HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2015 Pazartesi - 17:02

Flaş! CHP İzmir Milletvekilinden flaş istifa kararı

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler partisinden istifa etti.

Flaş! CHP İzmir Milletvekilinden flaş istifa kararı

EGEDESONSÖZ - CHP’de yerel seçim sürecinde ‘cemaatle ortaklık’ çıkışları nedeniyle ve kınama cezası talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu ve Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler flaş bir karar aldı.

Partiyi sert sözlerle eleştirdiği süreç sonunda ortada bir iddia olmadığını ifade ederek kurullara sözlü ya da yazılı bir savunma vermeyen Güler haftanın ilk günü sonlanırken istifa ettiğini açıkladı.

Güler Meclis başkanlığına istifa kararını duyurduğu dilekçeyi teslim ettiğini bildirdiği açıklamasında partisini bir kez da sert sözlerle eleştirdi.

“Bugünkü yapı, ideolojisi bakımından milletvekili olduğum CHP değildir” ifadesini kullanan Güler, Hrant Dink anmasında bazı genel başkan yardımcılarının ‘Soykırımla yüzleş’ pankartının ardından yürümesi, çözüm sürecinde üçüncü göze kapı açılması ve yeni anayasa komisyonunda alınan tavır nedeniyle eleştiri oklarını yine parti yönetimine fırlattı.

İstifa sonrasında CHP'nin İzmir'deki vekil sayısı 12'ye düşerken, TBMM'deki sandalye sayısı 125'e geriledi. Geçtiğimiz hafta da Ercan Cengiz CHP'den istifa etmişti.

İŞTE GÜLER’İN İSTİFA AÇIKLAMASI
Bugünkü yapı, ideolojisi bakımından milletvekili olduğum CHP değildir.
Gerçek-dışı soykırım suçlamaları, yeni-CHP yöneticileri tarafından Türkiye’nin kendini ifade etme olanakları bastırılarak adeta desteklenmiştir. 2015 gibi bir saldırı yılında ‘soykırımla yüzleş’ pankartını taşıyan genel merkez yöneticileri bu desteğin somut ilanı olmuştur. Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında AKP – BDP ortaklığının “Anayasa’dan Türk vatandaşlığını kaldırma” hedefine yönetim tarafından verilen destek, “çözüm kanunu” gibi yabancı üçüncü göze kapı açan yasal düzenlemelere ortak olunarak pekiştirilmiştir. Laiklik ilkesini sekülerlik haline dönüştürme gayreti, eğitimi geriletip parçalayan saldırılara sözde pedagojik gerekçeli etkisiz muhalefette ve inkarla örtülen ittifaklarda kanıtını bulmuştur.
İstifa ettiğim parti CHP değil, politik bakımdan tutarsız bir yapıdır.
Yeni-CHP, ulusal ekonomi anlayışını terk etmiş, ulusal üretken sektörler için değil küresel mali piyasaların faiz çıkarlarını gözeten bir yapı olmuştur. Gelir dağılımında adalet ilkesini terk edip, neo-liberalizmin yoksullukla mücadele politikalarına sıkışmıştır. Devletçilik ilkesi zamanı geçmiş sayılırken, özelleştirme adeta doğal politika olarak kabul edilmiştir. Halkçılık içi boş retorik olarak nitelendirilip bir yana atılmış, planlama ve sosyal devletle kalkınma yerine piyasa dinamikleriyle küresel ekonomiye bağlılık teslimiyeti getirilmiştir.
Yeni-CHP, CHP’yi ve örgütünü tasfiye etmek işlevi gören bir yapıdır.
CHP Programı’na ve kurucu ilkelerine aykırı olan yeni yapı, yetkili kurullar dışlanarak ortaya çıkmıştır. Genel başkanlık, yetkili kurulların dışında alınan kararların tek kişilik yürütme makamına dönüşmüştür. Yetkililerin sorumluluğu ve hesap verme zorunluluğu yok edilmiştir. Son Kurultay, kırılma noktasıdır. Kurultay delegesinin onayını alamayan kimselerin Kurultay’a karşı hile yoluyla yönetici koltuklarına oturtulması da başka söze gerek bırakmaz. Hiçbir gerçek neden yokken ilçe – il kongreleriyle Kurultay’ın ertelenmesi, Tüzüğe aykırı yönetmelik değişiklikleri yapma cüreti sergilenmesi, değişiklik adı altında Parti’nin Altıok Programı’nı ortadan kaldırma hazırlıkları, disiplin sürecinin tasfiye amacıyla kullanılması, Parti’nin cumhuriyetçi ve halkçı olmayanların istila harekatını tamamlama adımlarıdır.
Halka güven vermeyen, seçmeni ve parti üyelerini umutsuzluğa sürükleyen CHP yabancısı bu yapı, 2015 seçimlerinde ve sonrasında halkımız ve seçmenimiz için değil, mevcut iktidar için güvencedir.
Bu nedenlerle;
Büyük Türk Milleti önünde ettiğim yemine bağlılığımla, İzmir’in Bağımsız Milletvekili olarak görevimi yerine getirmeyi sürdüreceğimi, 2015 seçimlerinde Cumhuriyet için büyük birliğin sağlanması, bağımsız Türkiye hedefiyle Mustafa Kemal Atatürk ve Altıok Programı çerçevesinde güçlü bir siyasal seçenek üretilmesi için üzerime düşeni yapacağımı kamuoyuna saygılarımla duyururum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan çelik 26 Ocak 2015 Pazartesi 18:13

Birgul hanım bu kadar katı düşünce niye biraz olumlu düşünceye evrensel düşünceye inanmıyorsunuz benin bildiğim sosyal demokratlık bütün düşüncelere saygı duymak gerektirir cumhuriyet laiklik insan hakları sizin düşündüğünüz gibi asla ve asla olmaz yıllardır sizin bu katı düşünceleriniz nedeniyle CHP iktidara olamadı istifa ettiniz bence en hayırlısı nı yaptınız izmir sizin gibi katı ve insanların görüşlerine saygı duymananız işçi partisi gibi potansiyel asla tabanı olmayan bir çizgide yürümeniz nedeniyle insanlar ateş puskuruyorlar soruyorum profesorsunuz neyi savunuyorsunuz neden emekçilerin demokratlar ın oy verdiği bir partiden aday oldunuz donup şimdi bir yunanistana bakın ispanyaya bakımda belki demokrasiden zerrede olsa bir kırıntı gorursunuzde yanlış yaptığınızı goreceğinize inanmıyorum ama belkide yanlışlarınız görürsünüz

Yorumu oyla      11      11  
ivme kazanırız!! 26 Ocak 2015 Pazartesi 18:09

Parti ivme kazanır.. MYK üyesi hatta basın sözcüsü iken tek kelime etmeyen ama ardından koltuğu kaybedince konuşmaya başlayan ve vekillik iddiası kalmayınca mensubu olduğu partiye demediğini bırakmayan arkadaşımızın gitmesi ile partimizin önü açılacaktır..

Yorumu oyla      11      11  
HALİT 26 Ocak 2015 Pazartesi 17:56

CHP BİTMİŞTİR...BİRGUL HANIMI DESTEKLİYORUM...YAZDIĞI GEREKCELEREİN HEPSINDE YUZDE YUZ HAKLIDIR.....ŞİMDİ GENEL MERKEZ BU İFADELERE HAYIR YAPMADIK DİYEBİLCEK Mİ...BATIRDINIZ KARDEŞİM PARTİYI....BU CHP MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN PARTISI OLMAKTAN CIKALI ÇOK OLDU...DİRENENLERDE BASKILANMAKTAN ARTIK BIKTILAR...YETTİ ARTIK ERMENİ SOYKIRIMINI ARDINDA DURAN CHP - CHP DEGİL YCHP 'DİR...205 SSECİMLERİ NE YAZIKK Kİ CHP İÇİN KAYIPTIR...

Yorumu oyla      18      7  
SARNIÇLI 26 Ocak 2015 Pazartesi 17:51

PARTİNİN GELDİĞİ NOKTAYA Bİ BAKIN.!ARTIK HERGÜN İSTİFALAR ARDI ARDINA GELİYOR. EYY GENEL MERKEZ AMACINIZ YAVRU MUHALEFET OLMAKMI.!!! BU GİDİŞLE VALLA İZMİR İ BİLE ANKARA DAN GÖRÜRSÜNÜZ ARTIK.!

Yorumu oyla      18      6  
GAZİEMİR ÇARŞI 26 Ocak 2015 Pazartesi 17:25

Bir kere yanlış trene bindiyseniz; Koridordan ters tarafa yürümenin hiçbir faydası yoktur... BU DAHA BAŞLANGIÇ İSTİFALAR GELECEK.!!!

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti ilçe teşkilatına taşlı saldırı
Dikili AK Parti Dikili İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu bina, kimliği belirsiz ...
CHP’de önseçim çıkmazı: Sadece bir bölge mi olacak?
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek üzere çeşitli ...
CHP’li Gençler Syriza’yı örnek alacak
CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç, Yunanistan seçim sonuçlarından ...
 
CHP'li Rodoplu'dan Mumcu mesajı: Fikirleriyle yaşıyor
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Doktor Ülkümen Rodoplu katledilişinin ...
Güler’den savunma yok değerlendirme var!
Bir yıl süreli geçici olarak gruptan çıkarma istemiyle disipline sevk ...
MHP’de kongreler tamam: Karataş yeniden aday olacak mı?
İzmir’in Narlıdere dışında 29 ilçede kongrelerini tamamlayan MHP, 15 Şubat ...
 
Syriza’nın zaferine hükümetten ilk yorum
Yunanistan’da Syriza partisinin seçimlerde birinci parti çıkmasını değerlendiren ...
AK Parti'de adaylık raporu: Teşkilat ve bürokrasiden kimlerin adı geçiyor?
İzmir AK Parti'de milletvekili adayı olmak isteyenler, teşkilat ve Genel ...
CHP'li Türeli: AKP 'Torba'yı gelenekselleştirdi
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, AKP’nin kanunları “torba” yöntemiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva