl gidicek CHP ye allahinizdan bulun bunca yillik partililerinizi partisinden soğuttunuz

Yorumu oyla      16      5  
süleyman 21 Ağustos 2014 Perşembe 09:32

kuklayız açıklaması...

Yorumu oyla      17      5  
leman 21 Ağustos 2014 Perşembe 08:06

yaa sayın ilçe başkanları sonuç ları siz bakmıyormusunuz hiç...SONUÇ ORTADA...

Yorumu oyla      17      5  
reD 21 Ağustos 2014 Perşembe 03:43

KK. yine başkan olursa Chp'ye filan oy vermiyorum.Ne koltuk sevdasıymış arkadaş. Olmuyor işte niye zorluyorsunuz. Gidip Hepar'a atarım baraji geçemesede vicdanım rahat olur.

Yorumu oyla      18      6  
selçuklu 21 Ağustos 2014 Perşembe 01:12

BİZE YANİ TABANA SORDUNUZ MU? NERDEN ÇIKTI BU DESTEK AÇIKLAMASI???

Yorumu oyla      20      6  
Serkan 21 Ağustos 2014 Perşembe 00:54

Kemal Kılıçdaroğlunun oluşturduğu derin chp iş başında

Yorumu oyla      21      6  
GERÇEK İZMİRLİ 20 Ağustos 2014 Çarşamba 22:31

Çoğu ÇAKMA İZMİRLİ

Yorumu oyla      18      5  
bostanlı 20 Ağustos 2014 Çarşamba 21:52

Kılıçdaroğlu bunlar için uygun bir lider. Hesap sormuyor, kontrol etmiyor, tabii ki ona destek verecekler, istediklerini kabul ettiriyorlar ona.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldız’dan Gül’ün sitemine ilginç yorum
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah ...
Çıray’dan sert sözler: ‘Tele kulak’ salvosu!
Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlediğinin ortaya çıkması ana muhalefet ...
Hayrünnisa Gül’den 2 gazeteciye sert tepki
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu verdi. Törene Hayrünnisa ...
 
İnce: Genel başkan değil Başbakan olmak istiyorum!
CHP'de 18. Olağanüstü Kurultay öncesinde genel başkanlığa adaylığını açıklayan ...
Şok iddia! İdris Bal: Erdoğan öldürülebilir!
17 Aralık sürecinden hemen önce AK Parti'den istifa eden İdris Bal hakkında şok iddia…
Kulisler kaynıyor: Babacan ve Kurtulmuş’un ne olacak?
Yeni Türkiye’de yeni ekonomi yönetimi merak ediliyor. Ahmet Davutoğlu’nun ...
 
Gül’den Davutoğlu ilanı ve saygısızlık sitemi!
Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan'ın görevinin sona ermesinin ardından başbakanlık ...
ANAP liderinden İzmir’de diriliş mesajları
Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, köşk seçimi öncesi başladığı ...
Engin’den kurultay mesajları: İsim önerecek mi?
Kurultay öncesinde Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva