HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2014 Pazar - 15:39

Flaş! AK Parti Bornova kongresinde ortalık karıştı

Genel Merkez’in başkanlık için Arslan Keskin’i göstermesinin ardından adaylığını açıklayan Metin Akçay kongrede Divan’a liste sununca ortalık karıştı.

Flaş! AK Parti Bornova kongresinde ortalık karıştı

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – Partiyi 2015 Genel Seçimlerine götürecek kadro revizyonunu sürdüren AK Parti İzmir’de kongre rüzgarı tam gaz devam ederken ilk kriz Bornova’da yaşandı.

- DELİCAN BAYRAKLI'DA DA PEKDAŞ'A SESLENDİ...

AK Parti Genel Merkezi tek aday mottosuyla yapılan seçimlerde Bornova’da mevcut başkan Musa Çevik’in yerine Arslan Keskin’i aday gösterdi. Ancak süreçte Metin Akçay da seçimlerde aday olacağını açıkladı.

Bornova Okçu Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve İl Başkanı Bülent Delican’ın ardından seçime gidilirken olay çıktı!



AKÇAY'A GEÇİT YOK!
Adalığını açıklayan Metin Akçay Genel Merkez'e rağmen Divan’a liste sundu. Aynı zamanda AK Parti Siyasi-Hukuk İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Rahmi Taştan verilen sürede sunulmadığı için reddetti. Bu sırada salonda arbede çıktı. Partililer Akçay ve ekibini önce kürsüden ardından da salondan uzaklaştırdı. Akçay arbede sonrası salonu terk etti.

- FOTO GALERİ: İŞTE O ANLAR...

BASIN DA SALDIRIYA UĞRADI
Salondaki arbede sırasında bazı partililer basın mensuplarının da üzerine yürüdü. Arbedede koluna darbe alan Gazete Ege Muhabiri Gizem Çetinkol karakola giderek şikayetçi oldu.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Gerginliğin ardından yapılan oylamada 246 oy alan Arslan Keskin AK Parti Bornova İlçe Başkanı oldu. Keskin’in yönetim listesinde şu isimler yer aldı:  Koray Toprakçı, Ülkü Terzioğlu, Cihan Dağlıer, Berna Ercan, Cem Albayrak, Murat Ünal, Tevfik Aguş, Zeynep Olgun, Mehmet Oral, Cengiz Baştürk, Şeyma İnam, İhsan Yılmazoğlu, Abdullah Gül, Abdullah Seven, Mustafa Çağın, Kamber Eren Vardar, Battal Demir, Rabia Koç, Şerafettin Bayniş, Vedat Tunç, Şerafettin Atalay, Zeynep Gürler, Mehmet Özbaykız, Mesut Bişkin,  Ramazan Özdemir, Ayşegül Akbay, Özge Ateş, Erdinç Çetin, A. Vahap Karakuş
 
İL DELEGE LİSTESİ
Bülent Delican, Arslan Keskin, Musa Çevik, Cemal Öztürk, Mehmet Deniz Şimşek, Özen Kızılırmak, Hüseyin Özkan, Funda Anteki, Kadri Özkaraçam, İrfan Eski, ​M​ehmet ​Y​anık, Ayşe Cankurtaran, Aziz Demir, Eflatun Saygılı, İlhan Kaya, Dursun Ali Özkan, Haşim Ayten, Muharrem Şen, Vedat Ceyhun Hatunoğlu, Salih Bölük, ​Ömer Ok, Mehmet Köksal, Mahmut Ağıl, Mehmet Emindağlıer, Mehmet Emin Saygın, Ömer Erürün, Süleyman İnam, Göksel Kobulay, Arif Özen, Vasfi Demirci, Abdullah Öteyaka, Yaşar Demirci, Hayrettin Özcan, Mehmet Koç, Ayhan Kaya, Ergin Yılmaz, Fahri Çelik, Hüseyin Altın, Abdullah Namlı, Fikret Başar, Memet Oral, Murat İnam, Mehmet Kantepe, Zeki Azman, Remzi Kılıç, Şefik Karataş, M. Tahir Gezginci, Habip Demir, Erdal Karakaş, Kıyas Ok, Yusuf Topal,  Ercan Ceylaner, Adem Çoban, Yılmaz Saklı, Ahmet Zengin, Maşallah Demir

DELİCAN VE ZEYBEKCİ NE MESAJLAR VERDİ?
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla Bornova Okçu Düğün Salonunda yapılan kongreye İl Başkanı Bülent Delican, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 
 
Mevcut ilçe başkanı Musa Çevik’in yerine Arslan Keskin’in tek aday olduğu kongrede konuşan İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na göndermede bulundu.
 


BORNOVA BÜYÜKŞEHİRDEN BİRŞEY ALMIYOR!
Delican, “Bornova’dan çıkmış biriyim. Bornova siyasetçi çıkarma konusunda çok başarılı. 2019’da belediyeyi de alırsak arkadaşlarımızdan birini taçlandırırız. Bunu yapacak birçok arkadaşımız var. Bornova’mız çok bereketli topraklara sahip. İnançlı düzgün insanların birlikte yaşadığı çocuklarını okutmak için birçok İzmirlinin tercih ettiği bir kent. Sanayimiz var, üniversite hastanemiz var. Trafik hastanemizi yeniliyoruz. Bornova’ya hükümetimizin çok büyük yatırımları var. Yine Bornova’dan çıkan bir siyasetçi Aziz Kocaoğlu ‘Aslan yattığı yerden belli olur’ diyor ama Bornova’nın büyükşehirden aldığı bir şey yok. Aklıma inanın bir şey gelmiyor. Bu kenti sadece oy potansiyeli olarak kullananlar sandıkta gereken cevabını alacaktır. Sevgili Aslan kardeşim Bornova’da önün açık. Aslan yattığı yerden belli olur dedirteceksin” şeklinde konuştu.
 


ZEYBEKÇİ’DEN ÖZELEŞTİRİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise 2004’te belediye başkanlığı yaptığı Denizli ile İzmir’i kıyasladı. Zeybekçi ayrıca İzmir’in ak belediyecilikle tanışmaması hakkında özeleştiri yaptı. Zeybekçi, “Biz Denizli’de belediye başkanlığı için yola çıktığımızda Denizli hak ettiğini alacak demiştik. Hak ettiğini aldık. Ege’nin öncü şehri parlayan şehri oldu. Şimdi de diyoruz ki İzmir’de hak ettiğini alacak. 10 bin yıldan beri Ege’nin başkentidir. Yakıştığı o başkent tanımına yeniden küllerinden doğarak kavuşacak. Bunu da ak parti ve sizler yapacaksınız. Sizler olmazsanız hiçbir şey olmaz. Gönül erleri olmazsa hiçbir şey olmaz. İzmir’de çalınmadık kapı eli sıkılmadık kimse kalmayacak. Sırtı okşanmadık ihtiyaç sahibi kalmayacak.  Bugün İzmir şehircilik anlamında yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen eğer ak belediyecilik buraya gelemiyorsa, ak hizmetler buraya gelemiyorsa şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım. İzmir ak partiye hazır ama biz bu memlekete olan sevdamızı İzmir’e anlatmadaki sıkıntımızı gözden geçirmemiz lazım. Eğer İzmir bugün ak belediyeyle tanışamadıysa bunun sorumluluğu teşkilat olarak bize aittir. Bunun altından kalkacağız. Heyecan, enerji, gençlik, var İzmir sevdası var, öyleyse niye olmuyor? Buna bakacağız. Sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacağız. Aydın, Denizli, Muğla, İzmir’den oluşan bu havzayı Ak belediyecilikle tanıştıracağız. Edirne’den Kars’a kadar tüm ülkede her sokakta verdiği sözleri tutan ver gerinerek dolaşan bir tek parti vardır; o da ak partidir. Bizi sizi mahcup etmedik. Herkese kendimizi anlatacağız. Dünya yeniden yapılanıyor. Ortadoğu yeniden yapılanıyor, sınırlar çiziliyor. Bu ülkede toplanan vergilerin yüzde 85’i faizlere gidiyordu. Bunu unutmayın. Yıl 2013 sonu yüzde 15’i faize gidiyor. Tam tersi oldu. Birilerinin faiz ve talan hortumları kesildi. Gezi olayları, 17-25 Aralık gibi başımıza gelenler bundandır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
istatistik bunu yazar 22 Aralık 2014 Pazartesi 15:25

il başkanı bornovalı, kadın kolları başkanı bornovalı, bornovalı milletvekili var. ve kongre düğün salonunda, çok zayıf bir organizasyonla ve ses sistemiyle yapılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
bayraklı 22 Aralık 2014 Pazartesi 11:48

bayraklı daki kongere de evlere şenlik yakup bey bir kumar oynamış halkın içinden gelmeyen paralı meclis üyeleri desdeği avcı inşatın adamlarından bayraklıyı tanımayan kişilerden oluşmuş bir yönetim ne kadar başarılı olur soru işareti bölünmesin yeni küsler olmasın denirya alsana 2011 deki kongereden berbat seçime giderken acemiler ve teşkilatta abilik yapacak kişilerin bulunmaması bayraklı için eksiklik

Yorumu oyla      14      5  
Yorum 22 Aralık 2014 Pazartesi 09:54

Daha çok karışır bu tür faaliyetler

Yorumu oyla      16      6  
Ahmet Türkan 22 Aralık 2014 Pazartesi 08:13

Akp'ye önce demokrasiye giriş 101 dersi vermek lazım. Atamayla tek adayla secim yapacaksanız o masrafa gerek yok.

Yorumu oyla      25      5  
Teşkilat 22 Aralık 2014 Pazartesi 00:02

Yok üç dakika yok tüzük bunu söylüyor hep hikaye demokrasi varmış hikaye hemşericilik var hemşirecilik var

Yorumu oyla      24      5  
Bornovalı 21 Aralık 2014 Pazar 23:52

Bornova çok bereketli çok çok çok

Yorumu oyla      15      7  
bornovalı 21 Aralık 2014 Pazar 23:45

Izmirde bir milyon bornovada beşyüz bin ordulu var devam edin böyle hemsericilik yapmaya burası Bornova bornovalilar uyumuyor

Yorumu oyla      20      7  
Bornovalı 21 Aralık 2014 Pazar 19:04

Sn teşkilat rumuzu ile yazan kardeşimiz siz Bornovada yaşamıyorsunuz herhalde Bornova sınırlarında 1500kişiyi bırakın 500kişiyi alacak bir salon biliyorsanız yazında Bornovalılarda öğrenmiş olsun. Ayrıca born. Kongresinde kullanılan oy:303-boş oy:57-listenin aldığı geçerli oy:246 nasıl oluyorda aday olabilse o arkadaş kazanacaktı diyebiliyorsunuz tebrik ve takdir edin başarı dileyin. O kardeşimizi adaylığa zorlayan yalancı ve müfteriler 2011kongresinde h Özkan'a da aynısını yapmışlardı. İşleri nifak kendileri saklanıp başkalarını kullanırlar.Hep aynı YAZIKTIR Bunlar partilideğil hain.

Yorumu oyla      17      13  
PARTİ TÜZÜĞÜ DİYORKİ 21 Aralık 2014 Pazar 19:01

AKPARTİ TÜZÜĞÜNÜN ,,İL ve İLÇE KONGRELERİNİ DÜZENLEYEN PARTİ TÜZÜĞÜNÜN,46 MADDESİNDEN BAŞLIYARAK 46.5 MADDESİNDE ADAYLIK BAŞVURLARINI DÜZENLEMİŞTİR.ADI GEÇEN METİN BEY BU MADDEYİ TAM BİLMİYORKİ,**DİVANA**NASIL VE LİSTE SUNUMU YAZILI, ZAMAN ANOSO YAPILMIŞ.AMA GEC KALINCA,DİVANBAŞKANI İLAN ETMEK VE TUTANAĞA BAĞLIYARAK LİSTESİNİ ALMAMIŞ GÖRÜNÜYOR,BAŞKANIN TUTTUĞU TUTANAĞA GÖRE İLÇE SECİM KURULUNA**ŞARTLARI YERİNE GETİRMEDİĞİNDEN** İTİRAZ HAKKIDA YOK..SİYASET TERCÜBE İŞİ HAYIRLISI İLE BİRDAHAKİ SECİMDE OLUR..GAZETECİ ARKADAŞA GECMİŞ OLSUN,,GÜZEL BİR KAREDE YAKALAYABİLİRDİ..O DA TERCÜBE KAZANACAK...SEVGİLER..

Yorumu oyla      16      11  
seçim 21 Aralık 2014 Pazar 18:50

tek aday ve tek liste dayatması bunların İLERİ demokrasileri :)

Yorumu oyla      27      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’dan yine Osmanlıca çağrısı: Bayraklı’da da hedef Pekdaş!
Foça kongresinde Konak Belediye Başkanı’na kursu açma çağrısı yapan AK ...
Davutoğlu’ndan ‘yolsuzluk’ çıkışı: Kardeşimiz de olsa…
Başbakan Davutoğlu, ''Kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa, kardeşimiz ...
Siyasetçi ve akademisyenlerden ‘Cumhuriyet için çağrı’
Bir grup siyasetçi, eski milletvekili ve akademisyen “Cumhuriyet için ...
 
Bakan Yılmaz’dan İzmir’de füze mesajı: 4 başı mamur…
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun menzilli hava savunma füzesi projesinde ...
Cihaner MİT’e ‘Berfo Ana’ için mektup yazdı!
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, MİT Müşteşarı Hakan Fidan'a bir ...
Susam emekli kesintisini sordu, Şimşek ‘doğru’ dedi!
CHP’li vekil Susam “Emekli olduktan sonra çalışanların maaşından kesinti ...
 
MHP’de kongre rüzgarı, Karataş’tan iktidara bombardıman!
MHP İzmir’de kongre rüzgarı Beydağ, Kiraz ve Bayındır ilçe kongreleri ...
O paket Meclis’te: Askere MİT formülü
‘Asker paketi’ TBMM’ye gönderildi. TSK, MİT’te olduğu gibi sivil mahkemelerde ...
Kılıçdaroğlu Gülen sorusuna ne yanıt verdi?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Aralık soruşturması kapsamında Fethullah ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva