HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2014 Cuma - 12:06

Erdoğan Davutoğlu'nun listesini onayladı: İşte yeni kabine

Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı. Köşk'ten saat 13:30'da yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız, Davutoğlu Başkanlığında kurulan 62'nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır" denildi.

Erdoğan Davutoğlu nun listesini onayladı: İşte yeni kabine

Davutoğlu, bir önceki Başbakan Erdoğan'ın kabinesinden farklı olarak dört yeni isim ekledi. Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısı olurken, Nurettin Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Volkan Bozkır da AB Bakanlığı görevine getirildi. Kabinede yeri değişen tek bakan ise, Davutoğlu'nun eski görevi olan Dışişleri Bakanlığı'na kaydırılan Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Çavuşoğlu bir önceki kabinede AB Bakanı idi.

GİDENLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Davutoğlu'nun kabine dışı bıraktığı isimler arasında. Ayrıca, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da kabine dışı kaldı.


İŞTE YENİ KABİNE
Başbakan Yardımcıları: Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşenur İslam, AB Bakanı: Volkan Bozkır,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik,  Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehmet Mehdi Eker,  Gümrük ve Ticaret Bakanı: Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı: Efkan Ala, Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz, Kültür Bakanı: Ömer Çelik, Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı,  Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Lütfi Elvan
 

 
KÖŞK'TEN AÇIKLAMA
Köşk'ten saat 13:30'da yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız, Davutoğlu Başkanlığında kurulan 62 nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır" denildi. Açıklama şöyle; "Sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümeti kurmakla görevlendirilen Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU Başkanlığında kurulan 62 nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır."

BOZKIR ESKİDEN MÜSTEŞAR OLDUĞU BAKANLIĞIN BAŞINA GEÇTİ
Başbakan Davutoğlu'nun AB Bakanlığı'na getirdiği isim, AK Parti'nin İStanbul Milletvekili Volkan Bozkır, halen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığını yürütüyordu. Bozkır, AB Bakanlığı için çok tanıdık bir isim; Çünkü siyasete girip, 2011 yılındaki seçimlerde AK Parti'den İStanbul milletvekili seçilmeden önce, AB Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürütüyordu. 

DIŞARIDAN BAKAN SAYISI İKİ OLDU
Numan Kurtulmuş'un Başbakan Yardımcısı görevine getirilmesi ile birlikte, yeni hükümette "dışardan bakan" sayısı iki oldu. İçişleri Bakanı Efkan Ala gibi Kurtulmuş da milletvekili değil. Kurtulmuş, TBMM'nin ilk genel kurul toplantısında kürsüde milletvekili yemini ederek, dokunulmazlık dahil, tüm vekil haklarına da sahip olacak.

Diplomatik kariyerden gelen emekli Büyükelçi Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'ndaki görev süresi boyunca da AB işleriyle yakından ilgilenmiş bir isim. Bozkır, bir dönem Türkiye'nin AB nezdindeki Büyükelçilik görevini de yürüttü. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Bozkır, 1972 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi, 2011 seçimlerinden hemen önce ise emekli olarak bakanlıktan ayrıldı.
DEMİREL'İN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ
Bozkır, diplomatik kariyeri sırasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel kalem müdürlüğü görevinde de yer aldı. Cumhurbaşkanlığı dış politika danışmanı olarak da çalıştı.
 
NURETTİN CANİKLİ KABİNEDE
 
MALİYE BAKANI OLMASI BEKLENİYORDU GÜMRÜK BAKANI OLDU
AK Parti'nin Meclis ayağındaki en güçlü isimlerden biri olarak sayılan Nurettin Canikli'nin ismi her hükümet değişikliğinde 'maliye bakanı' olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Davutoğlu kabinesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak yer buldu. Ak Parti'nin kurucu isimleri arasında yer alan ve Başbakan Erdoğan'ın en güvendiği kişilerden biri olan Canikli, TBMM Grup Başkanvekili olarak görev yapıyordu. 1960 Giresun doğumlu Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı.

Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi olan Canikli, 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu.
Canikli, 4 çocuk babası.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DEVLET MESELESİ"
Çözüm sürecinin koordinasyonunu yürüten Beşir Atalay'ın kabine dışı kalması, Ankara gündemine oturdu. Bu durum, Tarım Bakanı Mehdi Eker'e de soruldu. Diyarbakır Milletvekili de olan Eker, "Atalay'ın kabine dışı kalması çözüm sürecini nasıl etkiler" sorusuna şu yanıtı verdi; "Çözüm süreci devlet meselesidir. Değişiklikler bu süreci etkilemez" 

BOZKIR VE ÇAVUŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye'nin stratejik hedefi AB üyeliğidir. Bu konuda Türkiye'nin daha ileri refah seviyesine ulaşması, daha önemli standartlara ulaşması bakımından da AB sürecinin Türkiye için önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum" dedi. Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ise "Şerefli bir görev. Layıkı ile yerine getirmeye çalışacağım" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
silo 29 Ağustos 2014 Cuma 18:32

2015 e kadar aynı yüzler daha heycanlı ve verimli bir ekip beklerdim. Özellikle Faruk çelik o kabinenin en kötüsü.!

Yorumu oyla      13      6  
İzmir yine "SIFIR" çekti 29 Ağustos 2014 Cuma 15:28

İşte AKP'nin İzmir'e bakışı. Özel İdare Mallarında olduğu gibi Hükümette de "İZMİR SIFIR ÇEKTİ." Demek AKP İzmirli Milletvekillerini Bakan olmaya layık görmüyorç

Yorumu oyla      16      7  
TC. Öz Vatandaş. 29 Ağustos 2014 Cuma 14:12

İçişleri Bakanlığı lav edildi sanırım, zira listede olmadığı bir yana ne Bakanlıktan bahsediliyor nede Ala Ala Ala Bakandan.

Yorumu oyla      19      8  
29 Ağustos 2014 Cuma 13:18

emeklinin gözü sizde siz emekliyi gömezseniz emeklide bir sonraki seçimde sizi görmek istemeyebilir

Yorumu oyla      23      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Susam'dan Milli Eğitim'de kıyım çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, okul müdürlerine uygulanan görevden ...
AK Parti'den tüzük fırlatma yorumu: Olay siyasi değil...
NTV'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Erdoğan'ın yemin töreninde ...
Gül'den veda konuşmasında dikkat çekici cümle!
Gül, devir teslim töreninde ailesine de teşekkür etti ve ''Eşim, çocuklarım, ...
 
Erdoğan'dan Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, makamında kabul ettiği Başbakan vekili Davutoğlu'na ...
Olay yaratan CHP'li konuştu: Yine olsa yine atarım
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığını fırlatan CHP Grup Başkanvekili ...
Erdoğan Köşk'e çıktı: İşte yeminden devir teslime yaşananlar
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de mazbatasını aldıktan sonra ...
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan beklenen açıklama geldi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
CHP İzmir'de bir ilçe daha karıştı!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından olağanüstü imza toplama çalışmalarının ...
Erdoğan Cumhurbaşkanı yeminini etti: CHP tüzük fırlattı
Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de yemin ederek resmen Cumhurbaşkanlığı görevine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva