HABERLER>POLİTİKA
17 Eylül 2014 Çarşamba - 11:40

Erdoğan sert konuştu: Edepsizlik, alçaklık, adilik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, içeride ve dışarıda Türkiye'ye ile terörü yan yana getirme çabaları olduğunu belirterek, uluslararası bir gazetede yer verilen bir haber üzerinden sert konuştu.

Erdoğan sert konuştu: Edepsizlik, alçaklık, adilik!

ANKARA - Cumhurbaşkanı Erdoğan, TESK’in 19. Genel Kurulu’nda konuştu.
 
Köşk’e çıktığı 28 Ağustos tarihinden bu yana, ilk kez kürsüden bir konuşma yapan Erdoğan’ın ana gündem maddesi, bölgedeki terör faaliyetleri üzerinden Türkiye’ye yönelik yapılan eleştiriler ve haberlerdi.
 
İçeride ve dışarıda belli medya kuruluşlarının sistamatik şekilde Türkiye ile terörü aynı yere koyma çabasında olduğunu söyleyen Erdoğan, uluslararası bir gazetede yer verilen bir habere değindi ve şunları söyledi:
 
"ABD’de, batıda ve içeride bazı medya, el birliğiyle bir saldırı başlattı... Dün uluslararası bir gazete, benim ve Sayın Başbakan'ın Hacı Bayram Camii'nde namazdan çıkarken çekilmiş fotoğrafımızı kullanıyor, altına da bir terör örgütünün o caminin bulunduğu bölgeden, terörist devşirdiğini yazıyor. Çok açık söylüyorum; bu en hafif tabiriyle, edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir."

"49 CAN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ"
"Türkiye yalan haberler karşısında diz çökmeyecek ve istikamet değiştirmeyecek kadar büyük bir ülkedir" diyen Erdoğan sözü, halen rehin olan 49 Türk vatandaşına getirdi:
 
"Bizim için Musul'da alıkonulan 49 can her şeyden önemlidir. Biz konuşurken dikkatli konuşmak zorundayız. Çünkü biz mesuliyet makamındayız. 49 canın hassasiyetini dikkate alarak konuşmak, o hassasiyetle hareket etmek zorundayız. Biz deriz ki bu ülkenin medyası da bu ülkenin siyasi partileri de aynı hassasiyeti taşısınlar. Ama bunun olmadığını görüyorum. İhanet şebekelerinin değirmenine su taşındığını görüyoruz. Bunların tamamını da inşallah boşa çıkaracağız."
 
'YENİ TÜRKİYE' VURGUSU
TESK Genel Kurulu’ndaki konuşmasına esnafın ekonomik ve toplumsal hayattaki önemine vurgu yaparak başlayan Erdoğan, 28 Ağustos’a göreve başladığını ve seçildikten sonra ilk kez bu tarzda bir buluşmaya katıldığını söyledi.
 
"İlk kez kürsüden katılımcılara sesleniyorum" diyen Erdoğan, 'Yeni Türkiye' vurgusu yaptı.
 
Erdoğan, "Yeni Türkiye; unutulanların tekrar hatırlandığı Türkiye’dir. Bu, bizi biz yapan değerlerin, bizi biz yapan medeniyet unsurlarının yeniden ihya edildiği bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’e yüzümüzü döndüğümüz ortamda, bir yandan da köklerimze, hayat damarlarımıza daha sıkı bağlanmaya başladığımız Türkiye’dir"şeklinde konuştu.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
"Köklerimizle kopan her bağ, tarihimizden ve ejdadımızdan bizi uzaklaştırdı. Yeni Türkiye derken, bir yönüyle de o tarihimizin, medeniyetimizin köklerine yüzümüzü dönüyor; unutturulanları yeniden hatırlatmaya başlıyoruz" diyen Erdoğan, çözüm sürecine değindi.
 
"Türkiye meseleyi çözmek için başlattığı süreci nihayetlendirecektir" diyen Erdoğan, ‘kalın çizgilerle altını çizmek isterim' diyerek şunları kaydetti:
 
“Türkiye 30 yılı aşkın süredir terörle mücadelesinde her zaman yalnız bırakıldı. İşlenen cinayetler bazı ülkeler tarafından görmezden gelindi. Toplu katliamlara, çocukların öldürülmesine, kadınların istismar edilmesine belli ülkeler seyirci kaldı. Bazı ülkeler sadece seyirci kalmadı, teröre destek verdi. Ne zaman ki terör bu ülkeleri hedef almaya başladı, o zaman meselenin ciddiyetini anladılar. Bu bölgede faaliyet gösteren kanlı terör örgütlerinin silahı bu ülkelere doğrultulunca, geç de olsa gerçeği gördüler. Hakzılığı görüler ama bu yetmez. Bizimle birlikte bu mücadelede ne kadar olacaklar, görmek lazım..."
 
"NEREDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ"
Türkiye’nin nereden gelirse gelsin her türlü terörün karşısında olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz İslami terör diye bir kavramı asla kabul etmedik, etmiyoruz. Zira İslam kelime ve kavram itibariyla barış tanımında türemiştir. Barış dini olan İslam’a, kimse terörü yakıştıramaz. Bizim dinimizzde bu yoktur. Süni terör, Şii terör diye bir kavramı biz asla kabul etmedik” şeklinde konuştu.
 
"KENDİLERİNİ NE ZANNEDİYORLAR"
Erdoğan konuşmasının sonunda, kredi derecelendirme kuruluşlarını hedef aldı ve şunları kaydetti:
 
"Avrupa'da batmış, çökmüş, şu anda Avrupa'nın çok ciddi destekleriyle ayakta tutulmaya çalışan ekonomilerin olduğu ülkeye 6 derece birden artış veren bu kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye ile ilgili yaptıkları bu açıklama sadece siyaseten çökertemedikleri bir ükeyi acaba ekonomik noktada nasıl çökertiriz, bu bir projedir, bunun gayretidir.
 
(Kredi derecelendirme kuruluşları) Bunlar kendilerini acaba ne zannediyorlar diye ben bir soru soruyorum. Biz bundan önce bir kredi derecelendirme kuruluşuyla başbakanken ilişkiyi kestik. Bunlara biz para veriyoruz, buraya üyeyseniz belli, yılda bir ücret ödüyorsunuz. Türkiye bundan sonraki süreçte bu iki tanesiyle de ilişkisini keser, çünkü biz bunlarla ekonomimizi büyütmedik. Biz tüm esnafımızla dünyayı fellik fellik dolaşarak ekonomimizi büyüttük.
 
Artık enerjimizi faydası olmayan gerilimlere, faydası olmayan kamplaşmalara, kutuplaşmalara sarfetmeden, her zerresine kadar geleceğimiz için seferber edeceğiz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan 17 Eylül 2014 Çarşamba 15:11

Aklı sıra kredi derecelendirme kuruluşlarna ayar çekiyor. Amerikan basınına ayar çekiyor. Onlarda bu söylemlerinizden çok korkacak hemen istediginizi yapacak Herhalde kendisini dünya imparotoru olarak görmeye başladı analaşılan.Herkeze ayar veriyor.Yaptıgı bu söylemler ülkemizin imajına büyük zarar veriyor ama acı tarafı kendisine oy verenler bu lafları büyük çoşkuyla detekliyor. Ödeyecegimiz büyük bedelin farkında bile degiller ne yazık ki

Yorumu oyla      11      6  
Işık Dikicigil 17 Eylül 2014 Çarşamba 14:37

ERDOĞAN BİLDİĞİNİZ ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANI OLUNCA DİLİ, USLUBU DEĞİŞİR Mİ? EDEPSİZLİK, ALÇAKLIK ADİLİK DİYOR.

Yorumu oyla      14      6  
Işık Dikicigil 17 Eylül 2014 Çarşamba 13:29

BEŞİKTAŞ ÇARŞI GRUBUNU TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK LANSE EDİYOR, İŞİD'E, PKK YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMİYOR.

Yorumu oyla      16      7  
MESUT 17 Eylül 2014 Çarşamba 12:37

Birde zorda kaldınızmı edepsizlik terbiyesizlik olarak belirtip bu laflara sığınıyorlar bunları kendinize çarşaf olarak örtmeyin de görölsün gerçek yüzünüz derim...

Yorumu oyla      16      6  
Kazım EMİR 17 Eylül 2014 Çarşamba 12:33

REYHANLI NE OLDİ,UNUTULMADI YOL ARKADAŞLARIN YAPTIĞINI DÜNYA ALEM BİLİYOR

Yorumu oyla      17      8  
MESUT 17 Eylül 2014 Çarşamba 12:31

pkk yı törör olarak (biliyoruz)ve dile getiriliyor ışıd neden törör olarak dile getirilmiyor bunlar neden kamu ile paylaşılmıyor.

Yorumu oyla      17      7  
TC misafir 17 Eylül 2014 Çarşamba 12:29

Seb geldin bitmiş olan pkk azdı, ışid çıktı ışide verilen silah yardımları hep yabancı basında çarşaf çarşaf yer aldı ışidi esadı bitirmek için kullanmaya çalıştın ama yüzüne gözüne bulaştırdın!

Yorumu oyla      16      6  
Işık Dikicigil 17 Eylül 2014 Çarşamba 11:44

MİT TIRLARI , TERÖRE ÖRTÜLÜ DESTEK, BUNLAR YALAN MI ?

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray’dan hükümete prim borçları çağrısı
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Çıray, yazılı bir açıklama ...
Bakan Ala: Kürtçe okul açılabilir ancak…
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kürtçe kurs ve okul açılmasının yasak olmadığını ...
Son iki ayında örtülü ödenek tavan yaptı!
Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakanlığı ...
 
Flaş! Çankaya Köşkü’nde sürpriz zirve
Cumhurbaşkanı başkanlığında yarın güvenlik zirvesi yapılacak.
Engin’in Delican’a verdiği dosyada neler var?
CHP İl Başkanı Ali Engin’in mevkidaşına yaptığı ‘hayırlı olsun’ ziyaretinin ...
CHP Buca’da ‘Değişim’den sert çıkış: Engin suç işledi!
CHP Buca’da İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün devrilmesi için imza toplayan muhaliflerden ...
 
Davutoğlu'dan Samaras’a: Hazırsa çay içelim!
KKTC'de konuşan Başbakan Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Samaras'a çağrıda ...
AK Partili Kadınlar’dan teleferik isyanı!
AK Parti Kadın Kolları tesis inşaatı önünde bir araya gelerek projenin ...
CHP İzmir vekillerinden DİSK’in mücadele çağrısına destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1170 işçiyi ilgilendiren ihale krizi ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva