HABERLER>POLİTİKA
4 Mayıs 2015 Pazartesi - 14:08

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok ağır yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siirt’te konuştu. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Kenan Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor” sözlerine çok ağır cevap verdi. Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an’ın yerinin ne olduğu malum" dedi.

Erdoğan dan Kılıçdaroğlu na çok ağır yanıt!

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: 
Az önce milli eğitim bakanımız, milli eğitimle ilgili olanları ifade etti. Ben tekrar ifade edeceğim. Toplam 33 trilyon yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarının bir kısmı ayrıca hayırseverlerimizin desteğiyle inşa edildi. Hepsini tebrik ediyorum.
Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var. 

ZAT BENİMLE İLGİLİ BİR İFADE KULLANMIŞ
Ana muhalefetin başındaki zat benimle ilgili dün bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirt'ten Kayseri'ye Kayserili kardeşlerim cumhurbaşkanlarını iyi tanır.
Diyor ki nerede ne konuşacağını da bilmiyor. Cumhurbaşkanı diyor, “Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor” diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an’ın yerinin ne olduğu malum.
 
"DİYANET İŞLERİNİ KAPATACAĞIZ" DİYOR
Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ben dedim ya, diyanet işleri başkanlığı Kürtçe kuran meali yayınladı dedim ya, bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı? Biz ülkemizde her dilde inşallah diyanet işleri başkanlığımız biraz sonra anlatacağım, bu da Kürtçe kuran meali. Bunu da niye söylüyorum. Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? Maalesef çok ilginç. "Diyanet işlerini kapatacağız" diyor. 


Yahu bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladılar. İstismarsa istismarını yapıyorlar. Her türlü yol bunlarda var. Ve birisi ana muhalefet diyor ki imam hatipleri kapatacağım. Dün Kayseri'de diyor ki hayır ben öyle demedim.

BİR DEFA O YETKİYİ SEN NEREDEN ALIYORSUN?
Ne dedin? 1+8+4. Bir cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer. Bir defa o yetkiyi sen nereden alıyorsun? Milletin verdiği yetkiyle bu parlamentodan 12 yıllık zorunlu eğitim geçti ve imam hatiplerin meslek liselerinin önündeki engeller kaldırıldı. Siz orta kısmı kapattınız ve imam hatiplerin sayısı öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü, şimdi bir milyona çıkınca rahatsız oldular.

ÇIKMIŞ NE DİYOR, BAKIN ÇOK ENTERESAN
Hani özgürlüklerden yanaydınız? Niye rahatsız oluyorsunuz? Anne baba nereye gönderirse bırak göndersin, karışma. Terör destekli olan siyasi parti, benim inançlı Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Şimdi ben buradan inançlı inançsız Kürt kardeşlerime sesleniyorum, 7 Haziran’da bu oyunu bozun. Çıkmış ne diyor, bakın çok enteresan.

BUNLARA DERS GEREKMİYOR MU?
“Taksim bizim Kâbe’mizdir” diyor. Bizim Kâbemiz bellidir. Kabe, Arap’ın olsun bize Taksim yeter diyorlar. Bunlara ders gerekmiyor mu? Bizim dersimiz sandıkta, tarafım ama ben milletin tarafındayım.
Milletin inancına eğitimine hatta kılığına kıyafetine düşman bir anlayış bu millete yıllarca kan kusturdu.

İNANIN ARALARINDA ZERRE KADAR FARK YOK
70 yıl önce ne dayatılıyordu? Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter deniyordu. Zihniyet aynı. Bunlar aynı faşist kafanın farklı tezahürleri. İnanın aralarında zerre kadar fark yok. Tek parti CHP’si bu milleti inancından medeniyetinden kopartıp, kendi ideolojik saplantılarına uygun toplum inşa etmeye çalışıyordu. Onun taklitçisi parti de benim Kürt kardeşlerimi inancından medeniyetinden kopartıp, kendi saplantılarının esiri haline dönüştürmek istiyor. Bölgede pek çok imam, din görevlisi bölücü örgüt tarafından saldırıya uğradı.  Kuran kursuna saldırdılar, okulları yaktılar, pansiyonları yaktılar. Bunların yandaşları istanbul’da sırf sakalından dolayı insanlara saldırdı. İş yerlerini araçlarını taşladı. Kendilerinin kimsenin inancına kesinlikle saygı diye bir derdi yoktur.

HANİ SEN KÜRTTÜN?
Geçenlerde bir muhtarımızı öldürdüler değil mi? Buyurun, şu anda her şey tespit edilmiş vaziyette. Yardım yataklık yapanlar belli. İş takip ediliyor. Hani sen Kürttün? Niye bir Kürt muhtar kardeşimizi vuruyorsun, öldürüyorsun? Soruyorum.

SİZ SELAHADDİN EYYUBİ’NİN TORUNLARISINIZ
TRT Kürdi kanalından mevcut durumda Kürtçe mevlit okunabiliyor. Artık diyanet işleri başkanlığımız, cami cemaatini kontrol altında tutmak için değil, onlara hizmet etmek için çalışıyor. Bunu da en iyi islama samimiyetle sadakatle sarılmış olan bölgedeki kardeşlerim bilir. Kürt kardeşlerimin İslam'a hizmetleri, ibadetlerine olan bağlılıklarıyla sınırla değil. Siz Selahaddin Eyyubi’nin torunlarısınız.

BUGÜN TÜRKİYE’DE BOKO HARAM GİBİ, DAEŞ GİBİ ÖRGÜTLER...
Geçmişte devletin bu kurumları yok etme projesini, bugün bölücü örgüt adına maalesef adım adım hayata geçirenler var. Bugün Türkiye’de Boko Haram gibi, Daeş gibi örgütler faaliyet gösteremiyorsa en büyük pay dinayet işleri başkanlığımızındır. Ülkemizde mezhep çatışması tutmuyorsa, bunda diyanet’in büyük rolü var. Bütün bunlarla beraber bugün atmamız gereken en önemli adım ne diyor Siirt’li İbrahim Hakkı hazretleri.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 4 Mayıs 2015 Pazartesi 16:10

DÜNYA İŞLERİNE KURAN_KERİM İ KARIŞTIRAN TEK TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI LİDER. YAKINDA KABEDE DE MİTİNG YAPARSA ŞAŞIRMAM ZATEN CAMİ MERDİVENLERİNDE MİTİNG YAPIYORDU.

Yorumu oyla      15      5  
Yaşar Hikmet 4 Mayıs 2015 Pazartesi 15:19

İşin oy odaklı siyaseti, eleştirisi, karşı eleştirisi, haklısı, haksızı bir yana; Erdoğan Kuran'ın mealinden bahsetmiş. Kuran, herkes bildiği dilde okuyup özünü anlayabilsin diye birçok dile çevrildiği gibi, Kürtçeye de çevrilmiş. İyi işte, herkesin Kuran'ı anlayarak okumasını istiyorlarsa gerçekten, neden okullarda Arapçasını okutmaya çalışıyorlar?

Yorumu oyla      17      5  
4 Mayıs 2015 Pazartesi 15:16

Kuran-ı Kerim ile miting yapıyor :))yakında türban mevzusu yeniden açılır.

Yorumu oyla      17      5  
Işık Dikicigil 4 Mayıs 2015 Pazartesi 15:00

İKTİDARIN CUMHURBAŞKANI. BALKONDAN HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAĞINI SÖYLEMEMİŞTİ. EN BÜYÜK İSTİSMARCI.

Yorumu oyla      18      5  
4 Mayıs 2015 Pazartesi 14:59

Niceleri geldi, neler istediler, Sonunda dünyayı bırakıp gittiler. Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi? O gidenler de hep senin gibiydiler. ÖMER HAYYAM

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş protestocusu için nezaket istedi
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Balıkesir mitinginde kendisini protesto ...
Çiçek’ten bomba mesajlar: Toplumdaki gerginliğin kaynağı…
7 Haziran'da görevine veda edecek Meclis Başkanı Cemil Çiçek gündeme ilişkin ...
Davutoğlu gurbetçilere özel vaatlerini açıkladı
Almanya'da gurbetçi vatandaşlara seslenen Başbakan Davutoğlu, dövizli ...
 
MHP'liler HDP seçim bürosuna saldırdı!
Rize'de Ülkü Ocakları ve MHP tarafından düzenlenen yürüyüşte bir grup ...
Demirtaş'tan Davutoğlu'na sosyal medyayı sallayan yanıt
Partisinin Manisa teşkilatının İzmir’de düzenlediği dayanışma toplantısına ...
Kılıçdaroğlu: İmam hatipler kapatılmayacak
Partisinin Kayseri mitinginde seçmene seslenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
Feridun Düzağaç'tan HDP'ye sitem
Feridun Düzağaç'ın 'Ben kısaca F.D. şarkısı, 7 Haziran seçimleri öncesi ...
Davutoğlu'ndan süreç ve Gülen açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le görüşmesine ...
Erdoğan: Millet 7 Haziran'da Kabe'yi gösterecek
İstanbul'da Rizeli hemşehrilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva