HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mart 2013 Çarşamba - 17:48

Ersu Hızır’a büyük şok: Genel sekreterliğe yargı freni!

Danıştay’ın kararı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki genel sekreterlik görevine dönen Ersu Hızır’a bu kez kötü haber geldi. Belediyenin verdiği ‘kademe ilerleme’ cezasını mahkemeye taşıyarak önündeki engeli kaldıran Hızır’ın davası Bölge İdare Mahkemesi’nde yeniden incelendi. Bölge idare, Hızır’ın haklı olduğunu ifade eden idare mahkemesinin kararını bozdu. Böylece Hızır hakkında yapılan işlem hukuka uygun olunca genel sekreterlik tekrar gitti.

Ersu Hızır’a büyük şok: Genel sekreterliğe yargı freni!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “güvensizlik” gerekçesiyle görevden aldığı eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın mücadelesi sürüyor. İdare mahkemesi kararı ile hakkında alınan ‘memuriyetten çıkartılma’ kararını bozan, daha sonra da Danıştay kararı ile koltuğu kazanan Hızır’ın göreve iadesi yapılmıştı. Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 19 Mart tarihinde resmen göreve çağırdığı ve ‘genel sekreter’ olarak çalıştıracağı Hızır’a bu kez mahkemeden kötü haber geldi.

Hızır’a başından bu yana yaptığı genel sekreterlik mücadelesinde çalışmaların önünü açan kademe ilerleme cezasının kaldırılması ile ilgili kötü haber geldi. Yalan tanıklık yaptığı için belediye disiplin kurulu yani encümeni tarafından ‘kademe ilerleme’ cezası verilen Hızır, konuyu yargıya taşımış, belediyenin aldığı kararı iptal ettirmişti. Büyükşehir Belediyesi, idare mahkemesinin aldığı iptal kararını yargıya taşıyarak işlemin yürütmesinin durdurulmasını talep etti. Hızır hakkında alınan kararın doğru olduğunu belirten belediye yönetimi itirazında verilen kademe ilerleme cezasının kanunlara uygun olduğunu dile getirdi. İtirazı inceleyen Bölge İdare Mahkemesi bu kez belediyeyi haklı buldu ve Hızır lehine alınan kararı iptal etti.
 
CEZA GENEL SEKRETERLİĞE ENGEL
Mahkeme kararı ile kademe ilerleme cezasını tescilleyen belediye devreye 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu soktu. Daha önce aynı kanunun 32. maddesinde yer alan “devlet memurlarının kamu hizmetleri ile ilgili gizli bilgileri görevlerinden ayrılmış bile olsalar, yetkili bakanın yazılı izni olmadıkça açıklamaları yasaktır” kuralından yola çıkarak disiplin işlemi uygulayan belediye bu kez ‘kademe ilerleme’ cezası alan kişinin üst görevde bulunamayacağı gerekçesiyle kararını iptal etti. Böylece 19 Mart’ta resmi çağrı ile genel sekreterlik koltuğunu alan fakat raporlu olduğu için gelmeyen Hızır’ın makamı oturamadan yeniden gitti. Hızır’ın yerine Genel Sekreterliğe Pervin Şenel Genç’in getirilmesi kararı alındı.
 
SOYLU “YEDİK” DEMİŞTİ
Belediyede olayların başlamasına neden olan yemek olayı birçok kez gündeme geldi. Hızır’ın, bir gazeteci ve eski bürokratların da bulunduğu bir yemekli toplantıda Başkan Kocaoğlu ve belediye yönetimi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. O gün yemekte bulunan Grand Plaza eski Genel Müdürü Birol Soylu, savcılığa verdiği ifadede yemeği yediklerini söylemişti. Hızır’ın aksine yemekte olanları da anlatan Soylu’nun açıklamalarının ardından savcılık Soylu’nun yalan tanıklık yapmadığına karar vermişti. CMK 250 kapsamında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 308 nolu soruşturma dosyasına da giren yemekli toplantı daha sonra teknik takip ve polis kayıtlarıyla da tescillenmişti. Kocaoğlu’na “yemek yemedik” diyen Hızır, yalan beyanda bulunmaktan ceza almıştı.
 
İTİRAZ EDECEK
Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı ile birlikte şok yaşayan ve koltuğu tekrar giden Hızır’ın bu karara da itiraz edeceği öğrenildi. Avukatı Gülseren Menek aracılığıyla hukuki çalışmaları yürüten Hızır başvurusunda ‘kademe ilerleme cezasının’ belediye yönetimi tarafından değil bakanlık tarafından verilebileceğini vurgulayacak. Hızır’ın amiri olmayan belediye encümeninin bu cezayı veremeyeceği belirtilecek. Hızır, bakanlığın konuyu değerlendirmesini isteyecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Banu Günay 19 Mayıs 2013 Pazar 00:12

Bir hukukçu olarak İzmir de yaşananları gördükçe üzülüyorum.İdare hukukunda yapılan işlem yasalara,tüzüklere uygun olup olmaması açısından değerlendirilerek karar verilir.Oysa bu kararda Bölge Mahkemesi Hakimleri,belgelere göre değerlendirme yerine duygusal değerlendirme yapmışlar.Hem zabıta hemde savcı olarak değerlendirmişler.Bu gün bu karara sevinenler yarın bir başka konuda üzülebilir,üzülenlerde sevinebilir.Kararlar hukuka uygun, hakkaniyetli olmalı ki vicdanlar sızlamasın.

Yorumu oyla      11      5  
Tufan 28 Mart 2013 Perşembe 13:09

İnsanların kimlikleri güç ve makam sırasında ortaya çıkar. Bir kula haksız zulüm yapılır o da sabrederse, Allah onun izzetini dünya ve ahirette mutlaka verir. Hadis-i Şerif

Yorumu oyla      16      5  
izmir 28 Mart 2013 Perşembe 12:21

ersu hızır ve ferda eser kimin adamları?başkan ferda hanım'ı göreve getirmedi mi?şimdi onları,belediyeyi karıştırmakla suçlayanlar bunları bilmiyor mu?

Yorumu oyla      15      8  
KADİR 28 Mart 2013 Perşembe 11:59

ESU BEYİ BELEDİYE ÇALIŞANLARI OLARAK SEVİYORUZ.O HERZAMAN YANIMIZDA OLDU.BELEDİYEDEN O AYRILDI NELER OLDU.BÜYÜKŞEHİR DAVASINDADA SAVCILIĞIN SUÇ OLARAK İDDİA ETTİĞİ OLAYLAR ONUN GÖREVDEN ALINMASI SONRASINA BAŞLIYOR. BELEDİYEDEN YAPILAN İLK SİTENİZDE YER ALAN HABERLER YALNIZ KAFA KARIŞTIRIYOR.MEMURİYETİ BİTTİ,Bİ DAHA DÖNEMEZ,İPİ ÇEKİLDİ HABERLERİ 6 AY ÖNCESİNE AİT.ŞİMDİDE BU HABER.YIKAMADIKLARI İÇİN YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR.GERÇEĞİ ERSU BEYİN RAPORU BİTİNCE ÖĞRENECEĞİZ.SENİ BEKLİYORUZ ERSU BEY.

Yorumu oyla      17      8  
ADİL 28 Mart 2013 Perşembe 11:22

SİZİN GİBİ BU AK PARTILILER VE SIZIN BUROKRATLARINIZ YUSUNDEN BIS ISLERIMIZI HALLEDEMIYORUZ SYN AKPARTILI YORUMCU VE HALA INSANLARIN KAFALARINI KARISTIRMAK ICIN OYUNLARINIZA DEVAM EDIYORSUNUZ SOYLEYIN O ZAMAN PARTINIZIN YONETICILERINE KENDILERINE GELSINLER INSANLARI LEKELEMEYI BI BIRAKSINLAR BIR DE GIDIP ANKARAYI DENETLESIN SAYIN MUSFETTISLER

Yorumu oyla      15      7  
korayy 28 Mart 2013 Perşembe 08:47

AYDA BİR.İKİ AYDA BİR GÜNDEMİ NEREDEYSE ÜÇ YILDIR MEŞGUL ETMEYİ BAŞARIP,TZMİRLİNİN KAFASINDA DOĞRU YANLIŞ YORUM YAPTIRDINIZ,SAYIN ERSU BEY VE SAYIN FERDA HANIM GÖREVİNİZİ ÇOK İYİ YAPIYORSUNUZ TEBRİKLER..

Yorumu oyla      19      14  
yorum 27 Mart 2013 Çarşamba 23:58

desenize yazık oldu genel sekreter yardımcısı serpil barana oyunlara kurban gitti yazık ki iyi bir yönetici siyaset bilmeyen işiyle var olan biri başkanım en çok emek veren bir kişiyi birilerine yer açılsın diye harcamayın sakın

Yorumu oyla      15      11  
AK Partili Yorumcu 27 Mart 2013 Çarşamba 19:11

Şimdi birisi bize işin aslını, hakikatini anlatsın. Bu memlekette kaç tane büyükşehir belediyesi kaç tane genel sekreter var. Bu iş başkalarında böyle yılan hikâyesine dönmüyor da İzmir büyükşehir Belediyesinde karışık, girift, içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Derdim kim haklı kim haksız o değil ama CHP’li Büyükşehir Belediyesi sorunsuz hallettiği işleri bir bir saysa da biz İzmirliler kendimiz ezik hissetmesek.

Yorumu oyla      27      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Şenol ile ‘genç bakış’
Gaziemirli gençlerle bir araya gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ...
Buca’da başkan yardımcısına soruşturma!
İçişleri Bakanlığı, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Emre hakkında ...
Mavişehir’i selden kurtaran ‘feragat’: O dava kapandı!
Mavişehir sakini Oktay Yar, deniz kenarına yapılan su pompa istasyonlarına ...
 
Başkan Şenol'dan engelli sporculara destek ziyareti
Düzenlediği kurslarla şampiyon sporcular yetiştiren Gaziemir Belediyesi, ...
Karşıyakalılar’ın yeni tutkusu iskelede kahvaltı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan “Sağlıklı Beslenme Hareketi’”nde ...
Karşıyaka bu billboardları konuşuyor!
İlçe caddeleri ‘Bu kente bir şeyler oldu’ yazılı karatahta zeminli billboardlarla ...
 
İzmir'in genci-yaşlısı el ele...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ile Sağlıklı ...
Güzelbahçe obeziteye karşı yürüdü
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün “Hareketli yaşam kenti İzmir” kampanyası ...
Bornova’da ‘çöpten kurtuluş’ sevinci
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bornova Işıkkent’te ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva