HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2014 Pazartesi - 14:22

Engin’den çarpıcı mesaj: Erkek olalım…

CHP İl Başkanı Engin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nde hemcinslerine seslendi: Erkek olalım, canavar değil!

Engin’den çarpıcı mesaj: Erkek olalım…

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününde bir mesaj yayınlayan, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, erkeklere seslendi. Hemcinslerine “Erkek olalım, Canavar değil” diye seslenen Engin, Kadına yönelik şiddetle ilgili düzenlemeler için, eğitim sistemi, yasalar ve kolluk kuvvetlerinin yeniden yapılandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Engin mesajında şu ifadelere yer verdi:
1925 yılında Dominik Cumhuriyetinde tecavüz edildikten sonra, katledilen üç kız kardeşin anısına yaşatılan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününde, Türkiye’de hala utanç verici bir tabloyla karşı karşıyayız.

Ülkemizde aile işi fiziksel şiddete uğrayan kadınların oranı yüzde 34’iken, sözlü ve psikolojik şiddete uğrayan kadınların oranı %50’nin üstünde. Yani ülkemizde her iki aileden birinde kadına şiddet vakası yaşanıyor gerçeğiyle karşı karşıyayız. Daha da vahimi, uygulanan fiziksel şiddetin sonunda birçok kadınımızın hayatını kaybediyor veya kalıcı hasar alıyor olması.

ŞİDDET DEĞİL, KATLİAM
Bu olaylara şiddet demek yeterli değil. Kadınlarımızın maruz kaldığı şey, bir katliamla eş değerde görülmeli. Yasalarda yapılacak düzenlemelerle, kendini savunamayacak bir insana, sırf erkek olduğu için kendisini haklı ve üstün gören birisinin uygulayacağı şiddettin en ağır biçimde cezalandırılması, hiçbir indirime, affa tabi tutulması gerekmektedir. Elbette ağır cezalar şiddetin sona ereceği anlamına gelmez ama, bu cezaları caydırıcı kılmadığınız sürece tam bir sonuç almamızda mümkün olmayacaktır. Elbette ki, bundan önce kadınlarımıza zarar verecek kişilerin, ister ailelerinden isterse dışarıdan olsun, tespit edilir edilmez hem tıbbi, hem de adli olarak ciddi bir biçimde takip edilmesi,   şiddete eğilimi tespit edildiği takdirde, tedavi edilinceye, ıslah oluncaya kadar gerekiyorsa toplumdan izole edilmesi sağlanmalıdır.

KADINLARA DEĞİL, ERKEKLERE EĞİTİM VERİLMELİ
Sadece kadınlarımıza, kızlarımıza şiddete maruz kaldıklarında ne yapmaları gerektiği konusunda eğitim verilmemeli. Aynı zamanda okullarda özellikle erkek çocuklarımıza yönelik, onları her türlü şiddetten uzak tutacak, varsa aileden gelen şiddet eğilimlerini silecek eğitimlere ağırlık verilmelidir. Şiddet kime uygulanırsa uygulansın tasvip etmek mümkün değilken, yaradılış olarak narin, hassas ve duygusal olarak yaratılan kadına uygulanması halindeyse kan dondurucu bir hal almaktadır. Artık bu şiddet karşısında yetersiz kalan, eğitim sistemini de, yasaları da, kolluk kuvvetlerini de yeniden yapılandırmamız kaçınılmazdır. Kadına şiddet sonlansın istiyorsak, çocuklarımızdan başlamalı ve onlara insan sevgisini aşılamalıyız. Bu konuda izlenecek yol için,  Sivil Toplum Dernekleri özelliklede Kadınlarımızın kurduğu derneklerle ortak çalışmak gerekmektedir.
Erkekler olarak şunu düşünmemiz gerekli; Kucağında şifa, huzur bulduğunuz annemizin bizi şefkatle kucakladığı, aşık olduğumuz kadının ilk elini tuttuğumuz, küçük kızımızı ilk kucağımıza aldığınız günü düşününce, Onlara duyulan bu tarifsiz sevgi, bu büyük aşk nasıl olurda bir anda unutulur ve bir anlık öfke bizi bir canavara çevirebilir. Gelin sadece Erkek olalım, Canavar değil.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Gençler’den Sait’e ‘işsizlik’ protestosu
İzmir İl Gençlik Kolları AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in “İzmir’de ...
Erdoğan: Kadınla erkeğin eşit olması fıtrata ters!
KADEM 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı ...
Susam’dan Zeybekci’ye sert yanıt: Kenti suçlayacağına…
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam kentte ziyaretlerde bulunan Ekonomi ...
 
Flaş! Ve tartışmalı iç güvenlik paketi Meclis’te
Molotof kokteylini saldırı aracı sayan ve maskeli eylemcilere ceza öngören ...
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na başsağlığı telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri’ni arayıp başsağlığı dileğinde bulundu.
AK Parti İzmir’in gözü yine Başkent’te
Bir yandan olağan kongre takvimi işlerken bir yandan da atama yapılmayan ...
 
Müjdeyi Şengül verdi: Türkiye’nin ilk otistik birey yaşam merkezi…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Türkiye’nin ilk Otistik Bireyler ...
Denizli’den Kemalpaşa müjdesi: İnceledi, bilgi aldı ve…
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Kemalpaşa Lojistik Merkezinde, ...
İzmir’de Günay’a en yakın isim neden ortadan kayboldu?
Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’a yakınlığı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva