HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2014 Cuma - 13:40

Engin’den adaylık hakkında her şey: Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşecek?

Genel seçim öncesi milletvekili adaylığı için istifa etmeyi düşündüğünü belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği tarihi açıkladı. Engin, “15 Aralık’ta sayın genel başkanımızdan izin isteyeceğim. Yüzde 99 onay verecektir” dedi. Engin, milletvekili aday listesinin önemine vurgu yaparken, “Futbol takımı gibi ekip üyelerini çok iyi belirlemeliyiz. Ben bu takımda kendimi orta sahada oyun kurucu olarak görüyorum” dedi.

Engin’den adaylık hakkında her şey: Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşecek?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de genel seçim öncesi parti yöneticilerinin istifa edeceği tarih netleşirken İzmir’den milletvekili olmak için yola çıkan yola çıkan isimlerin başında gelen İl Başkanı Ali Engin önemli açıklamalarda bulundu. Engin, 15 Aralık’ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na gidip izin isteyeceğini söyledi.

Engin, “Sayın genel başkanımıza niyetimi açıklayacağım. Ona ‘milletvekili olmak istiyorum’ diyeceğim. Eğer görüşmemde bana ‘görevinin başında kal’ derse kalırım. Yine yerel seçimde olduğu gibi İzmir’e döner partimin başında seçimleri yürütürüm. Ayrıca buna ihtimal vermiyorum. Bana ‘görevde kal’ deme ihtimali binde bir. Ben yüzde 99 oranında onay vereceğine eminim” dedi.


 
DENEYİMLİ EKİP
Kendisinden sonra partinin ya yönetim içinden ya da yönetim kararı ile dışarıdan bir ismi il başkanlığına getirebileceğini belirten Engin, “İl yönetiminde deneyimli arkadaşlarımız var. İstifa edecek olanların sayısı 5-6’yı geçmez. Milletvekili olmak isteyenlerin yönetimde sıkıntı yaratacak oranda olmadığını biliyorum. Birçok arkadaşımız devam etmek istiyor.  Şu anda çok tecrübeli, bilgi birikimi yüksek yöneticilerimiz görev yapıyor. İlçelerle uyumlu bir ekip var. Bir tartışma yaşanmadan, partiye zarar vermeden ekip partiyi seçime götürecek. Ardından kongre olacak ve tamamen yeni bir yönetim oluşacak” diye konuştu.
 
NEDEN ADAY OLMALIYIM?
Engin, milletvekili olması halinde İzmir’in kazanacağını söyledi. Engin, “Yıllardır parti içinde çalışan, çabalayan birisiyim. Tam 25 yıldır aktif siyaset yapıyorum. Ve üç yılı aşkın süredir de il başkanlığı görevini sürdürüyorum. Benim aday olmam partinin lehine olur. Çünkü bilgi birikimim, deneyimim var. İyi insan, iyi yurttaş ve iyi partili olmak önemlidir. Ben bu özelliklerin hepsini taşıdığıma inanıyorum. İzmir’deki toplumun bütün kademeleri, STK’lar ve kanaat önderleri ile iyi çalışırım. İzmir’in sorunlarını yakından biliyor, çözümler üretiyorum.  Görevde olduğum süre içinde kenti çok daha iyi analiz etme fırsatım oldu” dedi.
 
OYUN KURUCUYUM!
Engin, İzmir’de oluşturulacak milletvekili aday listesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Engin, “Bizim bundan sonra önümüzde 4 yıl daha seçim yok. O yüzden seçimin büyük önemi var. Anayasa değişikliğinin düşünüldüğü, ülkenin rejiminin tartışıldığı bir süreçte bizim çok dikkatli olmamız, iyi liste yapmamız gerekiyor. Siyaseti ve oluşacak listeyi futbol takımına benzetecek olursak bizim görev yapacak 11 kişiyi çok iyi analiz etmemiz lazım. Ben de bu ekibin içinde olmaya hazırım. İzmir takımında orta sahada görev yapan kişi olabilirim. Kendimi orta saha oyuncusu gibi görüyor. Takımda orta sahada oynayan kişi oyunu kurar, yönetir. Benden çok iyi oyun kurucu olur” diye konuştu.
 
ÖNSEÇİMDEN ÇIKARIM
İl Başkanı Engin, genel merkezin henüz milletvekili adaylarını nasıl belirleyeceğinin yönteminin belli olmadığını söyledi. Önseçim istediklerini belirten Engin, “Biz bunu her fırsatta söylüyoruz. Partimiz bir karar vermedi. İzmir’de ön seçim delegelerle mi yoksa üyelerle mi yapılacak belli değil. Benim için fark etmez. Her ikisi de olabilir. İki türlü seçimin de parti örgütünün taleplerini yansıtacağına inanıyorum. Şahsen ben de ön seçimi isteyen birisi olarak İzmir’de kendime güveniyorum. Yıllardır partiye emek veren, il başkanlığı yapan kişi olarak sevildiğimi düşünüyorum. Parti örgütümüz en doğru kararı verecektir muhakkak ama benim böyle bir sorunum yok.  Eğer örgütümüz bana ön seçim olur da destek vermezse yine partimin başarısı için bir nefer olarak çalışmalarımı sürdürürüm” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SABİT 29 Kasım 2014 Cumartesi 12:28

BUNDAN SONRA CHP LE İŞİM OLMAZ .YETER KOLTUK SAVASI BASLADI.

Yorumu oyla      11      5  
TC DEMOKRAT 28 Kasım 2014 Cuma 19:27

İzmirde 8 ilçe Ali Engin ve Aziz Kocaoğlu sayesinde kaybedilmiştir.Umarım Genel seçimlerde aynı hatalar yapılmaz.Genel Merkez bu kez Kocaoğlunu dinlemez inşallah.

Yorumu oyla      29      7  
YORUMCU BABA 28 Kasım 2014 Cuma 19:06

Ali Engin Vb.Gibiler Yüzünden CHP ye Oy Vermem.Kendi,Kendilerine Hayal Kurmaya Devam Etsinler.

Yorumu oyla      29      7  
Sonsöz 28 Kasım 2014 Cuma 18:57

Bugun eski başkanlara verilen plaketlerden bir tane de kendınıze yaptırın. Önseçim olsa seçilemiyecek, görevinize dem ederseniz seçimde oy kaybedeceksiniz.Peşin peşin alın plaketınızı.

Yorumu oyla      23      5  
bssdm 28 Kasım 2014 Cuma 16:47

Sn.Ali Engin senin kendini nasıl gördüğün değil tabanın seni nasıl gördüğü önemli , tabanın gözünde olsa olsa sen kenarda top toplayıcı olabilirsin, dürüstçe bunu bile yapabilecek iyi niyete sahipsen bu bile onurlu bir görevdir parti için. Kandini hep kaf dağında gördün partiliyi hakir gördün sahte gülücüklerle maske taktın, inşallah önseçim olur da boyunun ölçüsünü alırsın.

Yorumu oyla      28      6  
deniz 28 Kasım 2014 Cuma 15:32

beşiktaşlı tabata da oyun kurucuydu sayın engin

Yorumu oyla      23      6  
Çiğlili 28 Kasım 2014 Cuma 15:14

Çok güzel bir oyun kurucu olduğun belli. Yerel seçimde 8 tane gol yedik sayende hala Konuşuyorsun. Bizimle dalgamı geçiyorsun. Ya biz uzayda başka bir gezegende yaşıyoruz, yada sen...

Yorumu oyla      30      6  
sakacı seni 28 Kasım 2014 Cuma 14:32

gidin mhp ye oy verin böyle adamları seçmeyin artık , chp yi ne hale getirdiler hala adaylık peşindeler

Yorumu oyla      27      7  
FOÇA 28 Kasım 2014 Cuma 14:05

Sana söz verilsin istifa et,sonra merkez yoklama olsun aday yapılma,seni o zaman görmek ve dinlemek ister bu örgüt.

Yorumu oyla      30      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Papa Saray'da: Erdoğan'dan ilk mesajlar
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, üç günlük resmi ziyaret için ...
CHP’de 25 Aralık trafiği: Kimler vekillik için istifa edecek?
Genel seçim öncesinde CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) parti yönetimlerinde ...
Davutoğlu’ndan ilk tepki: Keşke Tuncelilerle…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini değerlendirdi.
 
Çelik'ten bedelli destek açıklaması
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik bedelli askerliğe destek açıklaması yaptı.
Bahçeli Tunceli'de: O sözleri yineledi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun hodri meydan ...
Davutoğlu’nun başdanışmanına AK Partililer’den tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, başdanışmanlığa atadığı Etyen Mahçupyan'ın ...
 
MHP’li Tanrıkulu’ndan vagon ihalesi çıkışı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Atalay’dan flaş açıklama: Yol haritası…
Çözüm sürecinin hedefinin silahsızlandırma olduğunu belirten AK Parti ...
Susam’dan yapılandırmada ek süre çağrısı
CHP’li Susam vergi ve SGK borcu yapılandırmasında uzun kuyrukların oluştuğunu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva