HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2015 Cumartesi - 19:56

Erdoğan'dan 'soykırım' iddialarına sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ermenistan'dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Ya siz, bunları görmüyor musunuz be vicdansızlar" dedi.

Erdoğan dan  soykırım  iddialarına sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde konuştu.
 
1915 Ermeni tehcirini bahane ederek Türkiye aleyhine alınan sözde 'soykırım' kararına sert yanıt verdi. Erdoğan, "Papa böyle bir ithamda bulundu, hemen cevabını verdik. Şimdi yaptıkları yanlışları düzeltmeye çalışıyorlar. Papa düzeltmeden Avrupa Parlamentosu benzer hezeyan gösterdi" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni bulunduğunu belirterek "Bir de Ermenistan'dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz, onlara zulmettik mi  Biz, onlara evsahipliğini yapıyor muyuz  Ya siz, bunları görmüyor musunuz be vicdansızlar. Nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz " dedi.
 
Erdoğan, şunları ifade etti:
 
"Buradan tüm dünyaya, bilhassa da Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi?
 
Ermenistan'a kapımız hala açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ'ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile hertürlü işbirliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileri ile, Ermenistan yöneticileri ile görüşmeye, konuşmaya daima hazırız ama önce Karabağ sorunu hallolacak.
 
Elinizdeki belgeleri, dokumanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim."
 
DEMİRTAŞ'I ELEŞTİRDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, adını vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenerek, "Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan partinin genel başkanı bu mesnetsiz Ermeni iddialarına sahip çıkıyor. Kendisi bir dönem vandalların sözcülüğünü yapıyordu. Şimdi de Vatikan'ın sözcülüğüne soyunmuş" dedi.
 
TBMM'de Ak Parti, CHP ve MHP'nin imzasıyla yayınlanan ortak bildiriye HDP'nin imza atmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bunlar kendi vatanlarına kendi milletlerine işte bu kadar yabancılar. Bunlar dürüst değil. Yalanlar, asılsız ithamlar üzerinden meşruiyet kazanılmaz. İşte Parlamento başkanımız, gurup başkanlarını ortak bir bildiriyle Avrupa Parlamentosu'na cevap vereye davet ediyor ama terör örgütünün temsilcisi konumundaki parti buna imza atmıyor. Ben buradan Kürt kardeşlerimize sesleniyorum. Hani bunlar Türkiye'yi temsil ediyordu? Kardeşlerim bu ucuz siyasete bu ülkenin pirim vermemesi lazım. Önce silahtan umduklarının, terör örgütünün katlettiği insanların hesabını vermek zorundalar. Bunlar 6-7 ekim olaylarının hesabını vermek zorundalar. Ondan sora özgürlük, demokrasi desinler."
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ AÇIKLAMASI
Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin 2023 hedeflerine odaklanacağını ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini de belirterek şöyle dedi:
 
"Daha hızlı karar alabilmemiz için dünya ülkeleri arasında en ileri ülkelerde sistemde bir değişime gitmişler. Bakıyorsunuz başkanlık sistemi ile yönetiliyorlar. Niye? Daha seri karar alalım. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkartalım. Bizim genlerimizde, siyasi genlerimizi kastediyorum. Aslında örf ve adetlerimizde bu var. Yeni Türkiye hedefinde yeni anayasa, başkanlık sistemi şart. Bunun için de 367 gerekiyor, ben de '400 milletvekili verin şu başkanlık işini parlamentoda çözelim' demiştim. Başkanlık sistemi noktasında artık çeşitlilik veya çok başlılık sistemi olmayacak, bize de zaman kaybettirmeyecek. Türkiye başkanlık sistemine geçerse bunlar koalisyonlarda bile yer alamayacaklarını görüyorlar. Hodri meydan. Çıkın. Ben cumhurbaşkanı olarak yeni Türkiye için bunu değiştirecek kim olursa olsun, gelin millet olarak sahip çıkalım diyorum. Artık eski Türkiye geride kaldı."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 yıllık başkanlık sistemiyle Türkiye'nin hiçbir zaman denetimden uzak olmayacağını da belirtirken, "14 Ağustos 2014 tarihi itibariyle parlamenter sistem buzdolabına konuldu. Siz bir gayrete gelin, çalışın ve çalışırsanız bu iş olur. Buna hazır mıyız? Kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız? Bu idari değişimi yapmaya hazır mıyız?" dedi. Meydandan 'evet' sesleri yükselince de Erdoğan, "Bu iş bitmiştir" diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP saldırısında flaş gelişme: Davutoğlu'ndan açıklama
HDP Genel Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili 2 kişi ...
Flaş! Davutoğlu'ndan akraba çıkışı
Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Memur-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu’na ...
Bisikletli Erdoğan önde, bürokratlar arkada!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salacak'ta "51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye ...
 
Ala’dan HDP çıkışı: Temenni ederiz ki halk…
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ağrı'daki PKK saldırısıyla ilgili olarak ...
CHP’de Alper’den zirve açıklaması
CHP Bayraklı İlçe Başkanı, il başkanlığında yapılan toplantıyla ilgili açıklamada bulundu.
Davutoğlu’ndan flaş ‘üç dönem’ açıklaması
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de 3 döneme ...
 
İstiklal Mahkemeleri belgeleri açıklanıyor
Kurulmasının üzerinden geçen 95 yıl sonra, İstiklal Mahkemeleri'ne ait ...
İdris Naim Şahin de kendi kurduğu partiden istifa etti
İdris Naim Şahin kurucusu olduğu Millet ve Adalet Partisi'nden (MİLAD) istifa etti.
Davutoğlu’ndan AP’ye tepki: Nerede Aborjinler!
Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin aldığı karara ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva