HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2015 Salı - 13:14

Fırat Çakıroğlu’nu ölüme götüren anlar kamerada!

İzmir’deki Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun geçen şubat ayında ölümüyle sonuçlanan, öğrenci grupları arasındaki kavganın tüm ayrıntılarının güvenlik kameraları ile kaydedildiği ortaya çıktı. Kampusün farklı noktalarındaki çok sayıda kameranın kaydettiği görüntülerde, iki öğrenci grubunun karşılıklı birbirlerine taş atma ile yaralama anları yer aldı.

Fırat Çakıroğlu’nu ölüme götüren anlar kamerada!

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü iki grup öğrenci geçen şubat ayında, bir süreden bu yana aralarındaki gerginlik ardından kavga etti. Kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yanı sıra, karşı gruptaki doğu kökenli 26 yaşındaki Nurullah S. ve yine her iki gruptan 27 öğrenci yaralandı. Bacağındaki atar damarı kesilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, öldü.


 
ÇAKIROĞLU'NU ÖLÜME GÖTÜREN O ANLAR
Kampuste, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan anlarının görüntüleri de ortaya çıktı. Kampus içerisinde, farklı alanlarda bulunan güvenlik kameralarının kavganın öncesi ile sonrasını tüm ayrıntılarıyla kaydettiği tespit edildi. Görüntülerde ilk olarak Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve arkadaşlarının, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü önünde toplanmaları yer aldı.



Daha sonra bir başka kamerada, bu öğrencilerin Edebiyat Fakültesi önüne kadar yürüdükleri belirlendi. Asıl kavganın da burada çıktığı yine görüntülerde yer aldı. Ellerinde, sopalar ve kesici aletler taşıyan ülkücü gruba, Edebiyat Fakültesi'nden çıktıkları anda, Savcılık iddiananesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi olan YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye sözedilen öğrenciler tarafından taş atıldığı da yine görüntülendi.


 
Görüntülere göre, karşılıklı el kol hareketi yapan öğrenciler daha sonra 'Ege Kafe' önünde, birbirlerine iyice yaklaşıp kavga etmeye başladı. Bu sırada da, kafe içerisine giren Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bacağından bıçaklandı. Görüntülere göre, dışarıya çıkıp bir sandalyeye oturan Çakıroğlu, burada arkadaşlarından yardım istedi. Kanayan yere giysilerle tampon yapılmasına rağmen atar damarı kesilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun kedisinden geçtiği anların da görüntülendiği ortaya çıktı.
 
İLK DURUŞMA PERŞEMBE GÜNÜ
Bu arada olaydan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, değişik zamanlarda gözaltına alınan 28 sanıktan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. Tutuklandı. 27 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat'ın hazırladığı iddianamede tutuklu sanık Nurullah S.'nin, 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ömür boyu ve 69 yıl, diğer 27 sanığın ise, 'suç delilerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama'dan 5 ile 48 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava 26 Kasım Perşembe günü ilk kez görülmeye başlanacak. Duruşma günü her iki tarafın birbirleriyle karşılaşmaması için ayrı ayrı kapılardan adliye içine alınacağı, bina içinde, dışında ve duruşma salonunda çok sayıda sivil ve resmi polisin görev yapacağı açıklandı. (dha)

 
Başkan Şenol önce oynadı, sonra adayını açıkladı!
 
İTO’da Romanya zirvesi: Tarıma yatırım sözü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş İddia: Düşen uçağın pilotlarından biri öldü
Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen Su 24 tipi Rus savaş ...
Flaş! Genelkurmay ihlallerin radar izini paylaştı
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında düşürülen savaş uçağı ile ilgili ...
İzmir’de korkunç ölüm: TIR çarptı, camdan uçtu!
İzmir’in Bergama İlçesi'nde TIR ile otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen ...
 
2 farklı açıklama: Rus uçağı nasıl düşürüldü?
TSK, uçağın F-16'lar tarafından uyarı yapıldıktan sonra düşürüldüğünü ...
Türkiye’nin düşürdüğü ikinci uçak
Suriye sınırında bu sabah sınır ihlali yapan bir Rus savaş uçağı Türk ...
İzmir’in bahtsız sokağı!
İzmir’de, Agora ve Kemeraltı Çarşısı'nı birbirine bağlayan 926 sokağın, ...
 
Flaş! Türkiye jetleri sınır ihlali yapan Rus uçağını vurdu
Türk F-16'ları sınır ihlali yaptığı belirtilen Su 24 tipi Rus savaş uçağını ...
'Dışkı yedirmek işkence değil' diyen profesör özür diledi
"Dışkı yedirmek işkence değil" diyen Prof. Dr. Celal Şengör, gelen tepkiler ...
Adana'da karakola saldırı ve bomba yüklü araç paniği
Adana’da merkez Seyhan İlçesi’ndeki Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva