HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2014 Cumartesi - 15:53

Flaş: Başbakan Erdoğan’a cemaatten sulh mektubu!

Dolmabahçe’deki buluşmaya katılan Gazeteci Fikret Bila, "Başbakan isim vermedi ama Gülen ya da cemaatin üst düzey bir isminden kendisine yakın tarihli, ıslak imzalı, uzlaşı içeren bir mektup gelmiş'' dedi.

Flaş: Başbakan Erdoğan’a cemaatten sulh mektubu!

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'de gazeteci ve yazarlarla buluştu. Toplantının bir bölümü basına kapalıydı. Toplantıya katılanlar çıkışta görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Gazeteci Fikret Bila, "Başbakan isim vermedi ama Gülen ya da cemaatin üst düzey bir isminden kendisine yakın tarihli, ıslak imzalı, uzlaşı içeren bir mektup gelmiş'' dedi.
 
Toplantıya katılan gazeteci ve yazarlar çıkışta açıklamalarda bulundular:   
 
AKİF BEKİ (HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI): YAZILI TEKLİF GİTMİŞ AMA PAZARLIĞA AÇIK OLMADIĞINI SÖYLEDİ
İfadeleri güçlüydü. Kendisini güçlü sözlerle ifade etti Başbakan. Operasyonu 'Hükümete yapılan yargı darbesi' olarak nitelendirdi. 4 saat boyunca bu konu etrafında konuşuldu. 17 Aralık komplosu dediği hadiselerin yansımaları konuşuldu.
Yazılı olarak iletilen bir teklifin olduğunu söyledi. Dershaneler konusunda talepler olduğunu ama bu konularda pazarlığa açık olmadığını söyledi.
 
FİKRET BİLA: CEMAATTEN BAŞBAKAN'A SULH MEKTUBU
Başbakan, Ergenekon ve Balyoz davalarında sanıkların isyanıyla ilgili olarak ''Yeniden yargılama haktır. Meclis’te düzenleme yapılabilir'' dedi. Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. HSYK’nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor.
Sürekli ‘Şantaj altında çalışamayız’ dedi. Operasyonun durdurulması gibi beklentiler içinde olduğunu anladım. Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mensubundan gelmiş anlaşılan.

GÜLEN CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA
Başbakan'a Gülen cemaatinden gönderildiği iddia edilen mektupla ilgili Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden Osman Şimşek, Twitter'da açıklama yaptı.
 
Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'de gazeteci ve yazarlarla buluştu. Toplantıda Başbakan'ın isim vermeden Gülen cemaatinden kendisine dershaneler ve atamalar konusunda ıslak imzalı ve uzlaşı içeren bir mektup gönderildiğini söylediği ortaya çıktı. Başbakan'ın mektubun içeriğiyle ilgili olarak da 'pazarlık yok' dediği öne sürüldü.
 
Başbakan'ın bu açıklamasının ardından Fethullah Gülen'e yakın isimlerden aynı zamanda Herkul.org internet sitesinin editörü de olan Osman Şimşek, Twitter'da açıklama yaptı.
 
Şimşek, ''Bir dane-i hakikat bir harman yalanı yakar. Bakalım mektup ve hikayesi ortaya konunca "pazarlık" iftiracıları ne yapacaklar?!.'' diye yazdı.

GÖREVDEN ALMALAR
Bu tür değişikliklerin paralel devlete mensup olduğunu düşündükleri bürokratlarla ilgili olacağını söyleyebiliriz. Görevden alınma ya da görev yerlerinin değiştirilmesi gibi.

GENELKURMAY’IN SUÇ DUYURUSU
Yeniden yargılamaya olumlu baktığını ifade etti. Hukuki yol varsa yeniden yargılamadan yana olduğunu söyleyebiliriz

ELİ CEBİNDE SAVCI
Paralel devlet içinde olduğunu düşündüğü savcıların böyle bir tutum sergilediğini söylüyor. Alaycı üslup kullandıklarını ifade etti.

GÖZALTI LİSTESİ
Gözaltı listesinde isimleri geçen işadamlarının uluslararası alanda büyük yatırımlar yapan kişiler olduğunu, onların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

BDP’LİLERİN TAHLİYESİ
Yargı kararının sözkonusu olduğunu belirtti. Net bir ifade kullanmadı ama parlamenterlerin bırakılmasının hükümetleri döneminde yapılan AYM’ye bireysel başvuru kapsamında olduğunu anımsattı.
 
MEHMET BARLAS (SABAH GAZETESİ YAZARI): BDDK HALK BANKASINI İNCELEMİŞ
Başbakan, Halk Bankası konusunda ‘BDDK’ya talimat verdik, incelettik, Halk Bankası tertemiz çıktı’ dedi. Anladığım kadarıyla Ergenekon ve Balyoz davasında iade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı’na talimat vermiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye araştırılıyor şimdi.
 
CAN PAKER: KİMSEYLE PAZARLIĞA GİRMEYİZ DEDİ
Başbakan çok kararlı. Bunu Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir darbe olarak lanse ediyor. Açılım sürecine etki etmeyeceğini söyledi Beşir Atalay. Başbakan da ‘Kürt meselesi demek yanlıştır. Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Avrupa’daki bildiğim devletler bunu körüklüyor’’ dedi. AB ile ilişkilerde gevşeme olmayacağını söyledi. Cemaatle ilgili olarak da ''Kimseyle pazarlığa girmeyiz'' dedi.
 
DOĞU ERGİL (BUGÜN GAZETESİ YAZARI): SAPASAĞLAM DURDUĞUNU SÖYLEDİ
Başbakan, kendisinin şahıs olarak, hükümet olarak sapasağlam durduğunu, uluslararası düzeyde Türkiye’nin fazla fire vermediğini söyledi.Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığına ve hükümetinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor.
 
ALİ BULAÇ (ZAMAN GAZETESİ YAZARI): DEVLETİN İÇİNDEKİ YAPILANMAYI TASFİYEDE KARARLI
Camiaya karşı operasyon düzenlenecekse bunun binlerce insanı mağdur edebileceği söylendi. Başbakan da ''Bu konuda dikkatliyiz. Öyle bir şeye mahal vermeyiz. Ama devletin içinde yapılanma varsa onları tasfiye etme konusunda kararlıyız'' dedi.
 
Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanması konusunda iade-i muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın çalışması olduğunu belirtti
 
ERDOĞAN'DAN TIR AÇIKLAMASI
Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde basına kapalı gerçekleşen toplantıda Başbakan Erdoğan, Hatay'da durdurulan TIR ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
 
''TIR olayı MİT Yasası'nın 26. maddesine göre yasaldır'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Yargı üzerine vazife olmayan bir şey yapmaya kalktı. 17 Aralık'ın devamıdır. Her ikisi de paralel devletin işidir'' ifadelerini kullandı.
 
GÜLEN SULH MEKTUBU GÖNDERMİŞ
Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur da Başbakan'la toplantıya katılan isimler arasındaydı. Oğur, toplantının ardından Twitter'da ''Fethullah Gülen, Başbakan'a bir sulh mektubu göndermiş'' diye yazdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
O.T 4 Ocak 2014 Cumartesi 17:29

'Cemaat ne istedi de biz vermedik' diyerek alttan alındı. Zaafı farkeden cemaat taarruza geçti, iktidarın çarşısı fena karıştı. Karışıklığın paniğe yol açmasından endişe eden iktidar en iyi savunma saldırıdır düsturuyla hareketlendi. Ve verilenleri bir bir geri almaya başladı. Panik atak krizine yakalanma sırası bu kez cemaate geçti. Cemaat beyaz bayrak gösterdi. Kuralsızlığın kural olduğu bu savaşta beyaz bayrağa 'görüldü' numarası çekildi. Görüldüğü ve bilindiği üzere taraflar içselleştirdikleri en önemli ilkeleri olan bir ileri-iki geri, iki ileri-bi geri taktiklerini her vesilede ve hayırlara vesile olması dilekleri eşliğinde uyguluyorlar. Bunun da adı, memleketi güzel güzel yönetmek oluyor. 'Ayaklar baş...' muhabbetini kim yapmıştı geçenlerde..?

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Gül’ü göreve çağırdı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin ...
Erdoğan o sözü ilk kez kullandı: Yargı darbesi!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık'ta yolsuzluk kısvesi altında ...
MHP’den seçim startı: ‘İzmir bizim için sevdadır!’
İl Teşkilatı, açıklanan 25 adayla birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan ...
 
Kılıçdaroğlu hesapladı: ‘Yolsuzluk parasıyla’ bunlar yapılır!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde seçim hazırlıklarının ...
Çıray’dan ‘yeşil-kırmızı’ deplasman yasağına sert tepki
CHP İzmir Milletvekili yazılı bir açıklama yaparak Karşıyaka taraftarlarına ...
KCK'dan tutuklu 3 vekile tahliye
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davalarında tutuklu yargılanan ...
 
Günay artık korumasız: ‘Başıma bir iş gelirse…’
AK Parti’den istifa eden Kültür Turizm eski Bakanı ve İzmir Milletvekili ...
Bozdağ'dan tartışmalı atamaya yanıt
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, göreve gelmesinin ardından kardeşini yüksek ...
Türkiye’de bir ilk: Adında Kürdistan geçen parti
Çözüm sürecinin ardından ilk kez bir parti “Kürdistan” adıyla kuruluşunu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva