HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2012 Pazartesi - 11:43

Esnafın yoluna 'hızlı tren' engeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, yaklaşık 5 bin esnafı içinde barındıran İnşaatçılar Çarşısı ile Gıda Çarşısı'nın giriş ve çıkışında artan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla hayata geçirmeyi planladığı yeni yol aksı İzmir-Ankara hızlı tren projesine takıldı.

Esnafın yoluna  hızlı tren  engeli

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin beş ay önce yeni yol yapımı için TCDD Genel Müdürlüğü'nden talep ettiği Halkapınar Metro İstasyonu ile Fatih Caddesi arasında kalan araziye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hızlı tren projesini gerekçe göstererek onay vermedi.
 
PROJEYİ BEKLİYOR
Bakanlık yetkilileri Büyükşehir Belediyesi'nin istediği alanın İzmir-Ankara hızlı tren projesi kapsamında kullanılma olasılığı bulunduğu için verilmediğini açıkladı. Hızlı tren projesinin İzmir bölümünün henüz planlanmadığına dikkat çeken yetkililer, hızlı trenin kent içine girmesi durumunda bu arazinin kullanılacağını belirtti. Hızlı trenin Alsancak'a bu hat üzerinden götürüleceğini kaydeden TCDD yetkilileri, istenilen arazinin bu nedenle Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmediği, hızlı tren projesinin kesinlik kazanmasının ardından bu konunun yeniden gündeme gelebileceğini söyledi. Hızlı trenin kent merkezine girişi gerçekleşmez veya geliş yönünde bir değişiklik olursa arazinin Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edileceği ifade edildi.
 
BEŞ AY ÖNCE İSTENDİ
Her gün binlerce esnafın gelip gittiği çarşının en büyük sorunlarından biri olan trafik yoğunluğuna çözül olacağı dile getirilen alternatif yol için beş ay önce arazi talebinde bulunan Büyükşehir Belediyesi yetkileri ise kendilerine şuna kadar ulaşmış herhangi bir yazı olmadığını dile getirdi. Halkapınar Metro istasyonu ile Fatih Caddesi arasında kalan arazinin Ulaşım ve Düzenleme Projesi kapsamında kullanım hakkının TCDD Genel Müdürlüğü'nden istendiğini belirten yetkililer, yeni yolun hizmete girmesiyle yaşanan trafik sorunun da ortadan kalkacağını söyledi.
 
YENİ YOL TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Metro ve demiryolu hattından ötürü Yenişehir Gıda Çarşısı'ndan Alsancak, Halkapınar yönüne çıkış olamaması nedeniyle bölgede ulaşım ve trafik akışında ciddi sorunlar meydana geliyor. Tek giriş ve çıkışın olduğu çarşıda gün içinde artan araç sayısı nedeniyle trafikte sıkışmalar yaşanıyor. Hergün binlerce aracın giriş yaptığı çarşıda yol yetersizliğinden esnafta zararg görüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım projesi dahilinde yapmayı planladığı alternatif yol ile bu sorunun ortadan kalkacağı, Ulaşım ve Düzenleme Projesi ile yapılacak yeni yolun faaliyete geçmesi trafiğin rahatlayacağı belirtiliyor. Bugüne kadar sadece bir giriş ve çıkışı olan çarşısının trafik akışının yeni yollarla birlikte daha da hızlanacağı, vatandaşın ulaşımının daha da kolaylaşacağı dile getiriliyor.(Fırat Soylu/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TAYFUN 13 Şubat 2012 Pazartesi 18:42

FUAT EDİP BAKSİ MAHALLESİNİ DENİZLE AYIRAN İZMİR BÜYÜKŞEHİR DEĞİLMİ BIRAKIN BOŞ LAFI İZMİR KÖY OLMUŞ DAHA HALA NEYİN BU İTAMLAR BAYRAKLIDA EV YOL AÇILACAK YERE EV YAPILIYOR İMARLI BU NE REZALET

Yorumu oyla      15      17  
hakan menderes mahallesi 13 Şubat 2012 Pazartesi 17:45

İŞTE AKP GERÇEĞİ.HİZMETİN ÖNÜNÜ KESEN AKP GERÇEGİ.TEK AMAÇLARI BELEDİYENİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYIP HALKA KÖTÜ GÖSTERMEK.AMA İZMİRİ TESLİM ETMEYECEGİZ.....

Yorumu oyla      23      9  
SELMAN 13 Şubat 2012 Pazartesi 15:07

5 AY ÖNCE İSTENEN ARAZİYE YENİ CEVAP GELİYOR KANUNEN DE İHLAL VAR, AMA KIŞIN SONU BAHARDIR SEVGİLİ İZMİRİM BUDA GELİR BUDA GEÇER...

Yorumu oyla      27      6  
engelleme 13 Şubat 2012 Pazartesi 15:07

Belediyenin yapmak istediği kavşağı engellemek için İzmir-Ankara arası hızlı tren hattı inşa ediyorsa bakanlık, tebrik etmek lazım:)

Yorumu oyla      25      7  
hakan 13 Şubat 2012 Pazartesi 14:15

İŞTE BELEDİYE YAPMAK İSTİYOR HÜKÜMET ENGELLİYOR.ALIN SİZE BELGE.OKUYUN AKP NİN YANLIŞINI GÖRÜN.ELLEME BELEDİYE YAPMAK İSTİYOR İŞTE..

Yorumu oyla      29      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Alan Yönetimi Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı
Efes Antik Kenti’nin Unesco Dünya Mirası Listesine girebilmesi ve özerk ...
Karşıyaka’da sevgililer gününe özel aşk tınıları
Karşıyaka Belediyesi Sevgiler gününe özel bir konser düzenliyor. 14 Şubat ...
Kocaoğlu’ndan Alman Başkonsolos’a iade-i ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Almanya’nın İzmir Başkonsolosu ...
 
Küçükpark’ta trafik karmaşası sona eriyor
Bornova Belediyesi, ilçenin kafeteryaları ve eğlence mekanlarıyla ünlü ...
İZSU, kent merkezinde “eski şebeke” bırakmıyor
11 ilçede su arızalarına neden olan eski şebekeleri yenilemek için çalışma ...
Amatörlere Büyükşehir şefkati
Amatör spor kulüplerinin üzerinden koruyucu elini çekmeyen İzmir Büyükşehir ...
 
Konak'ın 'Sevgi evleri’ne STK desteği
Konak Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları güçlü iletişim ve dayanışma ...
En büyük Karadeniz dostu Hakan Tartan
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu ...
Doğal Yaşam’da minik fil İzmir’e “dev” parti
Türkiye’de doğan ilk fil olarak tarihe geçen ve kısa sürede herkesin sevgilisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva