HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2015 Pazartesi - 08:29

Esnafa ve yeni girişimciye sıfır faizli kredi müjdesi!

Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulaması başladı.

Esnafa ve yeni girişimciye sıfır faizli kredi müjdesi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaybolmaya  yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasının başladığını bildirdi.
 
Canikli, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarlara kredi kefalet  kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredilere ilişkin Bakanlar Kurulu  kararının 21 Ocak'ta Resmi gazete'de yayımlandığını anımsattı.
 
Söz konusu karar ile kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet  gösteren esnaf ve yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasının başladığını  belirten Canikli, şunları kaydetti:
 
"Esnaf ve sanatkarlarımızın beklentileri sonrasında Sayın Başbakanımız  tarafından müjdelenen uygulamalar Bakanlar Kurulu kararı ile hayata geçti.  Böylece el dokumacılığı, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma  ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık,  yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik,  oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı tarafından kabul  edilen geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan meslek  kollarında faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkara pozitif ayrımcılık yapılacak."
 
Canikli, ilgili meslekleri icra edenlerin 2015'te kullanacağı  kredilerin faizinin tamamının Hazine tarafından karşılanacağını belirterek,  uygulamanın, kültürel ve sanatsal değerlerin yeni kuşaklara aktarılmasında köprü  işlevi görenlere hükümetin vefa göstergesi olduğunu ifade etti.
 
EN AZ 3 YILLIK USTALIK BELGESİNE SAHİP OLAN...
Bakan Canikli ayrıca yeni düzenlemeyle kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl  içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarların  da sıfır faizle kredi kullanma imkanına kavuştuklarını açıkladı.
 
İmalat ve tamirat ile hizmete ilişkin meslek kollarında faaliyet  gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler için ödenmesi gereken  faizin yarısının Hazine tarafından karşılanacağını bildiren Canikli, 2002-2014  döneminde, Türkiye genelinde kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla  yaklaşık 1 milyon 100 bin küçük işletme, esnaf ve sanatkarın kullandığı düşük  faizli kredilerin 39,9 milyar liraya ulaştığını kaydetti.
 
Bakan Canikli, hükümetin konuya verdiği önem doğrultusunda bu  kredilere tahsis edilen kaynakların 2015 yılı bütçesinde 600 milyon lira olarak  belirlendiğini vurgulayarak, "Sayın Başbakanımız bu ödeneğin 750 milyon liraya  çıkarılacağını müjdelemiştir. Bu ödeneğin tamamının 2015 yılı içerisinde  kullanılması halinde, küçük işletmelerin, esnaf ve sanatkarın kullanabileceği  toplam kredi hacminin 16 milyar lirayı aşması beklenmektedir" değerlendirmesinde  bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar Türkelli 26 Ocak 2015 Pazartesi 09:30

Şuan borç batağında olan çok zor şartlarda çalışmaya çalışan esnafın da kredi alabilmesi için kaybolmaya yüz tutması gerekiyor herhalde

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dana etinin fiyatı enflasyonu katladı
Et ürünleri arasında geçen yıl en fazla fiyat artışı yüzde 18,5 ile dana ...
Altınını alan kuyumcuya koşuyor
Altın fiyatlarındaki artışı fırsat olarak gören vatandaşlar ellerindeki ...
EGİFED Başkan Şen’le yola devam dedi
İzmir’de yapılan Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu-EGİFED Genel ...
 
İzmir'de 25 kiloluk külçe altına özel koruma!
İzmir Kuyumcular Odası ve Gençiz Fuarcılık tarafından İzmir Uluslarası ...
İzmirli halıcılardan Almanya çıkarması
İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) yönetimi ile İzmir ...
EPDK'dan elektrik faturaları uyarısı!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), aboneleri uyarmadan faturalandırma ...
 
IF Wedding Fashion için büyük heyecan
IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 4 - ...
Becker Türkiye CEO'su Kebir'den AR-GE'ye destek çağrısı
Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisi ile 27.2 Milyar TL'ye ulaşan faiz ...
JEWEX 2015 defilesine büyük ilgi
Kuyumculuk sektörünün yeni yıldaki ilk önemli ve kapsamlı organizasyonu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva