HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2015 Cumartesi - 19:19

Erdoğan'dan İzmir'e 626 proje ve yaşam tarzı mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Stadı'ndaki toplu açılış töreninde halka seslendi. "Biz İzmirli kardeşlerimin yaşam tarzları ile değil yaşam kaliteleri ile ilgiliyiz" mesajı veren Erdoğan 626 tesisin açılışını yaptı. Stat mitinginin sürprizi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ydu...

Erdoğan dan İzmir e 626 proje ve yaşam tarzı mesajı!

Fatih YAPAR - Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreni, ‘teşekkür mitingleri’ kapsamında kente seslenmek ve bir dizi program için kente geldi.

Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığını, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından tören için Atatürk Stadı’na geçti.

Erdoğan Atatürk Stadı’na girişte büyük sevgi gösterileriyle karşılanırken, önemli açıklamalarda bulundu. "Biz İzmirli kardeşlerimin yaşam tarzları ile değil yaşam kaliteleri ile ilgiliyiz" sözleriyle İzmir'e yaşam tarzı mesajı veren Erdoğan AK Parti iktidarı döneminde kente yapılan yatırımları sıraladı. Muhalefete sert mesajlar gönderen Erdoğan ayrıca "Diyorlar ki ‘Cumhurbaşkanı eşit olmalı’ diyorlar. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Bende de var" dedi.



Erdoğan konuşmasına, “İzmir’in tüm Efelerine, kızanlarına, ilçelerindeki tüm kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum” diyerek başladı.  Erdoğan, son 13 yılda İzmir’e yapılan yatırımları her alanda tek tek saydı.  Rakamların 30 milyar TL’yi aştığını ve İzmir’deki ihmal edilmişliği aştıklarını söyledi. İzmir’in kıymet bildiğini ifade eden Erdoğan, “İzmir’e her gelişimizde açılışlara katıldık. Bugün de Cumhurbaşkanı olarak toplu açılış töreni için geldik. Yaptığımız yatırımların toplam miktarı bellidir.  Düşünebiliyor musunuz 12 yılda bin 340 okulu İzmir’de yaptık. Ve 30 bin tablet bilgisayar verdik. Üniversite ve sağlık alanında çalışmalar yaptık. 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi’nin inşaatı sürüyor. Tınaztepe hastanesinin çalışmaları da devam ediyor. Toplu konut alanında 15 bin 167 konut yaptık. Şu anda proje ihale çalışmaları sürenlerle birlikte 17 bin 610’a çıkıyor. Ulaşımda İzmir’in çehresini değiştirdik. Hızlı tren hattının çalışmaları başladı. İstanbul-İzmir Otoyolu tam 9 milyar dolarlık projedir ve sürüyor. Bu otoyolun diğer bölümleri ile birlikte çalışıyoruz. Üç hafta önce gittim helikopter ile köprüye baktım. Otoyolun tamamı bittiğinde İstanbul’a aracınızla 3,5 saatte gideceksiniz. Can güvenliği, yakıt tasarrufu olacak. Çandarlı Limanı’nın da altyapı işi bitti. Yat limanları, balıkçı barınakları devam ediyor. İZBAN’ı Selçuk ve Torbalı’ya bağlıyoruz. Kemalpaşa-Turgutlu Demiryolu, Konak Tüneli şehir trafiğini rahatlattı. Küçük Menderes Ovası’nı boydan bölen bölünmüş yol çalışmaları da devam ediyor” dedi.
                                     
KUR’AN’DAN RAHATSIZ OLUYORLAR
Erdoğan, ayrım yapmadıklarını ifade etti. Erdoğan, “Biz şunu unutmayın Allahtan başka kimsenin huzurunda eğilmedik. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bizler yolumuza aynı gayretle devam edeceğiz. Milletimize verilmiş sözümüz var. Birileri yıllarca İzmir’i istismar ederken biz 12 yıl boyunca sadece hizmet ettik. Yapılan yatırımlar ile önceki yatırımları karşılaştırın. Havalimanı, yollar, hastaneler, okulların durumunu karşılaştırın. Üç, beş kat artan hizmetleri göreceksiniz.  Eskiden hastanelerin durumu nasıldı. Ne çilelerdi onlar. İlacımızı alamıyorduk. Şimdi böyle sıkıntı var mı? Ayrımcılık diye bir şey kaldı mı? Türk, Kürt, Laz, Arnavut’u ve Boşnak’ı ile ayrımcılık kaldı mı? Çünkü biz ‘yaradılanı Yaradan’dan ötürü severiz’ dedik. Kimsenin meşrebine ve mezhebine bakmadan hizmet götürdük. Milletin hizmetkarı olarak yola çıktık. Kimseyi ötekileştirmedik. Tek millet, tek bayrak, tek devlet… Biz bu yola böyle çıktık. Bugüne böyle geldik, devam edeceğiz. Millet ‘farklı etnik unsurları bağrında bulunduran ve barıştıran yapı’ demektir. Tek bayrak… İşte bayrağımız. Alternatif asla. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tek vatan diyoruz. Vatan toprakları üzerinde kimse operasyona girişemez. Devlet içinde operasyona asla müsaade etmeyiz. Birileri çıkmış millet anlayışımıza farklı yaklaşıyorlar. Onlar ‘biz Kürtlerin temsilcisiyiz’ diyorlar. Yalan söylüyorlar. Benim Kürt kardeşlerime onların faydası olmadı. Çöplükten, susuzluktan, pislikten geçemezsiniz. Gidin belediyelerine bakın. Açık ortada. Delil budur. Çıktı enteresan şekilde açıklama yapıyor. CHP eskiden  ‘Kabe Arap’ın olsun, bize Çankaya yeter’ diyordu. Şimdi de bu HDP çıkmış ‘Kabe Arap’ın olsun bize Taksim yeter’ diyor. 1 Mayıs’ta söyledikleri budur. Bizim Kabemiz tektir. Bunlar halen Kürt kardeşlerimi istismar ediyorlar. Kürtçe meali Kuran’ı gösterdim. Üzerime Kılıçdaroğlu geldi. Kayseri’de ‘Erdoğan Kenan Evren gibi konuşuyor’ dedi. Kuran’ı istismar ettiğimi söyledi. Önce istismar kelimesinin ne anlama geldiğine bakmak lazım. Biz hamdolsun Kuran’la büyüdük, yola devam ediyoruz. Kürt kardeşlerimi istismar edenlere sesleniyorum. Diyanet’in hazırladığı Kuran mealinden niye rahatsız oluyorsun? Kalktılar ‘bunu Diyanet yaptırmadı’ dediler. Onlar da cevabı verdi. 10 bini aşkın Kürtçe mealli Kuran’ı gönderdik dedi. Onlar istismar ediyorlar. Biz ise yaşıyoruz. Diyanet, birçok dilde Kuran meali hazırlatıyor. Hatta Ermenice bile hazırlatıyor” diye konuştu.


 
YAŞAM TARZINA KARIŞMIYORUZ
Erdoğan konuşmasında İzmirlilere de mesaj verdi. Erdoğan, “Biz İzmirli kardeşlerimin yaşam tarzları ile değil yaşam kaliteleri ile ilgiliyiz. Herkese insan nazarı ile bakıyoruz. Diğer her şey sonra geliyor. Biz ‘inanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyor. Soruyorum. İzmir hizmetlerimizden memnun mu, devamını istiyor mu, 20123 hedeflerine sahip çıkıyor mu? Önümüzdeki dönemde İzmir’den çok daha güçlü, motive edecek destek gerekir diye düşünüyorum. Kurtuluş Savaşımızın zafer burcu İzmir yeni Türkiye’nin lokomotifi olacak. İzmir istiklal değil demokrasinin de öncü şehridir. 1947 de Rahmetli Menderes İzmir’e geldiğinde tüm baskılara rağmen kucağını açtı. Biz de 2001 yılında ‘yeter söz milletindir’ sözüne sahip çıktık. Ardından bu ahdimizi güçlendirmek için 2007 yılında Cumhurbaşkanını halkın seçmesi için Anayasa değişikliği yaptık. İzmir yüzde 49 destek verdi.  10 Ağustos 2014 tarihinde huzurunuza çıktık. Yüzde 52 oy ile Cumhurbaşkanı seçildik. İlk halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olduk. 10 Ağustos yeni Türkiye’nin kapılarının aralandığı tarihtir. Yeni ve önemli bir aşamaya geldik. 7 Haziran seçimleri önemli bir dönemeçtir. Bu süreçten başkanlık sistemi ve yeni Anayasa’yı değiştirecek bir sonucu çıkartmamız gerekiyor” dedi.
 
KOLTUKLARI BIRAK
Erdoğan, konuşmasında Avrupa ülkelerindeki seçim sonuçları üzerinden muhalefete mesaj gönderdi. Erdoğan, “Daha 81 vilayetimizi bile kucaklamayı başaramayanların 1970 model siyaset tarzı ile ülkenin geleceğine talip olduklarını görüyoruz. Mevlana ‘dün ile beraber gitti ne kadar söz varsa can cazım. Yeni şeyler söylemek lazım’ diyor. İtalya yasa çıkartarak koalisyonları yasakladı. Ülkenin istikrar içinde yönetilmesi gerekiyor. Yine İngiltere’de iki gün önce seçim yapıldı. Sonuçlar enteresan oldu.  Oyların yüzde 12’sini alan ırkçı bir parti 1 milletvekili çıkarttı. Yüzde 4.7 ‘sini alan parti tam 56 milletvekili çıkarttı.  İngiltere’nin diğer bölgelerinde başarı elde edemedi. Üç partinin genel başkanı yenilgiyi kabul edip istifayı kabul ettiler. Ben ‘eğer birinci parti olamazsak istifa ederim’ diyordum. Bizde böyle bir şey yok. Niye koltuk sıcak... O koltuğa oturduktan sonra kalkamıyorlar.  Hadi iddialısın ‘birinci parti olamazsam çekileyim’ de… Bunlara, başkanlık sistemi gelince parlamentoda ekmek yok. O yüzden istemiyorlar.  Biz istikrarı sağladık. Milli gelirimizi arttırdık.  Devletin borçlanma faizi de düştü.  Melese işini bileceksin, dürüst olacaksın. Biz sağlam bir miras bırakmak istiyoruz. Yeni Türkiye diyoruz. İzmir’e soruyorum yeni Türkiye’ye hazır mıyız? İzmir başkanlık sistemini destekliyor mu? Yeni Anayasayı istiyor mu? Bir kez daha demokrasiyi istiyor mu? Desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.


 
GÖNLÜMDE ASLAN YATIYOR
Erdoğan, seçim öncesinde siyasi partilerin vaatlerini de eleştirdi. Erdoğan, “Seçim sürecinde partiler programlarını açıklıyor. Ben de sizlerle birlikte dinliyorum. Mesela asgari ücreti açık arttırmaya çıkartmışlar. En son bir tanesi ‘5 bin TL’ dedi. Emeklilere maaşlara da ciddi rekabet içindeler. Bu arttırmayı yapanlar bizden önce iktidardı. Bunlardan bir tanesi bugün İzmir’de miting yaptı. Beş yıl görevde kalması gerekirken 3,5 yıl kaldı. Bırakıp kaçtılar. Ana muhalefetin yavrusu olan parti o zaman vardı. Madem o kadar kabiliyetiniz vardı niye kaçtınız? Ben seçimlerin öncesinde ‘durmayacağım, koşacağım’ demiştim. Dolaşmazsam milletim hesabını sorar. Diyorlar ki ‘Cumhurbaşkanı eşit olmalı’ diyorlar. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Bende de var. Ben tarafım. Ama ben milletin tarafındayım.  Bir aykırı durum olursa hiç çekinmeden söylerim” diye konuştu.
 
İMAM HATİP GÖNDERMESİ
Erdoğan, CHP’yi imam hatipler üzerinden eleştirdi. Erdoğan, “Ana muhalefet ‘biz İmam Hatip Okullarını kapatacağız’ diyor. Seçim beyannamesinde var. Sonra ‘ben demedim’ dedi. Ben bunu söyleyince itiraz ediyorlar. Bunlar geçmişte imam hatiplerin orta kısmını kapattılar. Biz 600 binden 60 bine düşünce müdahale ettik. Şimdi sayı 1 milyon oldu. Bu şimdi onları rahatsız ediyor. Kimse zorla göndermiyor ki. Demek ki milletimizin isteği ve arzusu var. Bırak kim nereye isterse oraya göndersin.  İmam hatiplerden ne istiyorlar? İnancını öğrenmesi ve eğitim alması kimi, niye rahatsız eder? Eğitim görenlerin kardeşlik ve birlik bağı olduğu için saldırıyorlar. Diyanet’e de o yüzden çalışıyorlar. Bizim birliği ihtiyacımız var. Bizi içeride ve dışarıda bölmek istiyorlar. Biz, bir,iri, diri, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

Erdoğan, teröre de pirim verilmemesini istedi. Erdoğan, “Hakkari’de havalimanı yaptık. İş makinelerini yaktılar. Madem ki sen Kürt kardeşlerimi seviyorsun niye karşı çıkıyorsun. Aynı şeyi Kars, Ağrı ve Şırnak’ta da yaptılar. Onlara rağmen bitirdik. Batman, Siirt ve Mardin’e gittim. Halk ile kucaklaştım. Bizim kalbimizde ne varsa dilimizde de o var. Bakın diğerleri gidemiyorlar, çekiniyorlar. Gidin, demokrasi budur. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz için çok koşmaya, çalışmaya mecburuz. Cesur olacaksınız” diye konuştu.

Programda bir sürpriz yaşandı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kürsüye davet edildi.



KOCAOĞLU: ŞEREF VERDİNİZ
Erdoğan'ın Atatürk Stadı mitinginin sürprizi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Kürsüye Cumhurbaşkanı konuşma yapmadan önce Başkan Kocaoğlu davet edildi. ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İyi günler sağlıklar ve esenlikler diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra ilk defa bugün kentimizi ziyaret ediyor. Sayın Cumhurbaşkanım hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kentimize yaptığınız bu ilk ziyarette şahsım ve dört milyon İzmirli adına, ‘onur verdiniz’ diyorum. Şahsınızı ve hanımefendiyi saygıyla selamlıyor, teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun değerli hemşerilerim” dedi.

YUHALAMAYA KIZDI!
Erdoğan, stada gelince toplanan kalabalığın dağınık halde durmasını istemedi. Zemindeki vatandaşların bir araya toplanmasını isteyen Erdoğan, karşısındaki tribünlerde bulunanların aşağıya indirilmesini talep etti. Yanında bulunan Binali Yıldırım’ı uyaran Erdoğan, daha sonra Vali Mustafa Toprak’ı çağırdı. Ona da düzenleme ile ilgili talimatlar verdi. Ardından da İzmir Koordinatörü Tokat Milletvekili Zeyit Aslan’ı çağırarak hitap edeceği kitlenin bir arada olması gerektiğini ifade etti.
 
Erdoğan, kendisi konuşmadan önce kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yuhalanmasına da tepki gösterdi. Danışmanı Mustafa Varank’ı uyaran Erdoğan, “müdahale edin”  uyarısında bulundu. Bunun üzerine Varank, hemen kürsüdeki sunucu Orhan Karakurt ile bağlantıya geçti. Kocaoğlu kürsüden inerken, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, kendisini alkışlarla uğurluyoruz” ifadelerini kullandı. Ortamı yumuşattı.



ŞEREFLENDİRDİNİZ
Kocaoğlu’nun ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ulaştırma ve Denizcilik Eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım geldi. Konuşmasına, “Güzel İzmir’de ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyet ve bahtiyarlığı ifade etmek istiyorum” diyerek başlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da, “10 Ağustos Türkiye demokrasisi için dönüm noktası oldu. Halkımızın oyları ile ilk defa seçildiniz. Halkın, bu milletin doğrudan seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olarak güzel İzmir’imizi de şereflendirdiniz. Bu güzel şehrin, ilklerin şehri İzmir’in milletvekili olarak, İzmirli olarak sizlerin desteği ve talimatı ile bütün Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de eserleri kazandırmış olmamın büyük mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
GÜÇLÜ İKTİDAR
Türkiye’de yapılan ulaşım yatırımlarından da bahseden Yıldırım, “Eserlerin İzmir’e kazandırılmasında en büyük destek sizin başbakanlığınız dönemindeki destektir. İzmirli bu desteklere müteşekkirdir. Önümüzde yeni bir dönem başlayacak. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti bugüne kadar olduğu gibi güçlü siyasi iradenin devamı için tek başına iktidar olarak iş başında olacak. Ülkede iktidar olmak için  güçlü siyasi ortama ihtiyaç var. Rahmetli Menderes, Turgut Özal dönemlerinde Türkiye sıçrama yaptı. Üçüncü dönem ise 2002’den 2015’e kadar devam eden AK Parti iktidarıdır. Sizin Cumhurbaşkanı olmadan önce liderliğini yaptığınız güçlü AK Parti iktidarıdır. Sizin döneminizde başarılı işlere imza attık. İzmir yeni Türkiye’nin inşasında en büyük katkıyı yapacak. 1 Milyara yakın 628 eser de İzmir’imize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.



NE GEREKİYORSA YAPTIK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızı İzmir’de görmek ne güzel. Güzel İzmir’e hoş geldiniz. Kendisi uğurlu elleri ile 628 tesisin açılışını açacak. İzmir böyle bir yatırım görmedi.  İzmir’e her zaman sahip çıktınız. Bütün tesislerin yapımında talimatınız oldu. Burada ne bir gölet, ne bir baraj yoktu. Beydağ Barajı için çalışmalar yaptık. Gördes Barajı’ndan su getirdik. İzmir’e son 12 yılda 30 milyar TL’lik yatırım yapıldı. Hükümetimiz ne gerekiyorsa onu yapmıştır. Yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Güzel İzmirlimiz her şeyin en güzeline layıktır. Bu dönemde de İzmir’i çiçek gibi yapacağız. İzmir’de büyük potansiyel var. İzmir’i dünyaya açacağız. Biz İzmir’in dünyanın incisi yapacağız. Bunu yapacak şevk, irade ve azim var. İzmir’i sağlık turizminin, kongre turizminin merkezi olacak.  İzmir ileri sanayide en yüksek teşviki alacak. İzmir için büyük düşünüyoruz.  Büyük hedefleri, kızıl elması olmayan milletler tarih sayfasından silinmeye mahkumdur. Hedefimiz 2023… Türkiye ve İzmir hazırdır. Onlar konuşur AK Parti yapar” ifadelerini kullandı.

STATTAN NOTLAR
Erdoğan Atatürk Stadı’nda sahanın üzerine kurulan bir platform üzerinden halka seslendi. Statta tribünlerin yanı sıra çim zemin de vatandaşlar için açıldı. Kırmızı beyaz balonlarla süslenen stada gelen vatandaşlar ellerinde sadece Türk bayrağı taşıdı.



Açık tribün üzerine tüm AK Parti ilçe teşkilatlarının adının yazdığı ‘Sizi seviyor’ pankartları asıldı.



AK Parti İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri stadın protokol tribününde oturdu.



HANGİ TESİSLERİ AÇTI?
Sağlık Alanında: 1 adet ek ameliyathane bloğu ve yoğun bakım ünitesi, 1 adet 150 yataklı devlet hastanesi, 1 adet çocuk izleme merkezi, 1 adet çocuk madde bağımlılığı merkezi 1 adet 1. basamak sağlık kompleksinden oluşan 6 proje. (Toplam Maliyeti 83.782.256TL)
 
Eğitim alanında:
Anaokulunda; 6 adet 6 derslikli anaokulu, 1 adet 5 derslikli anaokulu, 6 adet 4 derslikli anaokulundan oluşan toplam 13 anaokulunda 65 derslik. (Toplam Maliyeti: 6.535.438 TL )
İlk Ve Ortaokulda: 5 adet 18 derslikli ilkokul, 1 adet 12 derslikli ilkokul, 2 adet 9 derslikli ilkokul, 1 adet 32 derslikli ortaokul, 2 adet 24 derslikli ortaokul, 2 adet 21 derslikli ortaokul, 8 adet 18 derslikli ortaokul, 4 adet 16 derslikli ortaokul, 6 adet 12 derslikli ortaokul, 1 adet 10 derslikli ortaokul, 2 adet 9 derslikli ortaokul, 1 adet 18 derslikli ilk ve ortaokulu, 1 adet 9 derslikli ilk ve ortaokulu, 1 adet 8 derslikli ilk ve ortaokulu, ile 4 adet spor salonu.
Toplam; 9 İlkokulda 123 derslik, 26 ortaokulda 430 derslik, 3 ilk ve ortaokulda 35 derslik olmak üzere toplam 38 okulda 588 derslik ve 4 spor salonu. (Toplam Maliyeti: 59.077.912 TL)
 
Liselerde: 1 Adet 48 Derslikli Lise, 1 Adet 24 Derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 3 Adet 16 Derslikli Lise, 1 Adet 14 Derslikli Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet 12 Derslikli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, 200 + 300 kişilik 2 adet lise pansiyon binası, 5 lisede spor salonu, 1 lisede yemekhane binası.Toplam; 7 lisede 156 derslik, 200 + 300 kişilik 2 adet lise pansiyon binası ve 5 lisede spor salonu, 1 lisede yemekhane binası. (Toplam Maliyeti: 31.138.758TL
 
Eğitim İcmali (Özet, özetleme, kısaltma): 59 okulda 804 derslik, 2 adet pansiyon binası ve 9 spor salonu, 1 lise yemekhane binası. (Toplam Maliyeti: 96.752.108TL) Kamu üniversitelerindeki çeşitli binalardan oluşan 15 proje (Toplam Maliyeti: 83.224.761 TL) 1 Adet 1340 kişi kapasiteli, 1 Adet 1000 kişi kapasiteli olmak üzere 2 yüksek öğrenim yurt binası . (Toplam Maliyeti: 32.650.000TL) 3 adet 175 Kişilik çok amaçlı spor salonu, 1 adet 250 kişilik spor
salonu, 2 adet jimnastik antrenman salonu, 3 adet sentetik çim futbol sahası. (Toplam Maliyeti: 12.411.449TL)
 
Ulaştırma: 9 kilometresi otoyol olmak üzere 71,3 kilometre karayolu, 1 kavşak ve 9 ilçenin şehir geçişleri. (Toplam Maliyeti: 250.581.727 TL)
 
Orman yangınları müdahale yatırımları 13 proje (Toplam Maliyeti: 14.713.896 TL), 7 adet gölet ve sulaması (Toplam Maliyeti: 61.700.000 TL) Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne ait Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi ile Gözlem İstasyonu (Toplam Maliyeti: 103.600TL)
 
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Hibe Desteği Alan 26 Proje (Hibe Tutarları: 8.572.913TL),
TEİAŞ'a ait 1 adet GIS 380 Trafo Merkezi (Toplam Maliyeti: 17.500.000 TL)
 
Vakıflara ait 6 adet camiinin restorasyonu, (Toplam Maliyeti: 1.513.566TL)
3 adet Adalet Sarayı (Toplam Maliyeti: 12.720.000TL)
2 adet Hükümet Konağı (Toplam Maliyeti: 9.530.610 TL)
Köylere Yönelik Altyapı Yatırımları kapsamındaki 406 Proje, Tarımsal
Sulama amaçlı 20 Proje ve Restore Edilen 28 Taşınmaz Kültür Varlıkları
Projesi olmak üzere İl Özel İdaresi / Yatırım İzleme Ve Koordinasyon
Başkanlığı'nın 454 Projesi. (Toplam Maliyeti: 79.456.145TL
 
TOKİ tarafından Çiğli ilçesinde yaptırılan 80 Adet Konut İle Altyapı İle Çevre Düzenlemesi (Maliyeti 4.100.710 TL)
 
Kamu Yatırımları Toplamı (625 Proje) : 765.213.031
TOKİ Yatırımları Toplamı (1 Proje) : 4.100.710
Genel Toplam (626 Proje) : 769.313.741

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz yılmaz 10 Mayıs 2015 Pazar 23:31

Ayni binaları açıp duruyorlar.

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 10 Mayıs 2015 Pazar 16:07

galiba biz uzayda yaşıyoruz izmire bukadar şey yapılmış ama biz goremiyoruz uzaydan izmire uzaydan izmire şaka gibi derslik ana okulu yani bir okulda bir bölüm anaokuluna cevrilmiş derslik acılmış saka gibi nediyim hayirli ugurlu olsun

Yorumu oyla      17      6  
baytak 10 Mayıs 2015 Pazar 13:51

Stat boştu "70.000 kişilik statta 10.000 kişi vardı" diyorlar. Vali, kaymakamlar mı beceriksiz, AKP il, ilçe yöneticileri mi?

Yorumu oyla      16      5  
ali doğan 10 Mayıs 2015 Pazar 11:29

bir chp li olarak bu yakınlaşmayı içime sindiremiyorum seçim öncesi mesaj mı bu bir yerlere

Yorumu oyla      15      8  
ercan 10 Mayıs 2015 Pazar 11:10

az bile yuhalamışlar

Yorumu oyla      14      10  
TC misafir 10 Mayıs 2015 Pazar 11:09

Konak tüneli ne zaman açıldı da trafiği rahatlattı ? sayın cumhurbaşkanı acaba ne zaman vatandaşın cebinden çıkan vergilerle yaptığı bu mitinglere son verecek bu kadar israf nasıl içine siniyor? reklamdan ibaret olan bu mitinglerin vatandaşa ne gibi bir yararı vardır?

Yorumu oyla      20      6  
yaşam tarzı 10 Mayıs 2015 Pazar 08:25

İnanmıyoruz...

Yorumu oyla      15      6  
elif gürbüz 10 Mayıs 2015 Pazar 00:42

aziz başkan çok doğru hareketle izmirlilerin gönlünü kazanmıştır

Yorumu oyla      34      11  
muhalif 9 Mayıs 2015 Cumartesi 23:40

cumhurbaşkanı izmirin yaşam tarzına müdahale etmiyorsa o zaman kordondaki sgk tesislerinde içkiyi neden yasakladılar.konaktaki eski tekel deposu izmir il özel idaresi için restore edildi vali burayı neden imam hatibe verdi?

Yorumu oyla      39      8  
Ali ermiş 9 Mayıs 2015 Cumartesi 21:47

Sayın kocaoğlu izmir adına güzel bir adım atmış..kendisi hakkında tüm fikrim değişti..teşekkürler izmir adına aziz başkanım..İzmirin uzlaşıya ihtiyacı var

Yorumu oyla      43      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret: Erdoğan-Kocaoğlu görüşmesinde neler yaşandı?
Toplu açılış töreni için geldiği kentte bir ilke imza attı. Erdoğan Büyükşehir ...
CHP Gaziemir’den coşkulu seçim ofisi açılışı
CHP Gaziemir Merkez Seçim Ofisi, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ...
Delican'dan Anneler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, hiçbir değerle kıyaslanmayacak ...
 
Davutoğlu salondan çıktı, Kılıçdaroğlu cevap verdi!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan ...
CHP Balçova'nın kadınları alkışladı!
CHP Balçova İlçe Başkanlığı Ana Kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, ...
HDP’den Anayasa Mahkemesi’ne ‘Erdoğan’ başvurusu
HDP, seçimler öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
 
Davutoğlu Kılıçdaroğlu’na bakarak Derviş’i eleştirdi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bakarak konuşan Davutoğlu, "Çiftçilere ...
CHP Bornova 'Üç Fidan'ı andı
CHP Bornova İlçe Gençlik Kolları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin ...
Davutoğlu o soruya yanıt verdi: Suriye’ye müdahale…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, perşembe günkü Bingöl ve Elazığ mitinglerinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva