HABERLER>YAŞAM
22 Temmuz 2014 Salı - 12:48

Erdoğan kürsüden veda etti, helallik istedi

Muhalefetin çatı adayını eleştiren Başbakan Erdoğan, ''Karşımızda bir eski Türkiye koalisyonu var. Bunlarda o malum medya ve işveren çevreleri ile Pensilvanya ihanet şebekesi de var. Aziz millet 10 Ağustos'ta bu eski Türkiye koalisyonunu aşacak'' dedi. Erdoğan, grup toplantısında helallik isteyerek ''Eğer milletimin yetki verir beni seçerse bu benim bu kürsüden sizlere yaptığım son konuşma olacak'' ifadesini kullandı.

Erdoğan kürsüden veda etti, helallik istedi

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.
 
Toplantı, merhum gazeteci Savaş Ay'ın yıllar önce SSK hakkında yaptığı ve dönemin SSK Genel Müdürü olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konuk olduğu A Takımı programının arşiv görüntüleriyle başladı.
 
Başbakan Erdoğan kürsüye boynunda Filistin poşusuyla çıktı.
 
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
 
''1992-98 yılları arası ağırlıklı olarak SSK Genel Müdürlüğünü Sayın Kılıçdaroğlu yaptı. O acı, çirkin tablo sağlığı tehdit eden çirkin tablonun hiçbir sorumluluğu yok. Genel müdür zaten sadece sırıtıyor. O kuyrukların hali ne? Bunları ne yazık ki bu ülke yaşadı. Artık bunlar tarih oldu. 6-7 yıl SSK'nın genel müdürlüğünü yapacaksınız ve bu dönem içerisinde hiçbir günahınız olmayacak ve bir de çıkıp '10 yıl önce daha iyiydik' diyeceksiniz. Uzun süre kuyrukta bekle böyle bir şey kalmadı artık. O tuvaletlerin halini gördünüz değil mi? Bunlar bu ülkeyi bu hale getirdi. Bu millet bunların bu yönetim anlayışından kısa zamanda kurtuldu da yeni Türkiye'ye adım attı. Bunlar eski Türkiye'nin görüntüleri.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Biz sıradan bir sonuç beklemiyoruz. Bunun için de çok çalışıyoruz. CHP tabanında bu ithal adaya dayatma adaya karşı çok ciddi bir tepki var. Devlet Bahçeli dayatmalara boyun eğdi partisini Sosyalist İşçi Partisi ile aynı çatı altına yerleştirdi.
 
Şu anda zaten BBP'de de itirazlar başladı. Arkadaşlar karşımızda bir eski Türkiye koalisyonu var. Bunlarda o malum medya ve işveren çevreleri ile Pensilvanya ihanet şebekesi var. Yeni Türkiye'nin karşısına dikildiler. Yeni Türkiye bu koalisyonu aşıp geçecek. Aziz millet 10 Ağustos'ta bu eski Türkiye koalisyonunu aşacak.
 
Filistin'de şehit sayısı 600'e yaklaştı. Devletler bu insanlık dışı, bu barbarca katliama seyirci kalırken, Allaha hamdolsun, halklar sokaklara çıkıyor. Devletlerinin engellemesine rağmen tepkilerini mertçe, yiğitçe ortaya koyuyorlar. Gazze için eylem yapan Londra'yı, Paris'i, Brüksel'i, Belgrad'ı, Kopenhag'ı, Berlin'i tebrik ediyor. İnsanlık için ayağa kalkanları selamlıyorum.
 
Türkiye'nin İsrail'e hukuku hatırlatması birilerini rahatsız ediyor. Türkiye'nin mazlumun yanında dimdik durması birilerini ciddi şekilde rahatsız ediyor. Önce Gezi olayları sokak eylemleriyle deviremedikleri hükümeti Pensilvanya'yı kullanarak devirmek istediler ama deviremediler. Gezi'de başaramadıklarını 17-25 Aralık'ta 30 Mart'ta başaramadıklarını şimdi 10 Ağustos'ta başarmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin de İsrail için nöbet tutmasını istiyorlar. Türkiye'ye gündem dayatamazsın. Türkiye'ye artık zalim devletler için nöbet tutturamazsın, parmak sallayarak istikamet çizdiremezsin.
 
Türkiye sussun hizada dursun istiyorlar. Biz olsak da olmasak da artık bu milletin iradesi hiçkimsenin ve istiklali hiçbir ülke ve odağın ipoteği altına alınmasın. Gezi'de bizi yok edebilirlerdi, 17-25 Aralık'ta bizi hapsedebilirlerdi. İstiyoruz ki artık bu ülke zalimlerin çıkarına peşkeş çekilmesin. Zalimin karşısında eğilip bükülecek bir ülke değiliz. İçerideki ve ihanet şebekeleri bizim üzerimize geliyor.
 
Türkiye İsrail'e jet yakıtı satmışız. Dürüst olun dürüst. Zaten çıkınınızda tek şey var, yalan, iftira, takiye. Siz busunuz. Enerji Bakanım kaç kez açıkladı. Böyle bir şey sözkonusu değil. Ama bunlar öyle ciddi anlamda yalanı meslek edinmişler ki. Buraya İsrail'in uçağı gelir, havalimanından kendi yakıtını alır, bu her ulus için gittiği ülkelerde, bakımını yaptırır, yakıtını alır ve yoluna devam eder. Bunu İsrail'e jet yakıtı vermek olarak takdim ediyorsanız, ona söyleyecek bir şey yok. Aynı şekilde 40'a aşkın uçağımızda her hafta Tel Aviv'e gidiyor. Onlar da orada yakıtını alıyor.
 
Çıkmış Kılıçdaroğlu ne diyor, Kürecik'teki radar İsrail'e bilgi veriyormuş. Vay gafil, bu ne cehalet. Omurgalı olun omurgalı, şerefli olun şerefli, ecdadınız gibi dik durun, dik durmayı öğrenin. Bir defa Kürecik'teki radar, Kahramanmaraş'ta, buralardaki hepsi NATO'nun. Bir NATO üyesi olmamız hasabiyle talebimiz üzerine, bizim savunmamızda kullanılmak üzere buralara getirilmiş radarlardır ve füzelerdir. Bunu bilmeyecek kadar cahil. Kaldı ki İsrail'in zaten böyle bir şeye ihtiyacı yok, çünkü onun haber alma kaynakları çok daha farklı. Bu iftiraları İsrail medyası değil dalkavuk ve satışmış medya ve kalemler gündeme taşıyor.
 
Pensilvanya'daki zat Gazze için taziye yayımlamış. Efendisi İsrail'e tek bir laf söylemiyor. Yazıklar olsun. CHP'nin genel müdürü sosyal medyadan her duyduğunu doğru mu değil mi bakmasan gündeme taşıyor. Bir insan kendi ülkesine bu kadar Fransız olur mu? Cehalet paçalarından akıyor. Bu ülke hürdür. Ne içerideki ihanet şebekeleri ne dışarıdaki dalkavuklar bu ülkeye istikamet çizemez.
 
Biz susarsak, biz susturulursak, bilin ki kaybeden sadece Gazze değil, kaybeden Türkiye'nin bağımsızlığı olacak. Onun için susmayacağız. Sadece Gazze için değil, Türkiye'nin istiklali ve istikbali adına susmayacağız. İsrail'e nöbetçi hükümet, nöbetçi cumhurbaşkanı çıkarmak için yapılan tüm tuzaklara göğsümüzü siper edeceğiz. Son nefesimize kadar bağımsız Türkiye demeye, Filistin demeye devam edeceğiz. Rabbim zalime karşı dik bir duruş sergilemesini İslam dünyasına nasip etsin.
 
Eğer milletimin yetki verir beni seçerse bu benim bu kürsüden sizlere yaptığım son konuşma olacak. Tam 13 yıldır bu kürsüden sizlere seslendim. Bu kürsü her zaman ama her zaman milletin kürsüsü oldu. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Böyle inandık. Dinleyiciler zaman zaman değiştiler. Milletvekillerimiz yenilendi. Aramızda vefat nedeniyle ayrılanlar oldu. Aramızda dava sorumluluğunu taşıyamayıp çekilenler oldu. Eğer milletim beni cumhurbaşkanı olarak seçerse AK Parti'nin genel başkanı ve başbakan olarak bir başkası hitap edecek. Bu kürsüye belki bugün veda ederken gözümün arkada kalmadığını bilmenizi isterim.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAY X 22 Temmuz 2014 Salı 16:10

Erdoğanın Cumhurbaşkanı Olmasını Cani Gönülden İsteyenlerin İçine,Talabani,Barzani,pkk Takımı,Ermenistan Ve Son Olarak Güney Kıbrıs Rum Lideri ANASTASİADİS"i de Sayabiliriz.

Yorumu oyla      13      6  
TC. Öz Vatandaş. 22 Temmuz 2014 Salı 15:41

Sn Başbakan tutturdun bir eski yeni Türkiye ayağı gidiyorsun da Türkiye nin eskisi veya yenisi diye bir şey yok bunu böyle bilesiniz. Türkiye dün olduğu gibi bu günde Atatürk ün kurduğu Cumhuriyet Türkiyesidir ve öylede kalacak, eski veya yeni tabiri ancak sizin gibi siyasetçiler için geçerlidir, Türkiyede siz artık eski bir siyasetçisiniz ve karşınızda yeni bir siyasetçi var, ak koyun kara koyun 19 veya 32 gün sonra meydana çıkacak. Ona buna çamur atarken sanki kendiniz sütten çıkmış ak kaşıksınız. C.Başkanı olmak istiyorsanız öncelikle üstünüze yapışan yolsuzluk ve hırsızlık şaibelerinden arının, yüce Türk Mahkemelerinden beraat edin sonra dönün siyasete bu millet size o zaman inanır ve ben bile oy veririm, ancak bu aşamada benim ve Türk halkının gözünde lekeli ve şaibeli bir adaysınız vesselam.

Yorumu oyla      15      5  
TC misafir 22 Temmuz 2014 Salı 15:37

Bırak takiyeyi senin oğlanın israille ticareti ne alemde sen ondan bahset. Ülkemizi bölmek isteyen barzaninin petrolünü israile sattığınızda barzani (yani pkk) ne kadar kazandı? siz bundan ne kadar komisyon aldınız? çocukları katleden uçakların depoları sayenizde doldu sen hala one minute havasındasın o madalyayı sana boşuna vermemişler.

Yorumu oyla      15      5  
İZMİRLİ... 22 Temmuz 2014 Salı 15:18

Mümkünse, hiç konuşma artık Erdoğan...

Yorumu oyla      16      7  
Lombak 22 Temmuz 2014 Salı 14:29

Telaferden kaçan Türkmenler için ne yaptın? Dostun Barzani onları neden korumuyor? Anlaşma parça başı mı? Geç bu Filistin ayaklarını.

Yorumu oyla      18      7  
22 Temmuz 2014 Salı 13:32

Güle güle Mr.Erdogan

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harbiyeliler’den ‘kutsal yuva’da zorlu mesai
TSK'nın gururu subayları yetiştiren Kara Harp Okulu'nun "kutsal yuvası' ...
Egedesonsöz’e güçlü takviye: Zeynep Salahur
Kurumsal ve kişisel gelişim uzmanı Zeynep Salahur da artık Egedesonsöz ...
İzmir'de sahur vakti Gazze'ye kara harekatı protestosu!
İzmir'de, İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara operasyonu sahur vakti Konak ...
 
İzmirli Kadınlar Zerrin Canol için adalet istedi
İzmir'in kadınları 1 Eylül'de komşusu tarafından öldürülen Zerrin Canol ...
Motosikletle İstanbul yolculuğu Kütahya'da bitti!
Antalya'dan motosikletiyle İstanbul'a gitmekte olan 33 yaşındaki Ali Polat, ...
İGC Hurşit Tolon’u ağırladı: Kendi ülkemde tutsak kaldım!
Balyoz ve Zirve Yayınevi baskını davalarından tutuklu bulunduğu cezaevinden ...
 
Doğal Yaşam'da yeniden doğdular!
Hayvan tacirleri tarafından satılmak istenirken ele geçirilen 3 tilki ...
Egedesonsöz ailesine güçlü takviye: Şakir Sarıçay
Kentte ekonomi dünyasının yayıncılık konusundaki tanınmış isimlerinden ...
'Zamları durduran çocuk' hukukçu oldu
2001 yılında 10 yaşındayken, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva